Her işyerinde bir sorun yaşamak

efsun_02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2024
34
-15
36
Nezaman bir işe girsem mutlaka bir sorun yaşıyorum. insanlara karşı gayet nazik, saygılı ve iyi niyetli davrandığım halde benden sebepsiz yere nefret eden, ayağımı kaydırmaya çalışan, mobbing uygulayan birileri mutlaka çıkıyor. Kendimi sevdirmek için özel bir çaba sarfetmiyorum sadece gereken nezaketi gösteriyorum. Son işyerimde işimi sevdiğim için uzun süre kalmayı düşündüm ancak onda da bir kadın sebepsiz yere musallat oldu, aylarca kin besledi, hal ve hareketleriyle sürekli taciz etti, gelip geçerken sürtünüp durdu. Bende işimden olmamak için sabrettim ve enerjimi düşürmesin diye yüzüne bakmamaya özen gösterdim, okadar çok görmezden geliyordum ki hatta arkamdan ''-yüzüme bile bakmıyor onu dövmeden burdan gitmeyeceğim'' falan demiş. Bir gün bir hamle bekliyordum. En sonunda arkamdan konuşmuşsun diye durduk yere sataştı. Bende ''kime ne söylemişim getir yüzleşelim ben seni arkandan konuşacak kadar bile kale almıyorum'' dedim. Avazı çıktığı kadar bağırmaya, tehtitler savurmaya başladı. Bende ''burası senin mahallen değil varoş ne bağırıyorsun?'' dedim. Varoş kelimesine çok sinirlendi. Öyle diyince yakama yapışıp duvara ittirdi. Bende fiziksel şiddete maruz kalınca haliyle çok sinirlendim kendimi tutamadım, elimdeki bıçak takımlarını suratına olanca gücümle yapıştırdım. Yüzü gözü şişti morardı, Sonra ayırdılar, onuda benide işten kovdular. El hasıl bazılarınız diyecek ki her yerde böyle sorunlar yaşıyorsan sende de sorun vardır, herkesle yaşamıyorum, çok iyi anlaştıklarım o işyeri ile bağım kopsada uzun yıllar görüştüklerim de oluyor. Bu dediğim olay her girdiğim işte mutlak bir kişi başıma bela oluyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir nasıl çözüm bulabilirim?

burasi senin mahallen değil varoş deyince sen de o mahalle ağzıyla konuşmuş oluyorsun.
fiziksel kavganıza hiç girmiyorum iki taraf için de çok utanç verici bence.
ne iş yaptığınızı çözemedim ancak belki kendinizi geliştirip daha nitelikli işler bakmalısınız,

burasi senin mahallen değil varoş deyince sen de o mahalle ağzıyla konuşmuş oluyorsun.
ne iş yaptığınızı çözemedim ancak belki kendinizi geliştirip daha nitelikli işler bakmalısınız,
Ben plaza da çok iyi pozisyonda yabancı dillerin havada uçuştuğu bir ortamda böyle avam bir kavganın içine düştüm. Bazen karşındaki arızaysa yapacak birsey yok sende o kalitesizligin içine dusuveriyorsun . Sonra ne mi oldu ben kovuldum o kaldı sataşan o olmasina rağmen. İkimizde torpili olmamıza rağmen o sağlam yerden torpili olduğu için kaldı. Patron ise esimin kuzeniydi:) Demem o ki iş yerlerinde çok da mantık aramayın rüzgar nerden eserse kararlar o yönde alınır fakat kavgalar yerine ve pozisyona göre asla değişmez. Avam heryerde aynı avam !

Aslında kavga anında ilk fiziksel ve sözlü saldırı ondan gelmiş. Varoş maroş çirkin kaçmış konuyu uzatmamak lazımdı. İlk fiziksel hamle geldiği an çağır polisi şikayetçi ol. Görsün anyayı konyayı. Neyse olmuş bir şey. Problemli insan çok var. Türkiyede normal insan neredeyse kalmadı. Her şeyi ders olarak görüp önümüze bakmak en iyisi kolay gelsin 😊

Bicak takımlari dedigine gore? Ev esyalari satan magazalar olabilir oralarda prim icin calisma saatleri vs cok tartismalar oluyor.ama yinede tam bilemedim

