Bi tanidigim da cay demlemez cani istedigi halde çekirdek bile alıp çitlemezdi bir cm bile ilerleyemedi kendini sıktıgı ile kaldı .yani cimrilik demeyimde o zaman kendini genç yaşında bu kadar sıkma deyimİşte konunun baslığı VERSEMDE CİMRİYİM VERMESEMDE !!!! versemde arkamdan cimri diyolar vermesemde. Bari vermeym de değsin. Bunuda bana diğer konumda burdaki üyeler demişti yani.
Eski konularinizi okudum. Dolandiriciymissiniz. Hakettiginiz yere dusmussunuz.
Oooo bi de burada millete saldiriyorArkadaslar konu sahibi ve ailesi dolandırıcı. Ailesi 4 aylıkken konu sahibini babaannesine evlatlık olarak verip o öldükten sonra yıllarca yetim maaşı aldı altında tüyü bitmemiş vatan yavrularının parasını çalmışlar. Konularinda param da param dediği parada devletin bu durumda olan kız çocuklarına verdiği evlilik/ çeyiz parası. 15000 tl de ordan tokatlamis. Haram olsun ne deyim başka. Burnundan gelsin.
Onların zamanında bana yaptıklarını yazsam az bile dersniz. Ben bu evden bi taşınsam zaten bana yeter. Malda mülkte gözüm yok inan ki. Yoksa şuan bile giyim kuşamımdan eksik etmem sadece tv gibi gereksiz şeyler den tasarruf yapmaya calısıyorum en iyi onlardan yapılıyor çünkü.
Hamileyken akşamları kek yapıyordum hem yeni ögreniyordum hemde canım istiyodu. Tabi şeker yağ yukardan indirip. Çünkü bi kapılar ayrı yeme içme bir. Kv ile görümce yanımda konustular bu eve şeker yağ dayanmıyor yağ içiyolar kabız olmuslar heralde filan diye. Kek yaptığımı bildikleri halde bunları söylediler. Yazdıkça okadar şey hatırlıyorum ki bende aynı onlar gibi olmuşum
Fatura 30 tl gelmiş diye Kettle kullanma diyende kv ... ahh daha neler neler.. sabah 10da yukarı çıkardım akşama kadar orda..
Tv izletmezlerdi tv yoruluyomus bozulurmus diye en fazla 1 saat .. . konuşmazlardı bile akşama kadar boş boş halı deseni duvarları incelerdim ne salakmışım
Bence önceden eşinizin maaşını kira ve yılların emeğine karşılık diye alıyorlardı cimri oldukları için de size para harcamak istemiyorlardı. Şimdi maaş gelmeyince evin parasını başka yerlerden çıkarmaya çalışıyorlar. Belki onlara da sorsanız bedavaya evimizde oturuyorlar en azından yağı tvyi ordan karşılayalım diyorlardır. Sizin çalışma imknınız yok mu? Başka bşr evin kirasını karşılardınız hem de kafanız rahat ederdi.Aynen öyle. Mesela tvde benim evimin koltuğunu görseler' aaa bizim evin koltuğundan'
Geçen eşimin 13 yaşındaki kardeşi kapıya gelmiş " bizim evde poşet var mı ' diyor ne diyon bizde mi sizde mi ben size gitmiyorum bilmiyorm diyip güldüm. Burda yani diyor. Cocuğun dediği lafa bakın allah aşkına sizin ev demeye çekiniyor sanki evlerini yedik. Daha çok şey var diğer yorumlardada yazdım hamileyken canım birseyler istiyodu onlardan malzeme alınca ' yağ içiyolar heralde kabız olmuslar eve yağ dayanmıyor dediler gözüme baka baka..
Arkadaslar konu sahibi ve ailesi dolandırıcı. Ailesi 4 aylıkken konu sahibini babaannesine evlatlık olarak verip o öldükten sonra yıllarca yetim maaşı aldı altında tüyü bitmemiş vatan yavrularının parasını çalmışlar. Konularinda param da param dediği parada devletin bu durumda olan kız çocuklarına verdiği evlilik/ çeyiz parası. 15000 tl de ordan tokatlamis. Haram olsun ne deyim başka. Burnundan gelsin.
