• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Ne Olursa Olsun, Arkamda Bir Babam! Olmayacağını Öğrendim..

bence askere gitmeden söz kesin, baban ailesiyle görüşmese aramasa bile sen ararsın babanın açığını kapatırsın bellide olmaz biliyomusun bakarsın kaynaşıverirler hayat bu, askerden hayırlısıyla gelincede nişanı takarsınız, araya giren 8 ay çok uzun nerdeyse 1 sene be canım

Bende öyle düşündüm, tanışma olacak şak diye başlamadan bitecek her şey, amaçsız gibi olmuş olacak, ki askerden geldi söz yapmadık diyelim aileler sanki hiç tanışmamış gibi olacak bu sebeple şuan tanışmanın bir anlamıda olmuyor. Bede hep diyorum sanki o akşam farklı olacak babam zaten yalnız olmayacak tabii halamlar ortalığı karıştırmazlarsa eğer, ben büyüklerimden bir kaçını tembihleyim madem tanışıldı bir kaç ay sonra söz olsun, 8 ay uzun bir süreç gibilerinden babam aslında kolay etkilenen bir insan, hani karşında biri bu böyle daha iyi olur gibi konuşsa babamın fikirleri hemen değişir.

Bende öyle düşündüm, tanışma olacak şak diye başlamadan bitecek her şey, amaçsız gibi olmuş olacak, ki askerden geldi söz yapmadık diyelim aileler sanki hiç tanışmamış gibi olacak bu sebeple şuan tanışmanın bir anlamıda olmuyor. Bede hep diyorum sanki o akşam farklı olacak babam zaten yalnız olmayacak tabii halamlar ortalığı karıştırmazlarsa eğer, ben büyüklerimden bir kaçını tembihleyim madem tanışıldı bir kaç ay sonra söz olsun, 8 ay uzun bir süreç gibilerinden babam aslında kolay etkilenen bir insan, hani karşında biri bu böyle daha iyi olur gibi konuşsa babamın fikirleri hemen değişir.

halalarını da teyzelerini de önceden organize et özellikle halalarını, bu güzel günümde zaten annem yanımda değil bi yanım buruk sizden olgunluk ve şevkat bekliyorum de, benim telli duvaklı yerime yerleşmemi istemezmisiniz falan diye gir işte nihavend makamından

halalarını da teyzelerini de önceden organize et özellikle halalarını, bu güzel günümde zaten annem yanımda değil bi yanım buruk sizden olgunluk ve şevkat bekliyorum de, benim telli duvaklı yerime yerleşmemi istemezmisiniz falan diye gir işte nihavend makamından

Nemesis çok hoşsun, sabahtan beri yüzümde ilk defa tebessüm oluştu.
Konuşacağım bakalım ne kadar etkili olurum bilemiyorum ama ısrarcı olmayı sevmiyorum, olursa olmazsa bekleriz, onda da vardır bir hayır, babam öyle istiyor der geçerim..
:34:

Konuşacağım bakalım ne kadar etkili olurum bilemiyorum ama ısrarcı olmayı sevmiyorum, olursa olmazsa bekleriz, onda da vardır bir hayır, babam öyle istiyor der geçerim..

o senin hoşluğun :)
yani hayırlısı tabiki geç olsun güç olmasın, şimdiye kadar babanla baş başa konuştunmu hiç, kızmadan bağırmadan o sana çekincelerini anlatsa sende ona hislerini bi döksen, yanınızda kimse olmasın ama, biri olunca erkekler bi tuhaf oluyo kaç yaşında olurlarsa olsunlar

yani hayırlısı tabiki geç olsun güç olmasın, şimdiye kadar babanla baş başa konuştunmu hiç, kızmadan bağırmadan o sana çekincelerini anlatsa sende ona hislerini bi döksen, yanınızda kimse olmasın ama, biri olunca erkekler bi tuhaf oluyo kaç yaşında olurlarsa olsunlar

Yok konuşamıyorum bir türlü, kendimi çok garip hissediyorum. Sanki yanlış bir şeymiş gibi geliyor, bu konu konuşulduğu zaman ateş basıyor, kendimi çok tuhaf hissediyorum. Şimdi babamı karşıma alsam 'ba' demeden hüngür hüngür ağlamaya başlarım, her şeyi berbat ederim..

