- 5 Eylül 2018
- 6.517
- 7.447
-
- Konu Sahibi benkahvecanavari
Aynen öyle benim yaşlarım 20Li yaşların başında ve tanıdığım hepsi böyle bir arkadaşım var her aradığında cinsellik şakaları kaç kere kızdım ettim bu ne ya hayır dedim benimle mi yatmak istiyorsun söyle açıkca hayır diyor. Eee o zaman derdin ne yaniİyi akşamlar hanımlar,
Son zamanlarda canımı sıkan bir muhabbet var, çokta sık yaşamaya başladım bu durumu. Yaş ilerledikçe daha çok karşılaşır oldum sanki ve artık dayanamıyorum. Alışmak istemiyorum.
Arkadaş olarak samimi bir biçimde konuştuğum her erkek konuyu daima cinselliğe bağlıyor. Konuşma önce seviyeli başlıyor, hal hatır sorulup muhabbet ediliyor, azıcık samimi olunca hemen "Cinsellik yaşamadan olur mu, bakire misin, neler yaşadın, gayet güzelsin sevgilim olsan seninle yaşardım kesin" gibi cümleler sarf ediyorlar. İğreniyorum. Bir erkek arkadaşım var, inanın ondan bile böyle sözler duymadım. Erkek arkadaşımla 2 yıl aynı evde yaşadım, konu açılıyor ve bundan bahsedince diğer erkek arkadaşlarımdan bu tarz sorular geliyor. Muhabbet edemiyorum artık, etmek istemiyorum. Ne kadar ayıp ya. Nasıl bir tavır izlemem gerek bu durumda? Neden erkek arkadaşım olmasın yani, yetişkin insanlarız sonuçta.
Yeni türedi bu olay fark ettiğim kadarıyla, erkeklerin genellikle bu tarz sorular sorup karşı tarafın düşüncelerini ve nabzını yoklayıp ona göre hareket etme gibi bir planları var kanımca. Her zaman çizgimi çekiyorum, "Yaşamadım, düşünmüyorum, herkes yaşamak zorunda değil" diyerek olayı kapatıyorum. Artık birine patladım dayanamarak "İlişki içindeyken cinsellik yaşayabilmek için bekaretin hiç önemli olmadığını savunuyorsunuz ama iş ciddiye binince bunu arıyorsunuz" dedim, sonunda da "Neler yaşadığımızı sorup öğreniyor, daha sonra en kötü zamanda da bunu kadınların yüzüne vuruyorsunuz, o zaman sormayın" diye de ekledim. Sinirlerim çok bozuk, bu hafta 3. defa yaşadım bu durumu.
Asla abartı bir tespit değil ve barzo erkek görmek için nargile kafeye gitmek gerekmiyor.Kankibezaaa nın "Türk erkeği böyle" cümlesi bir genelleme evet ama çok da abartı bir tespit değil sanki yahu. Yani sonuçta cinsiyet eşitliği sıralamasında 144 ülke içinde 130. gelmiş bir ülkede yaşıyoruz... (googledan baktım ) "Bakire misin ehe ehe senle aynı evde yaşasam ah seni bir kollarıma alsam ben seni bakire bırakır mıydım mesela ben seks döndü mü " şeklinde soru soran "arkadaşların" olması bana tuhaf gelmedi. Elbette süper erkekler de var ama böyle erkekler de çıkıyor, Türkiye'de daha çok çıkıyor yani. Bu konudaki erkekler de bence hanzonun önde gideni yani. Ve istisna değiller malesef. Tamam benim yakın arkadaşlarım da bunu yapmıyor ama sokaktaki 10 erkeği çevir en az 5i bekaret eehehehe diye sorar şimdi haksız mıyım? Ya da pesimist miyim?
