hoşgeldin canımmm listeye ekliyorum hemen seni
kesinlikle kilo verince adam nasılda yakışıklı olduğu çıkmış ortaya
canım yaşın kaçtı
ay yok kızz hamile kalsak art arda çökeriz
zaten bu konuya tamamen uyuyor
sadece sporu her gün yapacaksın
alışkanlığın yapacaksaın
günlük dişlerini fırçalaman gibi her gün o saat gelince spor yapmak isteyeceksin
günlük 2.5 litre su içmeye alışınca devamlı su içmek isteyecek canın sıkıldıkça ağzına bir şeyler depmeyeceksin
her gün spor, 2.5 litre su, karatayın dediği gibi bir beslenme düzeni yani şeker ve karbonhidratlardan tamamen vazgeçip günde sadece iki öğün yemek, aralarda ağzın boş duracak, bir de her gün yeşil çayını içeceksin, düzenli olacak o da. hani olur ya ingilizlerin beş çayı. senin de belirlediğin bir saatte yeşil çay içme vaktin gelecek.
olay düzenli olmakta.
şimdi çok karmaşık sıkıcı gibi geliyor ama bıüunlara 21 gün uyarsan sonra bütün hücrelerine kodlanıyor bu alışkanlıklar ve artık bunları yapmadan bir gün geçiremez oluyorsun.
Kizlar ben spora bi turlu baslayamiyorum yemek de yiyemiyorum sabah tartildim 45.52-3 borek yedim basim inanilmaz agriyo pilatese bi baslasam gerisi gelor aslinda tembellige alistim
hoşbuldumçok teşekkür ederim
yaşım 26. şu an master öğrencisiyim. ingilterede yaşıyorum ama iki haftaya türkiyeye taşınıyorum. kpss hazırlanıyorum. kısmetse ekim ayında çalışmaya başlıyorum. bir de evliyim.
kendimi tanıtyım dedim. siz çoktan kendinizi tanıtmışsınız ilk sayfalarda
canım 21 günlük planı bana anlatabilir misin
gerçekten de her biri tek tek dünya güzeli olmuş.
bir de kilo insanı yaşlı gösteriyor.
fark ettiniz değil mi
iki sene önce zayıfken millet bana en fazla on sekizsin derdi bir de minyonum ya acayip küçük gösterirdim
şimdi gayet yaşımı gösteriyorum hatta otuz gibi duruyorum
zaten bu konuya tamamen uyuyor
sadece sporu her gün yapacaksın
alışkanlığın yapacaksaın
günlük dişlerini fırçalaman gibi her gün o saat gelince spor yapmak isteyeceksin
günlük 2.5 litre su içmeye alışınca devamlı su içmek isteyecek canın sıkıldıkça ağzına bir şeyler depmeyeceksin
her gün spor, 2.5 litre su, karatayın dediği gibi bir beslenme düzeni yani şeker ve karbonhidratlardan tamamen vazgeçip günde sadece iki öğün yemek, aralarda ağzın boş duracak, bir de her gün yeşil çayını içeceksin, düzenli olacak o da. hani olur ya ingilizlerin beş çayı. senin de belirlediğin bir saatte yeşil çay içme vaktin gelecek.
olay düzenli olmakta.
şimdi çok karmaşık sıkıcı gibi geliyor ama bıüunlara 21 gün uyarsan sonra bütün hücrelerine kodlanıyor bu alışkanlıklar ve artık bunları yapmadan bir gün geçiremez oluyorsun.
Kizlar ben spora bi turlu baslayamiyorum yemek de yiyemiyorum sabah tartildim 45.52-3 borek yedim basim inanilmaz agriyo pilatese bi baslasam gerisi gelor aslinda tembellige alistim
kızlar az önce bir hapşuruk krizine girdim sormayın 15 defa tabi arayla oldu ama 30 sn de bir hapşırdım ilk kez böyle oldum
yemeğimi yedim 4 te derse başlıcam 6 gibi bırakıp spor yapıcam ebru bacımla
dün yaptım ya bugün her tarafım nasıl ağrıyor anlataamam
insan vücudu 21 gün boyunca her gün aynı şeyi aynı saatte yaparsa, o işi alışkanlığa çevirmeye programlı.
