Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Altına imzamı atıyorum . Bravo

Evet... Bir kere geldiğimiz kısacık hayatımız insanların beklentilerini karşılamak ve kendimizi hiçe saymakla geçiyor .
Işte o beklentilere kulak asıp kafa karışıklığı yaşamak bile üzücü. Hele çocuk gibi önemli ve özel bir konuda "Yapıver canım ya." gibi berbat bir mantık nasıl aşılanmış bize bilemiyorum. Istediğiniz, mutlu olduğunuz gibi yaşayın umarim.

Çok teşekkür ederim...

Evli biri için kisinin tek başına alacagı bir karar değil çocuk sahibi olmak yada olmamak
Çiftin ortak kararı ise tabiki her evlilikte çocuk olmak zorunda değil
Bana kalırsa eşlerden birinin çocuk sahibi olmak istememesi üzerine boşanma doğal bir haktır

Kesinlikle katılıyorum

Aynen öyle. Sonra herkes, eşin bile (zaten emziren sensin) çekip uyumaya gidiyor.

Evet (Turkiye'deki) erkeklerin genel görüşü ben çalışıyorum eve para getiriyorum kadınında işi çocuklara bakmak.

Ev işine yardım yok çalışan kadın dahi olsan yapanlar çok azdır herhalde. Onun için sorumluluk alabileceksen bunu en iyi sen bilirsin.

Doğurmak hamile kalmak tabiki basit değil ama ikisi de anne olmaktan daha kolay.
Dünyada hiçbir sevgi ile karsilastiramayacagin kadar güzel olan birşey evlat ama önemli olan onun sorumluluğunu alabilmekte.

Özellikleriniz isteklerinizin farkindaysaniz ne mutlu size. İstemiyorsaniz asla yapmayun derim cunku sevgisi evet cok buyuk ama sorumlulugu ve yorucu yönüde cok büyuk buyuk arzularla cocuk yapan insanlarin bile bir donem geliyor pili bitiyor inanki. O evlat sevgisi hic eksilmez o bambaska bir mesele ama demem o ki cocuk insani gerckten yipratiyor ve bunu istemiyorsaniz sirf sag sol elalem ne der istiyorlar diye cocuk yapmayin

4 yıl evliliğim boyunca asla! Dedim.

Bebek hele hele ilk geceden yapılmış, koca elde tutmak için yapılmış vs vs

1,5 yıldır tek hayalim bebek sahibi olmak. Tüplerim de tıkanıklık varmış. Tüp bebek ya da açma ameliyatsız olma ihtimali düşükmüş.

Ölüyorum sanıyorum 3 gündür.

Nefes alamıyorum. Rabbim isteyen herkese versin sağlıkla doğru vakitte.

Bu kadar isteyip aç susuz kendimi perişan edeceğim aklıma gelmezdi.

Evet... Sanırım. Daha önce tatmadığım bi şeyi isteyemiyorum da... öyle tuhaf bi şey işte..
2 cocugum var ikisinii de dunyalar kadar cok seviyorum. Gercekten cok degisik bir sevgi bağ bu. Oyle anneye babaya kocaya kardese karsi olan bir ask degil. Ama ayni zamanda cook ta buyuk bir sorumluluk gercekten. Cocuk sahibi olmak dunyanin hem en guzel duygusu hemde dunyanin en zor işi.
Ve sunu da söyleyebilirim 2 cocuguma da tam anne olmaya hazirim dedigimi hatirlamiyorum. Bence hic bir anne eveeeet hazirim anne olmaya demiyordur.
Ama karar esiniz ve sizin karariniz. Insallah hakkinizda dogru olan karari verirsiniz.

Bence başkalarının hayatını, doğrularını yaşamak daha büyük pişmanlık sebebi. Pişman olacaksanız da kendi kararlarınızdan olun. Kültürel seviye düştükçe, herkes aynı şeyleri isteyecek diye bekliyorlar.

Elbette değil ama ben olaya biraz farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Tüp bebek merkezinde çalışıyorum demişsiniz ve oradaki kadınların acılarıdan bahsetmişsiniz. Acaba siz "ben acı çekmek istemiyorum olmayacaksa o yüzden hiç olmasın" diye düşünürken kendi anaçlık duygularınıza biraz ket mi vurdunuz ki ? Yanlış anlamayın asla psikolojinizi yargılamak yada sorgulamak bana düşmez ama genelde bu tarz psikolojik travmaların fazla olduğu ortamlarda bir şekilde bulunan kişiler o durumundan kaçma eğiliminde oluyorlar o yüzden bunu merak ettim şahsen

Aminnn. Sizi anlayabiliyorum. Merak etmeyin her şeyin çözümü var. Tüp bebekle sahip olabilirsiniz. Bu süreçte kendinizi helak etmeyin. Pozitif olun. Bence olacak

Bilmem ki... belki de öyledir. Çünkü o masalarda yatan kadınları gördükçe onlar için üzülüyorum ve asla yerlerinde olmak istemiyorum .

Ben de öyle düşünüyorm kesinlikle .

Aynen öyle. 10 sene de beklesem asla "hazırım" diyemeceğimi ve bunu ciddi anlamda diyen çok kişi olduğunu sanmıyorum. Zamanla kabullenerek ilerleyecek bi durum sanırım . Allah bağışlasın kuzularınızı

Gerçekten anne olmak isteyen maddi manevi hazır olduğuna inanan insanların çocuk yapması gerektiğini düşünüyorum. Beni eleştirenler olacaktır maddi durumu da kattığım için. Ama hayatın gerçekleri bunlar. Tabi çocuk olduktan sonra maddi durum bozulabilir hayatta her şey mümkün ama çocuk hadi bir yapmış olalım da kenarda dursun diye yapılmaz çok ciddi bir sorumluluktur bu. Bu yüzden konu sahibi bence herkes üremek zorunda değil. Tamamen insanın hazir bulunuslugu ile alakalı bir şey. Başkası istiyor diye çocuk yapılırsa anne depresyondan depresyona koşar bu da istedigimiz bir şey değil. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bilmem ki... belki de öyledir. Çünkü o masalarda yatan kadınları gördükçe onlar için üzülüyorum ve asla yerlerinde olmak istemiyorum .

Ben bu durumla ilgili eşiniz de kesin olarak ben bebek istiyorum dediğinde psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Bakın bu gerçekten olabilecek bişey. Herkes anne olmak zorunda değil asla. Ama alttan beslenen bir psikolojik travma sebebi de olabilir sizin bu yaklaşımınız. "Ya bizim de olmazsa ? Ya hamile kalamazsam ? Ya bende/eşimde sorun çıkarsa? Ya bizde acı çekersek? " Bunları belki açık açık içinizden geçirip de düşünemiyorsunuz belki ama bu bulunduğunuz ortama geliştirdiğiniz bir tepkime olabilir. Anne olmak istemeyen çok insan tanıdım ama pek çoğu çocuk sevmeyen gürültüsüne katlanamayan insanlardı. Siz çocukları seviyorum demiişsiniz. Bi psikolojik açıdan düşünün bence bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…