Her Ne Olursa Olsun, Arkamda Bir Babam! Olmayacağını Öğrendim..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.455
3.697
448
Bu konuyu açıp açmamak konusunda çok kararsız kaldım ama akıl akıl' dan üstündür niyetiyle açmaya karar verdim. Beni anlayabilecek, derdimi anlatabileceğim kimsem yok. Başlıyorum kızlar, biraz uzun olacak elimden geldiğince imlama, içeriğe dikkat edeceğim sıkılmadan okuyan, yardım eden, destek olan herkese şimdiden teşekkür ederim. Benim 6 yıllık aşk hayatımı bilenler bilir. Bunca yıl saklanarak yaşadık her şeyi, bunun 3 yılı şehir dışında olduğumuz için zorlanmadık. Annemi kaybedince babama haksızlık ettiğimi düşündüm sürekli, teyzemler vardı bir tek yanımda, annemden sonra büyüğüm bu sebeple de sevdiğim insanın annesi ve yengeleriyle tanıştırdım onları, en azından tanısınlar, içleri rahat etsin dedim.

Sonra onlarda babama söylemekten bahsettiler, kendimizi suçlu hissediyoruz habersiz iş yaptığımız için dediler. Söylemeleri 5 ayı aldı. Söyleyeceğiz, söyleyeceğiz deyip söyleyemediklerinden alışmıştım artık, kesin yine söylemezler dedim hiç umursamadım, bir anda başka bir konudan konuşurken araya beni sıkıştırdılar ve babama söylediler! Babam sakin karşıladı ama sakinliği olgunluğundan değil şaşkınlıktandı. Tanışmak istiyorlar, bir söz olsun arada falan dediler. Babam bir şey demedi benim yanımda.

Bir ertesi gün teyzemlerle konuşmuş yine, zaten ön yargısının büyük kısmı memleket meselesi! Bizim gibi göçmen olmadığından ve sürekli o memleket hakkında olumsuz, kötü konuşurdu ben oralılara kız vermem, ordan adam çıkmaz falan diyordu. Bizim maddi durumumuz iyiydi, şuan iyi mi kötü mü bilmiyorum açıkçası, zorlandığımız dönemler çok fazla ama yaşam standardımız aynı, değişmedi. Onun babası sinopta yaşıyor ve inşaat ustası, çok öncesinde çok varlıklı bir ailelermiş, ama batmışlar. Erkek arkadaşım üniversite okumuş, aklı başında bir insan şuan smmm sınavının açıklanmasını bekliyor kendini sürekli geliştiriyor.

Babam şu kadar paraya geçinebilecekler mi? SmuwiLa çok rahat yaşadı, hala yaşıyor şu kadar parayı bir ayakkabıya bilmem neye veriyor, dolabı açsan kaç tane kıyafeti vardır, yarın öbür gün baba bana ev al derse demiş!
İşte koptuğum an bu andı, ilk bunu duyunca yıkıldım ama olsun, babam dedim. Beni ne olarak görüyor bilmiyorum ki? Hiç tanımadığı bir insana para avcısı muammelesi yapıyor resmen. Erkek arkadaşım şu yaşında 1500 TL alıyor önü açık, ama sanırım babam benim hiç hazetmediğim babadan zengin bir damat istiyordu herhalde. Bense tam tersi biz bir yerlere gelelim, kıymetini bilelim istiyorum.

Dün teyzemler bizdeydi haftaya tanışma gerçekleşeceğinden evin biraz şekliyle oynadık. Babam konuşmaya başladı, ben '' fakirim '' diyecekmiş, benden bir şey beklemesinler dedi. O kadar şaşırdım ki o nasıl bir cümle? Karşı taraf sanki para için geliyor, sevgilim benimle maddi durumumuz için evleniyormuş gibi. Teyzem de enişte zaten bir şey beklemezler, kız veriyorsun dedi. Üzerinize düşeni yaparsınız dedi. Kız ya yatak odası ve dahilinde halı perde, ya da beyaz eşya alıyor dedi.