Bence babanız sizlere çok düşkün.. Annenizi kaybetmişsiniz.. Dilerim nur içinde yatsın, böyle güzel evladların ardından amel defteri hep hayırla dolsun, hiç kapanmasın inşallah. Hepimiz birer birer gideceğiz, sabrını versin Rabbim sizlere...

Babanızın yolu yokuşa sürmesi, çelişkili konuşması, sert olması, sizi "kaybetme" fikrinden gibi geldi bana... Bazı babalar kız çocuklarına aşırı düşkün olurlar.. Hele bir de annenizin ardından, sizi de evlendirip gönderme fikrine sıcak bakmıyor olabilir... Kadınlar, eşlerinin ardından "yapayalnız" da senelerce yaşayabilirler.. Ama ne yazık ki erkekler böyle değildir... Yalnızlık fikri bile soğuk, korkutucu gelir... Size olan sevgisinden yapıyor... Haklı mı?... Tabii ki haklı değil... Bu korkularını yine de ona çok görmeyin...

Bakın biz de göçmeniz.. Üstelik babam çok farklı bir memleketin kültürüyle yetişmiş on yaşına kadar.. Ailesi desen enteresan bir örgü yumağı... Her telden... Ancak buna rağmen, içimizi rahat tutup evlenmemize kesinlikle izin vermedi... Üstelik annem sağ.. Onu hep ardımda bırakıyormuşum gibi hissettirdi.. Evlenmemem için elinden geleni yaptı... Sizinkine benzer uyarılarda da bulundu.. "Kültürü uymazsa boşanırsın.. Üzerler seni..." bir sürü sepet laf... ama babamdı o benim... Ve çok tatlıydı bana göre tüm bu hiddetinde... Sevgisini düşündüğümde çok haklıydı.. Bana sabretmek düşerdi.. Hep tatlılıkla hallettik... Hep güzellikle anlattık korkularının yersiz olduğunu.. (Gerçi benim evliliğimde korkularının hepsi yerli yerindeymiş ama bunu babama hiç hissettirmedim=))) Adam evliya gibi ne söylediyse çıktı) Şimdilerde damadını da seviyor.. Evliliğime de alıştı.. Uzun bir süre geçti ama herşey yerli yerine oturdu... İlişkileri güzel... Yeter ki büyüklüğü siz yapın...

Ben çok mu farklı bir yerden baktım bilemiyorum ama... Belki farklı bir bakış açısı olması da size iyi gelir...
Umarım herşey çok rahat ve güzellikle hayır olur...
Unutmayın.. Zamanın büyüklerinin pek büyük bir çoğunluğu, ne yazık ki bizlerin çocukları kadar akıl yürütüp sorumluluk alabiliyor... Biraz çocuksular.. Zamane büyükleri işte...
Alttan almaya çalışın... Bence korkusundan, üzüntüsünden.. sevgisinden...

Herşey olacağına varır...

Bence babanız sizlere çok düşkün.. Annenizi kaybetmişsiniz.. Dilerim nur içinde yatsın, böyle güzel evladların ardından amel defteri hep hayırla dolsun, hiç kapanmasın inşallah. Hepimiz birer birer gideceğiz, sabrını versin Rabbim sizlere...

Babanızın yolu yokuşa sürmesi, çelişkili konuşması, sert olması, sizi "kaybetme" fikrinden gibi geldi bana... Bazı babalar kız çocuklarına aşırı düşkün olurlar.. Hele bir de annenizin ardından, sizi de evlendirip gönderme fikrine sıcak bakmıyor olabilir... Kadınlar, eşlerinin ardından "yapayalnız" da senelerce yaşayabilirler.. Ama ne yazık ki erkekler böyle değildir... Yalnızlık fikri bile soğuk, korkutucu gelir... Size olan sevgisinden yapıyor... Haklı mı?... Tabii ki haklı değil... Bu korkularını yine de ona çok görmeyin...

