- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.117
- Konu Sahibi EylemHemsire
Teşekkür ederim :) Bende iş hayatınızda başarılar dilerim. Bende yenidoğan yoğun bakıma çok meraklıyım.Ama çok zor olduğunu söyleyenler oldu ne düşünüyosunuz bu konuda ?
Illa ki zordur, yogun bakim sonucta, el kadar bebekleri veriyorlar sana. Urkutucu biraz. Simdi ben 1.5 sene ameliyat sonrasi hastalar ve kalk rahatsizligi olan hastalarla ilgili bir katta calistim. Orda cok sey gordum, cok sey tecrube ettim. Olum-kalim meseleleri, acil durumlar cok oldu. Stresin dibine vurdum. Simdi ise anne-bebek bolumunde calisiyorum. Daha 2 ay oldu. Saglikli bebek tabii bunlar. Bebeklerle ilgilenmeyi sevdim, tabii ki yogun bakim cok daha farkli olacak, ama onlarla ilgili bir alani severek yapacagimi dusunuyorum.
Zorluk konusunda benim de endiselerim var, ama, dedigim gibi, eger hastanenin egitimi iyiyse yapilir. Streslidir, ogrenecek cok sey vardir, ama is hastanede bitiyor diye dusunuyorum. Su ana kadar yenidogan yogun bakimi yapip da sevmeyip kacan sadece 1 hemsireye rastladim. Digerleri hep severek yapiyormus bu bolumu.
Ben ABD'deyim, burda hemsirelerin yetkisi coktur. Turkiye'de hemsire muayene etmez diye duydum, dogru mu bilmiyorum ama Amerika'da eder. Unitede surekli doktor bulunmaz, hastaya acil birsey olsa hemsireler mudahale eder, ve telefonla doktora baglanir. Her turlu yogun bakimda uzun sure egitim verilir. Ondan sonra tek basina calisirsin. Insallah Turkiye'de calismak istedigim hastanelerde de boyledir diye umuyorum.
Ben olursa burda yenidogan yogum bakim bolumde de calisip, o tectubeyle Turkiye'ye donmek istiyorum. Amerikanin hastane egitimine cok guveniyorum cunku, o egitimi almak isterim. Insallah Turkiye'de de boyledir egitimler. Bu konuda bilginiz varsa bilmek isterim. Hastane egitimleri nasil genellikle Turkiye'de?