Hep ver hep ver versemde cimriyim vermesemde.

Nesi normal değil ? Kv nin yaptıkları normal mi yani!!!
Oğlu maaşını vermeyince bana gelip beddualar hakaretler eden kadın mı normal??? Namusuma kadar dil uzatan mı normal ? Maaşı vermiyor diye beni ve annemi muska yapmış diye ıftira atan kadın mı normal?
Maaş verme den başlayayim, ilköğretimden çıkınca çalışmaya başladım maaşımin hesabını kendim yaparım çalışıp kazancını annesine vermesine şaşırdım, her söylenen sözü kafana takarsan dert hastalık bitmez,
Kocanizda evlilik olgunluğu yok, kazandığı paranın hesabını yapamamak helede çocuğuna bir ıslak mendil alamamak ben önce bunu dert ederdim mesela, araba konusu, bebeği yıkama konusu, birikim konusu velhasıl geçmişteki tüm konulariniz diyelim o kadar gereksiz şeyleri dert ediyorsunuz ki yasiniz çok küçük sanirim,
Dert edeceksiniz mesela kazancınızı dert edin, çayı şekeri TV yi sobayı USB yi bırakın bot kenara o dertleri taşıdığınız kafaniza yazık.
Ayrıca deyiversin ne olacak aile zir cahil he he de geç. Yazık ömür bitip gider

Siz bu tasarrufla gökdelen alırsınız:oha:

sürekli size gelmeleri gerçekten sıkıntı
laçkalaşmış sizin ev yol geçen hanı gibi olmuş.

Biraz soğuk davranın derim, uyucam başım ağrıyor belim ağrıyor diye bahaneler yaratın.

Ben de fazla tv izlemezdim tüplü tv vardı. 2 sene önce geniş ekran lcd aldım başına oturup izlemiyorum ama ses sistemi iyi diye akşama kadar müzik kanallarını açıyorum veya radyo dinliyorum. Faturaya etki bile etmedi. O nasıl bi tv miş öyle her gün ekstra açık diye faturayı ikiye katlıyor. Miktarlar konusunda abartıyorsunuz bence.
Ya bilemiyorum ama gerçekten bu şekilde geldi belki fırını fazla kullanmisimdir ütü vs . %15 de zam gelmis zaten ister istemez artıyor. Onlarada 70 gelirken bu ay 120 gelmis. Büyük görümcem de buna kızmıs sürekli tv açıyosun geçen ay ben herşeyden kıstım az gelmişti felan diye

cikolata kavanozunu ver eline

sonra sal:KK53:

cocuk bu, cocuk olan ev temiz mi olurmus:KK45:
Oo bi görseniz, kv küs değilken, sabahın 9unda gelir daha kahvaltı yapıyoruz, sonucta yere dökülebiliyor biseyler hemen baslardı eşime sanki hiiiiç yapmıyomusum gibi göstermek için buralarin hali ne, biri gelse bize küfreder temizlesene suralari ayip diye. Elide belinde :))) of neler neler ya. Düşünüyorum da eskiden fatura için bile laf duyardım şimdi gene iyiyim ya..

Sen kocanı büyüten besleyen annesini haz etmiyorsun !!! ondan iki kuruşun hesabını yapıyorsun. sana gelen giden anan bacın olaydı o zaman böyle olurmuydu bilmem. ama her dk gelip gitmeleri rahatsız eder insanı . sizde eksik malzeme olunca istemiyormusunuz . Bende yakın olmanın sorun olması sürekli görüşmek zorunda kalmak vs olmalı. bi çay ısıtmak sorun olmamalı. sizin gibi düşünen biri var inan takip ediyorum . gurup halinde bahçeye insek hanıme hemen başlıyor yok Kilo alıyoruz yok bilmem ne. ne çay yaper ne kek. getirse getirse kendi tabağını getirir. dolu dolu yer bide kızına götürür. her böyle Veya kızı yerişir illa yer içer. bazen düşünüyorum benmi abartıyorum fesatlıkmı yapıyorum. ama baktım enn yakın arkadaşı kadını guruba sokan kişi bile fark etmiş. diyesim geldi sen ne diye bu pintityi soktun içimize , tahammülüm yok ya. kaç evi var arsası arabası var yemez giymez. bi kez çay yapsa kek yapsa ölürüm şaşınlıktan. kendime bi özsaygım var her zaman herşeyin en güzelini en iyisini yapar indiririm hesap yapmam. bu yazıyı okuyunca o insancıkı gördüm sanki.

