• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Ne Olursa Olsun, Arkamda Bir Babam! Olmayacağını Öğrendim..

Canım seni çok iyi anlıyorum. Benimde annem babam boşanıyor ve babam maddi desteğini çekti.

Benimde arkamda bir babam yok.. Maddi konularda çok bencil ve akrabalarına çok düşkün. Ben artık görüşmüyorum, yakında bende sözleneceğim, tarihi belirleyeceğiz yakında. Ama babamın umrunda değil. Bizimle görüşmeyecekmiş. Bende sen bilirsin dedim.

Kısacası, bir çocuğun annesi yoksa babası da yok. Neden bu erkekler böyle bilmiyorum. ( Kendini üzme ve teyzenlerle dialogunu kesme. Onlar sana yardımcı olurlar, umarım sorunsuz bir şekilde atlatırsın sözünü. Çok mutlu olmanı diliyorum..

Ben maddi destek beklemiyorum ki manevi olarak arkamda dursa yeter bana..
Zaten hayalimiz kendi başımıza bir şeyler yapmaktı. Bunun içinde para biriktirmemiz lazım, bu yüzden hemen evlilik düşünmüyoruduk.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim, çok sağol..

yazdıklarını büyük bir şaşkınlık ve anlayış içerisinde okudum çünkü; 5 aydır aynı şeyleri yaşıyorum. Babanın yaptıgı yorumların hepsini, sevidiğim insana dair babam yaptı. abartmıyorum, oraya yazdıgın bütün cümleler babamdan duyduugum cumleler ve senin ne kadar yıprandıgını, neler hissettiigini ,nasıl bi acı içinde oldugunu o kadar iyi anlıyorum ki.
Dua etmek lazım.
Allah büyük.

Babamın bana, benimde babama olan düşkünlüğünü biliyor. Bende sizin gibi düşünüyorum hiç bir şey söylemezsem kötü olur, babamın niyetini söylemeliyim ki anlayış göstersinler. Bencil değil aslında ama bazen konuşuyor işte mesela okutmak konusunda sürekli okuttum, okuttum derdi. Bize yaptığını konuşuyorsa, başkalarına yaptığını konuşmuyor orası var.

Kendi ailesinden birine aşırı verici, teyzemler 10 kere bizimledir, 2 kere olmaz hiç gelmiyorlar der, kapımızı kimse açmıyor unutulduk der, ama oysaki hiç gelmeyenler halamlar, buna rağmen yine onları savunur, toz kondurmaz. Mesela teyzemler gelir misafir gibi değillerdir ama halamlar tam tersi, onlar bize yardımcı değil yük olmaya geliyorlar resmen, sevmeyince herşeyleri daha da göze batıyor. Kardeşim hastalanır teyzem başında, doktorlara götürür. Pazara teyzem gider, kapı değişecek teyzem, fatura yatırılacak teyzem, babamın ilaçları alınacak teyzem, bunları yaparlar, yaptırır ama görmez babam, ve hal böyle iken bizi kardeşine emanet etmiş, hiç gelmeyen insanlara.. Teyzem bozulmuştur haliyle, söylemiş çünkü bide.

bu babaların hepsi mi aynı... biz gelecek kişilere baştan söylüyoruz en azından kötü bi sürprizle karşılaşmıyorlar

hala konusuna gelince onlar kendi ailesi, tabi etmez lafını. yarın bir gün hasta olsun siz bir saat bakmayın laf eder ama kardeşlerine etmez

ne güzel teyzeleriniz destekmiş. benim başıma öyle bi şey gelse kimse gelemez çünkü çok yaşlılar ve babamdan çekinirler

çalışıyorsunuz, sevdiğiniz kişiyle hayırlı bir karar almışsınız. ezip geçin demiyorum ama hayatınıza bakın:34:

Çok teşekkür ederim canım, bende yaşadığımız şeylerden dolayı kendimi henüz evliliğe hazır hissedemiyorum, babam ise beni vazgeçirmek için sanırım ben söz yaparsam fazla bekletmem, 6 ay içinde evlendiririm diyor. Benim yangından mal kaçırır mı istemediğimi biliyor ve sanırım pes ettirmeye çalışıyor.
Ama evlenip boşanma konusunda babam hep aynıydı, hem diyorum bari açık açık her yerde söylemesin. Hele de damat adayının yanında söylediğini düşünsenize? :ssz:

