İnşallah canım. O kadar şişiyorum ki yoğurtla :) Bu arada balkonda yetiştirdiklerini gördüm, çok tatlılar, maşallah. Diğerleri de büyüsün de onları gönder he mi? Menekşe de ne güzel olur mmmh. İnsanın kendi yetiştirdiğini koparıp yemesi ne harika olur. Küçükken her yaz köye giderdik. Tarladan domatesleri toplarken bi yandan hüpletirdik, ellerimiz artık yara olurdu. Bazen bostandan kelek falan aşırırdık. Tarla işine ara verince oradan topladıklarıyla güveçte ateş üstünde yaptıkları bir güveç yemeği vardı, hayatımda öyle lezzetli bir şey yedim mi bilmiyorumi hala unutamam.
selamm mıllet nabersınız
ahanda dondu:83::83::83::83:
yoğurt hem de ev yoğurdu ye bol bol ne zararı olur canım..şifa olur ye doya doya
sağol canım..büyüsünler çekicem resimlerini ..
en çok da menekşelerimi merak ediyorum zaten..
bizim hiç köy maceramız olmadı çok özenirim..bizim aile büyüklerimiz hep şehirdeydi..ama babam balık tutma macerasıyla dağ bayır gezdirirdi bizi..o sayede doğaya doydum denebilir..
güzel olmaz mı güveç miss gibi..
iyi iyi bari arada birsürü iş yapmışsın..bergamutu ben de sevmiyorum..ben tomurcuk ekliyorum azcık onu seviyorum..He gı... Dondum. Sonra da oğlanı uyuttum, öyle geldim. Hemi de çayımı alıp geldim. Çayın içine ucundan acuk bergamut koydum, hiç sevmedim be... Mundar ettik çayı iyi mi...
Ben de bugün yoğurt yaptım. Yavaş yavaş öğreniyorum bu işi... Önceden çok sıcak süte mayalıyormuşum ve çok maya koyuyormuşum. O yüzden ekşi oluyormuş.
Ben geçen gün birşey okudum. Kafam karıştı çünkü doğruluğunu sorgulamanın bile aklıma gelmediği bir bilginin, yanlış olduğu yazıyordu. Diyor ki: Süt ve süt ürünleri asidiktir. Oysa vücudumuz alkalidir. Vücut, süt içtiğinizde, tekrar alkali hale gelebilmek için, vücuttaki kalsiyumu kullanır. Yani süt içmek kemiklerimiz için iyi değil, aksine kötüdür".
Şaşırdım kaldım yahu...:44::44:
Ben de hiç balık tutmadım, hep merak etmişimdir nasıl bir şey olduğunu. Doğada, ormanda, yeşillik içinde yapılan tatil gibisi yok. Bilhassa çocuklar için çok mühim bence bu tür tecrübeler edinmeleri. Muhakkak bir yerinden böyle şehirden uzak, doğal bir ortama bağlantılı olmalılar. İnşallah Allah nasip eder de biz de çocuklarımıza bunu verebiliriz.
datlummmm hosbuldum asıl sen hosgeldın naber nasılsın ıyıkı geldın senı ve avatarını ınan cok ozlemıstıkAnaaaaammm... Hoşgeldin kızzz? Naber, nasılsın?
He gı... Dondum. Sonra da oğlanı uyuttum, öyle geldim. Hemi de çayımı alıp geldim. Çayın içine ucundan acuk bergamut koydum, hiç sevmedim be... Mundar ettik çayı iyi mi...
Ben de bugün yoğurt yaptım. Yavaş yavaş öğreniyorum bu işi... Önceden çok sıcak süte mayalıyormuşum ve çok maya koyuyormuşum. O yüzden ekşi oluyormuş.
Ben geçen gün birşey okudum. Kafam karıştı çünkü doğruluğunu sorgulamanın bile aklıma gelmediği bir bilginin, yanlış olduğu yazıyordu. Diyor ki: Süt ve süt ürünleri asidiktir. Oysa vücudumuz alkalidir. Vücut, süt içtiğinizde, tekrar alkali hale gelebilmek için, vücuttaki kalsiyumu kullanır. Yani süt içmek kemiklerimiz için iyi değil, aksine kötüdür".
