Biraz abartmıyor musunuz? Yok arkaya otururmuş, yok öne otururmuş, parasının bilmem kacını ben verdim.
Varsın öyle desin ne çıkar, varsın öne otursun. Yaşlı başlı insanlar, belki heves ediyordur. Belki de gerçekten kötü niyetindendir. Bu kadar zor mu boş vermek, gülüp geçmek.
Ben kalabalık birşekilde arabaya bineceksek her zaman büyük olana yer veririm, istemezse öne oturmak o zaman geçerim. Yaşlıların hoşuna gidiyor böyle davranmak.
Kendi babam da arabaya bineceği vakit yine arkaya geçiyorum, eşimin ailesinden biri bineceğinde de...
O araba sizin, eşiniz de biliyor bunu. Aleme duyurmak ya da sinir olmak neden. Niye kendinizi yıpratıyorsunuz ki? Üzülen, gereksiz yere kırılan sizsiniz.
Ayrıca "kaynanayı arkaya atmak" cümlesini hiç yakıştıramadım. Biz de yaşlanacağız unutmayın, evladımızı kayınvalidemizden kıskanan bizlerin de gelinleri olacak inş. Ne ekersen onu biçersin.
Ha bu arada ben bunları sadece insani duygularla yazıyorum. Kayınvalidemle ilişkim güllük gülistanlık falan değil. Yağlayıp ballamıyoruz birbirimizi, o bana her seferinde ince ince laf sokuyor ama ben kafamı ceviriyorum. Eşime ağlıyorum(dır dır etmeden) canımı acıttı diye. O da bana sarılıyor, gülüp geçiyoruz.