Her Telden Ekonomi...

Bir de işin o kısmı var... Yaklaşık üç ay var işe baslamama şimdiden düşünmekten kafayı yiyorum. Çok özleyeceğim, çok zor olcak sanırım ilk başlarda. İmkanım olsa bir süre daha çalışmayı ertelerdim.

Ben anne olacağımı rüyamda gördüğüm zaman o kadar yoğun duygular yaşamıştım ki gerçek hayatta bu sevgiyi kaldıramam, Delilik bu demiştim.
Nasip oldu çok şükür.

İsteyen kimse mahrum kalmasın dilerim...

karamelli_turta niye beğenip beğenip kaçıyorsun.
Arada bir selam ver. Seninde renklerin çok güzel çünkü...
Merhaba
Beğenip kaçıyorum çoğu zaman bu doğru..
Sohbetiniz o kadar güzel ki okumak bile çok iyi geliyor
Bazen ben geldiğimde kimse olmuyor vs.
Biraz utandım mı ne sanki
Ne güzel oğlun büyümüş daha da büyüyecek hele işe geri döndüğünde hiç anlayamacaksın.
Zaman o kadar hızlı geçiyor ki benim büyük oğlum 10 yaşına geldi bile.. Işe döndükten sonra Bazı davranışlarını unutamıyorum gün içinde işyeri aracımı beklediğim durak mesela.. Büyük dedesi ile o durağa gidip annem buradan gidiyor dimi dede akşam olunca yine buradan geliyor demesi.. Hala hafızamda.. Çok zaman oldu çalışan annesi olduğunu kabul edeli ama Bazı duygular annede yara kalıyor..

Bazen ben de sadece okuyorum. Reeldeymisiz de yalnızca dinliyormusum gibi...
Dingin, sakin...

Çok iclendim yazdığına... Annelik beni çok duygusal yaptı... Umarım biraz asabilirim...

Konuya binaen; çalıştığım zaman daha az harcıyordum sanırım. Tatile gideceğimiz için kredi kartı ile alışveriş yaptim, sonra içim içimi yedi.

Yazılarınızı okumak bana da çok iyi geliyor değişik değişik güzel hikayeler gibi masal gibi..
Annelik çok yüce bir duygu duygusal olman çok normal

Tatil planı yakın mı?

Yazılarınızı okumak bana da çok iyi geliyor değişik değişik güzel hikayeler gibi masal gibi..
Annelik çok yüce bir duygu duygusal olman çok normal

Tatil planı yakın mı?
Teşekkür ederim... :)
Eskiden çok güzel yazardım, belki hayat daha kolaydı daha çok yoğunlaşabiliyordum.
Şimdi de oğluma yazacağım... Gelişi güzel...

Önüm arkam, sağım solum oğlum olduğu için , her muhabbetimde bir parça o var... Bazen sıkıcı olabiliyor karşı taraf için...
Değişiyorum...
Tatil Ramazan'ın son haftası başlayacak 20 gün kadar sürecek...
Karadeniz de olacağız..
Zaten denizle iciceyiz biz hep tatil gibi... O sebeple doğayla başbaşa olmak daha iyi olacak bizim için...

Çok güzel bir bölge seçimi tatil için bence...
Ben de çok istiyorum karadeniz turu yapmayı oraların temiz havasını almayı..çayır çimen gezmeyi pek heves ediyorum ama çocuklarım biraz daha büyüsün inş öyle
Iki gün önce biz de tatil planı yaptık akdeniz tarafına kurban bayramı tatilinde bir hafta.. Şimdilik herşey dahil oteller bizim için daha rahat oluyor yine öyle olacak kısmetse..

Günaydın
The Black biz de bayram sonrası karadeniz de olacağız bakarsın karşılaşırız

karamelli_turta kurban bayramı sonrası bende istiyorum deniz tatili otel bakıyordun buldun mu?
Günaydın
Biz bayramın ilk günü giriş yapıp 6 gece konaklama yapacağız
Antalya taraflarında arıyordum, buldum
Innvista hotel. Istersen inceleyebilirsin ben beğendim, bende iki çocuk oldugu için aile odası veriyor standart verseydi 600 tl daha uygun olacaktı.
Ben özellikle çocuk konseptli otel aradım kocaman bir çocuk kaydırağı var ultra herşey dahil.

Günaydın
The Black biz de bayram sonrası karadeniz de olacağız bakarsın karşılaşırız

karamelli_turta kurban bayramı sonrası bende istiyorum deniz tatili otel bakıyordun buldun mu?

günaydın arkadaşlar....

tam bırakırken, yine şenlendi buralar... yok yok, ara ara kaçsam da tamamen kopamayacağım ben buralardan, anlaşıldı... :) The Black ben bu topiği sana devredeyim, ben de arada gelip sohbetinize katılayım canım.... :)

ne tevafuk... Ramazan bayramında ben de Karadeniz de olacağım, dahası umreye bile oradan İstanbul aktarmalı geçeceğim, inşallah... :)

topik olarak Karadeniz de olacağız neredeyse, desenize... :) benim memleketim, canım memleketim, İstanbul dan sonra, dünyada yaşayabileceğim ikinci deniz kentim..............

@mavi_patikli hoşgeldin canım.... tuhaf ama, bazı insanlar hiç yazmasa bile, buralarda olduklarını bilmek bile huzur veriyor insana... :)

kızımdan ayrılıp ancak gelebildim işe... önce tam çıkarken babaya yapıştı, baba oyun oynayalım diye, bebeklerini, hayvanlarını kurduğu sofra etrafında topladılar, küçük bebeğinin önüne mama şişesini, diğerlerinin önüne, tabak, çatal, bıçak ve bardaklarını koydu.... :) baba gitti, anne bana "yiloya" açar mısın diye bana geldi... oynadık biraz, bakıcı teyzemiz geldi, anne sen de gitme vs. derken bu saatte ancak ofisteyim... yok, böyle olmayacak, kovacaklar beni..... :))

dün akşam iftara misafirim vardı, bu akşam ben misafirim.......

