- 18 Ekim 2018
- 7.890
- 32.654
-
- Konu Sahibi benkahvecanavari
E bu onun problemiHerkese aynı yaklaşıyor yani. Sevgi, düşünce, duygu, önemli değil...
Konuda arkana alabileceğin en yanlış kişiyi arkana almışsın. Ya da zihniyetleriniz benzer. Karar veremedim açıkçası.Öncelikle iyi ki varsınız, iyi ki yazdınız ne iyi ettiniz. Bir kişinin bile destek vermesi kendimi haklı hissetmem için büyük bir sebep. Evet erkekler tehlikeli ve ben onlara açık kapı bırakarak tehlikeyi kendime çağırmak istemiyorum, hiç istemedim. Bu yüzden kendilerine her zaman seviyeli bir biçimde bu tarz bir yaşam tarzım olmadığını söyleyerek umdukları şeyi bende bulamayacaklarını belirttim sadece. Bu benim suçlu, flörtöz ya da yeşik ışık yakan biri olarak gösteriyorsa göstersin ama karşısındaki kıza da bu özel soruları soracak hadleri de kendilerinde bulmasınlar bir zahmet. Bir üye yazmıştı konuma, şarap alıyorum diye beni basit bir kadın belledi konuşmayı ilerletmeye çalıştı diye, mesela o adamın ne haddineydi? Neyse, ben öğrenmem gereken tüüüm herşeyi öğrendim, gördüm. Yazan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu konuda da yeni bir sayfa değil yeni bir defter açıyorum kendime. Direkt ağızlarının payını veririm artık.
Saflık, iyi niyet işte :/Konuda arkana alabileceğin en yanlış kişiyi arkana almışsın. Ya da zihniyetleriniz benzer. Karar veremedim açıkçası.
Cidden saflık bence, en azından ben öyle olduğunu umuyorum. Konu sahibi düzgün bir kızcağıza benziyordu. Sadece nerede nasıl davranacağını bilmiyor, kendini ifade edemiyor ve bakış açısı henüz tam oturmamış. Gerçi 25 yaş artık bakış açısını oturtması için geç bile kalınmış bir yaş bence ama herkes her olgunluk düzeyine aynı zamanda erişemiyor.Saflık, iyi niyet işte :/
Konuda arkana alabileceğin en yanlış kişiyi arkana almışsın. Ya da zihniyetleriniz benzer. Karar veremedim açıkçası.
Saflık, iyi niyet işte :/
Cidden saflık bence, en azından ben öyle olduğunu umuyorum. Konu sahibi düzgün bir kızcağıza benziyordu. Sadece nerede nasıl davranacağını bilmiyor, kendini ifade edemiyor ve bakış açısı henüz tam oturmamış. Gerçi 25 yaş artık bakış açısını oturtması için geç bile kalınmış bir yaş bence ama herkes her olgunluk düzeyine aynı zamanda erişemiyor.
Mesajlarını beğenip teşekkür ettiği üyeninse oturmuş ama çirkin/kötü/ yanlış bir bakış açısı var. Dediğim gibi umarım gerçekten saflıktır, zihniyet aynıysa boşuna yazmışım yine...
Bu benim ozelim ne munasebet sorman de kapa konuyu. Ne terbiyesiz insanlar ya belki biraz saf iyi niyetli duruyosan yuz buluyorlardir
Konu sahibi sınırlarını tam çizememişsin ve çevreni iyi seçememişsin sanırım. Konuştuğum hiçbir erkek bana böyle bir şey yazmadı. Hep bir sınır ve saygı vardı. Biraz fazla saf kalpli olduğunu düşüyorum ama bayağı fazla. O yazdıkları şeyleri bana deseler -ki diyemezler- sanane derdim ya da basardım küfrü. Ciddi ol, sınırlarını çiz. Yapamıyorsan buna yönelik atölye çalışmaları bile var. Günümüzde çok gerekli, sadece erkekler için de değil.
Yaşını neden bu kadar küçük görüyorsun? Hayır 25 yaş toy bir yaş değil. Gayet olgun olunabilecek bir yaş. 25 yaşımda müdür pozisyonunda çalışıyordum ben. Annemin 3 çocuğu varmış senin yaşında. Çocuk değilsin aş bunu, bu ne?Nerede nasıl davranacağımı bilmemem konusunda haklı olabilirsiniz, 25 yaş henüz toy bir yaş, henüz yolun başı. Bakış açılarımın düzgün olduğunu biliyorum, en azından mantığımla hareket etmeye çalışıyorum, kendimi ifade ettiğime inanıyorum, sadece siz yargılama yoluna gitmeseydiniz daha düzgün olabilirdi. Mesajlarımın çoğu farklı yerlere çekildi, çünkü bana gardınızı almıştınız hali hazırda. Yoksa eleştiriye her zaman açığım tabii. Zaten nerde nasıl davranacağımı bilsem buradan tavsiye almak istemezdim yani hiç yazmazdım. Kötü niyetiyli biri değilim ve hiç olmadım. Yazdığınız hiçbir şey boşuna gitmedi, emeğinize ve zamanınıza hiç üzülmeyin lütfen. Ben yine de size teşekkür ediyorum.