Siz bu tasarrufla gökdelen alırsınız:oha:

sürekli size gelmeleri gerçekten sıkıntı
laçkalaşmış sizin ev yol geçen hanı gibi olmuş.

Biraz soğuk davranın derim, uyucam başım ağrıyor belim ağrıyor diye bahaneler yaratın.
Sen uyu ben izler abim gelince giderim demezse ben saçımı kazıtırım:)
Çokta tasarruf yapmıyorum aslında... tv izlemeyi sevmezdim zaten

Sen uyu ben izler abim gelince giderim demezse ben saçımı kazıtırım:)
Çokta tasarruf yapmıyorum aslında... tv izlemeyi sevmezdim zaten
Canım inanki başım çok kötü tv sesi duymak istemiyorum diye tatlı tatlı söyleyin.
Abin gece gelmeyecek sabahlayacan mı hadi canım diye ufak ufak yol verin

Cimrilikle ilgili size bir animi anlatayim
Unvde oda arkadaşıma halası pogaca kek yolladı ..buzdolabıda yoktu odada ..çok yapip yollamış ... biz odadan çıkınca yerdi biz gelince saklardı ... tabiki çok oldugu icin hepsini yiyemedi .. küflendi çöpe atti ...bazilari da boyle herseyi yiycem saniyor ama yiyemiyor ...yarin ne olacagi belli olmaz.. sizin yemediklerinizi başkası yer ah vah edersiniz ...

Doğru haklısınız. Ama inanın bazen dışardan bile yiyoruz. Çay icmiyosam kola içiyorum oda para sonuçta . Canım kek istese kalkıp yapıyorum yani o kadarda kısmıyorum ki. Tv zaten sevmiyorum açmayıncada tasarruf olarak görüyorum. Ama görümce açınca da gereksiz görüyorum. Benimde çok özel bi çabam yok yani . 16 aylk kızım var bu zamana kadar 1 saatten fazla izletmedim çünkü sonuçlarını biliyorum. Yeri geliyor gezmemize de gidiyoruz tabiki..

böyle yaşanıyo mu cidden? hani kaç yıl yaşayacaksınız ki bu kadar kısıyosunuz? hiç anlayamayacağım şeydir cimrilik. bakın çok önemli birşey diycem belki daha önce hiç duymadınız ama hepimiz ölücez. evler, paralar, binalar vs hepsi dünyada kalacak.

