hedefeksielli

Senden feyz aldım ben de kalktım leslie yaptım.simdilik 1 mil ama başlangıç olsun.

Çok sevindim! İşte böyle böyle, bir mi bir mil aşacağız engelleri. Hiçbir şey mükemmel değil. Önemli olan doğru adımları atmak ve onların üstüne tırmanarak ufku görebilmek... Bugün yerde bağdaş kurmam gerekti arkadaşlarımın evinde. Eski tip sinide çay demleyip getirdiler çünkü. Ciddi ciddi söylüyorum bir ara bütün oda üstüme geldi nefes alamıyorum sandım. Bacağımı altıma alsam bir dert, sırtımı bir yere yaslamasam bir dert... Karşımda arkadaşımın aynalı gardrobu vardı. Onlar odadan her çıktığında kendime uzun uzun baktım. Sakat değilsin, her şeyi verilmiş sana. Neden? diye düşündüm. Neden? 358 gün kaldı. Ben her hafta değil bir kilo yarım kilo versem, kilo veremesem hatta üstüne alsam bile 358 gün daha savaşacağım. Artık daha iyi bir hayat istiyorum. Madem bana her şey nasip edilmiş, kendimi kendi elimle mahkum etmeyeceğim!

!!!!!!OLEYOOOOOOO!!!!!!
Bugün tam bir hafta oldu. Bir hafta önce bugün hayatımda çok radikal bir karar aldım. Her şeyi durdurdum. Kilo problemini ertelememe neden olan her işi, her konuyu bir kenara bıraktım. Hedefe odaklandım. Azmettim. Bir hafta başarılı geçti. Yoruldum, aç hissettim, birazdan birini boğuverecekmiş gibi hissettim, biraz daha yersem kusacak gibi hissettim, (akşama kadar aç gezip akşam dünyayı yemeye alışkın bünye ara öğünleri, salatalıkları, domatesleri zor çiğnedi yuttu) yahu daha bir haftada bu kadar zorlanıyorum üstelik beklemek de ayrı zor, nasıl gidecek bu kiloların hepsi diye düşündüm, tam zayıflamaya başlamışken sen biraz kilo mu aldın diyecekleri (et gevşeyince ilk tepkileri bu oluyor genelde) hayal ettim, su içerken kalan kısma diktim gözlerimi, biraz daha spor yaparsam bayılacağımı sandım... Sonra da sadece on iki ay sonra yaşamımın en büyük savaşlarından birini kazanmış biri olarak kendimle duyacağım gururu düşündüm ve yılmadım, pes etmedim. BU SEFER PES ETMEDİM! İçimdeki o umutsuz, mutsuz, vazgeçmeye hazır kadını susturup kalkıp spor yaptım, su içtim... Bir hafta önce tam 122,2 kiloydum. Sadece yedi gün ve gece sonra 120,0 kiloyum. Sonucu görünce gülümsedim. Bu günlüğü açtığımda ilk iletimde cümle kurarken yüz yirmi kiloyum otuz beş yaşındayım yazmış yuvarlamışım önce. Sonra da altına tam boyumu ve kilonu yazmışım. Öncelikle vermem gereken iki kilo iki yüz gram vardı daha. Yedi gün sonra başlangıç noktamdayım :) Bu bir haftada eskisi gibi yaşasa idim belki de 124-125'leri görmüştüm. Hemen yukarı tırmanabilen bir bünyem var çünkü ve işin aslı kilo mutsuz ettikçe daha çok yeme eğilimim var. (DI! :)) Kendimi tam zamanında frene basmış gibi hissediyorum. Bir yıllık hedefim: Şimdiki her şey en güzel haliyle devam etsin, artı o kilolar birer birer gitsin! Çokkkk mutlu olayım çok! :)))))))) 11 ay üç hafta kaldı! :)

Mutluluktan bugünün menüsünü yazmayı unutmuşum :)
8. Gün / 5 Eylül Sa:
Sabah: Aç karnına bir bardak limonlu su, beyaz peynir, 1 dilim tam tahıllı ekmek, domates, marul, 4 zeytin, bir cevizin içi.
Ara: Limonlu yeşil çay
Öğlen: Bir tabak tavuklu salata (akşamdan hazırladım işin ilk günü kaçamak yapmayayım diye...)
Ara: Bir fincan Türk kahvesi (şekersiz), iki grissini, bir üçgen peynir.
Akşam: Öğlenki salata, bir tabak zeytinyağlı barbunya.
Ara: Üç adet erik, bir bardak tarçınlı süt.

