Her Ne Olursa Olsun, Arkamda Bir Babam! Olmayacağını Öğrendim..

Belki hayır! diyemem diye düşünüyordur zenginlikten ziyade, çok zengin değiliz ama hamd olsun sıkıntı çekmedik, veya çeksek bile bize hissetirmedi. Rahat yaşattı, hiç bir şeye hayır demedi. Hiç unutmam çocukken bir şeyi istemem ağzımdan çıkan tek cümleye bakıyordu. Hiç iki kere söylediğimi hatırlamam. Olmasını isteyip te olmayan veya babam yapmaz dediğim hiç bir şey olmadı.

Aslında erkek arkadaşım şuan askerde olacaktı bir takım sorunlar oldu kaçırdı. Emin olun askerlik bahanesi babamın, yoksa zaten kısa dönem, o zaman söyleseydik sadece söz yapmam demezdi herhalde, diğer her şeyi yine söylerdi. Normalde 5 ay önce söylemeyi planlıyorlardı ama çekindiklerinden o gün işte nasıl olduysa pat diye söylediler. Şuan bende sizin gibi düşünüyorum hatta hiç söylenmeseydi diyorum gittiği yere kadar giderdi.

Çok teşekkür ederim, erkek arkadaşım beni bildiği için bu konuyu bilmiyor elbette ama hani hep bu süreçlerde bir takım sorunlar çıkar ya, hemen pes etmeyeceksin, birlikte aşacağız diyor. İnşallah dediği gibi olur.

Üzüldüm durumuna ama çok yabancı bir durum değil doğrusu

Hele de annen yokken baban meydanı boş bulmuş, çok şükür ki teyzelerin var

Erkek arkadaşından eminsen duyma onu, saçma sapn konuşuyor zaten.. Ne kadar baba olabilmiş ki dede olabilmesi beklensin..

Senin biri ile görüştüğünü biliyor ama nişanlı iken izin vermiyorum demesi elbette çok çelişkili ama kimseyi değil çevre ne deri düşünüyor.. Şimdi adı konuşmamış evinize girip çıkmıyor ya duyan gören yok sanıyor herhalde.. Nişanlı iken gelir gider de millet görür diye sorun ediyor sanırım kendi çapında..

Bence erkek arkadaşın askerliğini yapsın , maddi olarakta şartlar uygun olduğunda istemeye gelsinler.. Birbirinizi zaten tanıyorsunuz nişandan 6 ay sonra da evlenirsiniz inşallah.. Onun dediği gibi kısa olmuş olur.. Şimdiden sözlenirseniz hep bi sorun çıkartır bence baban..

yani bilemiyorum psikolojik nedenleri vardır mutlaka, anneni kaybettikten sonra teyzenlerle çok yakınlaştın ve baban kendini 2.planda hissetmiş olabilir, neden teyzelerden duydum diyede sinirlenmiş olabilir, şimdi biz ya da sen hafifletici sebepler bulabiliriz ama insanlar evinize geldiklerinde yok ben fakirim benden bişey beklemeyin gibi laflar ederse erkek tarafı hafifletici neden aramaz ne dediğine bakarlar

Babamın yanında çalışıyorum ve inan bilmiyorum maaş durumunu. Sanırım aylık belirli bir miktar da alırım o zaman.

Aslında nişanlı olunca daha rahat olması lazım, bunlar nişanlı diye düşünerekten. Kısmet her şey, babamı çok seviyorum asla kötü bir şey düşünemem, sırt çeviremem ama işte üzülüyor yine de insan..

Çok doğru bir söz işte..mezara kadar..
dimi sen seçtin lafı çok kötü işte..
ama kaderi de düşünmek gerek bence..yani o adam kaderinde varsa başka yolu yok işte..bunu anlatan olmalı babana..
hakkında hayırlısı olsun arkadaşım

Uzun bir ilişki yaşamaşsınız, artık sevgilinizden de sevginizden de eminsiniz bu belli...

Babanızla ilşkinize emek harcayın, kırılsanız da yılmayın.Babanızı arkanıza alana kadar mücadele edin, düşündüğünüz kadar zor olmayacaktır emin olun.

"Baba sevgisini koru. O sevgiyi kesip atarsan, Allah da senin mutluluk ışığını söndürür." Hz Muhammed (S.A.V.)

Son düzenleme:
kötü yorumlamak istemiyorum ama acaba baban sizi evlendirince yalnız kalacak korkusuna mı üzüntüsüne mi kapılıp böyle söyledi sizden ayrılmak zor gelir diye düşündüm oda böyle olmasını istemez diyorum ama sonuç ne oldu merak ettim zamanla düzeldi mi herşey Allah yar ve yardımcınız olsun inş

Babamın yanında çalışıyorum ve inan bilmiyorum maaş durumunu. Sanırım aylık belirli bir miktar da alırım o zaman.