@The Black canım,sanma ki bu yoğunluk arasında, yürüyüşümü ihmal ediyorum, hani boşuna sevinme diye diyorum... yemeği arada biraz kaçırsam da, günlük 5.000 adım hedefimin üstündeyim 5. günün sonunda... :)) o 5 kg gidecek bayrama, inşallah... :))

Benim de kızım iki yaşındaydı. Parkta bir yavru kedi görmüştük. Kediye "Senin de mi annen işe gitti" demişti kızım Hala aklıma geldikçe içim sızlar.

Ben de bir kısa öykü atölyesine katılıyorum bu ara. Haftada bir akşam oluyor. O kadar iyi geldi ki hem yazmak hem de edebiyat seven insanlarla birarada olmak. Her hafta bir öykü ödevi oluyor. Prosedür yazarken araya sıkıştırıyorum işteyken

Benim de kızım iki yaşındaydı. Parkta bir yavru kedi görmüştük. Kediye "Senin de mi annen işe gitti" demişti kızım Hala aklıma geldikçe içim sızlar.

benim de kızım, bebekleriyle oyun oynuyordu, baktım bebeğini almış kucağına, "ağlama tızım ağlama, annen işten gelecek birazdan" diyordu...........................................

evet zor bir durum, evet anneler olarak içimiz sızlıyor, vicdan azabı çekiyoruz ama benim yıllar sonra bu konudaki düşüncem; çalışan annelerin, tabi her anne için geçerli değil, bilinçli anneler için geçerli, maddi/manevi çok daha kaliteli vakit geçiriliyor, çok daha kaliteli, kişiliği oturmuş, düzgün insanlar çıkıyor ortaya gelecekte....

o dengeyi sağlamak çok önemli ama, çocuğu bıraktığın insanın/insanların karakterinden tut da, ortamına, anne/babanın çocukla geçirdiği zamana vs. dikkat edilirse, çok daha mutlu çocuklar çıkıyor ortaya.... evde olup, akşama kadar bağırıp, çağırıp, anne/baba bir gitse de rahat etsek diye düşünen çocuklar tanıdım ben.... tabi istisnalar kaideyi bozmaz.... çocuğun anne/babaya da, arkadaşa da, oyun ablalarına da, büyüklere de ( anneanne, babaanne, dede vs.) ihtiyacı var.... o ihtiyaçlar, dengeli bir şekilde karşılanırsa, problem yaşanmıyor....

yukarıdaki sözleri, yıllarca kimseye güvenip bırakamadığı, kimseyi eve alamadığı, kreşe, yuvaya güvenemediği için kendisini de, eşini de, çocuklarını da yoran bir "anne" yazıyor, dikkate alınsın lütfen... :)

ben ancak 3. çocukta düzeni oturttum, çok sevdiği/sevdiğim 44 yaşlarında bir teyzemiz/ablamız, şansımız, nasibimiz var, benim memleketlim.. :)) (ee ne yapayım önemli bir detay bu, damak tadımız bile uyuyor :) )

emzirme döneminde, iki yıl boyunca neredeyse, her gün eve uğradım, işe geç gittim, erken çıktım, hastalandı, hiç gitmedim... tabi kendi işimin olması, bağımlı çalışmıyor olmam, benim şansımdı ama ben inanıyorum ki, şartları biraz zorlarsak, bu dengeyi kurabiliriz...

bakıcımızla oyun arkadaşlığını, her zaman anne babasının yanında olamayacağını, özlemeyi, kavuşmayı, her istediğinin, her zaman olamayacağını vs. bir çok duyguyu yaşayarak öğrendi....

tamam biraz vicdan yapacağız mecburen, anneyiz çünkü :) ama dengeyi kurduğumuzda, çok daha mutlu bir anne, eş, evlat, arkadaş olacak ve karşımızda da, daha mutlu çocuk, eş ve insanlar göreceğiz....

çok karışık yazdım, farkındayım ama eminim ki, benim gibi pimpirikli bir insanın, hele de çocuk konusunda, karmaşık yazılmış olsa da, şu satırları yazabiliyor olması, resmin çok da kötü görünmediği kanaati uyandıracaktır... :)

Günaydın Hanımlar,
Bugün iş yerinde denetim var. Epey yoğun bir gün olacak. Denetçileler gelmeden size bir bakayım dedim.
mornergis , senden günlük haber almazsam seni merak ediyorum yahu

Yaaaa teşekkür ederim canım

Ben okumayı çok severim ama yazma dilim biraz devrik ve bazen tam ifade edemiyorum sanki bazen düşüncelerimi
Benimde gözlerim seni arıyor
Ankara da dayım görümcem var Bir de elecda var benim için

@meyraa ben buralara sahip çıkamam... Bazen okuyup okuyup geçiyorum , arada yazıyorum, yeni anneyim malum, ayrıca hiç hamarat değilim ev, eş, çocuk mümkün değil :)) Ara ara herkes gelir yazar bir şeyler kaybolmaz topik...
Ben de bir doğa aşigi olarak Karadeniz e bayiliyorum... Uzun zaman bekledik bu tatili nasip olur inşallah...

ben çok sahip çıkabiliyorum ya... :))
zaten bu topik onun için olsun... isteyen, istediği zaman, istediği şeyi yazsın... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…