Su: Bir litre. İşin ilk günü kontrol edemedim.
Spor: Leslie 5 mil! :)

Özet: Çok mutluyum. 120,0! 357 gün kaldı!

9. Gün / 6 Eylül Ça:

Sabah: Beyaz peynir, iki dilim tam tahıllı ekmek, domates, maydonoz, limon, tarçınlı süt.
Ara: Bir bardak yeşil çay.
Öğlen: Bir tabak köfteli salata
Ara: Türk kahvesi, iki üçgen peynir, üç wasa
Akşam: Bir kase mercimek çorbası, öğlenki salata, iki dilim tam tahıllı ekmek, bir kase yoğurt.
Ara: Bir bardak filtre kahve

Su: Bir litre
Spor: Leslie 5 mil

Özet: Suyu arttırmam lazım!!!!!

Kalan: 356!

suyu mutlaka arttırmalısınız, bir de kahve daha fazla su atmanıza sebep olur kahve içtiğinizde ekstra su tüketmeye dikkat edin 1-2 bardak da olsa

suyu mutlaka arttırmalısınız, bir de kahve daha fazla su atmanıza sebep olur kahve içtiğinizde ekstra su tüketmeye dikkat edin 1-2 bardak da olsa

Evet tatil bitince dengem bozuldu biraz. Şimdilik altıda kalkıp sporu yapıyorum ama gün içinde su içmeyi beceremiyorum henüz. Özellikle soğuk su sevdiğimden ılık suya alışmak zor oluyor. Evdeyken içine meyve atıyordum olmadı işe de meyve götüreceğim. Ancak mutlaka çözeceğim bunu da. Yoksa hep su kaybedip yağ zannetmek istemiyorum. Sağlıklı zayıflamak istiyorum. Çalışırken kahveden maalesef asla vazgeçemiyorum zaten. Çok teşekkürler hatırlatma için...

Çok acıktım sandım! Eski sevgilimin yeni sevgilisiyle fotoğrafını attı arkadaşım bana. Onun instagramında ekli hala. Bunu buraya yazmak aklıma bile gelmedi önce. Sonra nasıl acıktığımı sandığımı ve bununla nasıl baş ettiğimi yazmam faydalı olur belki birilerine diye düşündüm. Otuz beş yaşındayım hepi topu dört sevgilim olmuştur. Herkes gibi ben de en çok sonuncusunu sevdim zannediyorum. Galiba zaman karar verecek neyin ne olduğuna... Aslında mesele sevgili değil mesele her ne olursa olsun içime sıkıntı veren ve beni yemeye sevk eden o "şey". O şey beni yoran, pes ettiren, değiştiren şey! Eskiden -sadece bir hafta önce- aklıma ilk gelen pizza söylemek olurdu doğrusu. Eski fotoğraflara bakmak, diğer kızın hesaplarını incelemek, önce sevgilime sonra da kendime kızmak... Kalktım bir büyük bardak su içtim, süt ısıttım, kahve yaptım ve bir sigara yaktım. Ne duygusal şarkılar açtım ne fotoğraf karıştırdım... Derin derin nefes alıp açlık sandığım o korkunç şeyin geçmesini bekledim. Yedikten sonra nasıl üzüleceğimi nasıl pişman olacağımı kendimden nasıl nefret edeceğimi hayal edip durdurdum kendimi. Ömründe duygusal yeme bozukluğu olmayan hiç kimse neden bahsettiğimi anlayamaz. Bu öyle tuhaf, öyle buyurgan bir duygu ki teslim olmamak imkansız -dı - şimdiye dek... Bir kere olsun teslim olmamak bile delicesine mutlu etti beni. Erkenden uyumaya karar verdim. Yemeyi bir uyuşturucu gibi kullanan herkes -ben de dahil- bundan bir an önce kurtulabiliriz umarım. Henüz on gün bile olmadı ama ben bu sefer bunlarla erkenden yüzleşiyorum. Bu sefer hepsine göğüs geriyorum. Bu sefer tamamen değişmek zorundayım yoksa ömrümde ilk kez hissettiğim bu gücü bir daha içimde bulabilecegimi hiç sanmıyorum...

10. Gün / 7 Eylül Pe:

Sabah: Lor peyniri, iki dilim tam tahıllı ekmek, domates, roka, limon, şekersiz çay.
Öğlen: İki adet zeytinyağlı kabak dolması
Ara: Türk kahvesi, iki üçgen peynir, üç wasa
Akşam: Bir kase mercimek çorbası, üç adet kabak dolması, bir dilim tam tahıllı ekmek, bir kase yoğurt.
Ara: Bir bardak yeşil çay

Su: 1,5 litre
Spor: Leslie 5 mil

Özet: Olabildiğince iyi bir gündü! :)

Kalan: 355!

