Her erkeğin konuyu sonunda hep cinselliğe bağlamasına ne diyorsunuz?

Konuda arkana alabileceğin en yanlış kişiyi arkana almışsın. Ya da zihniyetleriniz benzer. Karar veremedim açıkçası.

Saflık, iyi niyet işte :/
Cidden saflık bence, en azından ben öyle olduğunu umuyorum. Konu sahibi düzgün bir kızcağıza benziyordu. Sadece nerede nasıl davranacağını bilmiyor, kendini ifade edemiyor ve bakış açısı henüz tam oturmamış. Gerçi 25 yaş artık bakış açısını oturtması için geç bile kalınmış bir yaş bence ama herkes her olgunluk düzeyine aynı zamanda erişemiyor.

Mesajlarını beğenip teşekkür ettiği üyeninse oturmuş ama çirkin/kötü/ yanlış bir bakış açısı var. Dediğim gibi umarım gerçekten saflıktır, zihniyet aynıysa boşuna yazmışım yine...

Bu benim ozelim ne munasebet sorman de kapa konuyu. Ne terbiyesiz insanlar ya belki biraz saf iyi niyetli duruyosan yuz buluyorlardir

Konu sahibi sınırlarını tam çizememişsin ve çevreni iyi seçememişsin sanırım. Konuştuğum hiçbir erkek bana böyle bir şey yazmadı. Hep bir sınır ve saygı vardı. Biraz fazla saf kalpli olduğunu düşüyorum ama bayağı fazla. O yazdıkları şeyleri bana deseler -ki diyemezler- sanane derdim ya da basardım küfrü. Ciddi ol, sınırlarını çiz. Yapamıyorsan buna yönelik atölye çalışmaları bile var. Günümüzde çok gerekli, sadece erkekler için de değil.

Nerede nasıl davranacağımı bilmemem konusunda haklı olabilirsiniz, 25 yaş henüz toy bir yaş, henüz yolun başı. Bakış açılarımın düzgün olduğunu biliyorum, en azından mantığımla hareket etmeye çalışıyorum, kendimi ifade ettiğime inanıyorum, sadece siz yargılama yoluna gitmeseydiniz daha düzgün olabilirdi. Mesajlarımın çoğu farklı yerlere çekildi, çünkü bana gardınızı almıştınız hali hazırda. Yoksa eleştiriye her zaman açığım tabii. Zaten nerde nasıl davranacağımı bilsem buradan tavsiye almak istemezdim yani hiç yazmazdım. Kötü niyetiyli biri değilim ve hiç olmadım. Yazdığınız hiçbir şey boşuna gitmedi, emeğinize ve zamanınıza hiç üzülmeyin lütfen. Ben yine de size teşekkür ediyorum.

Bu benim ozelim ne munasebet sorman de kapa konuyu. Ne terbiyesiz insanlar ya belki biraz saf iyi niyetli duruyosan yuz buluyorlardir

Maalesef öyle, çok yazık.

Canım benim, çok çok teşekkür ediyorum. Evet öyleyim iyi düşünürüm, yani düzgün seviyeli bir biçimde biri gelip bana cinsel sorununu anlatsa ya da normal bir tartışma ortamı olsa ben dinlerim yani benim için hiç sorun değil ama birinin ortaya çıkıpta benim üzerimden birşeyler konuşmasını doğru bulmuyorum sadece, bunu samimiyeti arkasına alarak haddini aşan insanların aptallıklarına veriyorum. Ben onlar yüzünden kötü biri olmak istemiyorum, küfür sarf etmek istemiyorum, karakterimi değiştirmek istemiyorum.

Yaşını neden bu kadar küçük görüyorsun? Hayır 25 yaş toy bir yaş değil. Gayet olgun olunabilecek bir yaş. 25 yaşımda müdür pozisyonunda çalışıyordum ben. Annemin 3 çocuğu varmış senin yaşında. Çocuk değilsin aş bunu, bu ne?

Buradan tavsiye almak isteyen herkes nerde nasıl davranacağını bilen insanlar mı ne alaka yani?

Niye tanımadığımız bir insana gard alalım peki? Bunu hiç düşündün mü? Hala insanları suçlayıp kendini aklamaya çalışıyorsun karşına çıkan adamlara yaptığın gibi. İnsanlar senin konuştuklarına, yazdıklarına göre tepki veriyor sana. Erkekler de biz de...

Kendimi çocuk olarak görmüyorum, şu an ne bir yerde müdürüm ne de anneniz gibi üç tane çocuğum var. Hayata daha atılmadım, üstte nasıl "Herkes aynı olgunluğa erişemiyor" diyorsanız, herkes bu yaşta da aynı standartlara gelemiyor. Ben hayata henüz atılmadım, dolayısıyla tecrübem yok. Bu yüzden toyluktan bahsediyorum.

Demek istediğim şey şu, evet nerede nasıl davranacağımı bazen bilemiyorum, bu yüzden sizlerden tavsiye almak istedim, benden daha çok tecrübesi olan birinin bana farklı bir ışık tutmasını istedim, düşüncem bu.

