- Konu Sahibi neslihanhan
Merhaba uzun süredir takiip ediyorum ama bir türlü yazmaya cesaret edemedim. Sorun eşimle olan ilişkimiz. Ona artık aşık olduğumu düşünmüyorum. zaten evlilik kararını daha yeni çıkmaya başladığımızda almıştık ve hemen evlendik de. o zamanlar çok gençtim hatta çocuk denecek yaştaydım. çok çocukça hatalar yaptım. ailemden isteme zahmetine bile girmedi, kaçtık evlendik. akrabalarının evinde kalıyorduk. 2 ay sonra ailem beni geri istedi, benim evimin olmadığını duyunca. düğün olsun akrabalar bilmesin düğün yapalım nişanı yapalım dedi ailem ama biraz zaman istemişti babam. ben elimde vermedim kızımı sana, böyle kaçarak düğünsüz derneksiz adabına uygun olmadan olmaz dedi. tamam dedik yakın akrabaları çağırıp kendi aramızda yemek verdik, düğünün gelecek senelerde olacağını duyurduk. ama sürekli eşim sıkıştırmaya başladı ailen beni istemiyo adam yerine koymuyo,aileni siliceksin görüşmeyeceksin diye. ailen mi ben mi demeye başladı. ailem istemiyordu çünkü. hem benden 15 yaş büyük hem de eğitimi kültürü uymuyor diye. ben o zaman lisans öğrencisiydim eşim de ilkokul mezunuydu. bir yandan da eski eşiyle konuşuyordu saatlerce, sanki iki samimi dost gibi. çocuk hasta oldu diye evine çağırıp burada söyleyemeyeceğim bir kaç şey yapmış. tutmuş bir de beni o kadınla kıyaslıyordu, kaç kere kavga ettik git onla beraber ol diye çekip gittim ama yine kopamadım. ailemin düğün için düşündüğü tarihlerde babam ani bir kalp krizi sonucu vefat etti. düğün dernek haliyle askıya alındı. bu süre zarfında ayrıldık ama derken hamile olduğumu öğrendim ve yeniden barıştık. o sırada düğün yapıldı, ama ne düğün ! eşim hiç bir şeye elini sürmedi. düğünü ailem yaptı abim kredi çekti. bana eşimin düğünde aldığı bir gelinlik, bir küçük kolye ve bilezik düğünün ertesi günü hemen bozdurdu ikisini de kredi kartına yatırdı. düğünüme annesi babası kardeşi abileri ablaları gelmedi. sadece 2 kuzeni geldi. yeni bir ev tuttuk bu zamana kadar kuzeninde kalıyordu. ev eşyaları hep benim çeyizim. haricen buzdolabı ve çamaşır makinası aldı ve bunun için de yüklü miktarda çektiği krediyi çektiğini söylüyor. şu an borç batağında gibiyiz çektiği o kredi yüzünden ve bunun için de ailemi suçluyor. millete bir sürü borcu var onları verdi, önceki krediyi kapattı sanki bilmiyorum beni aptal yerine koyuyor. böyle de suçu başkasına atıyor. abim annem düğünü kendi cebinden yapıyor ama iki tane eşya alıp annemin teyzemin halamın dayımın yani tüm akrabalarımın aldığı eşyaları görmüyor. çektiği kredi abimin suçuymuş, düğünü zorla yapmışlar. ona kalsa imza atıp nikah salonunda geçip gidicektik. ne gelinlik giydirecekti bana ne de başka bir şey. bir balayını bile çok gördü bana. bir de üstüne üstlük haklıymış gibi abin annen evime giremez diyor. aileni sileceksin diyor.
sürekli de baskı, onu giyme bunu giyme. sanki mini etek giyiyorum. alt tarafı kot pantolon giyiyorum. ne zaman kapanıcaksın diyor bana. ben böyle şeyleri evimde babamda yaşamadım ya. muayneye gittiğim doktordan bile kıskanıyor. eve tamirci gelse kafayı yiyor. tamirciyi bırakın sucu gelse bile ima yapıyor. adamın biri böyle yapmış iş yerinde, iş yerleri hep böyleleri dolu, çalışma diyor.
aramızda ciddi iletişim kopukluğu var. sen bunları bilmezsin diyor, almanca eğitim görmüş biriyim, almanca ders veriyorum o öyle değil böyle diyor. her konuda akrabasının yanında o bilmez öyle şeyleri diyor. çıldırıcam artıkçocuğum olmasa çoktan boşanmıştım. ama çocuk olsa bile ne kadar dayanacağım bilmiyorum.
sürekli de baskı, onu giyme bunu giyme. sanki mini etek giyiyorum. alt tarafı kot pantolon giyiyorum. ne zaman kapanıcaksın diyor bana. ben böyle şeyleri evimde babamda yaşamadım ya. muayneye gittiğim doktordan bile kıskanıyor. eve tamirci gelse kafayı yiyor. tamirciyi bırakın sucu gelse bile ima yapıyor. adamın biri böyle yapmış iş yerinde, iş yerleri hep böyleleri dolu, çalışma diyor.
aramızda ciddi iletişim kopukluğu var. sen bunları bilmezsin diyor, almanca eğitim görmüş biriyim, almanca ders veriyorum o öyle değil böyle diyor. her konuda akrabasının yanında o bilmez öyle şeyleri diyor. çıldırıcam artıkçocuğum olmasa çoktan boşanmıştım. ama çocuk olsa bile ne kadar dayanacağım bilmiyorum.