hedefeksielli

Benim çevredekiler demekki olmuyordan ziyade iradesizsin diyorlar. Çünkü başlıyorum ama sürdüremiyorum. Diyet yağdığım zaman çok olmasa da kilo veriyorum. Ama özellikle insülin kaynaklı yeme krizlerinin nasıl birşey olduğunu bilmiyorlar. Tut boğazını demekle tutulmuyor. neyse... Yen'i bir deneme daha yapalım bakalım. Sonucu hep birlikte göreceğiz

Dediğiniz gibi -bilmiyorlar!- En ufak bir fikirleri bile yok. Ben insülin direncini kontrol etmek ve şeker hastası olmamak için bir metformin türevi kullanıyorum. Muhakkak sizin doktorunuz da vermiştir Glifor, Glukofen vb. bir şey... Onu düzenli kullanmazsam kesinlikle iştahımı kontrol edemiyorum. Sporla biraz dengelemeye çalışıyorum ama insülin direncini... Bir de ara öğünleri atlamayın sakın. Canınız istemese de yiyin aralarda. Ben zorlanıyorum ara öğün tüketmekte. Ama alışıyorum. Umarım başarılı olursunuz. Kolaylıklar diliyorum...

Bende glifor kullanıyorum. Eşim ilaç düşmanıdır. İlacı bırakmam konusunda ısrar ediyor. Bıraktığım zaman yaşadığım yeme krizlerini anlamıyor. En kötüsü de bu krizler sonrası yaşanan pisikoloji...
hafta sonları hiç iyi geçmiyor
. Geç kalkılıyor. Öğle yemeği saatinde kahvaltı yapılıyor. Çocuklar yesin diye bol çeşit yapılıyor. Ufak tefek de olsa onlardan yeniyor. Yani pazartesi başlayan diyet hafta sonu tatile giriyor. Bitiyor demiyorum bakın tatile giriyor...

Eşinize saygısızlık etmek istemem ama ilacı bırakmak mümkün değil bu hastalıkta. b12 eksikliği yapabiliyor, karaciğeri yoruyor ama bu hastalığın tek çaresi şimdilik bu. Sadece iştah krizlerini dindirmekle kalmıyor bir de vücuttaki insülin döngüsünü düzenliyor. Bence de bırakmayın derim. Yemekler konusunda ise bir şekilde direnmek zorundayız tüm önümüze gelenlere. Bir kere kesin karar vermek gerek. Yoksa vücut da yoyo etkisine alışıyor ve kilo vermek her an daha da zorlaşıyor. Umarım üstesinden gelebiliriz...

13. Gün 10 Eylül Pa

Ancak yazabiliyorum çünkü dişim çok kötüydü. Yarına randevu aldım. Bakalım ne olacak

Sabah: İki haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates, badem, süt
Ara: Bir avuç ceviz, bir adet kuru incir
Öğlen: Bir tabak buğulama balık, salata.
Ara: Bir bardak filtre kahve
Akşam: Bir tabak domates çorbası, öğlenki balığın kalanı, salata.
Ara: Bir avuç fındık

Su: 1,5 litre
Spor: Leslie 2 mil

Özet: Yarın spora dikkat edeceğim eğer diş tedavim iyi geçerse...
Kalan: 352!

tebrik ederim. Güzel bir menü ve spor harika... Bir de ben yapabilsem... Yalnız tıp fakültesinde gittiğim bir diyetisyen bana kuru meyveleri yasaklamıştı. İnsülin direncine iyi gelmiyormuş. Mantığı nedir bilmiyorum ama bilginiz olsun.

Çok teşekkür ederim. Umarım bir an önce başlarsınız. Çünkü ben genel olarak zayıfladıkça mutlu olduğumuzu düşünüyorum. Hedefe varmasak da yolda olmak bile insana umut veriyor :) Kuru meyveler insülin dağılımını hızlandırıyor. Şekeriniz yükseliyor ve çabuk acıkabiliyorsunuz. Eğer miktarlara dikkat etmezseniz ciddi biçimde iştah açıyor. Ama ben oldukça az tüketiyorum. Belirli miktarlarda tüketmek beni tam tersine tok tutuyor. Genel olarak kalsiyum tüketimim de oldukça fazla zaten. Bu da şekeri regüle ediyor. Gene de daha dikkatli olacağım. Tavsiye için teşekkürler... Bence hemen başlayın siz de. İnanın değmez beklemenize. Hayat çok kısa. Olabildiğince mutlu olmaya çalışmak gerek! :)

14. Gün 11 Eylül Pt

Sabah: Bir haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates, fındık, süt, iki adet etimek
Ara: Yok. Diş Tedavisi.
Öğlen: Yok. Diş Tedavisi.
Ara: Yok. Diş Tedavisi.
Akşam: Bir tabak tarhana çorbası
Ara: Bir bardak tarçınlı süt.
Su: 1 litre
Spor: Yok.

Özet: Diş tedavisi günü kötü etkiledi. Spor yok. Ara öğünler yok... Akşam sadece çorba içebildim. Yarın toplayacağım kendimi...

Kalan: 351!

Gece regl olmuşum. Tartıda 120,4 çıktım. Regl ne kadar etkilidir bilemiyorum ama 400 gram artı çıktım Moralim biraz bozuk o yüzden cevizli tulum peynirli falan salata hazırladım iş için. Bozamam ama enerjimin ve motivasyonumun da gitmemesi lazım! Sabredeceğim. Sonuçta daha 350 günlük mücadele var. Elbet eksilecek o rakamlar...

