Hep ver hep ver versemde cimriyim vermesemde.

Elektrik açsanız da açmasanız da fazla gelir çünkü faturaların çoğu vergi.
Ayrıca biraz cimri gibi gözüktünüz. Ama yokluk gören insanın bu halleri normal
Aynen öyle maalesef.. bide beni rahatsız eden onların bu kadar rahat olması sanki ev zaten bizim istediğimizi alırız yaparız kafasındalar..

Tv izlemek çokmu güzel allah aşkına ?izlediği programlar kaynana gelin programı yok yemekteyiz bunlar güzel mi şimdi ? Milletten banane ki onları izleyip para kazandıracağıma oturup kızımla ilgilenirim dışarı cıkarım. Hanfendi geliyor 8den 11e kadar elinde kumanda bana soran bile yok kafasına göre tv izliyor..
ne alaka kendin tasaruf ıcın yaptıgını dıyıp sonra kıvırıyorsun:KK66:

Kızlar mrb belki basit sorunlar olucak ama biraz içimi dökmek fikir almak istiyorum. Kv ile altlı üstlüyüz.
2 görümcem var. Kısaca hepsi ayri bela. Uni. Okuyolar. Geldiklernde sürekli bizdeler. Yiğen sevme bahanesiyle

Görümcemin biri sürekli gelip tv izliyor bizde. Ben genelde hic tv acmam hem sevmiyorum o saçma programlari hemde faturadan tasarruf edebilmek için zaten cocuk icin de iyi değil. Ama o sürekli gelip açıyor.

Geçen akşam geldi cocuk yatıyordu kek yapiyodum. ohh yattığıda iyi olmuş bende tv izlemeye geldim (uyanıksa izletmez ağlar) babam maç izliyor dedi. Neyse geçti uzandı uykusu gelince gitti. Eşimde mesaideydi o olsa gelmez. Bide tasarruf için açmadığımı biliyor sanki inadıma yapar gibi.

Gündüz geliyor benim işim olsada açıyım şunu izleyek açıyım bunu izleyek.
Kafasına göre takılıyor. İzliyceksen evinde son model tv var git izle Allah Allaaah sanki bana bayılıyor.

Kışın ; ay burası sıcakmış yukarı soğuk
Yazın ; burası serin yukarı çok sıcak oturulmuyor.

Ablası yiğenleri gelir çok ses var ders yapamıyorum diye gelir tv açıksa kapattırır Bide. Ben sürekli onla oturmak zorunda mıyım?

Bahanelerde hazır.

Neyse geçen günde kv (konuşmuyoruz) küçük oğlunu yolladı sıvıyağ istedi biraz verip yolladım. Geri getirdi "annem kızartma yapcakmış tenekeyle vercekmişsin" boş tenekeyi gösterdim bitti dedim. Akşam görümce geldi " sizde yağ yokmuydu ya annem yemek yapacaktı' dedi unutmuşuz almayı dedim. Onlarda marketteymis alıyomus zaten. yağlari bitmis yani.
Olsada vermek zorunda mıyım? Bir kızartmaya 3 lt yağ kullanıyor hanım.

Yazları gündüz ve akşam kapıda çay içiyolar,sürekli gelip bizde çay ısıtıyolar. Hiç soran bile yok. Yeri geliyo tüp gitmesin diye ben çay içmiyorum. Çünkü gerçekten iyi bir birikim yapmamız lazım burdan taşınabilmek için. Eşimde öyle herşeyden tasarruf yapıyoruz. Haftalık mutfak masrafı 100den aşağı tutuyoruz . Ama onlar sürekli gelip birşeyler istiyor. Bu saat olmuş eşim hâla mesaide.

Bazen en arka odaya geçip açmıyorum valla kapıyı ayıpsa ayıp. Her dk rahatsız edilir mi bi insan.

Kızlar tek çare taşınmak biliyorum ama dediğim gibi birikim yapıp taşınıcaz yani şimdilik mecbur buradayım.
Surat yapıp konuşmasam küsüp gelmeme ihtimalleri var ama bidahada eskisi gibi olmaz aramız.
Kışın bizim evde 24 saat soba yanıyor çocuk için. E kendi odun kömürleri gitmesin diye bize gelecekler oh ne alâ memleket iyi ben onlara gidiyim kömür parası cebime kalsın ozaman.

