Her zaman makyajlı kadınlar

Hem yaşınıza hem de gece dışarıya çıkmadığınız sürece gündüz için abartılı makyajınız. Fondöten tamam, ama hem allık hem far olmaz hem rimel hem ruj olmaz. Gece çıkarken bile dudağı vurgulayacaksanız gözü pas geçeceksiniz gözü belirginleştirirseniz dudak renksiz olacak. Hepsi birden vurgulanınca kusura bakmayın güzel değil boya kutusuna düşmüş gibi görünürsünüz

Rimelsiz makyaj yarım makyajdır
Günlük kullanımda fondotene gerek yok ama sadece ruj sürdüğünde bile rimel şart bence

Hem yaşınıza hem de gece dışarıya çıkmadığınız sürece gündüz için abartılı makyajınız. Fondöten tamam, ama hem allık hem far olmaz hem rimel hem ruj olmaz. Gece çıkarken bile dudağı vurgulayacaksanız gözü pas geçeceksiniz gözü belirginleştirirseniz dudak renksiz olacak. Hepsi birden vurgulanınca kusura bakmayın güzel değil boya kutusuna düşmüş gibi görünürsünüz
Siz bu pas geçeceksiniz mevzusunu çok yanlış anlamışsınız.
Aksine, makyaj bütünüyle yapılır.
Ama seçilen malzemeler nude tonlarında olmalıdır.
Yani göze renkli bir makyaj ise, dudak nötr bırakılmalı ya da canlı bir ruj var ise göz kapatıcı ve nude bir far ve rimelle desteklenmelidir.
Yani nomakeup makeup olmalıdır gündüz için.
Far var, far var.
Gayet ten rengi, göz kapağına sadece ışık veren şeyler de far, lacivert simli far da var.
Önemli olan malzeme ve gece gündüz farkıdır burada.
Gerçek bir makyajdan bahsediyorsak, kapatıcı allık, rimel, far, ruj, highlight ve transparan pudralama zaten olmalıdır.

Siz bu pas geçeceksiniz mevzusunu çok yanlış anlamışsınız.
Aksine, makyaj bütünüyle yapılır.
Ama seçilen malzemeler nude tonlarında olmalıdır.
Yani göze renkli bir makyaj ise, dudak nötr bırakılmalı ya da canlı bir ruj var ise göz kapatıcı ve nude bir far ve rimelle desteklenmelidir.
Yani nomakeup makeup olmalıdır gündüz için.
Far var, far var.
Gayet ten rengi, göz kapağına sadece ışık veren şeyler de far, lacivert simli far da var.
Önemli olan malzeme ve gece gündüz farkıdır burada.
Gerçek bir makyajdan bahsediyorsak, kapatıcı allık, rimel, far, ruj, highlight ve transparan pudralama zaten olmalıdır.
Nude makyajı biliyorum ama günlük ortamlarda cilde bu kadar yükleme neden yapılır anlayamıyorum

Benim makyajim sabah uyanır uyanmaz nişasta bal pirinç unu süt corek otu yagu karistiri yüzümde 15 dk tutarım bsorna Argan yağı ve biraz geçince mustela pişik kremi surerim cildim harika bebeksi olur bembeyaz öneririm :*
Her gün mü yağlar ve pişik kremi yormaz mı cildi kuru mu cildin ben yapsam bunu yağ küpüne düşmüş gibi olurdum hem pirinç unu hem nişasta aynı amaçla kullanılıyor bu popüler maske tariflerinde ikisi birden nasıl olur bilemedim

Gözlere masmavi/yemyesil vs. canli tonlarda far, dudaklara kipkirmizi ruj tarzi kombinler yapmadigin surece kimsenin, 'aa kadina bak ne itici makyajli makyajli' diye dusunecegini sanmiyorum... ha oyle hale sokanlar var ki yuzunu, bazilarina elimde pamuk ve makyaj temizleyiciyle gezip mudahale edesim gelmiyor degil :KK8:

Valla güzel makyaj yapiyorsa yapsın... ve kaliteli malzemelerle ...diger türlüsü fondoteni yüz kusuyor ,göz kalemi akiyor... hele yemek yedikten sonra yarim kalan ruj igrenc gorunuyor ..yapmak var yapmak var... hastanenin ikcısı ile gorusmustum ..kadinin makyaji akmiş sanki dun geceden kalmış...

Günlük hayatta yapmıyorum
Makyajla kendimi cok daha fazla beğenirim ancak çıkartması cok zor
Bir de cildimize verdiği zarardan dolayı tercih etmiyorum

Makyajli bakimli kadinlara bayiliyorum keske bende oyle olabilsem, bir erkek mutlaka bakimli hos gorunen kadini secer...
Erkekler çok makyajdan hoşlanmıyor.doğal seviyorlar bence.benim makyajım çok hafif pudra göz üzerine kalem ince bi şekilde.birde dudak nemlendiricisi.