Bi kızartmaya 3lt yag koyani görmedim fazla abartıyorsunuz çok cimri birine benziyorsunuz tv den tasarruf mu olur ya birikim yapacaksanız kıyafetin son modasından almazsınız ihtiyacınız olduğu kadar alırsınız tasarruf böyle olur tv den olmazArkadaşlar baya yanlış anladınız. Emin olun zamanında bir yedik içtik ve onların yapmadığı kalmadı.
Ben tv yi zaten sevmiyorum açmayınca da tasarruf olarak görüyorum yoksa tasarruf olsun diye kendimi herşeyden mahrum bırakmıyorum. Çay içmiyorum evet ama kola içiyorum bunu unutmuşumyada tv izlemiyorum ama gece yarısı kalkıp kek yapıyorum...
Giyim kuşam kendimde çocuğumda geri bırakmam bunlar varken de tvden vs kısmaya calısıyorum cunku zaten gereksiz tv açık olsa bana ve cocuguma ne faydası olucak? Ee boşa mı diyolar kullanmadıgınız lambayı söndürün suyu boşa akıtmayın diye. Siz hepsni yapıyosunuz heralde e nolcak dunyaya bikere geliyoruz akşama kadar tv izleyelim.
Kısaca bana zamanında çok yaptılar ve bu yüzden bana batıyor onların herşeyi. Çünkü dışardan kimseye asla böyle değilim .
KIzlar mrb belki basit sorunlar olucak ama biraz içimi dökmek fikir almak istiyorum. Kv ile altlı üstlüyüz.
2 görümcem var. Kısaca hepsi ayri bela. Uni. Okuyolar. Geldiklernde sürekli bizdeler. Yiğen sevme bahanesiyle
Görümcemin biri sürekli gelip tv izliyor bizde. Ben genelde hic tv acmam hem sevmiyorum o saçma programlari hemde faturadan tasarruf edebilmek için zaten cocuk icin de iyi değil. Ama o sürekli gelip açıyor.
Geçen akşam geldi cocuk yatıyordu kek yapiyodum. ohh yattığıda iyi olmuş bende tv izlemeye geldim (uyanıksa izletmez ağlar) babam maç izliyor dedi. Neyse geçti uzandı uykusu gelince gitti. Eşimde mesaideydi o olsa gelmez.
Gündüz geliyor benim işim olsada açıyım şunu izleyek açıyım bunu izleyek.
Kafasına göre takılıyor. İzliyceksen evinde son model tv var git izle Allah Allaaah sanki bana bayılıyor.
Kışın ; ay burası sıcakmış yukarı soğuk
Yazın ; burası serin yukarı çok sıcak oturulmuyor.
Ablası yiğenleri gelir çok ses var ders yapamıyorum diye gelir tv açıksa kapattırır Bide. Ben sürekli onla oturmak zorunda mıyım?
Bahanelerde hazır.
Neyse geçen günde kv (konuşmuyoruz) küçük oğlunu yolladı sıvıyağ istedi biraz verip yolladım. Geri getirdi "annem kızartma yapcakmış tenekeyle vercekmişsin" boş tenekeyi gösterdim bitti dedim. Akşam görümce geldi " sizde yağ yokmuydu ya annem yemek yapacaktı' dedi unutmuşuz almayı dedim. Onlarda marketteymis alıyomus zaten. yağlari bitmis yani.
Olsada vermek zorunda mıyım? Bir kızartmaya 3 lt yağ kullanıyor hanım.
Çünkü gerçekten iyi bir birikim yapmamız lazım burdan taşınabilmek için. Ama onlar sürekli gelip birşeyler istiyor.
Bazen en arka odaya geçip açmıyorum valla kapıyı ayıpsa ayıp. Her dk rahatsız edilir mi bi insan.
Kızlar tek çare taşınmak biliyorum ama dediğim gibi birikim yapıp taşınıcaz yani şimdilik mecbur buradayım.
Surat yapıp konuşmasam küsüp gelmeme ihtimalleri var ama bidahada eskisi gibi olmaz aramız.
Kışın bizim evde 24 saat soba yanıyor çocuk için. E kendi odun kömürleri gitmesin diye bize gelecekler oh ne alâ memleket iyi ben onlara gidiyim kömür parası cebime kalsın ozaman.
Sizce normal mi abartiyor muyum. Nasıl bi tavır almalıyım.. uzun oldu kusura bakmayınn... daha bunlar gibi okadar çok örnek var ki.....