Ama konu sahibi, bu şekilde çakallara sınır çizmeyen de sizsiniz, buna da katılıyorum. Bu düşüncem mağduru suçlamak her hadsizlikte kadını suçlamak veya "sana böyle münasebetsiz sorular soruyorlarsa kuyruk salladığın içindir" gibi bir şey demek için değil, yanlış anlaşılmasın. Ama hadsiz insanlar saygısız insanlar her yerde var ve bu forumdan onlara "ayı mısın bu ne biçim soru abv" diyemeyeceğimize göre size akıl veriyoruz yani. Güvendiğiniz, kendinize yakın hissettiğiniz yakın arkadaşlarınızla cinsellik konuşabilirsiniz normal bişey ama bu şekilde rahatsız olduğunuz insanlara cinsel hayatınızla ilgili bilgi, detay vermemelisiniz. Had bildiremiyor olabilirsiniz ben de mesela zorlanıyorum bu şekilde insanları bozmak istemiyorum çekiniyorum filan o zaman da uzaklaşıyorum konuyu değiştiriyorum yani "olduuu size iyi günleeer" şeklinde. Mesela evet, "ben aynı evde yaşadım ama sevişmedim" vurgunuz var. Neden var? Sevişmediğiniz, bakire olduğunuz bilgisini neden bu arkadaş bilsin? Bunu duyunca "hmmm bu kız sevişmemiş, ciddi bir kız, bununla cinsellik konuşmayayım" demiyor. Aksine "konu cinselliğe geldi evet, pekiii, neden sevişmedin yavrum yoksa tahrik mi olmadın" buraya getiriyor konuyu. Veya neden size "takılmalık kız değilsin bunu biliyorum" cevabı versin. Bir kadın arada takılabilir de, ayrıca kimin "takılmalık" olup olmadığı konusunu açmaları çok ayıp yahu. Buna müsade etmemeliyiz böyle muhabbetlere.
Şöyle bir örnek vereyim, bir ara herkes benim ofisteki en yakın arkadaşım dahil bir sürü evli erkekle yattığımı düşünüyordu. Sadece benim başıma gelen bir şey değilmiş, müdürüm kadındı mesela, kime selam versem ertesi gün onunla dedikodumu duyuyorum demişti bana. Ve ben evli erkekle adımın çıkmasından inanılmaz rahatsız olduğum için sürekli laf arasında "ya X benim arkadaşım hayır Xle yatmıyoruz" gibi basın açıklamaları yapıyordum ve sonradan fark ettim ki bu durum benim imajımı daha çok zedeliyor çünkü farkında olmadan dolaylı olarak sürekli Xle sevişmekten bahseden aslında benim yani. Sonrasında bu konuda bir açıklama yapmayı kestim, hiç umursamadan normal hayatımı yaşamaya başladım. Xle de arkadaşlığımı normal derecede sürdürdüm. Bana Xle ilgili ima yapan olursa eskisi gibi HAYIRRRR ARAMIZDA SEKS KATİYEN YOOOOKKK BEN ÖYLE BİR KADIN DEĞİLİMMM minvalinde açıklamalar yapmaktansa ifadesiz bir suratla homurdandım. En fazla stop joking please filan dedim. Ben böyle yaptıkça bana yapılan imalar, laf sokmalar da azalarak bitti.
Asla abartı bir tespit değil ve barzo erkek görmek için nargile kafeye gitmek gerekmiyor.
Kalabalık bir sohbet grubundayım. Eğitimli, modern, Avrupai tipler dolu bir grup. Erkekler öyle leş muhabbet yapıyor ki anlatamam. İğrenç seks muhabbeti, tecavüz esprileri, kadınlara karşı tacizci söylemler. Bu adamları seven ve yakın arkadaş olan kadınlar var. Ben nefret ediyorum. Midem bulanıyor. Yani kadınların "iyi" gördüğü erkeği ben genelde iyi göremiyorum. O yüzden benim için büyük çoğunluğu leş.