Sen kocanı büyüten besleyen annesini haz etmiyorsun !!! ondan iki kurulun hesabını yapıyorsun. sana Helen giden anan bacın olaydı o zaman böyle olurmuydu bilmem. ama her dk gelip gitmeleri rahatsız eder insanı . sizden eksik olunca istemiyormusunuz . Bende yakın olmanın sorun olması sürekli görüşmek zorunda kalmak vs olmalı. bi çay ısıtmak sorun olmamalı. sizin gibi düşünen biri var inan takip ediyorum . gurup halinde bahçeye insek hanıme hemen başlıyor yok Kilo alıyoruz yok bilmem ne. ne çay yaper ne kek. getirse getirse kendi tabağını getirir. kaç evi var arsası arabası var yemez giymez. bi kez çay yapsa kek yapsa ölürüm şaşınlıktan. kendime bi özsaygım var her zaman herşeyin en güzelini en iyisini yapar indiririm hesap yapmam. bu yazıyı okuyunca o insancıkı gördüm sanki.
Onların zamanında bana yaptıklarını yazsam az bile dersniz. Ben bu evden bi taşınsam zaten bana yeter. Malda mülkte gözüm yok inan ki. Yoksa şuan bile giyim kuşamımdan eksik etmem sadece tv gibi gereksiz şeyler den tasarruf yapmaya calısıyorum en iyi onlardan yapılıyor çünkü.
Hamileyken akşamları kek yapıyordum hem yeni ögreniyordum hemde canım istiyodu. Tabi şeker yağ yukardan indirip. Çünkü bi kapılar ayrı yeme içme bir. Kv ile görümce yanımda konustular bu eve şeker yağ dayanmıyor yağ içiyolar kabız olmuslar heralde filan diye. Kek yaptığımı bildikleri halde bunları söylediler. Yazdıkça okadar şey hatırlıyorum ki bende aynı onlar gibi olmuşum
Fatura 30 tl gelmiş diye Kettle kullanma diyende kv ... ahh daha neler neler.. sabah 10da yukarı çıkardım akşama kadar orda..
Tv izletmezlerdi tv yoruluyomus bozulurmus diye en fazla 1 saat .. . konuşmazlardı bile akşama kadar boş boş halı deseni duvarları incelerdim ne salakmışım

Onların zamanında bana yaptıklarını yazsam az bile dersniz. Ben bu evden bi taşınsam zaten bana yeter. Malda mülkte gözüm yok inan ki. Yoksa şuan bile giyim kuşamımdan eksik etmem sadece tv gibi gereksiz şeyler den tasarruf yapmaya calısıyorum en iyi onlardan yapılıyor çünkü.
Hamileyken akşamları kek yapıyordum hem yeni ögreniyordum hemde canım istiyodu. Tabi şeker yağ yukardan indirip. Çünkü bi kapılar ayrı yeme içme bir. Kv ile görümce yanımda konustular bu eve şeker yağ dayanmıyor yağ içiyolar kabız olmuslar heralde filan diye. Kek yaptığımı bildikleri halde bunları söylediler. Yazdıkça okadar şey hatırlıyorum ki bende aynı onlar gibi olmuşum
Fatura 30 tl gelmiş diye Kettle kullanma diyende kv ... ahh daha neler neler.. sabah 10da yukarı çıkardım akşama kadar orda..
Tv izletmezlerdi tv yoruluyomus bozulurmus diye en fazla 1 saat .. . konuşmazlardı bile akşama kadar boş boş halı deseni duvarları incelerdim ne salakmışım

Istemiyorum deyin o zaman ... hem soylemiyor hemde burda şikayetleniyorsunuz ...gelmeni istemiyorum demek zor ama burda konusmak kolay

Cimrilikle ilgili size bir animi anlatayim
Unvde oda arkadaşıma halası pogaca kek yolladı ..buzdolabıda yoktu odada ..çok yapip yollamış ... biz odadan çıkınca yerdi biz gelince saklardı ... tabiki çok oldugu icin hepsini yiyemedi .. küflendi çöpe atti ...bazilari da boyle herseyi yiycem saniyor ama yiyemiyor ...yarin ne olacagi belli olmaz.. sizin yemediklerinizi başkası yer ah vah edersiniz ...
Ama verdigim zamanlar da (daha ilk evlendiğim zamanlar) kv eşime gidip " o çok pinti dolaptaki atılcak şeyi çöpe atar vermez " dediğini duymuş insanım. Hatta burda konu açtım ve HERKES hastalık dışında o kvye hicbirsey verme olsada yok de dedi.... şimdi niye herkes böyle diyor.. anlamadım
böyle yaşanıyo mu cidden? hani kaç yıl yaşayacaksınız ki bu kadar kısıyosunuz? hiç anlayamayacağım şeydir cimrilik. bakın çok önemli birşey diycem belki daha önce hiç duymadınız ama hepimiz ölücez. evler, paralar, binalar vs hepsi dünyada kalacak.

