- 12 Temmuz 2022
- 24.897
- 3
- 89.249
- 528
Soruyorum, yapıl-sa diyorum. Size 4 ona 2 takıldığı SENARYODA ne yapardınızYav arkadaş ne eksiği bana 4 ona 6 takılacak hazırlandı neyin kafasını yaşıyosun?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Soruyorum, yapıl-sa diyorum. Size 4 ona 2 takıldığı SENARYODA ne yapardınızYav arkadaş ne eksiği bana 4 ona 6 takılacak hazırlandı neyin kafasını yaşıyosun?
Dert edinmeyecektiniz çünkü, amacınız eşitlik değil sizden fazla takılmaması. Öyle deyin canımı yiyin yine okey, haklısınız kendi bakışınızdan ama eşitlik de eşitlik deyince tersi durumda da "anne baba bana 4 taktınız ona 2 ayıp oluyor" demeniz gerekirdiBende size diyorum ki öyle bişey yok niye dert edineyim
Takı konusunda sizinle aynı fikirdeyim ancak eşya konusunda değilim.Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Bir de çeyiz meselesi var. Yeni gelinin çeyizi dört dörtlükse airfryerdan tut robot süpürgesine kadar varsa oğlanın biri daha lüks yasayacaksa haksızlık olur, konu sahibi işe girip bir çeyiz daha yapacak mı bu durumda?İlk sayfada da sordum size cevap vermediniz. Karşı tarafa eksik yapılsa eşitlik önemli deyip sizdekileri iade mi edeceksiniz
Ya ben anlamıyorum elti dediğimiz kişi o eve sonradan gelmiş oğullari vesilesi ile dahil olmuş ikinci bir kişi.Görümcem yeni evlendi eltisi bana alınan mobilya fiyatı kadar alınacak bugünkü değeri neyse mobilyalar o fiyatta olacak demiş altın durumunu söylemiyorum bile. Eltisi aynı sizin gibi bir tip belliki. Siz evlenirken durumları kötüdür şuan iyidir olabilir yani eşitlik adalet değildir her zaman.
6 bileziği de kayın ailenin taktığına emin miyiz? Bana biraz bilmeden bir yargı gibi geldi. Kaynın takmış olabilir. Git öğren öyle konu aç.Yav arkadaş ne eksiği bana 4 ona 6 takılacak hazırlandı neyin kafasını yaşıyosun?
Takı konusunda evet hak verebilirim, aralarında bi 5-10 sene yoksa tabii. 1 senede altın yine değişti ama o kadar da değil. Ama eşyalar onlar bunlar her şeyin eşit olması nasıl mümkün olacak ki yani bunun lafının yapılması bile bi matematik gerektiriyor bende o kadar matematik yok biz beyaz eşyaların hepsini 13'e aldık, şimdi aynı buzdolabı tek başına 38 bin. 3 sene oldu alalı, aldığımız her şey en az 3 katına çıktı. Şimdi aileye gelin gelse ben beyaz eşyalara 13 verin bak fazla vermeyin verecekseniz bana da üstünü verin mi dicemBir de çeyiz meselesi var. Yeni gelinin çeyizi dört dörtlükse airfryerdan tut robot süpürgesine kadar varsa oğlanın biri daha lüks yasayacaksa haksızlık olur, konu sahibi işe girip bir çeyiz daha yapacak mı bu durumda?
Niye naptım eltime de evlerden ırak eltiymisim, eşimin ailesiyle aldığı evi ona bıraktım kıra ödemeden oturduğu için mi evlerden iragim. Kaynım asgari ücret alıyor kira veremez diye zamanında borcuna yardım ettiğim evi ona bıraktım, eşimin durumu iyi diye kendim uyguna oturuyorum diye kiradayim. Ama evlerden iragim ki bunları açıklama gereği duymam da size tuhaf ya neyse de. Yani hadsiz hadsiz konuşma hakkını nerenizden buluyorsunuz siz ?Evlerden ırak eltisin yazık kadına (eltinize/
Bu durum bence düğün masraflarını kimin üstlendiği ile alakalı. Yani herkesin kendi eşi yapıyorsa, herkes istediğini istemekte özgürdür. Kayınvaliden ve kayınbaban size düğünde ne kadar yardım ettiyse diğer çocuğuna da o oranda yardım etmesi gerekir aksi takdirde evet bir kırgınlık oluşabilir. Ama herkesin kendi eşi çalıştığı topladığı parayla kendi düğününü yapıyorsa eşine daha fazla altın almak istemiştir daha lüks bir yerde düğün yapmak istemiştir bu onun kendi harcaması olduğu için kendi kazandığı para olduğu için kimse laf söyleyemez. Belki ilk gelinin eşinin durumu mesleği birikimi güzel olduğu için her şeyi en lüks haliyle yapmıştır fakat ikinci gelin eşinin maddi durumunu bildiği için çok fazla bir şey istememiştir. Ama kayınvalide ve kayınbabanın tüm çocuklara yaklaşımı bir olmalı. Yine de çok fazla takılmayın bence.Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Muhteşem cevap işte mesele eşitlik değil benden fazla olmasın mesela benim 4 bilezik 50 Gr eltimin tek bilezik 50 Gr onun gibiDert edinmeyecektiniz çünkü, amacınız eşitlik değil sizden fazla takılmaması. Öyle deyin canımı yiyin yine okey, haklısınız kendi bakışınızdan ama eşitlik de eşitlik deyince tersi durumda da "anne baba bana 4 taktınız ona 2 ayıp oluyor" demeniz gerekirdi
Valla Allah affetsin ben eltime ne takıldı bilmiyorum. O da bana ne takıldı bilmiyordur gelmemişti zaten izin alamadıkları için. İnşallah birimize 5 birimize 25 takmamışlardır gazlandım buradan kavga çıkarıcaz mecbur...Muhteşem cevap işte mesele eşitlik değil benden fazla olmasın mesela benim 4 bilezik 50 Gr eltimin tek bilezik 50 Gr onun gibi
4 bilezik 15 Gr 60 sa 6 bilezik 10 Gr da 60 oluyor mesele gram vs degil çok olmayacak
Kendi demişti bende oradan biliyorum bu arada eltimden 18 yaş küçügümValla Allah affetsin ben eltime ne takıldı bilmiyorum. O da bana ne takıldı bilmiyordur gelmemişti zaten izin alamadıkları için. İnşallah birimize 5 birimize 25 takmamışlardır gazlandım buradan kavga çıkarıcaz mecbur...
Ben kavga da edemem kalabalıklar beni döverlerValla Allah affetsin ben eltime ne takıldı bilmiyorum. O da bana ne takıldı bilmiyordur gelmemişti zaten izin alamadıkları için. İnşallah birimize 5 birimize 25 takmamışlardır gazlandım buradan kavga çıkarıcaz mecbur...
Benim eşim yaptı çok şükür kimseye minnet etmiyorum biri birşey diyecek oldu benim kocam alinteri ile yaptı size yapılan bana yapılmadı ben takilmadim siz neden takiliyorsunuz dedim ben dul kadın misim oradan irtibatı kestim orada bıraktım konuşmayıValla Allah affetsin ben eltime ne takıldı bilmiyorum. O da bana ne takıldı bilmiyordur gelmemişti zaten izin alamadıkları için. İnşallah birimize 5 birimize 25 takmamışlardır gazlandım buradan kavga çıkarıcaz mecbur...
Herkes soramaz sormaz da bence değerini belirler böyle durumlarInsan böyle bir soruyu sorup niye kendini kücük düsürür ki