örneğin neden yatağın hep aynı tarafına hep aynı şekilde yatarsın.
neden hep o saatte uyanır o saatte kalkarsın.
neden misal bir şeyler yedikten sonra çay içmek istersin.
....
..
.
gibi...
elbet herkesin kendine göre akışkanlıkları var.
ama alışkanlık olmadan her şeyi rastgele kafasına göre yapan tiplerden isek, o zaman işte hayat düzenini yitirirse, başlıyoruz çatırdamaya. işe geç kalırız. dersleri kaçırırız. ders çalışamayız. bir spor yaparız bir yapamayız. bir oturup bir tepsi börek yeriz. bir oturup iki gram kuş kadar yeriz.
bunların bir düzene girmesi lazım.
onun için 21 günde eğer hareketler alışkanlığa giriyorsa, her gün misal saat 6da kalkmak istiyorsan, kalktıktan sonra sabah sporunu yapıp üstüne yeşil çayını içmek istiyorsan, ev ahali uyanana kadar ders çalışmak istiyor kahvaltıdan sonra yine derslerine çalışıp akşam yemeğinden sonra yine akşam sporunu yapmak istiyorsan, akşam 10 da yatıp ertesi gün yine 6 da kalkmak istiyor bütün gün 2.5 litre su içmek istiyorsan bunları 21 gün hiç sektirmeden yapacaksın. bir gün şaşarsan eğer vücudun sıfırlanacak. sen de yeniden 1den saymaya başkayacaksın.yani eksiksik 21 gün dolacak.
dolunca ondan sonra rahatsın. artık sen istemesen de bunları yapıyor olacaksın. çünkü tüm hücrelerine kadar bunları yapmak isteyeceksin.
kuralları kendin belirlesen de sonuçta hayatını nasıl yaşayacağına karar verecek olan sensin. örnek olarak benim yaşamak istediğim hayatta:
sabah 6da kalkıp akşam 10da yatmak
günde 2.5 litre su içmek
benim akıl hocam bi tanem karatayın diyetine göre günde iki öğünden başka ağzıma bir lokma koymamak
şeker ve karbonhidrat tamamen yasak
günde en az sekiz saat kpss çalışmak
sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere spor yapmak
sen de kendine bir liste hazırla ve bunları hiç sektirmeden 3 hafta uygula
bir gün sekti diyelim sıfırlanıyorsun yeniden 1 den saymaya başlıyorsun
çünkü o hareketlerin tamamensenin içine girmesi için tam 3 hafta lazım.
çok mu uzun yazmışım yaw
yok canım o senin şen şakraklığınceza vereyim mi sana hıkaldır poponu haydi spora tempo bebeğimm
bugün yapmazsan ceza alıcaksın bilesin100 squat yada 150 mekik tabi bunlar 7 gün boyunca canikom
memnun oldum canım evet biz tanıştık senide tanıdığımıza sevindik çok şen şakrak biri gibisin
ne üzerine yapıyosun masterını
insan vücudu 21 gün boyunca her gün aynı şeyi aynı saatte yaparsa, o işi alışkanlığa çevirmeye programlı.
örneğin neden yatağın hep aynı tarafına hep aynı şekilde yatarsın.
neden hep o saatte uyanır o saatte kalkarsın.
neden misal bir şeyler yedikten sonra çay içmek istersin.
....
..
.
gibi...
elbet herkesin kendine göre akışkanlıkları var.
ama alışkanlık olmadan her şeyi rastgele kafasına göre yapan tiplerden isek, o zaman işte hayat düzenini yitirirse, başlıyoruz çatırdamaya. işe geç kalırız. dersleri kaçırırız. ders çalışamayız. bir spor yaparız bir yapamayız. bir oturup bir tepsi börek yeriz. bir oturup iki gram kuş kadar yeriz.
bunların bir düzene girmesi lazım.