Nezaman bir işe girsem mutlaka bir sorun yaşıyorum. insanlara karşı gayet nazik, saygılı ve iyi niyetli davrandığım halde benden sebepsiz yere nefret eden, ayağımı kaydırmaya çalışan, mobbing uygulayan birileri mutlaka çıkıyor. Kendimi sevdirmek için özel bir çaba sarfetmiyorum sadece gereken nezaketi gösteriyorum. Son işyerimde işimi sevdiğim için uzun süre kalmayı düşündüm ancak onda da bir kadın sebepsiz yere musallat oldu, aylarca kin besledi, hal ve hareketleriyle sürekli taciz etti, gelip geçerken sürtünüp durdu. Bende işimden olmamak için sabrettim ve enerjimi düşürmesin diye yüzüne bakmamaya özen gösterdim, okadar çok görmezden geliyordum ki hatta arkamdan ''-yüzüme bile bakmıyor onu dövmeden burdan gitmeyeceğim'' falan demiş. Bir gün bir hamle bekliyordum. En sonunda arkamdan konuşmuşsun diye durduk yere sataştı. Bende ''kime ne söylemişim getir yüzleşelim ben seni arkandan konuşacak kadar bile kale almıyorum'' dedim. Avazı çıktığı kadar bağırmaya, tehtitler savurmaya başladı. Bende ''burası senin mahallen değil varoş ne bağırıyorsun?'' dedim. Varoş kelimesine çok sinirlendi. Öyle diyince yakama yapışıp duvara ittirdi. Bende fiziksel şiddete maruz kalınca haliyle çok sinirlendim kendimi tutamadım, elimdeki bıçak takımlarını suratına olanca gücümle yapıştırdım. Yüzü gözü şişti morardı, Sonra ayırdılar, onuda benide işten kovdular. El hasıl bazılarınız diyecek ki her yerde böyle sorunlar yaşıyorsan sende de sorun vardır, herkesle yaşamıyorum, çok iyi anlaştıklarım o işyeri ile bağım kopsada uzun yıllar görüştüklerim de oluyor. Bu dediğim olay her girdiğim işte mutlak bir kişi başıma bela oluyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir nasıl çözüm bulabilirim?
Bu son yaşadığınız olaydan bahsetmiyorum belki orda haklısınızdır ancak ben böyle “ben çok kibar, harika biriyim ancak her gittiğim yerde herkes bana düşman” tarzı konulara pek inanmıyorum. Hayatın olağan akışına aykırı. Birkaç yerde hadi problem yaşadınız diyelim, bu her gittiğiniz yerde oluyorsa biraz öz eleştiri yapmanız lazım. Konuyu bir de diğer taraflardan dinlesek neler anlatırlar.

Bir de kadın kıskançlığına bağlanmış ancak mesela benim eski çalıştığım işyeri full erkekti. Bir tane kadın çalışan vardı ben de işe girince iki olmuştu. Diğer kadını hiç sevmiyorlardı, başta nedenini anlamamıştım ve ben gayet anlaşıyordum kendisiyle. Ancak zamanla diğer çalışanlara hak verdim. Ortada hiçbir şey yokken bir anda boş ve rencide edici konuşuyordu. Ona sorsanız hiçbir şey yapmıyodur.

Yani kriz yönetiminiz berbat, o da zaten işinize sebep olmuş. Biraz daha sakin kalıp politik davranmayı öğrenin bence. Varoş falan diyerek siz de kışkırtmışsınız, fiziksel kavga zaten çok küçük düşürücü ikiniz için de , ders olsun bu size gelecek için.

yazdiklarina bakarak sende de sorun oldugunu dusundum. Bu enerjiyi girdigin ortamda direkt veriyor da olabilirsin ve kimisinin umrunda olmaz, kimisi de sana yavastan bilenir bu durumlarda. Varos, maros diye bagirmalar, sana sinir oldugunu bildigin kisiye karsi icten ice tetikte olman, tamam fiziksel siddete ugramissin ama bicak takimlarini yuzune savurmak nedir. Benim orada en yakin arkadasim olsaydin mesela bu olaydan sonra seni o an silerdim. Cok korkunc buldum seni ben maalesef.

