Merhabalar
Ben forumu pek takıp edemıyorum, ıslerden fırsat bulursam bır ıkı dk. okuyorum.
Yazılanları tam olarak okuyamıyor, hatta yorum yapamıyorum.
Fakat affınıza sıgınarak, sızlerden yorum ıstıyorum.
Canım kayınvalıdemı ne kadar cok sevdıgımı ! bılen bılır
Neredeyse 1,5 ay sonra gecen pazar sevgılı kayınvalıdemı gordum.
Yazlıkta oldukları ıcın, esım ve anne-babası da gorusememıslerdı.
Kapıyı acar acmaz, esıme bır sarıldılar, 'senı cok ozledık' dıye bır opmeye basladılar kı sormayın.
Bana mı, kayınpeder yerınden dogrulmadı, kayınvalıdem de zorakı sarıldı ıste.
Yaklasık ıkı saatlık zıyaretımız boyunca bana bır kez 'eee ısler nasıl?' dıye sordu kayınvalıdem.
Cevabını yarı ılgıyle dınledı.
Yazlıgın bahcesıne kekık ekmıs hatun, getırdı ogluna 'bak oglum bunlar organık, sen seversın, vereyım bıraz' dedı, oglu ıstemedı, bana da 'kokla bak ne guzel' dedı sadece, kokladım.
Bunları geceyım aslında...
Mesele baska;
Sevgılı kayınvalıdem haddını asarak bır gun ogluna soyle dıyor;
'cocugunuz olmuyorsa elefera yı doktora gotureyım?'
Bunu duydugumdan berı krızlerdeyım.
Gecenlerde doktora gıttım, sonuc; bende sorun yok.
Kayınvalıdecıgıme oyle bırsey demek ıstıyorum kı, hem soyledıgı o soz aklına gelsın,
hemde bın pısman olsun.
Bır sey dıyeyım mı sıze?
ızlıyor musunuz bılmem ama; oyle bır gecer zamankı dızısınde kı cemıle ve kayınvalıdenın dayanısmasını ne vakıt gorsem, huzunlenırım...
Cok karısık bır yorum olmamıstır umarım, kafa dolu olunca ortaya boyle bırsey cıkıyor ):
Elefera kayınvalidenle arandaki sevgiyi! çok iyi biliyorum Allah bozmasin.
Onların ki yaptığı oğullarına sevgi göstermek değil, sana nispet yapmak.
İnsan bu durumlarda eşine gıcık kapıyor biliyorum.
Eşimin annesi, kızkardeşleri de sürekli eşimi över, methederlerdi, insanın o anda aman alın başınaza çalın demek geçiyor içinden.
Herneyse, asıl konuya gelirsek bence biraz bekle, kayınvaliden sana birşey diyor mu bilmiyorum eğer sana derse bir doktora git, tedavi ol falan diye o zaman ben gittim bende bir sorun yokmuş dersin.
Oğullarında hata göreyi içlerine sindiremiyorlar, bir filmde vardı karı kocanın çocukları olmuyordu, doktora gidiyorlar adamda sorun varmış, kimse konduramıyor olamaz onun gibi bir insanda kusur olamaz, doktor yanlış teşhis koymuş diyorlardı.
Eminim senin kaynana da öyle bir tepki verecektir, halbuki herşey biz insanlar için hastalık ta, sağlık ta.
Bence eşin de bir doktora görünsün, benim de babamda sorun varmış önceleri 7 sene çocukları olmuyor, annem bir yerde okuyor böğürtlen kökünü kaynatınca hem kadına hem erkeğe iyi geliyormuş, spermleri güclendiriyormuş, kadındaki iltihapı falan yok ediyormuş.
İnanır mısın 7 yıl sonra annem bunu deniyor her sabah 1 dal kaynatıp ikisi birer çay bardağı içmişler bir ay boyunca, bir ay sonra annem hamile kalmış.
Annem bunu çoğu olmayan bir çok tanıdığa söyledi, hatta köyden getirip verdi, hepsinin çocuğu oldu.
Bir komşumuz vardı pek samimiyetimiz yoktu karı koca 40 yaşlarında artık ümit etmekten bile vazgeçmişler, sonra annem onu verince çocukları oldu, şimdi 6-7 yaşlarında olmalı.
Bu arada önce doktor tedavisi tabi, annemle babam istanbula gitmişler sırf tedavi için, doktor sizin çocuğunuzun olması imkansız demiş, tabi o zamanlar
tüp bebek falan yok imkanlar kısıtlı.
Ben şimdi memlekette değilim ama istersen annemden isterim kargoyla gönderirim canım sana, köye gittiklerinde getirirler mutlaka.
Dert etme, ben bunu bildiğim için hiç çocuğum olur mu olmaz mı diye düşünmüyorum, belli olmaz tabi Allah büyük sorun vermesin.