İnşallah sorun olmaz bu durum, maaş sistemiyle çalışmadığın ve haliyle bu şekilde çalışarak birikim yapamadığın için baban evlenirken yardım etmeli tabi. Yardım etmeyeceğim dese de etmesi gerektiğinin farkındadır ama stres, seni kaybetme korkusu, kıskançlık bunlar şu an ağır basıyor babanda.

Teyzemlerle her zamanki gibiyim aslında, ben babamsız hareket etmem yemeğe birlikte, yürüyüşe birlikte, yalnız Tv izlemesine zin vermem hep yanındayım, şuan onu anlıyorum zaten ama hemen evlilik olmayacak ki, zaten o alışma döneminde babam da erkek arkadaşımı tanımış olacaktı, benim hala umudum var sanki o tanışma gecesi her şey daha farklı olacak..

İnşallah anlar babam, inşallah..

Olabilir canım, inşallah masum bir kıskançlıktır..

tanışma tarihi belli mi peki?

Evet bu hafta pazar akşamı canım, babam az önce halamın oğluna bahsetti.
Espiriyle karışık smuwiLayı görmeyi geliyorlar dedi.
Biz gene smuwiLanın sevgilisi yok, kendi halinde arkadaşlarıyla geziyor sanıyorduk diyo.
İşte kuzen evliliğin zorluklarından bahsedip durdu, sadece eşle değil aileyle evlenmek olduğunuda söyledi.
Olumsuz evlilik örneklerini gösterdi hep, kendi evliliğinden de örnekler verdi.

Mesela ben eşimin annesiyle, babasıyla problem yaşasam onu göndermeyebilirim dedi.
Bende karışmaya hakkın yok! dedim. Sen görüşmek zorunda değilisin ama onun o hakkını elinden alma gibi bir lüksün yok dedim. Öyle olmuyor dedi.
Hatta bir akrabaları evlenmiş, 5. ayında kız öyle bir dayak yemiş ki eşinden hastanelik olmuş, babam o kadar kötü oldu ki, oturduğu yere yığıldı sanki.. Söylenir mi şimdi bu ya?
2 tane kızımız var, bizi neler bekliyor acaba bilmiyoruz dedi.
Söz konusunu hala askerden sonra düşünüyor onda kararlı şuan sadece tanışma olacak.
Ama gözümü korkuttular benim duygular, düşünceler yine çorba gibi oldu.

Son düzenleme:

bu gibi işler çok dillendirilmemeli bence ki kuzenin maşallahı varmış, tarih biraz uzak olsaydı duruma alışırdı belki o yüzden tarihi sordum, herkese anlatmasın babanda millet konuşmayı sever kırk bilenin başını bir bilen keser demişler

Hem tanışma diyor babam hemde tüm sülaleyi çağırıyor halamlarda gelecekler, anlamıyorum ya halamlar kim ki? Benim için hiç bir şey. Herşey de teyzemler yanımızda eniştemler amcamlardan daha yakınlar, eşyaların yerlerini değiştiriyoruz eniştemler yardım ediyor, temizlik bir şey oluyor teyzemler koşuyor, hastalık oluyor teyzem başımızda..

Belki böyle olması daha iyi oldu be canım, tarih uzak olsa babam bu düşünceleri uzaklaştırırdı kafasından, unuturdu iyice ertelerdi.Birde şöyle bir durum var ailesi İstanbul'da yaşamıyor, ablasının nişanı vardı o yüzden geliyorlardı nişan bozuldu, şimdi memleketten sadece tanışmak için geliyorlar. Öyle ha deyince gelinebilecek bir yerde değil.

Babam kafasında kim bilir neler kuruyor, düşünüyor..
Kızım benden uzaklaşır mı? Damat olacak adam kızımı üzer mi? Beni üzer mi?
Annem olsa babam bu kadar bırakmazdı kendini, annemle duygularını bastırırdı.
Ben biliyorum babamın durumu diğer babalara göre daha zor..

Ablasının nişanının bozulduğunu söylemesin bari kimse, babana bahane olabilir bunlar ayrılığa şerbetli diye, ay Allahım ben gerildim valla :)

Ablasının nişanının bozulduğunu söylemesin bari kimse, babana bahane olabilir bunlar ayrılığa şerbetli diye, ay Allahım ben gerildim valla :)

Ay evet durduk yere bahane çıkar ben tembihlerim.
Ve bir şey daha babam sözü askerden sonra düşünüyor ya hani, sizce öylesi daha mı mantıklı?
Tanışmışken tekrar araya bir soğukluk girmeden 1-2 ay sonra olması normal gelmişti bana da ama yine bilemiyorum tabii.
Askere şubatta giderse ağustos gibi gelir herhalde tanışmanın üzerinden bir 8 ay geçmiş olacak, tabii o süreçte de bir daha görüşülmeyecek:44:

Son düzenleme:

bence askere gitmeden söz kesin, baban ailesiyle görüşmese aramasa bile sen ararsın babanın açığını kapatırsın bellide olmaz biliyomusun bakarsın kaynaşıverirler hayat bu, askerden hayırlısıyla gelincede nişanı takarsınız, araya giren 8 ay çok uzun nerdeyse 1 sene be canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…