Hakikaten çok zor işmiş annelik, ben normalde sakin bir insanım, ama bazen kan beynime öyle bir sıçrıyor ki kendime şaşırıyorum. Çözümü böyle anlarda kendimi tuvalete kitlemekte buldum.
Annelik zor gerçekten ..ama şimdi okulsalar ya çok özledim ev bomboş geliyor..olsun bazen zor ama gene de güzel..rabbim evlatlarımızdan ayırmasın
Bizim ailemizde 12 yaş aralıklı kardeşlerden üçüncüsü olcak inşallah
Biri kardeşimle ben , biri kuzenlerim , biri de benim çocuklarım
Seviyoruz tek tek büyütmeyi, özleyip özleyip öyle doğurmayı :)
Sende düşünüyomuşsun gibi bi hava var da neyse
Sağol verdiğin bilgiler için
Kızımın en istediği iki şeyin biri kardeş biri umreydi.
Henüz haberi yok hiçbirşeyden
Madem kardeş yola girdi , umreyi azcık erteleyeceğiz artık napalım
Ah bayıldım.
Allah zaman ve izin verirse hepsini yapacağım.
Bu sabah kendi yatağıma aldım onu kitabımı yüksek sesle okumaya başladım arada sayfalarına dokunmasını sağladım... Bir dakika kadar kesintisiz konuştu benimle... Birşeyler anlattı... Oğlum atomu parçalamış gibi hissediyorum :))
Umarım çok iyi bir anne olurum. Biraz daha az endişeli , eğlenceli bir anne :)
Benim oğlum bir buçuk aylıktan beri bilinçli bir şekilde iletişim kuruyor. Doğduğu günden beri konuşuyoruz onunla ve babası çok ilgili ben buna çok inanıyorum ; babanın iletişim kurduğu çocuklar daha farklı oluyor.Bak sen miniğe , maşallah :)
Şimdi bebekler bile daha farklı geliyor bana
Arkadaşımız bebeği 2 buçuk 3 aylıktı , biraz sevdim yerine yatırdım gözleriyle beni takip etmeler, yaklaşınca heyecanlanmalar , kucağa alınca bi mutluluk belirtileri bişeyler. İnsanın inanası gelmiyor o tepkilere
Birinden duymuştum ; bebekler 40 ı dolunca artık bildiğimiz insan fıtratındalardır gibi bişey demişti
40 ı çıkınca duygu geçişi tepkiler değişiyor gerçektende
Canım...senin mükemmel bir anne olacağına, tüm kalbimle inanıyorum ben... şimdiden evladıyla ilgili böyle kaygıları olan bir annenin, "iyi" bir anne olamayacağını düşünemiyorum... :)
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum, şöyle bir yazı vardı. "Patronun ne kadar saçma davranırsa davransın ona bağıramıyor, kötü sözler söyleyemiyorsun. Hoşgörü ve saygı ile yaklaşmak zorunda hissediyorsun kendini. Peki çocuğuna bu şekilde neden davranıyorsun, çocuğun patronundan daha mı az değerli?"
Ne zaman kızıma sinirlensem bu cümleler geliyor aklıma. "Şimdi ben kızgınım, biraz sakinleşeyim öyle konuşalım" diyerek uzaklaşıyorum yanından. Eper faydasını gördüm. Zira insan evlat katili olma noktasına hızla gelebiliyor
Bebeğim 10 günlük, sütüm az, etrafımda aç bu çocuk aç diyen birkac insan varken ve ben lohusaligin dibini bulmuşken bir gece bebeğime yatağına koyucam seni ve uyucaksin diye sesimi birazcık yükseltmiş ve sanırım 15 sn sonra alıp defalarca özür dilemistim.Nerede okuduğumu hatırlamıyorum, şöyle bir yazı vardı. "Patronun ne kadar saçma davranırsa davransın ona bağıramıyor, kötü sözler söyleyemiyorsun. Hoşgörü ve saygı ile yaklaşmak zorunda hissediyorsun kendini. Peki çocuğuna bu şekilde neden davranıyorsun, çocuğun patronundan daha mı az değerli?"
Ne zaman kızıma sinirlensem bu cümleler geliyor aklıma. "Şimdi ben kızgınım, biraz sakinleşeyim öyle konuşalım" diyerek uzaklaşıyorum yanından. Eper faydasını gördüm. Zira insan evlat katili olma noktasına hızla gelebiliyor
Ah bayıldım.
Bu sabah kendi yatağıma aldım onu kitabımı yüksek sesle okumaya başladım arada sayfalarına dokunmasını sağladım... Bir dakika kadar kesintisiz konuştu benimle... Birşeyler anlattı... Oğlum atomu parçalamış gibi hissediyorum :))
@meyraa ben senin kilolardan dolayi gelemedigini düşünmüştüm :))))
Ben 4 kilo hedefinden yalnızca 1 kilo verebildimve bu hafta sonu deniz sezonunu açıyorum :))
Benzer şeyleri istiyormusuz. Ben yolun çok başındayım. Onunla öğrenmeye , kendimi geliştirmeye söz verdim. En büyük sözüm de onunla mutlu olmayı öğrenmek...Hayallerimden biri oğlum ile kitapçıya gidip kitap seçmek ve okuyup düşüncelerimiz paylaşmak
Doğduğu günden beri kitap okurum ona
Eşim benimle hafiften dalga bile geçerdi.
Ama hayır anlıyor bebekler
2,5 yaşını geçti konuşmayı tam çözemedi miniğim
geceleri kitap okuyarak uyuyoruz
'OKU' diyor bana
nasıl hoşuma gidiyor anlatamam
dinazor okuyoruz , balık okuyoruz yanak yanağa
çok güzel bir duygu gerçekten Rabbim her isteyene nasip etsin
Benzer şeyleri istiyormusuz. Ben yolun çok başındayım. Onunla öğrenmeye , kendimi geliştirmeye söz verdim. En büyük sözüm de onunla mutlu olmayı öğrenmek...
Umarım biz de kitap okuyarak uykuya geçebiliriz. O günler gelsin bugünlerde biraz yavaş geçsin istiyorum bir yandan. :)
Oğluna kocaman sevgiler ...
Haklısınız kesinlikleBenim oğlum bir buçuk aylıktan beri bilinçli bir şekilde iletişim kuruyor. Doğduğu günden beri konuşuyoruz onunla ve babası çok ilgili ben buna çok inanıyorum ; babanın iletişim kurduğu çocuklar daha farklı oluyor.
Darısı başınıza :)))
Üç tane peşpeşeye cesaret etmişsin ya tebrik ediyor , önünde saygıyla eğiliyorum"Sende düşünüyomuşsun gibi bi hava var da neyse"
şaka bir yana, cesaret edemem bundan sonra....
maşallah ne güzel istekleri var kızının, Rabbim umduklarına nail eylesin.... :)
Hayallerimden biri oğlum ile kitapçıya gidip kitap seçmek ve okuyup düşüncelerimiz paylaşmak
'OKU' diyor bana
Amin sağolun şuan tek dileğimiz buciceklientari tebrik ederim sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun
İyi bir anne olup olmadığımızı zamanı gelince evlatlarımız söyleyecek bize. Bence iyi bir anne olmak için gayret edelim yeterli.Ah bayıldım.
Canım ben bazen de şiir okuyorum kızıma yatarken. Cemal Süreyya, Can Yücel, Cahit Zarifoğlu, Özdemir Asaf favorilerim.Hayallerimden biri oğlum ile kitapçıya gidip kitap seçmek ve okuyup düşüncelerimiz paylaşmak
'OKU' diyor bana