Canım teşekkür ederim, o senin iyiliğin.
Benim eşim de gerçekten son iki haftadır değişti, bendeki değişimi anladı galiba biraz soğuk davranıyordum. Bilerek değil içimden gelmiyordu.
Kayınvaliden gerçekten saygısız biriymiş, eşinin susması da sinir bozucu.
Sen ne yaptın bu durumda, bir tepki göstermedin mi?
Biz de birbirimizi sevmeyiz, anlaşamayız ama hakaret ayrı bir mevzu.
Sana bir daha öyle birşey derse, "mumnun oldum, ben de regen(gerçek adını tabi)" de.
Çocukça bir cevap ama onun da yaptığı çocukça.
Canım içinde biriktirdikçe daha kötü oluyor, çat çat söyle, cevap ver. Ben sana bunu yapsam hoşuna gider mi falan de. Ne bileyim gerçekten kötüler iyi oluyor, keyif sürüyor yani o insanlara öyle davranmak gerekiyor, iyilikten anlamıyorlar.
Ben de aynı şekilde, burun kıvırsaydım, kendimi çekseydim, gittiğim zaman surat assaydım inan benden kıymetlisi olmazdı.
yaa pislilk içindeyiz mesela akşam tuvalete girmiş çıplak ayaklamı bilemem en azından ayağı ıslanmış taşlarıma basmış iz kalmış sabah görünce beynim döndü yaa
dün lastik papuçlarını lavoboda yıkadı lavaboyu çamurlu bıraktı
ilk geldiği gün sabah kendi annemle hastaneye gittim öğlenden sonra döndüm neymiş valizde bişeyler getirmiş oğluyla geldi ya onun kıyafetlerinin altında hepsi pis elbiseler ıslaktı eşime köy suyu getirmiş burda su yok yaonlardaki su acı eşim bile sevmez o döküldü herhalede bi araba laf etti neymiş buzdolabına koymuyormusum getirdiklerini vıcık vıcık su akıyor dolabımı pisletecekmişim daha neler 50 defa dedi benim buzdolabım tertemiz pisletmeyede niyetim yok kesme makarna getirmiş neymiş ben onu bilmezmişim bilirim yaparımda ama yapmıyorum gerek yok hazırı daha ucuz dedim iki kişiyiz sonucta gelen giden yok ne yapayım ot getirmiş bir torba kocaman ama ot neymiş pancar ne pancarı be bildiğin madımak otu benle alay etti kınadı neymiş öbür gelinine sormuş buradakine o ben yemem demiş buraya getirmiş ben hayatta yemem sevmem dedim biz yariz sanamı getirdim dedi manyak valla daha neler neler
bende açtım ağzımı yumdum gözümü ben 15-20 yaşında değilim senden öğrenecek değilim mbenim annem ailem öğretmen kültürlü insanlar dedim 32 yaşındayım öğrenmediğim bilmediğim şey kalmadı
dedim benim evim burası dedim ne yapacağımı sana soracak dedğili,m dedim çok sinirlendim ama yemek koydum önüne benim yemekelerimi herkes beğenir bu yemiyor mecburiyetten gibi yapıyor domuz gibide yiyor valla ilk gün sarı mecimek çorbası ve türlü yaptım çorbayı iteliyor bu ne dedi mercimek çorbası dedim inanmadı süzme gibi oluyor pişince ya yakıştıramadı yani neyse dün sabah eşim ben bide o hastaneye gittik en çok ben koşturdum buraya getiren oğlu sardı başıma resmen gitti ilk geldiği gün neyse biz bunu bahçede oturttuk gitttik şabanla işini yapmaya geldik bana diyorki bi sen bilmiyorsun pancarı burda kadınlara anlattım herkes kınadı seni nasıl bilmez dediler diyor eşim vardı bende dedimki onun adı buralarda pancar değil madımak ben öyle biliyorum eşim dediki o istanbul kızı bilemdiği yok sen öbür oğluna köyden kız aldın güya oda yeşil nohutt bilmiyor deyince bozuldu
bu sabah kalkmış zaten günaydın demez o terbiyesi yok öbür oğullarını soruyor bana neymiş gidecekmiş onlar gelmeyecekmiymiş ne bileyim dedim aramadılar sormadılar bile bilmem ben dedim kahvaltısını hazırlamıştım kendi getirdiği ekmeği yiyecekmiş koydum kuru diye benim iş yaparken kullandığım plastiğe su doldurmuş anladım ne yapacağını sordum yinede görürsün şimdi sakın ekmek koyma ona iş yapıyorum ben onşla dedim koydu inadıma yaa eşime anlattım herşeyi taktın anneme dedi bana yaa deli olucam valla deli olucam
benim evimde kalıyor ekmeğimi yiyor nankör susayım huzursuz etmeyeyim yok oğlunun yanında konuşuyor o yokken susuyor gitse bir öncede rahat etsem valla stresden başım dönüyor huzur istiyorum
