• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemoroidi Yüzünden Eşimden Tiksinmeye Başladım

Erkeklerde var bu yaa.... Erkek kardeşimde de hemoroid vardı, uzun bir süre doktora gitmedi, tabii iyice de ilerledi. "Beni muayene eden doktorla karşılaşırsam ya bana imalı imalı baksa ..tünü gördüm dese ben gidip intihar etmez miyim" diye kaçtı hep. :62: En sonunda başka bir şehre gitti muayene olmaya, doktoruyla karşılaşabilmle ihtimalini en aza indirmek için. :60: Şimdi o doktoru bulup kanka olasım var. :66:

:46::46::46::46::46::46::46: çok güzel ya aaa .... o zaman çok utangac biri olarak bende anlatıyım sezeryanla doğum yaptım ve tayinimiz çıkacak bi daha görmem nasıl olsa diye taaaa ardahanlarda doğuma girdim ..... alttan muayene olduğumun biriyle asla karsılaşmak istemem ve sezeryanla yapmamın sebebide alttan muayene olmamak içindi .... o yüzden konu sahibi eşini birassda olsa anlıyorum

kıl dönmesi olabilir benziyor ama noktalar yok galiba eşimde

farkli bisey de olabilir esinde.hemoroid de degildir belki.
soyledigine gore 2 tane buyuk meme var demissin.kil donmesinden kaynaklanan iltihapli sisliktir belki.
cunku gercekten anus cevresinde hemoroidden kaynaklanan meme vs olasaydi ne poposunun ustune oturabilir ne yuruyebilir ne de wc ihtiyacini karsilayabilirdi.
ic camasiri dahi giyemezler.

farkli bisey de olabilir esinde.hemoroid de degildir belki.
soyledigine gore 2 tane buyuk meme var demissin.kil donmesinden kaynaklanan iltihapli sisliktir belki.
cunku gercekten anus cevresinde hemoroidden kaynaklanan meme vs olasaydi ne poposunun ustune oturabilir ne yuruyebilir ne de wc ihtiyacini karsilayabilirdi.
ic camasiri dahi giyemezler.

memeler tam makatta
kıl dönmesi kuyruk sokumunda ama
iyi de bu kadar insan oturamıyor iç çamaşırı giyemiyor mu

ayy ne diyecegimi bilmedimm
ama şunu söyleyim bendede var bu illettennn kii şuan 5 kişiden 3 ü bu sorunu yaşıyor bizde biraz ırsii
ama böyle koku yaptıgını ilk kez dudum. eşiniz ya temizliigne dikkat etmiyorr arkadaşların dedigi gibi yada
iltahap yapan başka birşey varr.
bird ebhu illet öle sürekli kaşınmazki,kaşıntı oldugu zman acıd aoluyor çünküü
öle her allahın günü kaşıyacak acıycka bişiy degil belli sebepleir oluyor mesela ben 2009 yılında didimde denize gimiştim deniz çok soguktu vee baya şişmiştii yine öle kaşıntı filan yoktu bol bol acı çekmniştim ondna beri ne acı ve ne kaşıntı
turşu,limon,sirke,acı ve domates azdırır basuruuu
birdee kabız olmak çok fazla azdırırrr

bende eşinizi sorunu basurdan çok wc de düzgün temizlenmemelk
tekrar diyorum basur öle her allahın günü kaşıntı yapan bir şey degil

sorunun basur olmadığı kanısına vardım ya kıl dönmesi ya da başka bişey
ama eşim bana basur kaşınıyor dediği için başlıpa öyle yazdım

:46::46::46::46::46::46::46: çok güzel ya aaa .... o zaman çok utangac biri olarak bende anlatıyım sezeryanla doğum yaptım ve tayinimiz çıkacak bi daha görmem nasıl olsa diye taaaa ardahanlarda doğuma girdim ..... alttan muayene olduğumun biriyle asla karsılaşmak istemem ve sezeryanla yapmamın sebebide alttan muayene olmamak içindi .... o yüzden konu sahibi eşini birassda olsa anlıyorum

hey allahım yaaaa hepimiz bu konulardaa çekingeniz ama ben hiç sanmıyorumki o drla rbizim
oramızı buramızı hatırlasınnn delimiyiz neyiz yahu:37::37:

memeler tam makatta
kıl dönmesi kuyruk sokumunda ama
iyi de bu kadar insan oturamıyor iç çamaşırı giyemiyor mu

valla komik gelicek belki ama ben babamin,annemin geceliklerinden giydigini bilirim.
ic camasiri pantolon giyemezdi ayri oda da otururdu rahat olabilmek icin.
bi kac tanidigim ve kuzenim de ayni sekildeydi.
belki hastaligin derecesine gore de aciya dayanma sekli degisiyor olabilir onu blemem.

Basur acı veren bir şey dokununca bile acır yani nasıl kaşıyabilir ki eşiniz bence de başka bir şey o ama doktora gidemediği için teşhisi yanlış koymuş.