22 yaşındayım yüzüme en son lise mezuniyetimde fondöten sürdüm sanırım.

makyaj yapmaya üşeniyorum ve gerek duymuyorum açıkçası. ipek kirpik yaptırdım artık rimel bile kullanmıyorum. dudağımın kendi rengine çok yakın bir ruj kullanıyorum günlük bu kadar. ama bu bakımsız olduğum anlamına gelmiyor tabi ki.

gece dışarı çıkarken genelde göz makyajı yaparım değilse uğraşamam.

makyajlı kadınlara da her kadına baktığım gibi bakıyorum, çok abartılı olmadığı sürece dikkatimi bile çekmiyor. sadece yüzünde leke değil de atıyorum sivilce, yağ bezesi gibi pütür pütür şeyler olan hanımların fondöten sürdüğünü görünce keşke yapmasalar diyorum hem kötü görünüyor hem de daha büyük zarar veriyor.
İpek kirpikten memnunmusun canım bana özelden fotoğraf yollar mısın.bende düşünüyorum.

Uzun süre makyajla kalinmasi gerekiyorsa kat kat fondötenlerden uzak durmalisiniz.Ciltteki kusur sebebi ile kisa vadede cözüm üretiyor gibi olsaniz da cilde uzun vadede zararlar verip, yaslandiriyorsunuz.Bunun yerine maskeler cilt tipinize uygun(doktorun önerdigi kremler)kullanin.Bir sure sonra cildiniz kusursuz görünmeye baslayacaktir zaten.
Bb krem harici tenime bisey kullanmam o da özel gecelerde.
Ayrica göz kaleminde akmalar sebebiyle kisiyi bakimsiz gösteriyor bir süre sonra.Onun yerine mat likit tercih edilmeli.
Hem akmiyor hem daha hos bir görüntü yansitiyor bence.Makyaji ben de seviyorum :) özellikle göz makyajini.. Likit,rimel olmali.Far fazla bence.
Göz de yogun makyaj varsa ruj nude veya daha dogal tonlarda olmali.
Ben gözde sadece likit,rimel ve kirmizi,bordo ruj uyumuna bayiliyorum ve cok da sk kullanirim.Kirmizi mat ruj cantamda olmazsa olmazimdir..
Beyaz tenli olmama özellikle kisin hayalet görmüs gibi bir ten rengine sahip olsam da :) allik da kullanmam mesela.Kimisi abarttigi icin dayak yemis gibi duruyor ne yazikki :)
Yerine ve zamana göre kararinda yapiliyorsa o makyaj,hayat kurtarir.

Son düzenleme:
Ben tebrik ediyorum herdaim makyajlı gezen kadınları içimden “abla helal olsun hangi ara yaptın da çıktın ben kalkıyorum yemekti çamaşırdı derken sokağa giyinik çıktığıma dua ediyorum.” Diye bir iç konuşma gerçekleştiriyorum.
Makyaja ihtiyaç duymuyorum genelde ancak günlük makyaj için Nude tonlu ve yüksek kapatıcı özelliği bulunmayan cc bb krem fondotenler uygun oluyor. Diğer türlü çok ağır durabiliyor kısaca yeri ve zamanına göre değişiklik gösteriyor abartı olup olmaması. :KK69:

Bence yok :)
Peki ben size bisey sorcam gozalti kapatıcısı kullaniyor musunuz ben onsuz makyaji makyajdan saymam uzerine de pudra suruyorum dogrusunumu yapiyorum acaba :) oteki turlu cizgilesebiliyor
Benim denediğim pudralarda hiçbir kapatıcılık etkisi göremedim, o yüzden genelde makyajı sabitlemek için kullanıyorum pudrayı.
Eğer cildime bb krem sürüyorsam göz altlarımı da kapatıyorum evet. Üzerine transparan pudra geçiyorum.

Ben sanirim tam tersine makyaj yapsam herkes bana bakiyor hissi olusur:)) Ben ozel gunlerde de yapmiyorum cunku. Ne dugunlerde ne baska bir ozel gunde. Bu halime oyle alisigim ki baska türlü dusunemiyorum kendimi. Hayatimda likit rimel diyorlar galiba hic denemedim. Zaten alerjik bir cildim var birsey suremem cildime. Cevremdekilerde bu halime alisik. Farkli gorseler soracaklari sorularin haddi hesabi bitmez herhalde:))

Ama yapanda yapsin yani. Herkesin kendi bilecegi is sonucta:))

X