Bakın daha yaşınız küçük. Ben sizin yasinizdayken bunları akıl edip dusunemezdim. O yüzden dilim döndükçe tecrübelerimi paylaşmak faydalı olmak isterim. Elbette her evlilik farklı dinamikte ama şu bir gerçek maddi zorluk olunca sevgi karın doyurmuyor. Hele hele belli bir seviyeden dusuyorsaniz. Kimin ne olacağı bilinmez ama göz göre göre de ateşe atmayın kendinizi. Hani bir söz var ya babanı secemezsin ama kayınpederini seçersin gerçekten oyle. Seçici davranın. Sırf duygusal doyum yasiyorsunuz diye bir adam ile ciddi düşünmeyin. Sırf maddi doyum yasiyorsunuz diye de tabii. Denge önemli. Size değer veriyorsa sizin konforunuzu sağlayabilecek adımlar atmalı. Örneğin ev kendinin olur arabanız olmaz veya arabaniz olur eviniz kira olur. Ya da kendi işini sizin şehrinizde yapabiliyorsa o gelir sizin yanınıza. Siz hem gurbet hem kiraydı oydu buydu ugrasmazsiniz.
Yine de dedemden miras kaalacak diye hesab eden bir adamla ben ciddi bir şey düşünmezdim. Bu çok bencilce ve cirkince. Hem duygularınızla hem mantığınizla doğru karar verebileceginizi umuyorum. Her şey gönlünüzce olsun