onun için 21 günde eğer hareketler alışkanlığa giriyorsa, her gün misal saat 6da kalkmak istiyorsan, kalktıktan sonra sabah sporunu yapıp üstüne yeşil çayını içmek istiyorsan, ev ahali uyanana kadar ders çalışmak istiyor kahvaltıdan sonra yine derslerine çalışıp akşam yemeğinden sonra yine akşam sporunu yapmak istiyorsan, akşam 10 da yatıp ertesi gün yine 6 da kalkmak istiyor bütün gün 2.5 litre su içmek istiyorsan bunları 21 gün hiç sektirmeden yapacaksın. bir gün şaşarsan eğer vücudun sıfırlanacak. sen de yeniden 1den saymaya başkayacaksın.yani eksiksik 21 gün dolacak.
dolunca ondan sonra rahatsın. artık sen istemesen de bunları yapıyor olacaksın. çünkü tüm hücrelerine kadar bunları yapmak isteyeceksin.
kuralları kendin belirlesen de sonuçta hayatını nasıl yaşayacağına karar verecek olan sensin. örnek olarak benim yaşamak istediğim hayatta:
sabah 6da kalkıp akşam 10da yatmak
günde 2.5 litre su içmek
benim akıl hocam bi tanem karatayın diyetine göre günde iki öğünden başka ağzıma bir lokma koymamak
şeker ve karbonhidrat tamamen yasak
günde en az sekiz saat kpss çalışmak
sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere spor yapmak
sen de kendine bir liste hazırla ve bunları hiç sektirmeden 3 hafta uygula
bir gün sekti diyelim sıfırlanıyorsun yeniden 1 den saymaya başlıyorsun
çünkü o hareketlerin tamamensenin içine girmesi için tam 3 hafta lazım.
çok mu uzun yazmışım yaw
motivelere bakkolacam işte ben de olacam
kesinlikle yaş katıyor kilo insana
motivelere bakkolacam işte ben de olacam
düzensiz bir hayat yaşadığımız için düzen zor gözüküyor gerçekten. ama yapılsa çabucak sonuç alınır o belli. ama karbonhidratlar hayatımızdan nasıl tamamen çıkacak. sen yapmak istesen çevrendekilerden ayak uyduramıyorsun
ama şu konuda şanslıyım akşam yemeklerini erken yiyorz. neredeyse saat 5-6 dan sonra benim yeme olayım bitiyor.
başlasan gerisi gelecek biliyorum başlamak çok zor. belki de pilates şuan sana zor geliyordur acaba biraz daha kolay birşeyle başlayıp sonra ilerleyen günlerde platesle mi devam etsen ?:44: amaç bir yerden başlamak
ayyyyy sorma benim de ağrıyo her bi yanım ,ama demek ki etkili olmuş spor diyor ve mutlu oluyorum
yo canım o senin şen şakraklığın
masterım mitoloji üzerine
ama fantazi olsun diye başladım diyebilirim
yani kariyerimde hiçbir yeri yok
asıl yapmak istediklerim bambaşka şeyler
bunlar için de çalışmaya başlamalı çalışmak için de kpss kazanmalıyım
daha çok yolum var
ay evet acıyorsa işe yarıyodur diyorum seviniyorum ama gülemiyorum gülerken göbeğim acıyo ama sanki fark varmış gibi 1 günde
herşey hayırlısıyla olur canım
kızlaaar twitterı olan var mı takip edeyim
waooow iyiymiş bende varım o zaman bunanerde hangi topikte yapıyoruz bunu eğer topik açmadıysan ayrıyetten burdada yazabilirz sorun değil
çok heyecan yaptım
moral bu işte 1 günde bile farkı görebilen gözler oluştu
amaaan o mereti kullanamadım ben, genç olcam bi dekullanmıyorum o yüzden canım
benim bir topiğim var ama dağınık olmaması açısından buradan devam etmeliyiz. zaten sizin konunuz da buna tamamen uyuyor ben burada başlayacağım saymaya. bugün 1. günüm.
21 gün olayım:
- uyanık olduğum saatler sabah 6 akşam 10
- karatay
- sabah ve akşam iki kere spor
- günde en az 8 saat kpss
bu kadar
benim bir topiğim var ama dağınık olmaması açısından buradan devam etmeliyiz. zaten sizin konunuz da buna tamamen uyuyor ben burada başlayacağım saymaya. bugün 1. günüm.
21 gün olayım:
- uyanık olduğum saatler sabah 6 akşam 10
- karatay
- sabah ve akşam iki kere spor
- günde en az 8 saat kpss
bu kadar