- 20 Nisan 2007
- 4.035
- 10.374
- 44
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fazla cimrisiniz.
Tv 1 saat açılsa nolur açılmasa nolur.
Bana biraz abartı geldi.. yani sevmiyorsanız tavrınızı net belli edin hem aramız açılacak diye endişe ediyorsunuz hemde istemiyorum diyorsunuz
.
Ayrıcada tasarrufu biraz abartmış olabilir misiniz yani tv ve içilmeyen çaydan ne kadar tasarruf olunur ki bilemedim evet damlaya damlaya göl olur ama buda fazla sanki...
Fazla cimrisiniz.
Tv 1 saat açılsa nolur açılmasa nolur.
Valla dicek bsy bulamadim. Bu benim icin cimrilik. Ve boyle yasayamam boyle yasayan insanida etrafimda istemem. Bu insanlarin hatri yok esinizindemi yok. Tv bile acmamak nedir. Bu kdr sorun olusturmak size hastalik yapar
TV yi masraf olmasın diye açmayan bir ananem var sanıyordum
Cimrilik bir iş olsa siz Rockefeller'ı olurdunuz
Konuyu tam okumadim. Madem tv sevmiyorsunuz, evinizde bulundurmayin o zaman. Ben de yok mesela. Hem kimse de size tv icin gelmemis olur.
Tasarruf güzel de abartmayınca. Ben bi çay içemeyecek olduktan sonra napayım öyle birikmiş parayı..
İşte bak eşinizin ailesine karşı bu durum varmış aslında dışarıya karşı cimri değilmişsiniz yani bir başkası gelse sabah 8 den akşama kadar tv izlese sorun olmayacak.. birşey soracağım eşiniz bu duruma ne diyor yani buraya yazana kadar muhakkak onada söylemişsinizdir rahatsızlığınızı..Tamam haklısınız da kız akşam 8de gelip 11 e kadar elinde kumanda oturuyor. Ben mecbur muyum onunla oturmaya? Ayrıca gündüz de sürekli benim evimde... buarada cimrilik yaptığım kişilerle zamanında ortak araba aldık ve her bindiğimde "niye bindin . Niye gittin . Eşim gitseydi " diye benden arabayı kıskanan kişiler..
Buarada dışardaki kişilere karşı hiç böyle değilim ama onların herşeyi gözüme batıyor.
Onların cimrilikleri beni bu hale getirdi. Su faturasını ortak ödüyoruz bana bulasıkları elinde yıka fatura cok geliyo diyende onlar.Abovv böyle cimrilik ilk kez görüyorum!
Ay çok komiksin ya neyse ban yemiycem ben böyleyim hosuna gitmediyse yorum yapma çıkış orda iştee.:)))Tuvalet kağıdına çok zam gelmiş ordan tasarruf etmek için içinde mi tutacaksın?
pes tv izlememem yok cay icmemek... siz bayaga cimrisiniz.. birdaha gelmıyoruz dünyaya...Kızlar mrb belki basit sorunlar olucak ama biraz içimi dökmek fikir almak istiyorum. Kv ile altlı üstlüyüz.
2 görümcem var. Kısaca hepsi ayri bela. Uni. Okuyolar. Geldiklernde sürekli bizdeler. Yiğen sevme bahanesiyle
Görümcemin biri sürekli gelip tv izliyor bizde. Ben genelde hic tv acmam hem sevmiyorum o saçma programlari hemde faturadan tasarruf edebilmek için zaten cocuk icin de iyi değil. Ama o sürekli gelip açıyor.
Geçen akşam geldi cocuk yatıyordu kek yapiyodum. ohh yattığıda iyi olmuş bende tv izlemeye geldim (uyanıksa izletmez ağlar) babam maç izliyor dedi. Neyse geçti uzandı uykusu gelince gitti. Eşimde mesaideydi o olsa gelmez. Bide tasarruf için açmadığımı biliyor sanki inadıma yapar gibi.
Gündüz geliyor benim işim olsada açıyım şunu izleyek açıyım bunu izleyek.
Kafasına göre takılıyor. İzliyceksen evinde son model tv var git izle Allah Allaaah sanki bana bayılıyor.
Kışın ; ay burası sıcakmış yukarı soğuk
Yazın ; burası serin yukarı çok sıcak oturulmuyor.