Babam parladı, almazmış hiç bir şey, yapmazmış, o annemi nasıl aldıysa öyleymiş! Annem yatak odası mı getirmiş, beyaz eşya mı getirmiş? O zaman böyle bir şey yoktu ki, şimdi böyle diyorlar anlamıyor. Ben çalışıyorum ama babamdan ihtiyaçlarım dışında para almıyorum, belirli bir ücrete tabii değilim yani. Teyzemler de kızlar çalışıyorlar zaten dedi, biriktirirler alırlar ihtiyaçlarını dedi. Babam yine bağırmaya başladı, hem burda yatacaklar, yiyecekler, içecekler bide eve para vermeyecekler ben onları kaç yıl okuttum dedi. Kız kardeşim de; baba ne öylesin, ne böyle dedi, hem para biriktirmeyeceğiz hemde evlenince destek olmayacaksın, havadan mı gelecek bize para dedi. O zaman sustu, bir şey demedi.

Bende dayanamadım baba, X teyzeme çocukları sermaye gibi görüyorlar diyorsun, kızıyorsun ama sende aynısın dedim, ben okuttum onları kaç sene, bana borçlarını ödeyecekler deyip duruyorsun dedim. Yine sustu bir şey diyemedi. Amcamın oğluna evlenince 10.000 TL para vermekten bahsetmiş zamanında, evlenince verecekte, ona canı gönülden o kadar paraı verirken benim için düşündüklerine bakar mısınız?Teyzem bunu dillendirdi biz odamızdayken eniştem çocuklarına niye bu kadar becil şuna yardım etmeyi biliyor insan çocuğuna böyle yapar mı? dedi.

Ben odamdayken yüksek sesle teyzeme babam şöyle dedi; bak söylüyorum, sadece tanışma olacak sakın söz demesinler bana dedi. Erkek arkadaşım kısa dönem askerlik yapacak, daha yapmadı. Bunu bahane etti. Kendi bilir, flörte karşı olduğundan, rahatsız olur düşüncesiyle söz konusuna ılımlı bakmıştım ben, ama bunu diyen adam diğer taraftanda, o nişanlı bekletmezmiş, öyle ben nişanlımı almaya geldim deyip eve tin tin girip beni alıp çıkamazmış, sevmemiş o öyle şeyleri.... Ki teyzemler yine devreye girdi enişte sen gelmiyor muydun? Almıyor muydun ablamı dediler.

Sevgili olup görüştüğümüzü bilen adam nişanlı olunca rahatsızlık duyacak? Çelişkinin daniskası diyorum ben bu yoruma..
Kendisi kaç ay nişanlı kalmış annemle, öyle 6 içinde evlenmek kolay mı? İşime gelmezse '' bozarım ben '' dedi. Sürekli ben bir kere evlendiririm, iyi düşün taşın diyor bana, sonra ben yapamıyorum baba, ben boşanıcam baba demek yok! diyor. Çocuğunu alıp baba evine gelmek yok, izin vermem diyor. :26:

İşte babama söylendiğinden bu yana babamdan duyduklarım bunlar, o kadar çok kırıldım ki anlatamam, ben onu yere göğe sığdıramaz, kendi hayatımı hiçsizleştirirken babamın yorumları, düşünceleri kahretti beni. Üzüntüden sabahın 5' ine kadar gözüme uyku girmedi. Arkadaşlarıma bakıyorum kimisi nişanlı, kimisi sözlü aileler mutlu, kendileri mutlu. Nişanlısı evine geliyor, gezmeye gidiyorlar hatta öyle ki ben bile erkek arkadaşımla kaç kez arkadaşıma gittim, annesi babası evde oturduk sohbet ettik, gülüştük vs. En acısı da bunları duymak, şahit olmak.. Keşke hiç bilmeseydim, öğrenmeseydim, keşke babama hiç söylemeselerdi..