Biz de lisede hep tacize uğradık. Ben düz lisede okudum diye öyle olduğunu düşünüyordum ama büyüdükçe anladım. Bu ülkedeki her yere, her erkeğe sirayet etmiş, kadın düşmanı ve tacizci kültür. Nefret ediyorum.Düşününce evet seksist erkekler her yerde. Eğitimli olması adamı seksizmden azade etmiyor... Her toplumda varlar. Eğitimle doğrudan ilişkili de değil aslında... Bir tane podcast vardı mesela Deniz Dülgeroğlu diye bir kadının. Kadın Robet Kolejde öğrenciyken arkadaşları tarafından tacize uğradığından bahsediyordu. Duvara sıkıştırma gibi saçma sapan bir oyunları-adetleri varmış lisede. Her devre bir sonrakine öğretirmiş, gırgır şamata niyetiyle arkadaşının üstüne çullanmaca... Ve bir gün daha lisede öğrenciyken yani çocukken kendisini de "şakasına" duvara sıkıştırmışlar arkadaşları, ve taciz etmişler, baya travmatize olmuş. Tacize uğramış gibi hissetmiş, daha doğrusu gibi hissetmek değil, lise çocuğuyken tacize uğramış yani "şakasına". Yıllar sonra bunu lise arkadaşlarının Whatsapp grubunda yazmış ve arkadaşlarının çoğu bunun zararsız bir oyun olduğunu, abartmamasını filan söylemişler, kadının deneyimini yok saymışlar yani. Bunu şu an 30larına gelmiş, Robert Kolej mezunu, muhtemelen Amerika'da filan master yapmış, iş güç sahibi adamlar yapıyor, o bilince ulaşmamışlar yani.
2000lerin başında Galatasaray lisesinde yatılı öğrenciydim, sözde Türkiye'nin batıya açılan pencerelerinden, en çağdaş kurumlarından biri. Yani birçok açıdan aslında öyleydi de ama bir sürü açıdan da hiç öyle değildi, mesela bir anımı hatırlıyorum. Öğrenciler olarak kafamıza estiğinde toplaşır "loyloy" diye bir şey yapardık. Yani yıllar önce filan üst devreler tarafından uydurulmuş eğlenceli şarkı türküleri bir çember oluşturur, hoplaya zıplaya bağıra çağıra söylerdik. Şarkının sözlerinde idareye müdüre filan laf geçirmeler olurdu, işte ne bileyim muzur komikli sözler olurdu. İdare gelip dağıtana kadar bahçede tüm okul toplaşır kocaman halka oluşturur zıplaya zıplaya şarkı söylerdik. Sözkonusu şarkıların bazıları üst devrelerden bize öğretilen şeyler.
Bir tane şarkı var şey diyordu: "glu glu zemzem onu bunu bilmem benim bu karıları s..mem lazım". Biz de 14 yaşındayız, normalde o kadar beyinsiz diiliz ama topluluk olunca sorgulamamışız yani söylüyoruz öyle kız erkek karışık komik buluyoruz sözleri küfürlü ya. Bir tane bizden mezun bir kadın müdür yardımcımız vardı, bir gün bizi topladı ve "o benim bu karıları bilmem ne yapmam lazım dediğiniz şarkıda geçen söz konusu karılar bu okula giriş yapan ilk kız öğrenciler, ablalarınız" dedi. Galatasaray lisesine kız öğrenciler alınmaya başlayınca erkek öğrenciler böyle iğrenç ötesi bir türkü yazmış. Biz tabi bir an "oha doğru lan ne söylüyoruz biz böyle" olduk. O akşam uzun uzun konuştuk kendi aramızda, devremizde her türlü ayrımcılığı, mantıksız ve şiddet içeren şakalı "gelenekleri" uygulamamaya karar verdik. Hatta bu yüzden okulda üst devreler bize biraz da küçümseyerek "hümanist devre" adını takmıştı. Sanki insan haklarına önem vermek küçümsenecek bir şeymiş gibi... Ki hala mesela üst devrelerden filan çok mal, gerizekalı insanlar tanıyorum, sırf tanıdıklarım değil, basında filan da aktif ve ünlü epey tıynetsiz mezunlarımız var, eğitim almış ama insan olamamış paçavralar, ama mesela kendi devremden arkadaşlarımı genel olarak severim yani, çoğunun cinsiyetçilik konusunda en azından kendi davranışlarına dikkat ettiğini gözlemledim. O seksist kültürün, erkeklerin kendi aralarında ayrıcalıklarını koruduğu kahvehane kültürünün doktora yapmakla filan alakası yok ama bence bilinçli bir seçimle alakası var. Ben seksist veya homofobik transfobik... olmak istemiyorum ve hareketlerime dikkat edeceğim demekle alakası var kanımca. Ve bunu yapan erkekler var diye düşünüyorum, çoğunluk olmasalar da...