Yaşını neden bu kadar küçük görüyorsun? Hayır 25 yaş toy bir yaş değil. Gayet olgun olunabilecek bir yaş. 25 yaşımda müdür pozisyonunda çalışıyordum ben. Annemin 3 çocuğu varmış senin yaşında. Çocuk değilsin aş bunu, bu ne?
Buradan tavsiye almak isteyen herkes nerde nasıl davranacağını bilen insanlar mı ne alaka yani?
Niye tanımadığımız bir insana gard alalım peki? Bunu hiç düşündün mü? Hala insanları suçlayıp kendini aklamaya çalışıyorsun karşına çıkan adamlara yaptığın gibi. İnsanlar senin konuştuklarına, yazdıklarına göre tepki veriyor sana. Erkekler de biz de...
Şimdi gördüm baya da şey yazılmış konu üstüne hepsini okuyamadım ama kendime göre yorumlayayım. Ben de sizinle aynı şehirde yaşıyorum ve şehir linci de yemek istemem şimdi ama İzmir özellikle üniversite öğrencileri için büyük bir kimlik karmaşasının yaşandığı bir yer. Görece küçük ve tutucu şehirlerden gelen erkekler buraya gelmeden önce şehrin kızları ile ilgili bir sürü efsaneler duyuyor ve kendilerini herkesin aynı yaşam biçimini benimsedikleri konusunda ikna ederek geliyorlar. Böyle olunca çevremiz sınırlarını hiç bilmeyen, karşısındaki her kadın aynıymış gibi muhabbet etmeye çalışan hadsiz insanlarla doluyor.Ben size birkaç mesajı yazayım mesela,KudrAlobar @lightbringer muhtesemgatsby
Önce konuşma normal seğirinde giderken şöyle birşey yazılıyor anında
X: Kanka siz sevgilinle en zoru başarmışsınız aynı evin içinde
Ben: Ne demek bu?
X: İnsan nasıl senin gibi biriyle birlikteyken hiçbir şey yaşamaz?
Ben: Yaşamak zorunda değiliz, herkes yaşamıyor X'cim
X: Ben seninle birlikte olacağım, hiç yaşamayacağım, çok imkansız
Ben: Herşey cinsellik değildir, tabii önemlidir, ama maneviyat benim için daha önemli, ikimizde yaşamamayı sorun etmiyoruz, önceliklerimiz başka
X: Sen benim kollarımda olsan dayanamazdım gibime geliyor
Ben: Bu konuları konuşmayalım artık
Başka biri ile yine başka bir konuşma,
Önce iş teklifi için bana geldi, dil konusunda iyi, yurtdışına satış yapacak biri lazım dedi Üniversiteden bir arkadaşım, ben de iş şartlarını öğrenmek ve Üniversiteden arkadaşım diye muhabbet etmek adına numaramı verdim, sonra konuşma şöyle ilerledi
X: Eskiden seni beğeniyordum, ama hiç yanaşamadım. O zaman kızlarla takılıyordum ve adım kötüye çıkmıştı, sen beni istemezsin sandım
Ben: Erkek arkadaşım varken bunları konuşmak doğru değil ama o zaman ciddi bir biçimde bana gelseydin görüşürdüm, ama takılma niyetinde olduğunu anlasaydım topuklardım
X: Seni fiziken çok beğeniyorum, seninle güzel bir ilişki yaşardım sanırım
Ben: Üniversitede yaşadığım şehirden dolayı bana söylenenleri biliyorsun, o sırada bana yanaşan her erkeğin cinsellik amacıyla gelip gelmediğimi irdeliyordum tabii
X: Herkes senin düzgün biri olduğunu biliyordu, için rahat olsun.
Konuşma ilerliyor...
X: Gerçekten hiç mi birşey yaşamadın yani?
Ben: Evet yaşamadım, bunda utanılacak ne var ki?
X: Hayır birşey yok ama hiç oralda mı denemedin?
Ben: Bunlar çok özel sorular, neden bunları konuşuyoruz? İş için yazmıştın iş konuşalım.
Bu şekilde...
Hiçbir erkek, o anlamda bi beklenti içine girmeyecegi kızla, saatlerce konuşup dertleşmez. O kadar samimi olmayn derim.Arkadas olun ama daha mesafeli. Hiç sasrmadım ama norml yanı.