5-6 yıl önce benim eşimde aynı dertten muzdaripti..kaşıntı değil de daha çok oruramama,pantalon giymede zorluk,tuvalete gidememe vs.sorunları oluyordu..kaşıntı varsada benim yanımda yapmadı hiç,benden bile utanırdı..koku kısmına gelince çok ilginç,hemoroitte koku olduğunu bilmiyordum.en azından bizim başımıza gelmedi çok şükür...

tedavisine gelince,dedimya benden bile utanıyordu..son ana kadar dr.a gitmeyi reddetti geçer dedi..canına takettiği günlerde yakın bir arkadaşına durumu anlatmış.işin komiği arkadaşında da epeydir bu rahatsızlık varmış:)))karşılaşma ihtimali olmasın doktorla diye ankaraya gittiler.doğum masasında operasyon yapmış doktor.ellerine birer oturma simidi vermiş göndermiş doktor:)))şimdi o günleri hatırlayıp gülüyorlar,tabi çaktırmadan bizde...:1:

canım çok büyük geçmiş olsun...
Domates yediğinde azıyorsa o koku hemeroitten değil büyük ihtimalle mantardan kaynaklanıyordur. Kaşınan yeri böyle garip morumsu ıslak bir görüntüdedir. Kıvrım yerinde olur.
Eğer orasında mantar oluşmuşsa, kesinlikle domates, ketçap, salça ve çikolata yemeyecek. Orası sabunla temas etmeyecek. Külotlarını da deterjan ya da çamaşır suyu ile yıkamayacaksın. Eczanelerde sabunlar var. Seba med vardı yanılmıyorsam, onları kullanacak eşin. Ve o bölgenin hep kuru kalması lazım. Talk pudrası gece kullanacak.
Yine de ne yapıp edip genel cerrahiye görünmesi lazım. Yoksa ilerleyebilir Allah muhafaza.

Makatta Kaşıntı – Anal Kaşıntı (Pruritis Ani-Anal Dermatit)
Kategori: Genel Cerrahi

Anal bölge kaşıntıları utanma duygusu nedeniyle çok fazla konuşulmasada toplumda oldukça sıktır.

BULGULAR:

-Anal bölgede özellikle geceleri artan kaşıntı.
-Anüs ve civarında ıslaklık düzeyinde nemlilik.
-Zaman zaman hafif kanama(kaşıntıyla olan tahrişten)
-Bölge cildinde kalınlaşma ve sertleşme.
-Ciltte oluklaşma şeklinde meme görünümü
-Çamaşırı kirletecek düzeyde akıntıya benzer salgı.
-Pis koku(dışkı kokusundan farklı)
-Yapısal değişiklik ve tahrişe bağlı hafif ağrı.
-Parazşt kaynaklıysa dışkıda kıl kurdu.
-Cidin elastikiyetinin azalmasından kaynaklanan küçük çatlaklar.
-Eşlik eden hastalıklar;fissür(çatlak),enfeksiyon,mantar,alleji,hemoroid,d
sedef ve egzema.

TEŞHİS:

Teşhis muayeneyle konur,diğer tetkik ve teknolojinin anlamlı faydası olmaz.Erkeklerde daha sık görülür.Yapılacak dışkı incelemesi parazit olup olmadığı hakkında bilgi verir.
Muayenede anus çevresindeki cildin kabalaştığı,hassaslaştığı,çok nemli olduğu, bazen anüste canlı kıl kurdunun varlığı, koktuğu ve çatlaklar olduğu gözlenir.

NEDENLERİ:

Çocuklarda çoğunlukla sebep kıl kurdu denilen barsak parazitidir.Erişkinlerde net bir sebep tanımlanamaz ama bir çok faktör suçlanmaktadır;
-Parazitler(kıl kurdu vs)
-Aşırı temizlik(sıkça sabun kullanmak cildi koruyan tabakayı yok eder)
-Baharat tüketimi(özellikle karabiber)
-Patlıcan ve domates,çikolata( bazı kişiler yemeyi bırakınca düzelir)
-Fazla kilo(bölgenin havalanması azaldığı için nem artar)
-Sıcak hava(terleme artar)
-Fazla oturmak(bölgenin yeterince havalanmadığı için nem artar)
-Kaşımak (tahrişi artırarak kısır döngü başlatır)

Eşlik eden bir hastalık varsa o tedavi edildiğinde kaşıntı düzelir.Sebep açık değilse temizlikte sadece duru su kullanılması,sebep olabilecek gıdalardan uzak durulması, mutlak kuru tutulması,havalanmayı sağlamak için o bölgeye kağıt mendil konması ve çeşitli ilaçlar kullanılması önerilir.Op.Dr.Atilla KAYA