Bakın biz de göçmeniz.. Üstelik babam çok farklı bir memleketin kültürüyle yetişmiş on yaşına kadar.. Ailesi desen enteresan bir örgü yumağı... Her telden... Ancak buna rağmen, içimizi rahat tutup evlenmemize kesinlikle izin vermedi... Üstelik annem sağ.. Onu hep ardımda bırakıyormuşum gibi hissettirdi.. Evlenmemem için elinden geleni yaptı... Sizinkine benzer uyarılarda da bulundu.. "Kültürü uymazsa boşanırsın.. Üzerler seni..." bir sürü sepet laf... ama babamdı o benim... Ve çok tatlıydı bana göre tüm bu hiddetinde... Sevgisini düşündüğümde çok haklıydı.. Bana sabretmek düşerdi.. Hep tatlılıkla hallettik... Hep güzellikle anlattık korkularının yersiz olduğunu.. (Gerçi benim evliliğimde korkularının hepsi yerli yerindeymiş ama bunu babama hiç hissettirmedim=))) Adam evliya gibi ne söylediyse çıktı) Şimdilerde damadını da seviyor.. Evliliğime de alıştı.. Uzun bir süre geçti ama herşey yerli yerine oturdu... İlişkileri güzel... Yeter ki büyüklüğü siz yapın...

Ben çok mu farklı bir yerden baktım bilemiyorum ama... Belki farklı bir bakış açısı olması da size iyi gelir...
Umarım herşey çok rahat ve güzellikle hayır olur...
Unutmayın.. Zamanın büyüklerinin pek büyük bir çoğunluğu, ne yazık ki bizlerin çocukları kadar akıl yürütüp sorumluluk alabiliyor... Biraz çocuksular.. Zamane büyükleri işte...
Alttan almaya çalışın... Bence korkusundan, üzüntüsünden.. sevgisinden...

Herşey olacağına varır...

Bende dediğiniz gibi düşünüyorum zaten babam yalnızlıktan kortuğunu her fırsatta dile getirmiştir.
Böylede benim içim rahat değil, yanlış yapıyor muşum gibi geliyor. Babam üzülünce ben bitiyorum, sevinç zaten yok, hep burukluk var içimde bugünleri böyle yaşamakta varmış, annemin yokluğu, babamın üzüntüsü derken çok ince bir noktadayım açıkçası.

Babam tam tersi çok açık ellidir, bugüne dek bir istediğimin olmadığını bilmem ben, her şeyimiz vardır, kısıtlama yoktur. Ama yalan yok kendi ailesine daha vericidir. 50 yasına gelmiş amcamınhala arkasını babam toplar. Verirde verir. Bu adam oğluna da sahip çıkmamış, dedem ve babaannem büyüttü. İşte şimdi de evlenince şu kadar yardım edeceğim diyor.

Boşanıp gelme meselesinde de biliyor musunuz, babam hep öyleydi. Ne zaman evlilik gibi konular açılsa başkalarının hayatlarında hemen düşüncelerini dile getirirdi. Aynen söylediklerini o zaman da söylerdi. Bari damat adayının yanında söylemese bunları, aynen size katılıyorum insanlar tabiki yanlış düşünür, ki benim erkek arkadaşımın o kadar güzel hayalleri var ki babamla ilgili, babama ne derece düşkün olduğumu da bildiğinden hep yanında olacağız, şöyle olacak, böyle olacak diyor. Şimdiden bahsederken babam! diyor.

işte tamda bu yüzden baban huysuz.. sen yoku bilmiyosun azla yetinmeyi bilmiyosun bugün 1500 tl ile geçinmek kolaymı sanıyosun...
babanın huysuzluğu tam olarak ondan..
benim babamda başlarda hiç istemedi sözde bi fotoları var ağlıcak adam nerdeyse.
ama sözden sonra nişan sürecinde ve düğüne kadar eşim kendini çok sevdirdi babamın şimdi biricik damadı :1:
o yüzden kasma sen oluruna bırak baban senin için korkuyo buda bi şekilde diline vurmuş kendince caydırma yöntemi uyguluyo. ama sen ve sevgilin saygınızı sevginizi kaybetmeden yaklaşırsanız hiçbir sorun çıkmaz. sizde sözlü nişanlı gezersiniz rahat olun :34:

Konunu okurken gözlerim doldu.
Benim babam da evlilik öncesi aşamada aynı şeyleri yaşatmıştı. Babamı tanıyamıyordum sanki.

Bu yaptıkları kesinlikle seni kaybetme korkusundan...

Üzülüyor ve tepkisi bu şekilde oluyor...Sen üzme onu ve kendin de üzülme..