Şimdi gördüm baya da şey yazılmış konu üstüne hepsini okuyamadım ama kendime göre yorumlayayım. Ben de sizinle aynı şehirde yaşıyorum ve şehir linci de yemek istemem şimdi ama İzmir özellikle üniversite öğrencileri için büyük bir kimlik karmaşasının yaşandığı bir yer. Görece küçük ve tutucu şehirlerden gelen erkekler buraya gelmeden önce şehrin kızları ile ilgili bir sürü efsaneler duyuyor ve kendilerini herkesin aynı yaşam biçimini benimsedikleri konusunda ikna ederek geliyorlar. Böyle olunca çevremiz sınırlarını hiç bilmeyen, karşısındaki her kadın aynıymış gibi muhabbet etmeye çalışan hadsiz insanlarla doluyor.
Sizin konunuza gelince konuşma içerisinde sizin de takındığınız üslubu yanlış buldum. Bence siz aksini söyleseniz bile bekaret konusunu önemsiyorsunuz. Gayet normal bir şey bu. Daha önce de yazmıştınız, hakkınızda doğru olmayan şeyler söylenmiş ve belki de bu sizi rahatsız ettiği için biri size ne yaşadığınızı sorunca bunu belirtme ihtiyacı duymuşsunuz.
Mesela ben şu ana kadar hiç kimseyle birliktelik yaşamadım çünkü reşit olmamın üstünden öyle çok bir zaman geçmedi. Öncesinde de yaşamak istemedim, kendimi tanıyorum ve belki de yaşımdan dolayı hayata bakış açım sürekli değişebiliyor o yüzden yapacağım şeyin sorumluluğunu alabilecek bir yaşa gelmeden doğru bulmadım birlikteliği.
Bunları anlattım çünkü dışarıdan her zaman insanlar da benim hakkımda farklı çıkarımlarda bulunurlar. Görüştüğüm bir çocuk vardı ve bana 'seninle birlikte olmaya çekinirim çünkü kıyaslanmaktan korkarım' tarzı bir cümle kurmuştu. Muhtemelen bir sürü kişiyle birlikte olduğumu düşünmüştü ama ben kendisine 'hayır kimseyle birlikte olmadım' gibi cümle kullanmadım. Böyle bir soru yöneltilirse de ne onaylarım ne de reddederim. Vereceğim tek cevap 'sanane' olur.
Uzun uzun yazdım ama umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Başkalarının sizin ne yaşadıklarınız hakkındaki fikirlerini umursuyor olabilirsiniz, her insan aynı değil sonuçta. Yine de umursasanız bile kanıtlama ihtiyacına girmeyin.
Bu soruları soran insanları da gereksiz buldum açıkçası. Ben kız arkadaşlarımla bile cinsel hayatları hakkındaki muhabbeti eğer onlar isterlerse yaparım. Bana bir şey anlatılmadan da sormam.
Ha teşekkür edince susmamız gerektiğini bilmiyormuşum ben, kusura bakmaKendimi çocuk olarak görmüyorum, şu an ne bir yerde müdürüm ne de anneniz gibi üç tane çocuğum var. Hayata daha atılmadım, üstte nasıl "Herkes aynı olgunluğa erişemiyor" diyorsanız, herkes bu yaşta da aynı standartlara gelemiyor. Ben hayata henüz atılmadım, dolayısıyla tecrübem yok. Bu yüzden toyluktan bahsediyorum.
Demek istediğim şey şu, evet nerede nasıl davranacağımı bazen bilemiyorum, bu yüzden sizlerden tavsiye almak istedim, benden daha çok tecrübesi olan birinin bana farklı bir ışık tutmasını istedim, düşüncem bu.
Kendimi aklamak gibi bir düşüncem yok, sonuçta burada bir kullanıcı adı arkasından yazıyorum sizlere, size kendimi kanıtlasam ne olur, kanıtlamasam ne olur? Zaten yazılabilecek herşeyi yazık, çizdik ve konuştuk. Benim üstüme gelip sıkıştıran bu konuda sizsiniz şu an, ben her defasında teşekkür edip konumu daha fazla uzatmak istemedim, çünkü yazdığınız herşeyi aklıma not ettim, polemik yaratmak istemedim daha fazla. Bu kadar...
Ha teşekkür edince susmamız gerektiğini bilmiyormuşum ben, kusura bakma
Yok diğerlerine cevap vermek istemedim sadece. Yeterince zaman harcadım, arkana aldığın insanla benzer düşüncede olduğuna emin oldum o yüzden susuyorum.Onca yazdığım şeyden bunu mu anladınız cidden? Karşımdakine saygı duyduğum için tamamen. Yine de bana yazıyor, zaman harcıyor, konuşuyoruz diye.
Düşüncelerimiz uyuşsa da, uyuşmasa da insan ilişkilerinde önemsiyorum bunları. Ne olursa olsun sizlerden öğrendiğim şeyler var.
Yok diğerlerine cevap vermek istemedim sadece. Yeterince zaman harcadım, arkana aldığın insanla benzer düşüncede olduğuna emin oldum o yüzden susuyorum.