Demek ki var bir şey. Bıçak fırlatmak ne demek ? Sonunu düşünmeden hareket mi edilir ? Gerekirse ustlerinizle konuşup durumu bildirirsiniz.

yazdiklarina bakarak sende de sorun oldugunu dusundum. Bu enerjiyi girdigin ortamda direkt veriyor da olabilirsin ve kimisinin umrunda olmaz, kimisi de sana yavastan bilenir bu durumlarda. Varos, maros diye bagirmalar, sana sinir oldugunu bildigin kisiye karsi icten ice tetikte olman, tamam fiziksel siddete ugramissin ama bicak takimlarini yuzune savurmak nedir. Benim orada en yakin arkadasim olsaydin mesela bu olaydan sonra seni o an silerdim. Cok korkunc buldum seni ben maalesef.
İyi de hiçbir suçum yokken durduk yere sataşıp, avazı çıktığı kadar bağıran oydu. Daha önce de yaptı sakin kaldım ama ayların birikimi olunca bu defa kendimi tutamadım.. Kaldı ki ilk saldıryı başlatan oydu. Bıçak takımlarını da diklemesine değil, kalıcı hasar oluşmasın, gözüne gelmesin diye alnına yanlamasına bir şekilde vurmuştum.. Yani ben kendimi korkunç bulmadım hak edene hakettiği şekilde davranmış buldum.

sizi tanımadığımız için sizde sorun var mı yok mu bilemeyiz fakat şöyle bir gerçek var ki evet gerçekten de saf kötü olan ve kaostan beslenen, kıskanç kötü kalpli insanlar var. Bunlar tabii ki işyerlerinde de varlar. Bunlara karşı tepkisizlik hata olur çünkü durmazlar, stratejik hamlelerle diş göstermek ve geri basmalarını sağlamak gerekir.

Ben plaza da çok iyi pozisyonda yabancı dillerin havada uçuştuğu bir ortamda böyle avam bir kavganın içine düştüm. Bazen karşındaki arızaysa yapacak birsey yok sende o kalitesizligin içine dusuveriyorsun . Sonra ne mi oldu ben kovuldum o kaldı sataşan o olmasina rağmen. İkimizde torpili olmamıza rağmen o sağlam yerden torpili olduğu için kaldı. Patron ise esimin kuzeniydi:) Demem o ki iş yerlerinde çok da mantık aramayın rüzgar nerden eserse kararlar o yönde alınır fakat kavgalar yerine ve pozisyona göre asla değişmez. Avam heryerde aynı avam !
Aylardır orda hanım hanımcık kibar davrandığım için herkes çok şaşırdı zaaten, kimse benden öyle birşey beklemiyordu. Bende kendimden öyle birşey beklemiyordum. Hatta müdüre daha önce sataştığında ''Müdür Bey ben mahalle karısı gibi kavgayı sevmiyorum, sorunları medeni şekilde çözmekten yanayım'' diye defalarca başvurmuştum. Müdür'de gerekeni yapmadı. Hala tehtit edince ve sataşınca ne yazık ki bende bu duruma geldim. Bir yerde barınabilmek için birinin beni pataklamasına izin vermem gerekiyorsa ben bunu yapamıyorum.

Kadınların olduğu yerde kıskanclik oluyor ne yazık ki
Evet bende bunu anlamıyorum çalışanların çoğu erkekti ve fiziksel şiddete yeltenen aylarca uğraşıp duran kadın oldu. Üstlerimizde dedi yıllardır bu sektördeyim siz kadınların iyi anlaştığını görmedim, birbirinizi çekemiyorsunuz diye..

Ben bu her gittiğim yerde sebepsiz bana takıyolar :S tavrına inanmıyorum.Kullandığınız kelimeler, kasten adam yaralamalar falan gerçek kimliği belli ediyor zaten. Bir dahaki sefer kanuni bela açmayın başınıza
Durduk yere mi yaralamışım? Aylarca bana sebepsiz yere kin besleyen, durduk yere sataşıp boğazımı sıkan birine çiçek mi vermem gerekiyordu? Ben melek miyim? Yoksa saldırı durumlarına karşı savunma mekanizması, refleksleri olan bir insan mıyım?

X