Merhaba moralinizin bozuk oldugunu gorunce okuyup gecmek istemedim. Reglde kilo 2 kilo kadar fazla cikar. Herkeste farklidir. Benim 2 kilo fazla cikiyordu mesela baktigimda. Kiminin yarim kilo olur. Sizinde 1-2 kilo fazla gorunuyor gibi. Disiniz icinde gecmis olsun. Kilo falan almadiniz merak etmeyin. Cok iyi menuleriniz. Aksine az bile yiyorsunuz. Regl bitince ustune tartilmayin. Hemen gitmez cunku. Bir kac gun bekleyin. Basarilar dilerim. :)

kuzucum zaten 350 günün var, her gün tartılıp moralini bozma. o kadar çok oynuyor ki rakamlar... sen bu şekilde beslenirken nasıl hissediyorsun önemli olan o. kendine bakan, bilinçli ve sağlıklı bir kadın gibi hissettiğin sürece o kadın olmayı kendine çekiyorsun zaten. her gün bir önceki günden daha iyisin... moral bozmak yok, negatif düşünceleri çekmek yok

hiç moralinizi bozmayın ve regl döneminde tartılmayın. Bittikten sonra bile tartılmayın. Birkaç gün geçsin. Regl dönemi vücutta ödem tutulduğu bir dönemdir. Bence de menüleriniz çok iyi... Böyle devam ederseniz o 350 günün sonunda istediğinize ulaşacaksınız.

Ne kadar güzel insanlarsınız! Çok çok çok teşekkür ediyorum destekleriniz için. Bugün moralim elbette bozuldu çünkü zaten başlardayım tartıda artı görünce ister istemez iradeniz sarsılıyor. Ancak sırf bozmaya yeltenmeyeyim diye en sevdiğim iki şeyi de ekleyerek kocaman bir kase salata yapıp gittim iş yerine. Kafamın arkasında sürekli kilo aldın kilo aldın şeklinde bir müzik var gibiydi Ancak diğer alternatifin ne olduğunu düşününce bu savaşı devam ettirmekten başka bir çarem olmadığını biliyorum. Bunu ruhumla, aklımla biliyorum. Eğer bu savaşı bırakırsam içine düşeceğim çukuru çok iyi tanıyorum. O yüzden devam etmek zorundayım. Kilo da versem kilo da alsam 365 gün boyunca savaşmalıyım ki yarın kendime söyleyecek bir sözüm olsun. Çünkü en önemlisi insanın kendine ne söyleyeceği... Haftada bir tartılıyorum o yüzden aslında çıkan sonuç tüm haftayı etkileyecek ister istemez. Ama bu sefer ipleri kaptırmayacağım. Hepinize çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz istediğimiz sonuçlara bir an önce ulaşırız. Bunu yürekten diliyorum... Sevgiler...

ben de arkadaşlara katılıyorum. sık sık tartılmak bazen insanın motivasyonunu düşürüyor...ayrıca tartı stresi diye birşey var ki o da ödem yapıyormuş. ben tartıda istediğim gibi kilo veremediğim zaman direk yemeklere dalmak istiyorum onun için tartılmanın benim için hiç bir önemi yok... en azından haftada bir olsa belki tartıdan daha memnun olursun

15. Gün 12 Eylül Sa
(En zor günün menüsü)

Sabah: Bir bardak filtre kahve (kendimi toplamaya çalıştım)
Ara: İki wasa, bir üçgen peynir, şekersiz çay.
Öğlen: Salata (Ceviz, Tulum peyniri, Haşlanmış Tavuk, Marul, Roka, Mısır, Bir kaşık nar ekşisi, Bir kaşık z.yağı, Tuz, limon, sirke)
Ara: Bir küçük diyet yoğurt.
Akşam: Öğlenki salatadan, iki dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir bardak tarçınlı süt.
Su: 1 litre
Spor: Yok.

Özet: Reglimin ilk günü olduğundan biraz ağrım var. Bir de moralim bozuk. Moral bozukluğunu daha fazla savaşmak için bir silah gibi kullanacağım günler de gelecek ancak şu an sadece ona karşı direnmeyi becerebiliyorum. Bir de bugün yalnız olmadığını öğrendim :) Çok teşekkürler herkese... Burası iyi ki var!

Kalan: 350! (Küsüratlar bitti. Tam 350 gün kaldı :)

Merhaba. Haftada bir tartılıyorum zaten. Salı diyete başladığım için her salı tartı günüm...

Diyetine biraz meyve eklesen daha mı iyi olur acaba... Özellik regl döneminde insanın şeker ihtiyacı artıyor. Kendimden biliyorum. bu ihtiyaca ne kadar çok direnirsem o kadar büyük bir patlama yaşayıp şekere yükleniyorum. En azından meyve tüketirseniz şeker ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Öneri için teşekkür ederim. Bugün meyve tüketeceğim biraz daha :)

regl ne kadar mı etkilidir ?
bir regl döneminde metabolizması hızlı çalışan bir kadın bile sabit kalabilir ... ki 1.5 - 2 kilo artı görenlerin listesini yazsam sana buradan fizana yol olur .
Her gün bunun gibi onlarca örnek gördüğüm için çok eminim ki , regl çok etkiliyor .

en önemlisi ne biliyor musun ?
regl sonrası ...
puffff diye indiğimiz dönem .
eğer diyette bir kadın regl de gördüğü yalancı artılara üzülüp , motive kaybeder ve her zaman yediğinden fazla yer, kaçamak yaparsa ... regl sonrası sabit görür ... çünkü yalancı artılar gider / yerine yeni kaçamakların artısı gelir ve dengeler .

Ama bir kadın regl krizlerini , regl de gelen ödem şişlerini umursamadan yoluna devam ederse ..regl sonunda harika bir tartı ile karşılaşır ...

işte 2. örnekteki kadın olacaksın sende .. ara ara bakıyorum ...

Aynen devam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…