Söylesin, bu konuda nasıl bir tavır içinde olduğunu bilsinler. Dünyanın bin türlü hali var. Seni sahipsiz sanmasınlar. Ayaklarını denk alsınlar. Evlilik öncesi ile evlilik sonrası o kadar farklı ki. O imzalar atılınca erkek kendini sizin sahibiniz sanıyor, ne istersem yaparım diye düşünüyor. Babanın sert tavrı sevgilin ve ailesinin sana daha dikkatli davranmasını sağlayacaktır. Aman ayıp olur diye düşünme. Sen o insanlarla hayatının kalanını geçirmeyi düşünüyorsun. Hiç bir şey saklanmamalı bence. Babanın düşünceleri de tavrı da senin tavrın da. Sanma ki erkek arkadaşının annesi bir konuda (senden farklı olarak) böyle sert düşünceye sahip olsa arkadaşın annesinin tarafında olmayacak. Araya aileler girince insanların farklı yüzleri ortaya çıkabiliyor. Her şey şu anki düşündüğünüz gibi olsa herkesin hayatı masala dönerdi.

Yukarıda yazan arkadaşa tamamen katılıyorum. Baban seni çok sevdiği ve kaybetmeyi istemediği için bu huysuzluğu. Babalar, hem de göçmen babalar kızlarına çok düşkündür. Keşke babacığım yanımda olsa da 24 saat bağırsa bize. Baba deyince böyle oluyorum işte ben. Sen onun parçasısın, sevgilinin ya da bir başkasının değil. Babanın yerine koysana kendini. Senin doğumunda nasıl sevinmiştir, ilk adımlarını atarken ona ilk kez baba derken neler hissetmiştir. Sonra sen geliyosun üstelik hayat arkadaşını kaybettikten sonra "ben de gidicem" diyosun. Çiçek gibi baktığı canı kızı gitmek isteyince tabi huysuzluk yapacak adam. Yapmasa tuhaf olurdu. Güle oynaya kızını veren babalara şaşırıyorum ben. Babanın yanında olduğu zaman sonsuza kadar sürmeyecek, lütfen iyi değerlendir. Sakın onu üzme.

Ben maddi destek beklemiyorum ki manevi olarak arkamda dursa yeter bana..
Zaten hayalimiz kendi başımıza bir şeyler yapmaktı. Bunun içinde para biriktirmemiz lazım, bu yüzden hemen evlilik düşünmüyoruduk.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim, çok sağol..

Canım bu arada ben senin ilk uzun yazına göre yorum yaptım ama diğer yazdıklarında durumlarımızın tam olarak aynı olmadığını gördüm. Senin baban sanırım korkularından ötürü bu şekilde davranıyor.

Benim durumum çok daha farklı ne yazık ki.. Ben hiçbir şey beklemeden paylaştım bu durumu kendisiyle ama hiçbir şekilde görüşmek istemiyor bizimle.

Bence sen sakin ol, babanın bu duruma alıştıktan sonra daha yapıcı ve nazik olacağını düşünüyorum. Umarım ilk yorumumda kalbini kıracak bir şey söylememişimdir. Hayatta her şey biz insanlar için. Annenin yokluğu eminim çok zordur ama en azından sizi önemseyen ve sizi kaybetmekten korkan bir baban var. Hatalar hepimiz için. Eminim her şey yoluna girecektir.

tabii ki çok üzücü kırıcı şeyler ama baba işte yan BABA...benm babamda o kadar olmasada zengin olduğu halde yatak odası noluyor blmem ne dğer halı perde mutfak eşyaları hep annamle ablamla hallettk o kadar ki nikahımda babam kavga çıkardı düğün değlde resmen kıyamet yeriydi tam imzalar atılacakken k.pederle kavga ettler eşimn enşiteler abim babam yumruk yumruğa baba düşünemezk benim kızımın en mutlu günü diye boşver arkadaşım hiç birşeyin mutluluğunun önüne geçmesine asla izin verme babandan olsa :))

Yanılmıyorsam başka bir yorumunda, evlenip gidince babanın yalnız kalacağını, buna çok üzüleceğini okumuştum.

Kötü olmuş hakikaten, ama belki senin onu bırakıp gideceğine üzüldüğü için üzüntüsünü bastırmak için böyle davranıyor.

Düzelir inşallah her şey daha çok yeni. Kıskanmış demek ki... :)

yazdıklarını büyük bir şaşkınlık ve anlayış içerisinde okudum çünkü; 5 aydır aynı şeyleri yaşıyorum. Babanın yaptıgı yorumların hepsini, sevidiğim insana dair babam yaptı. abartmıyorum, oraya yazdıgın bütün cümleler babamdan duyduugum cumleler ve senin ne kadar yıprandıgını, neler hissettiigini ,nasıl bi acı içinde oldugunu o kadar iyi anlıyorum ki.
Dua etmek lazım.
Allah büyük.