Son düzenleme:
Çok üzüldüm...
Annenize dair birkaç yorumunuza denk gelmiş, yutkunup kalmıştım...Öncelikle annenizin vuslatta yolu açık, ebedi hayatı pür-ü pak olsun inşallah...
Ahirette kokusunu doya doya içinize çekene kadar allahım dayanma gücü versin size...
Hayat çok zor, yaşaması-direnmesi ayrı zor...
Kimi anne babalar kendi yaşadıkları sıkıntıları evlatlarınada farkettirmeden yaşatıyorlar. Ellerinde olmuyor belki... Bizim kadar ince düşünemiyorlar, kırıldığımızın farkında olamıyorlar belki. Belki bir anlık öfkeyle düşünmeden konuşmuştur babanız...Belkide fitratı böyledir, bilemiyorum :26: Çok üzüldüğümü, yine boğazıma birşeylerin takıldığını hissediyorum sadece...
Çok mutlu olun inşallah

annenizi kaybettikten sonra psikolojisi bozulmuş olabilir mi babanızın..
yada bir yaştan sonra tuaf oluyorlar babalar bilmiyorum yaşı kaç ama..
belki gelecekte yanlız kalmaktan korkuyordur hepiiz evleneceksiniz neticede..
bunun rahatsızlığını da bu şekilde dışa vuruyordur..
cidden can sıkıcı bi durum..
benim babamda istemeye gelecekleri zaman "eşyaları alacaklar mı, ev alacaklar mı..bu çocuklar çadırda oturmayacak ya " diye soracağım falan derdi..
biz müsade ettirmedik tabi ilk zamanlardan böyle sorulara
ama ne yapın edin bu konuları açtırmayın babanıza..karşı taraf için olumsuz görünecektir kesinlikle..
diyelim ki açtı bu konuları..sizde nişanlınızla yada ailesiyle konuşun "babam bu aralar gergin maruz görün ama elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye belirtin mutlaka..

Son düzenleme:
Çok üzüldüm gerçekten, ama böyle babalar da var hayatta, aslında bana hiç tuhaf gelmedi anlattıklarınız, insanlar çeşit çeşit ve nasıl tepki vereceklerini bilemiyoruz. Babanız haricinde herkes size destekse üzülmeyin bu kadar, tamam nihayetinde babanız fakat sonuçta herşey onun demesiyle bitmiyor. Bir babanın böyle desteksizliği ne kadar acı verici. Ne demek boşanıp gelmek yok? Bu nasıl bir yürek?
Babanız oldukça da cimri sanıyorum.

Siz elinizden geldiğince kendi paranızı biriktirmeye çalışın. Sevgiliniz de öyle, ufak ama güzel bir yuva kurabilirsiniz birbirinize tutunarak. Babanız mı? O da bir süre sonra hatasının farkına varacaktır bence, bir süre sonra kendine gelecektir..Belki de bir şaşkınlık dönemindedir, nasıl atlatacağını bilmiyordur...
Biraz zamana bırakın derim.

Amin, duanız içten dilekleriniz için teşekkür ederim.
Annem olsaydı inanın böyle olmazdı, teyzemler gibi yanımda olurdu benim, korurdu. Babamın karşısında dururdu dimdik!
Anne candır, anne herşeydir. Annesizliğin zorluğunu bir kez daha yaşıyorum şuan, kimse anne gibi olmuyor diyorum defalarca.
Babamın fıtratı böyleymiş, annem hep derdi; sizin babanız fena kızım! hep dururdu arkamızda, korurdu bizi.
Hatta teyzemler söyler; Annem hep enişteni siz bilmiyor sunuz, ben ne çekiyorum diyormuş! Zor bir adam, dediğim dediktir. Değişmeyen doğruları, kuralları vardır. İşte böyle biri benim babam..

Son düzenleme:

Olabilir tabii, bozulduda.
Ama kendisi hep derdi, hatta bizi 2 seneye kadar evlendireceğini söylerdi. Annem 51 yaşına girmeden vefat etti, aniden korkuyordu. Bana bir şey olursa siz yuvanızı kurmazsanız gözüm açık gider derdi.
En önemli sorun meleketi, ikincisi de maddi durumu, maddi durumu kötü değil orta halliceler, ama sanırım o üst düzeyde biri olacak diye bekliyordu.

