Nezaman bir işe girsem mutlaka bir sorun yaşıyorum. insanlara karşı gayet nazik, saygılı ve iyi niyetli davrandığım halde benden sebepsiz yere nefret eden, ayağımı kaydırmaya çalışan, mobbing uygulayan birileri mutlaka çıkıyor. Kendimi sevdirmek için özel bir çaba sarfetmiyorum sadece gereken nezaketi gösteriyorum. Son işyerimde işimi sevdiğim için uzun süre kalmayı düşündüm ancak onda da bir kadın sebepsiz yere musallat oldu, aylarca kin besledi, hal ve hareketleriyle sürekli taciz etti, gelip geçerken sürtünüp durdu. Bende işimden olmamak için sabrettim ve enerjimi düşürmesin diye yüzüne bakmamaya özen gösterdim, okadar çok görmezden geliyordum ki hatta arkamdan ''-yüzüme bile bakmıyor onu dövmeden burdan gitmeyeceğim'' falan demiş. Bir gün bir hamle bekliyordum. En sonunda arkamdan konuşmuşsun diye durduk yere sataştı. Bende ''kime ne söylemişim getir yüzleşelim ben seni arkandan konuşacak kadar bile kale almıyorum'' dedim. Avazı çıktığı kadar bağırmaya, tehtitler savurmaya başladı. Bende ''burası senin mahallen değil varoş ne bağırıyorsun?'' dedim. Varoş kelimesine çok sinirlendi. Öyle diyince yakama yapışıp duvara ittirdi. Bende fiziksel şiddete maruz kalınca haliyle çok sinirlendim kendimi tutamadım, elimdeki bıçak takımlarını suratına olanca gücümle yapıştırdım. Yüzü gözü şişti morardı, Sonra ayırdılar, onuda benide işten kovdular. El hasıl bazılarınız diyecek ki her yerde böyle sorunlar yaşıyorsan sende de sorun vardır, herkesle yaşamıyorum, çok iyi anlaştıklarım o işyeri ile bağım kopsada uzun yıllar görüştüklerim de oluyor. Bu dediğim olay her girdiğim işte mutlak bir kişi başıma bela oluyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir nasıl çözüm bulabilirim?