Büyük görümcem kvsi ile altlı üstlü otururken bi gün bende ordaydım görümcemden kek istediler kendi evlerinden bütün kek malzemesini getirdiler. Hepsi görümcemde olduğu halde şekerine kadar getirdiler. Onlarda ev almak için para biriktiriyolardı . Kv si yük olmak istemiyorlardı.
Bunlarda bizi sömürüyor. Zaten taşıncaz diye akılları çıkıyor.

Sizce normal mi abartiyor muyum. Nasıl bi tavır almalıyım.. uzun oldu kusura bakmayınn... daha bunlar gibi okadar çok örnek var ki.....

tv kaldirin madem

bide termos hediye ediverin cay isitmaya gerek kalmaz

ben o kadar rahatsiz olmazdim bilemedim, tabi sadece bu tur seyler varsa diye diyorum

Baskın basanındır, onlar gelemeden siz gidin oraya, ikide birde gidip yağ un falan isteyin, bol bol suyla temizlik yapın ki fatura yüksek gelsin, ay halası yeğenin seni özlemiş deyip bebeği kucağına atıp başka iş yapın :))

Çok teşekkürler yargılamadan yorumunuz için. İnanın okadar şey yaptılar ki beni bu hale getirdiler. Ortak araba aldık beni bindirmediler. Kv geldi beni evden kovdu ev benim diyerek.. neler neler. Onlar yüzünden böyleyim.
bedava oturuyorsun daha neyın tasarufu

Bence ya çok cimrisiniz yada artik yaptıkları gözünüze çok battığı için onlara karşı cimrilesmissiniz. Fatura çok gelmesin diye tv izlememek çayı bizde ısıtıyorlar falan aşırı bunlardan kısarak çok fazla birikim yapılmaz bence. Bu kadar kısmayın canınıza yazık hic birseyin garantisi yok.

bence konu sahibi görümcelerinden hoşlanmadığı için içtikleri su bile batıyor

ne bileyim kendi annesi kardeşi gelse ay tv izlediler elektrik gitti kızartma yaptılar yağ gitti diye gerilmez

Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca...

İşte bak eşinizin ailesine karşı bu durum varmış aslında dışarıya karşı cimri değilmişsiniz yani bir başkası gelse sabah 8 den akşama kadar tv izlese sorun olmayacak.. birşey soracağım eşiniz bu duruma ne diyor yani buraya yazana kadar muhakkak onada söylemişsinizdir rahatsızlığınızı..
Asla değilim başkalarına karşı. Kv gelip 100 tl istesin vermek istemem ama geçen büyük görümceme ev hediyesi fırın yanında başka birşeyler aldım 500 tlye. Gayette kendi içimden gelerek. Eşim gerek yok dediği halde en iyilerini aldım çünkü bu ailede bana haksızlık yapmayan tek kişi o görümcem. Ama diğerleri okadar şeyler yaptı ki... cok konum var burada. Biz yeni ayrıldık onlardan. Maaşı kv ye veriyodu eşim. Bi gün Çocuğun ıslak mendili bittiğinde Bu evimden çıkmayan görümce benim fabrikammı var daha geçen verdim size ıslak mendil diye çıkıştı. Önceki konularımda hepsiii var.
Eşimde birsey demiyor cunku zamanında onlarda bana az yapmadı..

Kızlar mrb belki basit sorunlar olucak ama biraz içimi dökmek fikir almak istiyorum. Kv ile altlı üstlüyüz.
2 görümcem var. Kısaca hepsi ayri bela. Uni. Okuyolar. Geldiklernde sürekli bizdeler. Yiğen sevme bahanesiyle

Görümcemin biri sürekli gelip tv izliyor bizde. Ben genelde hic tv acmam hem sevmiyorum o saçma programlari hemde faturadan tasarruf edebilmek için zaten cocuk icin de iyi değil. Ama o sürekli gelip açıyor.

Geçen akşam geldi cocuk yatıyordu kek yapiyodum. ohh yattığıda iyi olmuş bende tv izlemeye geldim (uyanıksa izletmez ağlar) babam maç izliyor dedi. Neyse geçti uzandı uykusu gelince gitti. Eşimde mesaideydi o olsa gelmez. Bide tasarruf için açmadığımı biliyor sanki inadıma yapar gibi.

Gündüz geliyor benim işim olsada açıyım şunu izleyek açıyım bunu izleyek.
Kafasına göre takılıyor. İzliyceksen evinde son model tv var git izle Allah Allaaah sanki bana bayılıyor.

Kışın ; ay burası sıcakmış yukarı soğuk
Yazın ; burası serin yukarı çok sıcak oturulmuyor.