11. Gün 8 Eylül Cu

Sabah: Minik kanepe ekmeklerden bir tane, kaşar peyniri, bir dilim salam, domates, ceviz, süt
Ara: Bir avuç fındık
Öğlen: Izgara balık, salata, iki adet erik.
Akşam: Bir tabak tarhana çorbası, bir tabak haşlama et (100-150 gram kadar et, patates, havuç), iki dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir bardak yeşil çay
Bir kase yoğurt

Su: 2 litre! :)
Spor: Leslie 3 mil :KK43:

Özet: Nedense çok acıktım bugün. Gece pencereyi açık unutmuşum sabah boynum tutulmuştu :KK43: Bütün omuzlarım, kollarım, ensem ağrıyor. Sporu az yapabildim. Bahane değil tabi artırmam gerek yarın. Su ilk kez 2 litreye çıktı :) Belki de balık susattı bilemiyorum ama çok mutluyum bu durumdan. Pek fark yok gibi hissediyorum ama şimdiden tartı gününü iple çekiyorum :) Zaten iki haftanın hedefini ilk haftadan tutturduğum için pek bir beklentim yok ama neden olmasın tabi :KK70:

Kalan: 354!

Bugün Bim'den beslenme kabı aldım. Çok kullanışlı bir yapısı var. İç içe iki kilidi var, bölmeli falan... Üstünde Bakanlıkça gıda malzemesi kullanımına uygun bulunmuştur gibi bir ibare vardı. Elbette ne denirse densin sıcak bir şey koymam içine ama soğuk salatalar, meyve, yemiş vb. rahatlıkla taşınabilir. Yoğun çalışanlar için kullanışlı ve ucuz bir ürün...

https://ibb.co/hdyNya
https://ibb.co/kAEUda

Çok acıktım sandım! Eski sevgilimin yeni sevgilisiyle fotoğrafını attı arkadaşım bana. Onun instagramında ekli hala. Bunu buraya yazmak aklıma bile gelmedi önce. Sonra nasıl acıktığımı sandığımı ve bununla nasıl baş ettiğimi yazmam faydalı olur belki birilerine diye düşündüm. Otuz beş yaşındayım hepi topu dört sevgilim olmuştur. Herkes gibi ben de en çok sonuncusunu sevdim zannediyorum. Galiba zaman karar verecek neyin ne olduğuna... Aslında mesele sevgili değil mesele her ne olursa olsun içime sıkıntı veren ve beni yemeye sevk eden o "şey". O şey beni yoran, pes ettiren, değiştiren şey! Eskiden -sadece bir hafta önce- aklıma ilk gelen pizza söylemek olurdu doğrusu. Eski fotoğraflara bakmak, diğer kızın hesaplarını incelemek, önce sevgilime sonra da kendime kızmak... Kalktım bir büyük bardak su içtim, süt ısıttım, kahve yaptım ve bir sigara yaktım. Ne duygusal şarkılar açtım ne fotoğraf karıştırdım... Derin derin nefes alıp açlık sandığım o korkunç şeyin geçmesini bekledim. Yedikten sonra nasıl üzüleceğimi nasıl pişman olacağımı kendimden nasıl nefret edeceğimi hayal edip durdurdum kendimi. Ömründe duygusal yeme bozukluğu olmayan hiç kimse neden bahsettiğimi anlayamaz. Bu öyle tuhaf, öyle buyurgan bir duygu ki teslim olmamak imkansız -dı - şimdiye dek... Bir kere olsun teslim olmamak bile delicesine mutlu etti beni. Erkenden uyumaya karar verdim. Yemeyi bir uyuşturucu gibi kullanan herkes -ben de dahil- bundan bir an önce kurtulabiliriz umarım. Henüz on gün bile olmadı ama ben bu sefer bunlarla erkenden yüzleşiyorum. Bu sefer hepsine göğüs geriyorum. Bu sefer tamamen değişmek zorundayım yoksa ömrümde ilk kez hissettiğim bu gücü bir daha içimde bulabilecegimi hiç sanmıyorum...
benim de duygusal açlıkla imtihanim sürüyor canım istersen benim topigime de bir göz at sana destek olacak yazılar okuyabilirsin