İnanın onlar da açmıyor tv yi tasarruf tasarruf diye. Önceden herşey birdi sabahtan akşama ordaydım ozaman boş boş halıyı inceletirlerdi bana açtırmazlardı tv yi açık açıkda söylerlerdi açma diye. Tv yoruluyomus. Kaldıki su faturası ortak 1 ay onlar 1 ay biz ödüyoruz. Bana gelip elinde yıka fatura cok geliyor makine yüzünden diyolar.
Anladım o zaman onlar da aynı şekildeler.tasarruf etmek için de dediğin gibi sizi kullanıyorlar.insalkah bir an önce farklı yere taşınırsın rahat edersin

Oo bi görseniz, kv küs değilken, sabahın 9unda gelir daha kahvaltı yapıyoruz, sonucta yere dökülebiliyor biseyler hemen baslardı eşime sanki hiiiiç yapmıyomusum gibi göstermek için buralarin hali ne, biri gelse bize küfreder temizlesene suralari ayip diye. Elide belinde :))) of neler neler ya. Düşünüyorum da eskiden fatura için bile laf duyardım şimdi gene iyiyim ya..

hep kasıtlı bunlar işte, minik minik o kadar cok yara açıyorlar ki donup donup de hangi birini unutcaksin moduna giriyo insan

ama hepsi unutuluyo, onun insanligi o kadar deyip devam etmeyi ogrenmek lazim

siz gidince koycak onlara simdi bisey yok ki.
hala ayrildiniz diye kuyruk acisini dindirmenin pesindedirler

siz oturun cayinizi koyun kekinizi boreginizi yapin, ay insanin evinde yapip yemesi gelene gidene yedirmesi kadar da guzel bisey yok deyin

eli bol insan olmak ne kadar guzel, allah elimizi dara dusurmesin deyin onlarin yaninda. esek degiller ya anlarlar laf kime

bize mi derlerse yoooo dersiniz yedirdikce mutlu oluyorum da ondan dersiniz

Ben sizi anladım, hak da verdim. İnsan eşinin ailesinden soğudu mu ateş uzatsa döndüm dersin. Sizinki de o hesap. Ama tüp gitmesin diye çay içmemezlik de yapmayın, o kadar da abartı yani. Zaten ev öyle alınmaz artık. Eskidenmiş onlar.

Ya bu cimrilik degil arkadaslar. Pintilik de degil. Bu hepsinin level hatta master atlamis hali. Cay demlemicem, tv izlemicem ee nefesde almayim o zaman. !!!
Dunyaya bir defa gelicem caydan tv den kistiktan sonra ben ne anlarim yasamaktan. Tmm tasarruf iyi evt ama bu tasarruf degilki. Kaynanamdan yaği, gorumcemden tv yimi kiskanicam yok artik. Boyle gelin olmaz bacim yapma etme.. benim esim annemden yag esirgicek kardesimden tv esirgicek, ben napicam aferin kocacim mi dicem. Kendinizi topurleyin, byle olmaz. Bu kadar insan bir olup seni haksiz buluyorsa bi dusun derim ben sana.

Ya bu cimrilik degil arkadaslar. Pintilik de degil. Bu hepsinin level hatta master atlamis hali. Cay demlemicem, tv izlemicem ee nefesde almayim o zaman. !!!
Dunyaya bir defa gelicem caydan tv den kistiktan sonra ben ne anlarim yasamaktan. Tmm tasarruf iyi evt ama bu tasarruf degilki. Kaynanamdan yaği, gorumcemden tv yimi kiskanicam yok artik. Boyle gelin olmaz bacim yapma etme.. benim esim annemden yag esirgicek kardesimden tv esirgicek, ben napicam aferin kocacim mi dicem. Kendinizi topurleyin, byle olmaz. Bu kadar insan bir olup seni haksiz buluyorsa bi dusun derim ben sana.
Düsncek biseyim yok haksız bulanların çoğu yaşadıklarımın yarısını duyunca hak verdi. O kv o görümce hamile kadından yiycek yağ şeker kıskanan kişilerdi. Ee devir döndü sıra bende. Zamanında ben onlardan aldım gözlerine battı simdide benim ki batıyor.
Son yorumlarda da yazdım gene yazayım önceden yeme içme birdi diyeyim gerisini siz düşünün o şeytan görümceler kv neler yapmış olabilir ... kadın 5 tane ped veriyor öteki ay hasta oldum ped yok diyorum daha geçen sefer aldık ya diyor. Yok yani olmayınca parada yok pedde yok o şekilde bekletti kadın beni. Böyle lackalasmis bi iliski bizimki. Daha saysam roman olur inanın. Cocugumun bütün altınlarını topladı düğünde gelenleri aldı geçen eşimden altın istiyor düğüne gidecekmiş gittiği kişi bize altın takmış(çatır çatır yedi altınları)