Ablası yiğenleri gelir çok ses var ders yapamıyorum diye gelir tv açıksa kapattırır Bide. Ben sürekli onla oturmak zorunda mıyım?

Bahanelerde hazır.

Neyse geçen günde kv (konuşmuyoruz) küçük oğlunu yolladı sıvıyağ istedi biraz verip yolladım. Geri getirdi "annem kızartma yapcakmış tenekeyle vercekmişsin" boş tenekeyi gösterdim bitti dedim. Akşam görümce geldi " sizde yağ yokmuydu ya annem yemek yapacaktı' dedi unutmuşuz almayı dedim. Onlarda marketteymis alıyomus zaten. yağlari bitmis yani.
Olsada vermek zorunda mıyım? Bir kızartmaya 3 lt yağ kullanıyor hanım.

Yazları gündüz ve akşam kapıda çay içiyolar,sürekli gelip bizde çay ısıtıyolar. Hiç soran bile yok. Yeri geliyo tüp gitmesin diye ben çay içmiyorum. Çünkü gerçekten iyi bir birikim yapmamız lazım burdan taşınabilmek için. Eşimde öyle herşeyden tasarruf yapıyoruz. Haftalık mutfak masrafı 100den aşağı tutuyoruz . Ama onlar sürekli gelip birşeyler istiyor. Bu saat olmuş eşim hâla mesaide.

Bazen en arka odaya geçip açmıyorum valla kapıyı ayıpsa ayıp. Her dk rahatsız edilir mi bi insan.

Kızlar tek çare taşınmak biliyorum ama dediğim gibi birikim yapıp taşınıcaz yani şimdilik mecbur buradayım.
Surat yapıp konuşmasam küsüp gelmeme ihtimalleri var ama bidahada eskisi gibi olmaz aramız.
Kışın bizim evde 24 saat soba yanıyor çocuk için. E kendi odun kömürleri gitmesin diye bize gelecekler oh ne alâ memleket iyi ben onlara gidiyim kömür parası cebime kalsın ozaman.

Büyük görümcem kvsi ile altlı üstlü otururken bi gün bende ordaydım görümcemden kek istediler kendi evlerinden bütün kek malzemesini getirdiler. Hepsi görümcemde olduğu halde şekerine kadar getirdiler. Onlarda ev almak için para biriktiriyolardı . Kv si yük olmak istemiyorlardı.
Bunlarda bizi sömürüyor. Zaten taşıncaz diye akılları çıkıyor.

Sizce normal mi abartiyor muyum. Nasıl bi tavır almalıyım.. uzun oldu kusura bakmayınn... daha bunlar gibi okadar çok örnek var ki.....

Birikimi batsın böyle yaşam mı olur ?3 kuruşluk şeyleri şeyleri bile birikime bağlamışsınız .

Cimri insana hiç tahammülüm yok yanımda hayatımda bile barındırmam ben ama siz kendinize bile cimri iken onlara olan tutum gayet olağan .

Bir de üslubunuzda bi değişik,cimriliğin cirkefliğini yapıyorsunuz gibi bi algı oluştu .

Asla değilim başkalarına karşı. Kv gelip 100 tl istesin vermek istemem ama geçen büyük görümceme ev hediyesi fırın yanında başka birşeyler aldım 500 tlye. Gayette kendi içimden gelerek. Eşim gerek yok dediği halde en iyilerini aldım çünkü bu ailede bana haksızlık yapmayan tek kişi o görümcem. Ama diğerleri okadar şeyler yaptı ki... cok konum var burada. Biz yeni ayrıldık onlardan. Maaşı kv ye veriyodu eşim. Bi gün Çocuğun ıslak mendili bittiğinde Bu evimden çıkmayan görümce benim fabrikammı var daha geçen verdim size ıslak mendil diye çıkıştı. Önceki konularımda hepsiii var.
Eşimde birsey demiyor cunku zamanında onlarda bana az yapmadı..
Tamam tasarruf yapın kurtulun madem ama bu kadar da abartmayın yinede.. sonuçta sizinde dediğiniz gibi bir ömür yüz yüzesiniz..tüpte çay ısıtılması falan sorun olmasın veya sizin çay içmemeniz bunlardan tasarruf olmaz yani ordan tasarruf edersin başka yerden çıkar en iyisi akışına bırakmak.. sonuçta eşinizin ailesi ve eşinizin hatrına taşınana kadar sabredin

kira da mı oturuyorsunuz?
o ev validenizin mi?
cevabınız EVET ise
baba ogluna bag bagışlamış oglu salkım üzümü esirgemiş.
alt tarafı litresi 5 tl yag
kw 2 tl elektrik ile ev alıyorsanız

Cok mu tlc izlediniz ne yaptiniz

Bu nasil ev tasarrufudur yarabbim
Yapmayın bu kadr..