Ben o dönem babamla neredeyse hiç konuşmuyordum, öfkeliydim, kırgındım, kızgındım....

Taa ki, kına gecem oldu, ertesi gün evde son günüm... Babam gitmiş, odada ağlıyor hüngür hüngür...
Yanına gittim...Sarıldı, özür diledi... affet beni kızım dedi...
Öyle geçti gitti işte...
Sen bu aşamada biraz sabırlı olmalısın..
Evden ayrılacaksın ve yeni bi hayata adım atmanın sevinciyle, geride kalanlara üzülsen de, onların ne hissettiğini tam olarak idrak edemezsin...
Düşün, hem yakın zamanda eşini hayat arkadaşını kaybetti, şimdi de kızının evden ayrılacağı düşüncesi, onu üzüyordur.
Oturup ağlasa, zayıf diyecekler... O da hislerini bu şekilde dışa vuruyor...
Bu arada Allah tamamına erdirsin...Her şey çok güzel olur inşallah...

Konunu okurken gözlerim doldu.
Benim babam da evlilik öncesi aşamada aynı şeyleri yaşatmıştı. Babamı tanıyamıyordum sanki.

Bu yaptıkları kesinlikle seni kaybetme korkusundan...

Üzülüyor ve tepkisi bu şekilde oluyor...Sen üzme onu ve kendin de üzülme..

Ben o dönem babamla neredeyse hiç konuşmuyordum, öfkeliydim, kırgındım, kızgındım....

Taa ki, kına gecem oldu, ertesi gün evde son günüm... Babam gitmiş, odada ağlıyor hüngür hüngür...
Yanına gittim...Sarıldı, özür diledi... affet beni kızım dedi...
Öyle geçti gitti işte...
Sen bu aşamada biraz sabırlı olmalısın..
Evden ayrılacaksın ve yeni bi hayata adım atmanın sevinciyle, geride kalanlara üzülsen de, onların ne hissettiğini tam olarak idrak edemezsin...
Düşün, hem yakın zamanda eşini hayat arkadaşını kaybetti, şimdi de kızının evden ayrılacağı düşüncesi, onu üzüyordur.
Oturup ağlasa, zayıf diyecekler... O da hislerini bu şekilde dışa vuruyor...
Bu arada Allah tamamına erdirsin...Her şey çok güzel olur inşallah...

Çok teşekkür ederim canım, bende yaşadığımız şeylerden dolayı kendimi henüz evliliğe hazır hissedemiyorum, babam ise beni vazgeçirmek için sanırım ben söz yaparsam fazla bekletmem, 6 ay içinde evlendiririm diyor. Benim yangından mal kaçırır mı istemediğimi biliyor ve sanırım pes ettirmeye çalışıyor.
Ama evlenip boşanma konusunda babam hep aynıydı, hem diyorum bari açık açık her yerde söylemesin. Hele de damat adayının yanında söylediğini düşünsenize? :ssz:

Baban adına üzüldüm psikolojisi bozulmuş yazık iç dünyasında neler yaşıyor kim bilir.Eşini kaybetmiş kızları evlenip gidecek yalnız kalacak.Üstüne gitmeyin herşey bulunur hayatda anne baba bulunmaz.Sevgiyle yaklaşın ikna etmeye çalışın.Babalar kızlarına kıyamaz.

kız babaları ilk duyduğunda genelde aynı tepkiyi verirler normal bence siniri bu şekilde çıkarmaya çalışıyor bir de teyzenlere önce söylemişsin ya onada kırılmıştır eminim
bence 1 hafta daha erteleyin bu tanışmayı yatışsın biraz

Baban adına üzüldüm psikolojisi bozulmuş yazık iç dünyasında neler yaşıyor kim bilir.Eşini kaybetmiş kızları evlenip gidecek yalnız kalacak.Üstüne gitmeyin herşey bulunur hayatda anne baba bulunmaz.Sevgiyle yaklaşın ikna etmeye çalışın.Babalar kızlarına kıyamaz.