deminde geçmiş içeride getirdiği otu ayıklıyor söylene söylene bişey mi dedin dedim bunlar çürümeye başlamış d,yor dedimki ıslatmışsın kurutmamışsın poşette kaç saat yol geldi o sıcakda heralde yani o dolaba koymadım onu dinlemedim diye diyor aslında bende ıslak hayatta dolaba koymam dedim düşünsene poetini değiştim hala su damlıyor içi ıslak harmanladım banamısın demiyor kokuyor birde birde karabiberli gibi ağır baharatlı bir kokusu var kendiliğinden
burası benim evim hakimiyet elbette benim hizmet ediyorum yediriyorum içiriyorum yatak verdim yatsın diye koltukda yatırmayı bende bilirdim hastaneye kosturdum hallettim burda 3 tane daha abisi var neden ilgilenmiyorlar dedim çocuk neyapsın yaa
mesela bir çuval çeviz getirmiş neden yememişiz diyorumki bir oturuşda bitmez arasıra yenir ham ceviz taze gibi mide ağrıtıyor yok neden bitmemiş töbe töbe
gitcem ben diyip duruyor kadın yapacağım bişey yok oğulların aramıyor ben ne yapayım şaban arar konusursun ona anlat dedim durmam ben bağlasınız durmam diyor git bende meraklı değilim çocuk düşürmüşüm hiç geçmiş olsun bile demedi önceki gün durdu durdu gıııı neneni son kez göremeceydin hemii vaahh ne diyorsun yaa dedim baktım kibar olunca olmuyopr haKKININ HAKKI hakkıya hesabı babannem öldü aramadınız ananem öldüğü aramadınız şimdi bu ne dedim bişey diyemedi şaban annemi bikere hastanden almaya gitti 40 yılda bir vallahi kaç ayda annemin yanına uğrar telefon etmez ben bukadar ilgilendim g..ü kalktı karının bitti ama teyzeminde dediği gibi
seni nasıl yetiştirdiyssek öyle yedir içir ama iyide davranma tek enayi sen değilsin başına kalmasın rahat etmesin fazla bidaha gelecek yüz bulamasın böyle davranana öyle kızım boşver dedi oh bee yazdımda rahatladım yaaa
Ya işte böyle insana ne denir, Allah o kadını sizin elinize düşürmesin inşallah.
Kadın köyde yaşıyor, tabi ki bazı görgü kurallarını bilemeyebilir, benim annanem de günaydın demesini bilmez, kibarlık gelir ona utanır söylemeye, yengem de sizin gibi yok günaydın demedi yok yemek yedikten sonra eline sağlık demedi bunlara takıyor. Ne gerek var.
Üstü başı kirliymiş, ot getirmiş, su getirmiş ne var kadın içinden gelmiş getirmiş. Ayrıca onun getirdiği otu istanbulda bulamazsınız, kadın da kırılmış otu bilmemene söylenmiş belki hayal etmişti getirince çok sevinceğinizi düşündü.
Zaten kaç gün kaldı ki, tekerleğin dediği gibi o sürekli kayınvalidesiyle yaşıyor, ben aynı evde değil ama aynı şehirde yaşıyorum. Birkaç hafta ne yapsa çekilir, boşver kirletsin evini, buzdolabını nolcak kalbini kırmana değdi mi? O gidince dip köşe temizlik yaparsın.
Kırmızıyla boyadığım kısımlar da çok ayıp, evine misafir gelmiş yemek verdim, yatak verdim diyorsun. İnsan ele yapıyor bunu o insan eşinin annesi. Biz bu haftasonu eşimin arkadaşı ile görüştük, arkadaşının eşinin ailesine gittik, bize kalmamız için ne kadar ısrar ettiler, yani düşününce dış kapının mandalı gibiyiz onlar için ama bize nasıl misafirperverlik yaptılar.
Ben çalışıyorum, tek haftasonum var ev temizlemek için ctesi evi temizliyorum pazar eşimin ailesi geliyor yeğeni falan da yaramaz, eline bisküvi falan alır dolaşarak yer, kırıntılar dökülür.
Ki pazar akşamı olmuş, bir sonraki ctesiye kadar temizlik yapamıcam şarjlı süpürgeyle dökülenleri süpürüyorum. Bu sürekli olmuyor ayda bir, böyle bir şey için kalp kırmaya değer mi?
Ayrıca kadın mı nankör sen mi? Oğlunun evine geliyor tabi ki yiyip içicek.
Teyzenin söylediği son cümleye şok oldum, benim aklıma gelmez böyle bir düşünce. Bu sitedeki bir arkadaşımın lafını değiştirerek size söylüyorum kötülükte son nokta.
Kadın açlıktan size gelmiyor bütün yıl köyünde yaşıyor, senin yemeğine ihtiyacı yok. Ben olsam gece gündüz o ottan yerim, yine senin evine ayak basmam. İnşallah birgün misafirliğe gidince sana da biri yedirdim içirdim nankör der de anlarsın.