Şaşırdım kaldım yahu...:44::44:
Ben de hiç balık tutmadım, hep merak etmişimdir nasıl bir şey olduğunu. Doğada, ormanda, yeşillik içinde yapılan tatil gibisi yok. Bilhassa çocuklar için çok mühim bence bu tür tecrübeler edinmeleri. Muhakkak bir yerinden böyle şehirden uzak, doğal bir ortama bağlantılı olmalılar. İnşallah Allah nasip eder de biz de çocuklarımıza bunu verebiliriz.
sersumum ıyıyım bebeem takılıyorum ....kıs balkonunun fotosunumu koydun hangı sayfada:44:
datlummmm hosbuldum asıl sen hosgeldın naber nasılsın ıyıkı geldın senı ve avatarını ınan cok ozlemıstık
süt konusunda ahmet aydında canan hocada oyle dusunuyor sütü degıl ayran yogurt ve kefırı onerıyor canımm
datlummmm hosbuldum asıl sen hosgeldın naber nasılsın ıyıkı geldın senı ve avatarını ınan cok ozlemıstık
süt konusunda ahmet aydında canan hocada oyle dusunuyor sütü degıl ayran yogurt ve kefırı onerıyor canımm
Ben 14-15 yaşındayken babamla gece balığa çıkardık tekneyle. Lüfere çıktıysak habire teknenin kenarından fener sallandırırdım. Vazifem buydu:)))
kendıne koydugun ödül bıze ceza mahıyetındeykı ıyıkı başlamıssın sözünede sanada:))))))Canımsın. SağolÇok özledim sizleri. Aslında 79 olunca gelmeyi, ödül olarak koymuştum ama baktım olamıyorum, başlarım sözüne de, sana da iğneoyası dedim, geldim:)))
Erkan Hoca da süt tavsiye etmiyor. Ev yoğurdu öneriyor. Ama sanırım Erkan Hoca, besi ineklerinin hormon yüklü olması yüzünden tavsiye etmiyor.
güzel vazife ben de sepete balıkları toplardım.. bi de yolda dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar marşını söyleyerek yürürdük kardeşimle..
güzel vazife ben de sepete balıkları toplardım.. bi de yolda dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar marşını söyleyerek yürürdük kardeşimle..
Canımsın. SağolÇok özledim sizleri. Aslında 79 olunca gelmeyi, ödül olarak koymuştum ama baktım olamıyorum, başlarım sözüne de, sana da iğneoyası dedim, geldim:)))
Erkan Hoca da süt tavsiye etmiyor. Ev yoğurdu öneriyor. Ama sanırım Erkan Hoca, besi ineklerinin hormon yüklü olması yüzünden tavsiye etmiyor.
kendıne koydugun ödül bıze ceza mahıyetındeykı ıyıkı başlamıssın sözünede sanada:))))))
sersum gııııııı ev sahıbısınya karatay dısı muhhabete laf edebılecek kımse yokya ohhhh sefan olsun valla
canım alee girdim de 83 almıştım ondan da belki yükseltebilirim diye giriyorum:26:ahhhh ahh sorma valla. Ama bugun sersem gibiyim. Az önce başım dönmeye başladı. Kustum kusuciiim.
Hahahahahahha koptum ya valla süperdir sersumcan
Oooooooooo bravosssssssssssBenimde ales tamam yds den ekimde sınava giricem ne kaa tersiz Çok tebriks canım
kendıne koydugun ödül bıze ceza mahıyetındeykı ıyıkı başlamıssın sözünede sanada:))))))
sersum gııııııı ev sahıbısınya karatay dısı muhhabete laf edebılecek kımse yokya ohhhh sefan olsun valla
O günleri anımsamak ne güzel hissettiriyor insana değil mi?
Bugün annem sosyete pazarına gitmiş. Ordan beni aradı. 6 lı fincan takımı beğenmiş. Satan adam demiş ki, şansınıza bu hafta indirime girdik. 750 tl(yazıyla yediyüzelli türk lirası) oldu demiş. Annem de bana soruyor alayım mı(!) diye. Hemmen al. Kaçırma, kelepirmiş dedim:))) Şaka gibi...
hee ben de öte taraftan taciz edip durmayaydım geleceğin yoktu..
iyki geldin
kıss hatırlıyon mu bi ara yılbaşına 75 oluruz diye konuşuyorduk..ne çektik be oyam
inşallahHeee... Dediydik di mi? Olsun... Geç olsun, güç olmasın. Bak istikrarlı gidiyorsun sen. Ben de arkadan gelicem inş. Bekleme yapma devam et sen:)