Ablası yiğenleri gelir çok ses var ders yapamıyorum diye gelir tv açıksa kapattırır Bide. Ben sürekli onla oturmak zorunda mıyım?
Bahanelerde hazır.
Neyse geçen günde kv (konuşmuyoruz) küçük oğlunu yolladı sıvıyağ istedi biraz verip yolladım. Geri getirdi "annem kızartma yapcakmış tenekeyle vercekmişsin" boş tenekeyi gösterdim bitti dedim. Akşam görümce geldi " sizde yağ yokmuydu ya annem yemek yapacaktı' dedi unutmuşuz almayı dedim. Onlarda marketteymis alıyomus zaten. yağlari bitmis yani.
Olsada vermek zorunda mıyım? Bir kızartmaya 3 lt yağ kullanıyor hanım.
Yazları gündüz ve akşam kapıda çay içiyolar,sürekli gelip bizde çay ısıtıyolar. Hiç soran bile yok. Yeri geliyo tüp gitmesin diye ben çay içmiyorum. Çünkü gerçekten iyi bir birikim yapmamız lazım burdan taşınabilmek için. Eşimde öyle herşeyden tasarruf yapıyoruz. Haftalık mutfak masrafı 100den aşağı tutuyoruz . Ama onlar sürekli gelip birşeyler istiyor. Bu saat olmuş eşim hâla mesaide.
Bazen en arka odaya geçip açmıyorum valla kapıyı ayıpsa ayıp. Her dk rahatsız edilir mi bi insan.
Kızlar tek çare taşınmak biliyorum ama dediğim gibi birikim yapıp taşınıcaz yani şimdilik mecbur buradayım.
Surat yapıp konuşmasam küsüp gelmeme ihtimalleri var ama bidahada eskisi gibi olmaz aramız.
Kışın bizim evde 24 saat soba yanıyor çocuk için. E kendi odun kömürleri gitmesin diye bize gelecekler oh ne alâ memleket iyi ben onlara gidiyim kömür parası cebime kalsın ozaman.
Büyük görümcem kvsi ile altlı üstlü otururken bi gün bende ordaydım görümcemden kek istediler kendi evlerinden bütün kek malzemesini getirdiler. Hepsi görümcemde olduğu halde şekerine kadar getirdiler. Onlarda ev almak için para biriktiriyolardı . Kv si yük olmak istemiyorlardı.
Bunlarda bizi sömürüyor. Zaten taşıncaz diye akılları çıkıyor.
Sizce normal mi abartiyor muyum. Nasıl bi tavır almalıyım.. uzun oldu kusura bakmayınn... daha bunlar gibi okadar çok örnek var ki.....
Çok teşekkürler yargılamadan yorumunuz için. İnanın okadar şey yaptılar ki beni bu hale getirdiler. Ortak araba aldık beni bindirmediler. Kv geldi beni evden kovdu ev benim diyerek.. neler neler. Onlar yüzünden böyleyim.Yani dunyaya bir kere geliyorum. Az once yirmi dakika koca balkonu hortumla yikadim. Yemekten asla ve asla kismam. Yapmayin nice insanlar taniyorum mali mulku kullanamadan goctu gitti. Yillarca kenara attilar.yiyemediler. evet fazla mal goz cikarmaz. Kendinize cocugunuza cimrilik yapmayin. Ama onlarada fazla yedirmeyin tabiki. Sadece arkadaslarin dedigi gibi tavriniz net olsun. Istemediginizi soyleyin. Birde lutfen her caniniz istediginde cayinizi demleyip icin.
Tv izlemek çokmu güzel allah aşkına ?izlediği programlar kaynana gelin programı yok yemekteyiz bunlar güzel mi şimdi ? Milletten banane ki onları izleyip para kazandıracağıma oturup kızımla ilgilenirim dışarı cıkarım. Hanfendi geliyor 8den 11e kadar elinde kumanda bana soran bile yok kafasına göre tv izliyor..pes tv izlememem yok cay icmemek... siz bayaga cimrisiniz.. birdaha gelmıyoruz dünyaya...
sen kendin cimrisin başkaların üzerime atma. Su faturası coksa öderim tıkarım agzını bittiOnların cimrilikleri beni bu hale getirdi. Su faturasını ortak ödüyoruz bana bulasıkları elinde yıka fatura cok geliyo diyende onlar.