-alıntıdır-

hemaroid sadece düşmanıma versin diyebileceğim bi hastalık
çeken bilir ama koku yapığını bilmem en azından benim olmadı yani
kendisi acı ızdırap duymuyo mu bu durumdam çok çekilir bişey değil
nasıl doktora gitmekten kaçınıyo anlamadım üstelik tedavisi de bi hap ve merhem
ileri derecede değilse eğer
bu kadar basit bişeyi ihmal etmesin insanın hayat kalitesi bile düşüyo valla
ama bitkisel olarak çörek otu yağı önericem
pamukla o bölges koysun hem antiseptik
hem de cidden hemaroide ciddi çare

Makatta Kaşıntı – Anal Kaşıntı (Pruritis Ani-Anal Dermatit)
Kategori: Genel Cerrahi

Anal bölge kaşıntıları utanma duygusu nedeniyle çok fazla konuşulmasada toplumda oldukça sıktır.

BULGULAR:

-Anal bölgede özellikle geceleri artan kaşıntı.
-Anüs ve civarında ıslaklık düzeyinde nemlilik.
-Zaman zaman hafif kanama(kaşıntıyla olan tahrişten)
-Bölge cildinde kalınlaşma ve sertleşme.
-Ciltte oluklaşma şeklinde meme görünümü
-Çamaşırı kirletecek düzeyde akıntıya benzer salgı.
-Pis koku(dışkı kokusundan farklı)
-Yapısal değişiklik ve tahrişe bağlı hafif ağrı.
-Parazşt kaynaklıysa dışkıda kıl kurdu.
-Cidin elastikiyetinin azalmasından kaynaklanan küçük çatlaklar.
-Eşlik eden hastalıklar;fissür(çatlak),enfeksiyon,mantar,alleji,hemoroid,d
sedef ve egzema.

TEŞHİS:

Teşhis muayeneyle konur,diğer tetkik ve teknolojinin anlamlı faydası olmaz.Erkeklerde daha sık görülür.Yapılacak dışkı incelemesi parazit olup olmadığı hakkında bilgi verir.
Muayenede anus çevresindeki cildin kabalaştığı,hassaslaştığı,çok nemli olduğu, bazen anüste canlı kıl kurdunun varlığı, koktuğu ve çatlaklar olduğu gözlenir.

NEDENLERİ:

Çocuklarda çoğunlukla sebep kıl kurdu denilen barsak parazitidir.Erişkinlerde net bir sebep tanımlanamaz ama bir çok faktör suçlanmaktadır;
-Parazitler(kıl kurdu vs)
-Aşırı temizlik(sıkça sabun kullanmak cildi koruyan tabakayı yok eder)
-Baharat tüketimi(özellikle karabiber)
-Patlıcan ve domates,çikolata( bazı kişiler yemeyi bırakınca düzelir)
-Fazla kilo(bölgenin havalanması azaldığı için nem artar)
-Sıcak hava(terleme artar)
-Fazla oturmak(bölgenin yeterince havalanmadığı için nem artar)
-Kaşımak (tahrişi artırarak kısır döngü başlatır)

Eşlik eden bir hastalık varsa o tedavi edildiğinde kaşıntı düzelir.Sebep açık değilse temizlikte sadece duru su kullanılması,sebep olabilecek gıdalardan uzak durulması, mutlak kuru tutulması,havalanmayı sağlamak için o bölgeye kağıt mendil konması ve çeşitli ilaçlar kullanılması önerilir.Op.Dr.Atilla KAYA

-alıntıdır-

teşekkür ederim
okuyunca hatırladım çatlakta var bıçakla kesilmiş gibi yarıklar

okurken benimde midem bulandi walla..tedavi olsun tedvai olmuyormu esiniz? benim abimdede var hemoroid ve kasinmasi var ne kokusu..hem koku olayini ilk kez duyuyorumm ilginc geldi..siz tiksinmekle haklisiniz-esiniz cok rahat heralde..

İşin garibi eşim pek kabız olmaz.
Domates ve acı yiyince azıyor diyor
Galiba kokunun sebebi hemoroid değil

domates ve acı hemoraidin başlı sıkıntısı
eşiniz gerçekten hemoraid olabilir
zaten hep söyler uzmanar acıdan uzak durun diye
ve sadece kabızlıkla olmuyo
ishal durumunda da çıkıyo bu rahatsızlık
ya da hiç bişey yokken durup dururken de
ben de öyle çıkmıştı malesef

teşekkür ederim
okuyunca hatırladım çatlakta var bıçakla kesilmiş gibi yarıklar

rica ederim.
demek ki hemoroid in yanı sıra parazit tarzı bişeyler de var.
bakın orda diyor ki canlı parazitler koku yapabiliyormuş.
mutlaka ve mutlaka dr a gitmesi gerekiyor eşinizin.
Allah korusun hem size geçebilir, hem çok daha büyük sorunlar açabilir.

bence bunu (özellikle parazitli bölümü) eşinize okutun.
böylece belki dr a gitmek için sebebi olur.
kimm ister parazitlerle yaşamayı...

Back