Biz de lisede hep tacize uğradık. Ben düz lisede okudum diye öyle olduğunu düşünüyordum ama büyüdükçe anladım. Bu ülkedeki her yere, her erkeğe sirayet etmiş, kadın düşmanı ve tacizci kültür. Nefret ediyorum.
Aynen öyle benim yaşlarım 20Li yaşların başında ve tanıdığım hepsi böyle bir arkadaşım var her aradığında cinsellik şakaları kaç kere kızdım ettim bu ne ya hayır dedim benimle mi yatmak istiyorsun söyle açıkca hayır diyor. Eee o zaman derdin ne yani
Bunu ben de çok yaşadım hiçbir şey yok ortada samimiyetimiz de yok sayılır birden konu cinselliğe geliyor benim cinselliğime değil tabi ama geliyor ne alakaysa ayıplığından falan değil iğreniyorum baskasinin cinsel hayatını dinlemekten.
Yasadiysan da yaşadın bize ne çok iğrenç yaBen de öyle. Samimiyete mi arkadaşlık ilişkisine mi inanarak bunu yaptıklarını bilmiyorum ama bazı erkekler eski sevgilileriyle yaşadıkları tüm şeyleri anlatıyor, evet bu resmen karaktersizlik. Hemen o insanlardan uzaklaşıyorum.
benimde bir arkadaşıma yeni tanıştığı ve ciddi bir ilişki evlilik olacağını düşündüğü kişi tarafından bu tarz bir konuşma yapılmıştı.İşte ben önceki sevgililerimle cinsel birliktelik yaşıyordum,seninle de yaşamak isterim demiş.Tabi arkadaşımda yaşayamacağını vs demiş ama çok üzülmüştü ağlıyordu neden böyle dedi ben bu tarz bir konu açılması için bilmeden bi davranışta mı buşundum vs demişti.Çağımızın erkekleri bence yani hepsi değil ama toplumsal bi yozlaşma olduğunu düşünüyorum artık evlilik öncesi cinsellik,herkes için normal geliyor.Buna bir lafım yok olamaz da ama hem cinselliği yaşayıp,hemde bakire aramıyorlarmı tam irite edilesi tipler
Allah uzak etsin
bence de çevrenizi değiştirin birisi daha yazmış yukarıda aynen katılıyorum. kimse bana böyle bir şey sormaya cesaret edemedi şimdiye kadar. hele ki hayatımda biri varken. ben olsam acayip terslerim ya.İyi akşamlar hanımlar,
Son zamanlarda canımı sıkan bir muhabbet var, çokta sık yaşamaya başladım bu durumu. Yaş ilerledikçe daha çok karşılaşır oldum sanki ve artık dayanamıyorum. Alışmak istemiyorum.
Arkadaş olarak samimi bir biçimde konuştuğum her erkek konuyu daima cinselliğe bağlıyor. Konuşma önce seviyeli başlıyor, hal hatır sorulup muhabbet ediliyor, azıcık samimi olunca hemen "Cinsellik yaşamadan olur mu, bakire misin, neler yaşadın, gayet güzelsin sevgilim olsan seninle yaşardım kesin" gibi cümleler sarf ediyorlar. İğreniyorum. Bir erkek arkadaşım var, inanın ondan bile böyle sözler duymadım. Erkek arkadaşımla 2 yıl aynı evde yaşadım, konu açılıyor ve bundan bahsedince diğer erkek arkadaşlarımdan bu tarz sorular geliyor. Muhabbet edemiyorum artık, etmek istemiyorum. Ne kadar ayıp ya. Nasıl bir tavır izlemem gerek bu durumda? Neden erkek arkadaşım olmasın yani, yetişkin insanlarız sonuçta.