Ben sizi anladım, hak da verdim. İnsan eşinin ailesinden soğudu mu ateş uzatsa döndüm dersin. Sizinki de o hesap. Ama tüp gitmesin diye çay içmemezlik de yapmayın, o kadar da abartı yani. Zaten ev öyle alınmaz artık. Eskidenmiş onlar.
Çok teşekkür ederim ya. Cidden soğudum içten içe nefret ediyorum. Yanlızlıgıda aşırı seviyorum. Cocuk yatınca valla tvsiz ısıksız elimde telefon oh keyfime bakmak istiyorum ama kız sürekli napıyon telefonla kimle konusuyosun diye soruyor tepemde dikizliyor. Sürekli yanyana olmak zorunda değilim ki

Düsncek biseyim yok haksız bulanların çoğu yaşadıklarımın yarısını duyunca hak verdi. O kv o görümce hamile kadından yiycek yağ şeker kıskanan kişilerdi. Ee devir döndü sıra bende. Zamanında ben onlardan aldım gözlerine battı simdide benim ki batıyor.
Son yorumlarda da yazdım gene yazayım önceden yeme içme birdi diyeyim gerisini siz düşünün o şeytan görümceler kv neler yapmış olabilir ... kadın 5 tane ped veriyor öteki ay hasta oldum ped yok diyorum daha geçen sefer aldık ya diyor. Yok yani olmayınca parada yok pedde yok o şekilde bekletti kadın beni. Böyle lackalasmis bi iliski bizimki. Daha saysam roman olur inanın. Cocugumun bütün altınlarını topladı düğünde gelenleri aldı geçen eşimden altın istiyor düğüne gidecekmiş gittiği kişi bize altın takmış(çatır çatır yedi altınları)
Ped i sayilimi veriyor oha.
Simdi bnde hak verdim. Senin yerinde olsam tum erzagi bir yere saklardim gercekten yok derdim. Gecen ay verdim ne demek yilda bir kezmi adet goruyoruz. Yuh. Az bile yapiyormussun

Şimdi çay ve tv olaylarındaki tasarruf bakış açınız çok uç noktalarda bu şekilde hayatı kendinize zindan edersiniz biraz rahat olun ayrıca normalde 40 tl gelen fatura görümce tv yi açtı diye 85 tl geliyorsa o tv yi çöpe atın ve a plus bir modele geçin çünkü ben haftada bir en az 1,5 saat ütü yaparım tv nin biri sabahtan akşama kadar açıktır hatta ses olsun diye açarım 2. Tv de izleriz bazen eşim maç olduğunda ve fırını da kullanırım çamaşırlarımı da hiç biriktirmem 3 5 parça atarım makineye ve asla 85 tl elektrik ve su faturası gelmedi hepsi a plus çünkü...

Ama görümcegillerin bu durumu bilip size inat ya da kendileri almayıp sizden alma gibi bir durumları varsa o konuda tabii ki haklısınız ayrıca 3 lt yağla kızartmamı olurmuş ya ?

Bi de baştan bu aile apt oturma olayını kabul etmişsiniz en büyük hata bu geçmiş konulara da baktım allah size sabır versin.

X