Anne ve babanın ne kadar özel olduğunun, kimse onların gibi beni sevemeyeceğini o kadar iyi biliyorum ki zaten bu yüzden babamın karşısında hep susarım, onu anlamaya çalışırım. Söyledikleri dokundu evet, çünkü kendimi suçlu hissettim. Suçu kendimde aradım direkt, normalde ben annem vefat ettiğinden bu zamana babamın üzerine titrerim asla yalnız bırakmam, bu yüzden bırakamayacağım yüzünden erkek arkadaşımdan ayrılmak istedim. Hala muallaktayım aslında, kednime ait bir hayat, mutluluk düşünemiyorum..
Bu saatten sonra ne denir ki? Hayırlısı..
Pazar günü göreceğiz bakalım.

kız babaları ilk duyduğunda genelde aynı tepkiyi verirler normal bence siniri bu şekilde çıkarmaya çalışıyor bir de teyzenlere önce söylemişsin ya onada kırılmıştır eminim
bence 1 hafta daha erteleyin bu tanışmayı yatışsın biraz

O konuda hiç bir şey demedi babam, çünkü kendisine diyemeyeceğimi biliyor. Biz bu konuda korkak yetiştik. Babam çok kızardı ne sevgilisi falan diye terslerdi. Ona söyleyemeyeceğim gün gibi ortadaydı maalesef. Aramızda o denli yakın bir ilişki yok, oda bu konulara normal bakmamasından kaynaklanıyor.

çok üzüldüm yazdıklarınıza. babanız özünde bencilse, üstüne yalnız kalma korkusu eklenince daha da bencilleşir

erkek arkadaşınız az çok biliyor mu babanızın durumunu? biliyorsa bile şimdiden hazırlayın

asla kötü niyetinden değil kaybetme korkusunddan böyle yapabileceğini söyleyin ki onlarda tavırla karşılaşınca şaşırmasınlar

hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah her şey yoluna girer

çok üzüldüm yazdıklarınıza. babanız özünde bencilse, üstüne yalnız kalma korkusu eklenince daha da bencilleşir

erkek arkadaşınız az çok biliyor mu babanızın durumunu? biliyorsa bile şimdiden hazırlayın

asla kötü niyetinden değil kaybetme korkusunddan böyle yapabileceğini söyleyin ki onlarda tavırla karşılaşınca şaşırmasınlar

hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah her şey yoluna girer

Babamın bana, benimde babama olan düşkünlüğünü biliyor. Bende sizin gibi düşünüyorum hiç bir şey söylemezsem kötü olur, babamın niyetini söylemeliyim ki anlayış göstersinler. Bencil değil aslında ama bazen konuşuyor işte mesela okutmak konusunda sürekli okuttum, okuttum derdi. Bize yaptığını konuşuyorsa, başkalarına yaptığını konuşmuyor orası var.

Kendi ailesinden birine aşırı verici, teyzemler 10 kere bizimledir, 2 kere olmaz hiç gelmiyorlar der, kapımızı kimse açmıyor unutulduk der, ama oysaki hiç gelmeyenler halamlar, buna rağmen yine onları savunur, toz kondurmaz. Mesela teyzemler gelir misafir gibi değillerdir ama halamlar tam tersi, onlar bize yardımcı değil yük olmaya geliyorlar resmen, sevmeyince herşeyleri daha da göze batıyor. Kardeşim hastalanır teyzem başında, doktorlara götürür. Pazara teyzem gider, kapı değişecek teyzem, fatura yatırılacak teyzem, babamın ilaçları alınacak teyzem, bunları yaparlar, yaptırır ama görmez babam, ve hal böyle iken bizi kardeşine emanet etmiş, hiç gelmeyen insanlara.. Teyzem bozulmuştur haliyle, söylemiş çünkü bide.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Benimde annem babam boşanıyor ve babam maddi desteğini çekti.

Benimde arkamda bir babam yok.. Maddi konularda çok bencil ve akrabalarına çok düşkün. Ben artık görüşmüyorum, yakında bende sözleneceğim, tarihi belirleyeceğiz . Ama babamın umrunda değil. Bizimle görüşmeyecekmiş. Bende sen bilirsin dedim.

Kısacası, bir çocuğun annesi yoksa babası da yok. Neden bu erkekler böyle bilmiyorum. ( Kendini üzme ve teyzenlerle dialogunu kesme. Onlar sana yardımcı olurlar, umarım sorunsuz bir şekilde atlatırsın sözünü. Çok mutlu olmanı diliyorum..

Son düzenleme:
Back