Yeni türedi bu olay fark ettiğim kadarıyla, erkeklerin genellikle bu tarz sorular sorup karşı tarafın düşüncelerini ve nabzını yoklayıp ona göre hareket etme gibi bir planları var kanımca. Her zaman çizgimi çekiyorum, "Yaşamadım, düşünmüyorum, herkes yaşamak zorunda değil" diyerek olayı kapatıyorum. Artık birine patladım dayanamarak "İlişki içindeyken cinsellik yaşayabilmek için bekaretin hiç önemli olmadığını savunuyorsunuz ama iş ciddiye binince bunu arıyorsunuz" dedim, sonunda da "Neler yaşadığımızı sorup öğreniyor, daha sonra en kötü zamanda da bunu kadınların yüzüne vuruyorsunuz, o zaman sormayın" diye de ekledim. Sinirlerim çok bozuk, bu hafta 3. defa yaşadım bu durumu.
bence de çevrenizi değiştirin birisi daha yazmış yukarıda aynen katılıyorum. kimse bana böyle bir şey sormaya cesaret edemedi şimdiye kadar. hele ki hayatımda biri varken. ben olsam acayip terslerim ya.
Erkeklerin çoğu öyle eşimden önce tanıştığım tüm erkekler ilk günden cinsellik bekledi. Daha tanımadan etmeden neden samimi olayım. Sanırım güler yüzlü davranınca yanlış anliyorlar. Bende hemen ayrılırdım. Neyseki eşim öyle değildi. İyiler azınlıktaEvet, hepsini not ettim asla mesajlarına dahi cevap vermeyi düşünmüyorum. Fakat yeni tanıştığım insanlarda da oluyor bu garip bir biçimde, acaba benim mi konuşma şekli mi değiştirmem lazım? Put gibi herşeyi kısa kesip yazınca da soğuksun diyorlar, samimi olunca cinsellik geçiyor hemen. Bir daha yok zaten söylemem bu erkek arkadaş durumunu, işin ilginç tarafı erkek arkadaşımla da hiçbir şey yaşamış değilim, bir kere bile teklif etmedi böyle birşeyi bunlar nasıl insanlar şaştım kaldım doğrusu. Kendi sevgilime kızardım herşeyine kıl olurdum beni öpmek istediğinde bile öpülmeyi sevmediğim için yemin ederim erkek arkadaşım cevhermiş bunu anladım. Şoktayım.
şimdi erkekler evlilik gibi bir sorumluluğa girmek istemiyor ama cinsellik ihtiyaç ee birlikte olduğu kadınla her şeyi yaşıyor ama içinde evlilik gibi düşünce yok akışına bırakalım diyorlar sonra eğer senden daha iyisini bulabilirse yada bulursa sana tekmeyi basar aynı şey iki cins için de geçerli tabi ki.
Erkeklerin çoğu öyle eşimden önce tanıştığım tüm erkekler ilk günden cinsellik bekledi. Daha tanımadan etmeden neden samimi olayım. Sanırım güler yüzlü davranınca yanlış anliyorlar. Bende hemen ayrılırdım. Neyseki eşim öyle değildi. İyiler azınlıkta
Zihniyet ne yazık ki öyle, ben de bunun bir parçası olmak istemiyorum. Cinsellik bana göre özel birşeydir, aynı ilk öpücük gibi. Nasıl ilk öpücüğün sevdiğin kişiyle olsun istersin, cinsellikte sadece sevdiğin kişinle yaşanmalı diyorum kendi kendime. Evet bu karşılıklı bir ihtiyaç ama ben sadece erkeklerin bunu "Her kızla" yaşama mentalitesini doğru bulmuyorum, bulmayacağım da. Ha bir kız bu teklife hayır derse ona atılan laflar ya da yadırgayıcı sözlere de tahammülüm yok açıkcası. Fakat gelgelelim bunu anlatamadım henüz.
Evet, dediğim gibi iyiler de var kötüler de. Benim hayatımdaki insan da bu konuda saygılı ve sorgulamamıştır mesela, ama başka bir erkeğin dediğiniz gibi "güler yüz ve samimiyet" i arkasına alarak bunları sorması tam bir karaktersizlik.