kaybetme korkusuyla böyle davranıyo olabilir ama koca adam böyle davranarak kendisinden yüz çevrileceğini de bilmeli,biraz şımarıklık var galiba, kendini epey zengin görüyo,en azından askerlik engeli aşılana kadar söylenmeseydi keşke
Öncellikle Annenin mekani cennet olsun. Cok kötü bi durum malesef.
Ama sen ayakta durmaya calis canim, daha önünde koskocaman bir hayat var.
Malesef Baba cinaragaci gibidir diyoruz ama öyle babalar cikiyo ki bencil, egoist.
Sen kendin nasil mutlu oluyosan mantikli bi sekilde düsün. Ve sakin babanin söylediklerine kulak asma.
Güclü olmaya calis, Rabbim yardimcin olur insallah.
Baban zor bir insanmış Allah yardımcın olsun canım. Babamda ben evlenmeden bana yapmadığını bırakmamıştı üstelik maddiyat veya memleket farklılığı gibi sorunlarda yoktu.
Ama kendisi zor bir insandır zaten, bir de olayların stresi, kıskançlık hepsi üst üste geldi. Ailesini ve eşimi beğenmesine rağmen her konuda üstüme geldi çok zor bir dönemdi. Sonra ilk tanışmaları çok iyi geçti onun huysuzluğu banaymış. Evlenince de çok şükür hiç bir problem olmadı. Şimdi torununun peşinden ayrılmaz,
böyle bir torunum olacağını bilsem erkenden evlenin derdim diyor. Biraz da kızlarına kıyamıyorlar canım sen sabırlı ol, kırıcı laflarını duymazdan gel. Annenin de yokluğu onu bu dönemde kendini daha da yalnız hissettirmiştir.
Evlenince yine aynı şekilde mi çalışacaksın o zaman maaş durumları nasıl olacak bu da önemli.
Üzüldüm durumuna ama çok yabancı bir durum değil doğrusu
Hele de annen yokken baban meydanı boş bulmuş, çok şükür ki teyzelerin var
Erkek arkadaşından eminsen duyma onu, saçma sapn konuşuyor zaten.. Ne kadar baba olabilmiş ki dede olabilmesi beklensin..
Senin biri ile görüştüğünü biliyor ama nişanlı iken izin vermiyorum demesi elbette çok çelişkili ama kimseyi değil çevre ne deri düşünüyor.. Şimdi adı konuşmamış evinize girip çıkmıyor ya duyan gören yok sanıyor herhalde.. Nişanlı iken gelir gider de millet görür diye sorun ediyor sanırım kendi çapında..
Bence erkek arkadaşın askerliğini yapsın , maddi olarakta şartlar uygun olduğunda istemeye gelsinler.. Birbirinizi zaten tanıyorsunuz nişandan 6 ay sonra da evlenirsiniz inşallah.. Onun dediği gibi kısa olmuş olur.. Şimdiden sözlenirseniz hep bi sorun çıkartır bence baban..
Tabiki her şeyde babamın evine giderim olmaz, ama ben bir kere evlendiririm o da mezara kadar der!
Şuan bunun sorumluluğunu bana bırakmış durumda, ilerde Allah korusun olumsuz bir şey yaşanırsa kızım sen seçtin! diyecek. Ben zaten fazla konuşmadım babamın yanında eşinin olmaması zordur tabii zor olmaz mı? Ben babamın yalnızlık korkusu olduğunu bildiğim için ayrılmayı düşündüm, zaten hemen evlenmeyi düşünmüyorum bismillah, daha annemin yokluğunu kabullenemedik.
Babamın yanında çalışıyorum ve inan bilmiyorum maaş durumunu. Sanırım aylık belirli bir miktar da alırım o zaman.
yani bilemiyorum psikolojik nedenleri vardır mutlaka, anneni kaybettikten sonra teyzenlerle çok yakınlaştın ve baban kendini 2.planda hissetmiş olabilir, neden teyzelerden duydum diyede sinirlenmiş olabilir, şimdi biz ya da sen hafifletici sebepler bulabiliriz ama insanlar evinize geldiklerinde yok ben fakirim benden bişey beklemeyin gibi laflar ederse erkek tarafı hafifletici neden aramaz ne dediğine bakarlar
Çok doğru bir söz işte..mezara kadar..
dimi sen seçtin lafı çok kötü işte..
ama kaderi de düşünmek gerek bence..yani o adam kaderinde varsa başka yolu yok işte..bunu anlatan olmalı babana..
hakkında hayırlısı olsun arkadaşım
İnşallah sorun olmaz bu durum, maaş sistemiyle çalışmadığın ve haliyle bu şekilde çalışarak birikim yapamadığın için baban evlenirken yardım etmeli tabi. Yardım etmeyeceğim dese de etmesi gerektiğinin farkındadır ama stres, seni kaybetme korkusu, kıskançlık bunlar şu an ağır basıyor babanda.
tanışma tarihi belli mi peki?
Evet bu hafta pazar akşamı canım, babam az önce halamın oğluna bahsetti.
Espiriyle karışık smuwiLayı görmeyi geliyorlar dedi.
Biz gene smuwiLanın sevgilisi yok, kendi halinde arkadaşlarıyla geziyor sanıyorduk diyo.
İşte kuzen evliliğin zorluklarından bahsedip durdu, sadece eşle değil aileyle evlenmek olduğunuda söyledi.
Olumsuz evlilik örneklerini gösterdi hep, kendi evliliğinden de örnekler verdi.
Mesela ben eşimin annesiyle, babasıyla problem yaşasam onu göndermeyebilirim dedi.
Bende karışmaya hakkın yok! dedim. Sen görüşmek zorunda değilisin ama onun o hakkını elinden alma gibi bir lüksün yok dedim. Öyle olmuyor dedi.
Hatta bir akrabaları evlenmiş, 5. ayında kız öyle bir dayak yemiş ki eşinden hastanelik olmuş, babam o kadar kötü oldu ki, oturduğu yere yığıldı sanki.. Söylenir mi şimdi bu ya?
2 tane kızımız var, bizi neler bekliyor acaba bilmiyoruz dedi.
Söz konusunu hala askerden sonra düşünüyor onda kararlı şuan sadece tanışma olacak.
Ama gözümü korkuttular benim duygular, düşünceler yine çorba gibi oldu.
bu gibi işler çok dillendirilmemeli bence ki kuzenin maşallahı varmış, tarih biraz uzak olsaydı duruma alışırdı belki o yüzden tarihi sordum, herkese anlatmasın babanda millet konuşmayı sever kırk bilenin başını bir bilen keser demişler
Ablasının nişanının bozulduğunu söylemesin bari kimse, babana bahane olabilir bunlar ayrılığa şerbetli diye, ay Allahım ben gerildim valla :)
Ay evet durduk yere bahane çıkar ben tembihlerim.
Ve bir şey daha babam sözü askerden sonra düşünüyor ya hani, sizce öylesi daha mı mantıklı?
Tanışmışken tekrar araya bir soğukluk girmeden 1-2 ay sonra olması normal gelmişti bana da ama yine bilemiyorum tabii.
Askere şubatta giderse ağustos gibi gelir herhalde tanışmanın üzerinden bir 8 ay geçmiş olacak, tabii o süreçte de bir daha görüşülmeyecek:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?