Kendimi aklamak gibi bir düşüncem yok, sonuçta burada bir kullanıcı adı arkasından yazıyorum sizlere, size kendimi kanıtlasam ne olur, kanıtlamasam ne olur? Zaten yazılabilecek herşeyi yazık, çizdik ve konuştuk. Benim üstüme gelip sıkıştıran bu konuda sizsiniz şu an, ben her defasında teşekkür edip konumu daha fazla uzatmak istemedim, çünkü yazdığınız herşeyi aklıma not ettim, polemik yaratmak istemedim daha fazla. Bu kadar...

Şimdi gördüm baya da şey yazılmış konu üstüne hepsini okuyamadım ama kendime göre yorumlayayım. Ben de sizinle aynı şehirde yaşıyorum ve şehir linci de yemek istemem şimdi ama İzmir özellikle üniversite öğrencileri için büyük bir kimlik karmaşasının yaşandığı bir yer. Görece küçük ve tutucu şehirlerden gelen erkekler buraya gelmeden önce şehrin kızları ile ilgili bir sürü efsaneler duyuyor ve kendilerini herkesin aynı yaşam biçimini benimsedikleri konusunda ikna ederek geliyorlar. Böyle olunca çevremiz sınırlarını hiç bilmeyen, karşısındaki her kadın aynıymış gibi muhabbet etmeye çalışan hadsiz insanlarla doluyor.

Sizin konunuza gelince konuşma içerisinde sizin de takındığınız üslubu yanlış buldum. Bence siz aksini söyleseniz bile bekaret konusunu önemsiyorsunuz. Gayet normal bir şey bu. Daha önce de yazmıştınız, hakkınızda doğru olmayan şeyler söylenmiş ve belki de bu sizi rahatsız ettiği için biri size ne yaşadığınızı sorunca bunu belirtme ihtiyacı duymuşsunuz.

Mesela ben şu ana kadar hiç kimseyle birliktelik yaşamadım çünkü reşit olmamın üstünden öyle çok bir zaman geçmedi. Öncesinde de yaşamak istemedim, kendimi tanıyorum ve belki de yaşımdan dolayı hayata bakış açım sürekli değişebiliyor o yüzden yapacağım şeyin sorumluluğunu alabilecek bir yaşa gelmeden doğru bulmadım birlikteliği.

Bunları anlattım çünkü dışarıdan her zaman insanlar da benim hakkımda farklı çıkarımlarda bulunurlar. Görüştüğüm bir çocuk vardı ve bana 'seninle birlikte olmaya çekinirim çünkü kıyaslanmaktan korkarım' tarzı bir cümle kurmuştu. Muhtemelen bir sürü kişiyle birlikte olduğumu düşünmüştü ama ben kendisine 'hayır kimseyle birlikte olmadım' gibi cümle kullanmadım. Böyle bir soru yöneltilirse de ne onaylarım ne de reddederim. Vereceğim tek cevap 'sanane' olur.

Uzun uzun yazdım ama umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Başkalarının sizin ne yaşadıklarınız hakkındaki fikirlerini umursuyor olabilirsiniz, her insan aynı değil sonuçta. Yine de umursasanız bile kanıtlama ihtiyacına girmeyin.

Bu soruları soran insanları da gereksiz buldum açıkçası. Ben kız arkadaşlarımla bile cinsel hayatları hakkındaki muhabbeti eğer onlar isterlerse yaparım. Bana bir şey anlatılmadan da sormam.

Çok çok teşekkür ederim. Ben de tam tersini yaşadım aslında, doğma büyüme İzmirliyim küçük bir yere gittim okumaya, kötü kötü şeyler duydum hakkımda, sadece şehir efsanesi olan şeylerden, doğal olarak bana yaklaşan erkeğin o dedikoduları duyup farklı amaçla gelmesini istemedim, bunun benim en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Rahatsız edilmemek adına da konuşulduğunda bunu söyledim, çünkü bekaret konusunu öğrenince defolup giden de var, o yüzden hemen rahatlıyorum, ne o bu yükün altına girmek istiyor ne de benimle uğraşmak istiyor, iyi işte benim de hoşuma gidiyor bu durum yanlış insanlar çıkıyorlar hayatımdan. Zaman önemlidir zaten. Sonunda boşuna zaman kaybetmişim diye üzülmüyorum. Ama üslup konusunda çok haklısın tabii, o da benim elimde olan birşey, daha dikkatli olacağım artık.

Ha teşekkür edince susmamız gerektiğini bilmiyormuşum ben, kusura bakma

Ha teşekkür edince susmamız gerektiğini bilmiyormuşum ben, kusura bakma

Onca yazdığım şeyden bunu mu anladınız cidden? Karşımdakine saygı duyduğum için tamamen. Yine de bana yazıyor, zaman harcıyor, konuşuyoruz diye.

Düşüncelerimiz uyuşsa da, uyuşmasa da insan ilişkilerinde önemsiyorum bunları. Ne olursa olsun sizlerden öğrendiğim şeyler var.

Yok diğerlerine cevap vermek istemedim sadece. Yeterince zaman harcadım, arkana aldığın insanla benzer düşüncede olduğuna emin oldum o yüzden susuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…