Bol bol dua ediyorum zaten insallah seninde dualrın kabul olur canım

bu babaların hepsi mi aynı... biz gelecek kişilere baştan söylüyoruz en azından kötü bi sürprizle karşılaşmıyorlar

hala konusuna gelince onlar kendi ailesi, tabi etmez lafını. yarın bir gün hasta olsun siz bir saat bakmayın laf eder ama kardeşlerine etmez

ne güzel teyzeleriniz destekmiş. benim başıma öyle bi şey gelse kimse gelemez çünkü çok yaşlılar ve babamdan çekinirler

çalışıyorsunuz, sevdiğiniz kişiyle hayırlı bir karar almışsınız. ezip geçin demiyorum ama hayatınıza bakın:34:

Kardes iste birsey denmiyor babamı da üzmek istemedigimden düsüncelerimi gizlerim çogunlukla çünkü üzülüyor

Söylesin, bu konuda nasıl bir tavır içinde olduğunu bilsinler. Dünyanın bin türlü hali var. Seni sahipsiz sanmasınlar. Ayaklarını denk alsınlar. Evlilik öncesi ile evlilik sonrası o kadar farklı ki. O imzalar atılınca erkek kendini sizin sahibiniz sanıyor, ne istersem yaparım diye düşünüyor. Babanın sert tavrı sevgilin ve ailesinin sana daha dikkatli davranmasını sağlayacaktır. Aman ayıp olur diye düşünme. Sen o insanlarla hayatının kalanını geçirmeyi düşünüyorsun. Hiç bir şey saklanmamalı bence. Babanın düşünceleri de tavrı da senin tavrın da. Sanma ki erkek arkadaşının annesi bir konuda (senden farklı olarak) böyle sert düşünceye sahip olsa arkadaşın annesinin tarafında olmayacak. Araya aileler girince insanların farklı yüzleri ortaya çıkabiliyor. Her şey şu anki düşündüğünüz gibi olsa herkesin hayatı masala dönerdi.

Yukarıda yazan arkadaşa tamamen katılıyorum. Baban seni çok sevdiği ve kaybetmeyi istemediği için bu huysuzluğu. Babalar, hem de göçmen babalar kızlarına çok düşkündür. Keşke babacığım yanımda olsa da 24 saat bağırsa bize. Baba deyince böyle oluyorum işte ben. Sen onun parçasısın, sevgilinin ya da bir başkasının değil. Babanın yerine koysana kendini. Senin doğumunda nasıl sevinmiştir, ilk adımlarını atarken ona ilk kez baba derken neler hissetmiştir. Sonra sen geliyosun üstelik hayat arkadaşını kaybettikten sonra "ben de gidicem" diyosun. Çiçek gibi baktığı canı kızı gitmek isteyince tabi huysuzluk yapacak adam. Yapmasa tuhaf olurdu. Güle oynaya kızını veren babalara şaşırıyorum ben. Babanın yanında olduğu zaman sonsuza kadar sürmeyecek, lütfen iyi değerlendir. Sakın onu üzme.

Beni sevdiginden böyle yapıyor biliyorum ve normal karsılıyorum ama birden o sekilde düsünmesi üzdü beni hic mi tanımamıs dedim, hic mi karakterimi bilmiyor hani ev istemek falan cok cirkin seyler sonucta bir taratan annem göremeyecek bari babamız basımızda olsun annem yasayamadı bu heyecanı, babamın yasamasını isterim böyle düsündüm zaten teyzemler pat diye söyledi yoksa ben acamazdım kesinlikle..

Canım bu arada ben senin ilk uzbuen yazına göre yorum yaptım ama diğer yazdıklarındae durumlarımızın tam olarak aynı olmadığını gördüm. Senin baban sanırım korkularından ötürü bu şekilde davranıyor.

Benim durumum çok daha farklı ne yazık ki.. Ben hiçbir şey beklemeden paylaştım bu durumu kendisiyle ama hiçbir şekilde görüşmek istemiyor bizimle.

Bence sen sakin ol, babanın bu duruma alıştıktan sonra daha yapıcı ve nazik olacağını düşünüyorum. Umarım ilk yorumumda kalbini kıracak bir şey söylememişimdir. Hayatta her şey biz insanlar için. Annenin yokluğu eminim çok zordur ama en azından sizi önemseyen ve sizi kaybetmekten korkan bir baban var. Hatalar hepimiz için. Eminim her şey yoluna girecektir.

yok önemli degil canım olsun insallah yoluna girer, babamı üzmek en son isteyecegim seydir. Ona ufacık bir sey olsa ben kahroluyorum, Allah basımızdan eksik etmesin.