hiiç üzülme canım. baban vermek istemediği için hep bahaneler uyduruyor. BABA olduğu için de sende hakkı olduğunu düşünüp ağzı durmuyor söyleniyor. bence tanışmaya razı olması bile adımdır. sen şimdi babana alınmışsın. söylediklerini de inan seni vazgeçirmek için söylüyor. eminim ki senden ne para ne de pul bekliyor. o senin baban. kıskanıyor bile olabilir. sana kızmış hiç bilmediği memleketten biriyle evlenmek istiyorsun senin için endişeleniyor aslında ya kötü çıkarsa diye. tekrar söylüyorum tanışmaya razı olması bile adım. sen de erkek arkadaşına sadece tanışma olduğunu kesin bişeyler için sabretmesi gerektiğini söyle. sen de babana sakın alınma yatışacak bizde göçmeniz biliyorsun bizde babalar sert görünürler ama kızlar bizde çok değerlidir. sen bakma öyle dediğine kafana da takma babanla da takışma.

aslında etraf size destek olursa üstesinden gelinebilir..
babamda bana derdi öyle her şeyde babamın evine giderim demek olmaz diye..
sizin babanız sadece biraz sert şekilde söylemiş bunu tek fark bu..
inşallah kabullenir..sizin için üzücü bi durum olmaktan çıkar..
Allah rahmet eylesin bu arada
anneniz yok ve çok endişeli olması normal..sadece söyleyiş biçimi yanlış..siz biraz anlayış gösterin zor ama
diğer taraflada olumsuzluk olursa babanızın adına siz özür diler durumu anlatıp telafi edersiniz..
yolunuz açık olsun

belki de yanlızlıktan korkuyor ve evlenmemen için sorun çıkartıyordur, evlenince bulunduğunuz şehirde mi yoksa sevgilinin olduğu şehirdemi yaşıyacaksınız,eğer öyleyse uzaklıkta korkutuyor olabilir...öyle dediğine bakma babana ne kadar düşkün olduğundan bahsetmiştin bazı konularda ,baba bu sıkışsan yine arkanda olucaktır,hele bir tanışsın belkide çok güzel kaynaşıcaklar,zamana bırakmak en güzeli

Babam tam tersi çok açık ellidir, bugüne dek bir istediğimin olmadığını bilmem ben, her şeyimiz vardır, kısıtlama yoktur. Ama yalan yok kendi ailesine daha vericidir. 50 yasına gelmiş amcamınhala arkasını babam toplar. Verirde verir. Bu adam oğluna da sahip çıkmamış, dedem ve babaannem büyüttü. İşte şimdi de evlenince şu kadar yardım edeceğim diyor.

Boşanıp gelme meselesinde de biliyor musunuz, babam hep öyleydi. Ne zaman evlilik gibi konular açılsa başkalarının hayatlarında hemen düşüncelerini dile getirirdi. Aynen söylediklerini o zaman da söylerdi. Bari damat adayının yanında söylemese bunları, aynen size katılıyorum insanlar tabiki yanlış düşünür, ki benim erkek arkadaşımın o kadar güzel hayalleri var ki babamla ilgili, babama ne derece düşkün olduğumu da bildiğinden hep yanında olacağız, şöyle olacak, böyle olacak diyor. Şimdiden bahsederken babam! diyor.

İnşallah öyledir, ister istemez zoruma gidiyor çünkü bir tek babam var! Yok ki başka tutanacak dalım?
Vazgeçirmeye çalıştığını biliyorum, ama o bilmiyor ki bu işi bozarsa bir daha bu defteri hiç açılmamak üzere kapatır, bilmiyor..
Ben 6 yıl emek verdiğim ilişkimden babam için gözümü kırpmadan bitirme raddesine gelmişsem, başka biriyle konusunu bir daha açamaz bana.