Sizin gibi olsam şimdi bir evim daha olurdu
Ve iyiki görümce değilim dedim
Tövbe bismillah

Fazla abartmışsınız

Bu zamana kadar milletin eskisini giydi, günlük 1 simit ve 1 bardak çayla gününü geçirdi, yeri geldi AC susuz gezdi sonra kansere yakalandı , babamdan bahsediyorum bunca sene çalıştı çabaladı AC kaldı açıkta gezdi bütün ailesini düşğnüp mal kazandı kansere yakalandı ve vefat etti:KK43:

Sonuç bütün kazandığı malı eller yiyor.. Hayatınıza bakın yiyin için gezin birikim birikim bi yere kadar hayatın neler getireceği belli olmaz..

Yazıdaki tasarruf planınızı okudukça başka hiçbir şeye odaklanamadım.
Arkadaşım durumuz kötü diye yakınırdı, dışarı çıkmazlardı biz zorla çıkartıp hesapları öderdik içimizden gelerek.
Dün aradı faiz arttırımı olmadan önce ev alalım demişler 200bin peşin 180bin kredi ile ev almışlar. 200bin peşin...200...
Yapmayın böyle insanlar bu kadar tasarruf yapayım diye kendini parçalayanı hoş görmez.

sen kendin cimrisin başkaların üzerime atma. Su faturası coksa öderim tıkarım agzını bitti

Tasarruf güzel şeydir.
Fakat sizin ki baya fazla. Bu dünyaya bir kez geliyoruz. Kendinizi bu kadar yıpratmayın.

Ulaaa bizim evin ekonomisini ben çökertiyormuşum ya! dedirttin bana ağzım açık bakakaldım.:stop:

Sürekli size gidip gelmeleri rahatsız etmeleri olsa problem anlıcam ama yağın tuzun hesabımı yapmayın, siz verdikçe bereket olur.

Bence ya çok cimrisiniz yada artik yaptıkları gözünüze çok battığı için onlara karşı cimrilesmissiniz. Fatura çok gelmesin diye tv izlememek çayı bizde ısıtıyorlar falan aşırı bunlardan kısarak çok fazla birikim yapılmaz bence. Bu kadar kısmayın canınıza yazık hic birseyin garantisi yok.

bence konu sahibi görümcelerinden hoşlanmadığı için içtikleri su bile batıyor

ne bileyim kendi annesi kardeşi gelse ay tv izlediler elektrik gitti kızartma yaptılar yağ gitti diye gerilmez

Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca...

Neredeyse , evdeki oksijeni(mizi) kullaniyor diye dava acacak hale gelmis. :dondurma:
Eski konularımı okusanız, eşim maaşını annesine verirken bi ped için bile beni resmen kv nin kendine yalvarttıgını görseniz böyle demezsiniz eminim. cok konum var burada. Biz yeni ayrıldık onlardan. Bi gün Çocuğun ıslak mendili bittiğinde Bu evimden çıkmayan görümce benim fabrikammı var daha geçen verdim size ıslak mendil diye çıkıştı. Niye kendin gitmiyosun derseniz birdi hesaplar çünkü.
Önceki konularımda hepsiii var.
Ama ben cimriyim evet...
Buarada tv açmayınca niye bu kadar büyüttünüz anlamadım çok mu lazım yemek yiyip iğrenç olmuş diye yorumlayan kişileri izlemek????

Eski konularımı okusanız, eşim maaşını annesine verirken bi ped için bile beni resmen kv nin kendine yalvarttıgını görseniz böyle demezsiniz eminim. cok konum var burada. Biz yeni ayrıldık onlardan. Bi gün Çocuğun ıslak mendili bittiğinde Bu evimden çıkmayan görümce benim fabrikammı var daha geçen verdim size ıslak mendil diye çıkıştı. Önceki konularımda hepsiii var.
Ama ben cimriyim evet...
Buarada tv açmayınca niye bu kadar büyüttünüz anlamadım çok mu lazım yemek yiyip iğrenç olmuş diye yorumlayan kişileri izlemek????

Eşin koca olsun evine baksın
Sende cimri olma
Bize garip geldi
Çünkü biz öyle değiliz

X