tabii ki çok üzücü kırıcı şeyler ama baba işte yan BABA...benm babamda o kadar olmasada zengin olduğu halde yatak odası noluyor blmem ne dğer halı perde mutfak eşyaları hep annamle ablamla hallettk o kadar ki nikahımda babam kavga çıkardı düğün değlde resmen kıyamet yeriydi tam imzalar atılacakken k.pederle kavga ettler eşimn enşiteler abim babam yumruk yumruğa baba düşünemezk benim kızımın en mutlu günü diye boşver arkadaşım hiç birşeyin mutluluğunun önüne geçmesine asla izin verme babandan olsa :))

Ben evladını seven bir babanın cocuguna en gel olacagını düsünmüyorum zaten ama onu öyle görüncede bosver smuwila, diyorum. Babam üzülmesin yeter bu sebepla kac kez ayrılmak istedim baba sonucta, lnsanın gözü hic bir seyi görmüyor. Onu yalnız bırakmak en son bile isteyemeyecegim sey, babam konusundaki hassasiyetlmi neredeyse tüm kk bilir, erkek arkadasım cok iyi biri, merhametli biri insallah ta yanılmam insallahta babamın sevgisini kazanır.
Yanılmıyorsam başka bir yorumunda, evlenip gidince babanın yalnız kalacağını, buna çok üzüleceğini okumuştum.

Kötü olmuş hakikaten, ama belki senin onu bırakıp gideceğine üzüldüğü için üzüntüsünü bastırmak için böyle davranıyor.

Düzelir inşallah her şey daha çok yeni. Kıskanmış demek ki... :)
insallah düzelir canım bugün cocuklugumuzdan bahsetti beni pencerede bekliyorlardı. Baba, baba diye cama tırmanıyorlardı dedi yüzüme baktı söyle egilerek icim gitti. O zaman daha iyi anladım kıskandıgını canım benim, dünya bir yana babam bir yana. İste böyle oluncada kendimi sucluyorum benim erkek arkadasım olmamalı, babam icin yasamalıyım diyorum. Gel gitler yasıyorum sürekli.

canım ben de aynı şeyleri yaşıyorum..fazlası vardır eksiği yoktur..
hem biz sözlendik..söz öncesi o akşama kadar ne karın ağrıları yaşattı bana anlatamam..aynı baban gibi evliliğin zorluklarından bahsetti..bak boşanan arkasaşların var deyip örnekler buldu ama 1 ay sonra istemeye geldiler o akşam her şey çok güzeldı ama daha sonra binbir sorun çıkarttı babam..kültür farkından başladı,görümcelerimden çıktı..şu anda biz de kırgınız babamla..ben de senin durumundayım 6 yıldır çıkkyoruz ve çok arada kaldım ... sevgilimle ömür boyu mutlu olucağıma inancım tam..benim de dayımlar yanımda her zaman sağolsunlkar.geçen gün nişan konusu açıldı...babam naparsanız yapın ben karışmıyorum dedi..yani maddi-manevi destek yok..Allah'a şükür ikimizde çalışıyoruz sorun maddi değil ama insan manevi destek bekliyor..bu günler en güzel günlerim olmalı sevinçten uçmalıydım ama herşey kursağımda kaldı..evlendikten sonra tanıdıkça sevicek,unutucak her şeyi ama benim içimde kalıcak bu yaşattıkları...sabırlı olmalı,dua etmeliyiz..Allah yardımcımız olsun...

hem biz sözlendik..söz öncesi o akşama kadar ne karın ağrıları yaşattı bana anlatamam..aynı baban gibi evliliğin zorluklarından bahsetti..bak boşanan arkasaşların var deyip örnekler buldu ama 1 ay sonra istemeye geldiler o akşam her şey çok güzeldı ama daha sonra binbir sorun çıkarttı babam..kültür farkından başladı,görümcelerimden çıktı..şu anda biz de kırgınız babamla..ben de senin durumundayım 6 yıldır çıkkyoruz ve çok arada kaldım ... sevgilimle ömür boyu mutlu olucağıma inancım tam..benim de dayımlar yanımda her zaman sağolsunlkar.geçen gün nişan konusu açıldı...babam naparsanız yapın ben karışmıyorum dedi..yani maddi-manevi destek yok..Allah'a şükür ikimizde çalışıyoruz sorun maddi değil ama insan manevi destek bekliyor..bu günler en güzel günlerim olmalı sevinçten uçmalıydım ama herşey kursağımda kaldı..evlendikten sonra tanıdıkça sevicek,unutucak her şeyi ama benim içimde kalıcak bu yaşattıkları...sabırlı olmalı,dua etmeliyiz..Allah yardımcımız olsun...

amin amiin amin cumlemizin inşaallah...

Sadece erkek tarafı sorun çıkarmıyormuş demek ki:34:

Back