Boş yere kendinizi üzüp kırılmışsınız.. Bunu söylemem şimdi size tuaf gelmiş olabilir.. bir baba için kız evladının önemini bilemezsiniz.. Babanızda çok iyi biliyor, ne olursa olsun bir gün evden uçup gideceksiniz ama bile bile son çırpınışlarını sizi kırdığını farketmeden yapmaya çalışıyor.. benim babam teyzeme değil istemeye geldiklerinde bizzat eşimin ailesine demişti benden bişey beklemeyin diye bende çalışıyordum ve herşeyimi eksiksiz yaptım.. o an yer yarılsada içine girsem demiştim.. her geldiklerinde gergin gergin davranıyordu.. evden çıkarkende en çok o ağladı.. birbirimize sarılıp sarılıp ağladık çok uzağa gelin gitmedim ama baba ve kız çok farklı benim gibi bir çok kişidede aynı şeyi gördüm.. bence babanıza karşı sessiz kalın çünkü ilerde bu günleri tebessümle hatırlayacaksınız.. Bırakın babanız içindeki acıyı sağa sola bağırarak sizi kırarak atmaya çalışsın üzülmeyin ve üzmeyin.. hayırlı olsun umarım bir ömür mutlu olursunuz..

kaybetme korkusuyla böyle davranıyo olabilir ama koca adam böyle davranarak kendisinden yüz çevrileceğini de bilmeli,biraz şımarıklık var galiba, kendini epey zengin görüyo,en azından askerlik engeli aşılana kadar söylenmeseydi keşke

Öncellikle Annenin mekani cennet olsun. Cok kötü bi durum malesef.

Ama sen ayakta durmaya calis canim, daha önünde koskocaman bir hayat var.
Malesef Baba cinaragaci gibidir diyoruz ama öyle babalar cikiyo ki bencil, egoist.

Sen kendin nasil mutlu oluyosan mantikli bi sekilde düsün. Ve sakin babanin söylediklerine kulak asma.

Güclü olmaya calis, Rabbim yardimcin olur insallah.

Belki siz evlendikten sonra düzelir, kıymetinizi anlar. Akrabalarımızı ailemizi seçemiyoruz, kırılmışlıklarınıza inat etrafınızı sizi hakeden değer verdiğiniz dostlarınızla doldurun

Tabiki her şeyde babamın evine giderim olmaz, ama ben bir kere evlendiririm o da mezara kadar der!
Şuan bunun sorumluluğunu bana bırakmış durumda, ilerde Allah korusun olumsuz bir şey yaşanırsa kızım sen seçtin! diyecek. Ben zaten fazla konuşmadım babamın yanında eşinin olmaması zordur tabii zor olmaz mı? Ben babamın yalnızlık korkusu olduğunu bildiğim için ayrılmayı düşündüm, zaten hemen evlenmeyi düşünmüyorum bismillah, daha annemin yokluğunu kabullenemedik.

baban hiçbi işe destek olmadımı yani maddi olarak

Yok zaten bir saygısızlık asla yapmam, farkındayım aslında ama yine duymak üzdü beni yalan söyleyemem, beklemiyordum çünkü ama emin olun şuan sevgilim karadenizli değil de bizim memleketli olsaydı her şey daha farklı olurdu.
Bende hep daha farklı hayal etmiştim, belki beklentilerimin maksimum olması bu kadar hayal kırıklığı yaşamama sebep oldu.

Baban zor bir insanmış Allah yardımcın olsun canım. Babamda ben evlenmeden bana yapmadığını bırakmamıştı üstelik maddiyat veya memleket farklılığı gibi sorunlarda yoktu.
Ama kendisi zor bir insandır zaten, bir de olayların stresi, kıskançlık hepsi üst üste geldi. Ailesini ve eşimi beğenmesine rağmen her konuda üstüme geldi çok zor bir dönemdi. Sonra ilk tanışmaları çok iyi geçti onun huysuzluğu banaymış. Evlenince de çok şükür hiç bir problem olmadı. Şimdi torununun peşinden ayrılmaz,
böyle bir torunum olacağını bilsem erkenden evlenin derdim diyor. Biraz da kızlarına kıyamıyorlar canım sen sabırlı ol, kırıcı laflarını duymazdan gel. Annenin de yokluğu onu bu dönemde kendini daha da yalnız hissettirmiştir.

Evlenince yine aynı şekilde mi çalışacaksın o zaman maaş durumları nasıl olacak bu da önemli.

benim babamda eşimin memleketini hiç sevmezdi ailelerde tamamen zıt okul için bile beni şehir dışına göndermemişti ama evlenirken zerre kadar üzmedi aksine onurlandırdı beni, ilerde bunlar konu sahibinin başınada kakılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…