önemli olan yalnız olmadigimizi bilmek birçok insan bu sorunu yaşıyor atlatacagiz inşallah :) Topigimin adı -Özgüvenli bir ben için- beklerim :)

İnceledim. Faydalı olacaktır muhakkak zira meseleler hep aynı. Çok tanıdık geldi yazılanlar... Bu konu kafamı uzun süredir kurcalıyor aslında. Yabancı kaynaklardan çok okudum ama bizde daha iyi araştırmalı bu konu diye düşünüyorum. Obez olabilmiş bir insanın duygusal dünyasının çok stabil olması imkansız gibi geliyor bana. Kimi yemekten kesilir üzülünce kimi durmadan yer. Ben genel olarak kendimi eve kapatıp tıka basa yiyenlerdenim. Açıkçası bir yıl boyunca beni en çok zorlayacak şeyin bu olacağını düşünüyorum. Umarım bir an önce herkes kurtulur bu hislerden... Tekrar tekrar teşekkürler... :)

7 zeytin bir incir kürünü yapmaya karar verdim. Sabah kalkar kalkmaz alıp başlayacağım. Kahvaltıdan bir saat önce ve yatmadan önce denilmiş anladığım kadarıyla. Şeker hastası değilim dolayısıyla bir zararı olacağını sanmıyorum. Hatta tok tutacaktır muhtemelen. Deneyelim bakalım :) Bu arada konu ile ilgili bilgilere
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/7-incir-1-zeytin-mucizesi.1029487/
adresinden ulaştım. Çok teşekkürler... :)

İnceledim. Faydalı olacaktır muhakkak zira meseleler hep aynı. Çok tanıdık geldi yazılanlar... Bu konu kafamı uzun süredir kurcalıyor aslında. Yabancı kaynaklardan çok okudum ama bizde daha iyi araştırmalı bu konu diye düşünüyorum. Obez olabilmiş bir insanın duygusal dünyasının çok stabil olması imkansız gibi geliyor bana. Kimi yemekten kesilir üzülünce kimi durmadan yer. Ben genel olarak kendimi eve kapatıp tıka basa yiyenlerdenim. Açıkçası bir yıl boyunca beni en çok zorlayacak şeyin bu olacağını düşünüyorum. Umarım bir an önce herkes kurtulur bu hislerden... Tekrar tekrar teşekkürler... :)

Bu forumda yazan hepimizin az ya da çok yeme bozukluğumuz var zaten diye düşünüyorum. İster 50 kilo olalım, ister 150... Mesela ben kilo olarak çok büyük rakamlara hiç çıkmamış olsam da senin de C cranial 'ın da yazdıklarınızı yaşadım. Umarım sağlıklı ve istediğimiz bedene kavuşurken yemekle olan ilişkimizi de düzeltiriz. İkinizi de takipteyim, sevgiler :KK200:

Bu forumda yazan hepimizin az ya da çok yeme bozukluğumuz var zaten diye düşünüyorum. İster 50 kilo olalım, ister 150... Mesela ben kilo olarak çok büyük rakamlara hiç çıkmamış olsam da senin de C cranial 'ın da yazdıklarınızı yaşadım. Umarım sağlıklı ve istediğimiz bedene kavuşurken yemekle olan ilişkimizi de düzeltiriz. İkinizi de takipteyim, sevgiler :KK200:

Çok teşekkür ederim. Aynı dertten muzdarip olanlar birbirini anlıyor gerçekten. Sevgiler... :KK200::KK200:

12. Gün 9 Eylül Ct

Sabah: Bir haşlanmış yumurta, kaşar peyniri, bir adet üçgen peynir, iki dilim salam, domates, badem, süt
Ara: Bir avuç ceviz, bir adet kuru kayısı
Öğlen: Dünkü haşlamadan bir tabak, salata, bir kase yoğurt.
Akşam: Bir tabak domates çorbası, bir büyük kase salata (marul, mısır, ceviz, bir kaşık nar ekşisi, bir kaşık z.yağı, beyaz peynir, lor peyniri, salam)
Ara: Bir bardak yeşil çay -limonlu-

Su: 1,5 litre
Spor: Leslie 3 mil

Özet: Sabah alışveriş yapmadım. O yüzden zeytin incir kürüne pazartesi başlayayım diyorum. Bugün oldukça verimli geçti. Sabah Leslie 3 mil yaptım ama öğleden sonra bütün evi temizledim. Bayağı bir ter attım yani. Amacım aslında sabah altı gibi 5 mil yapıp akşam işten dönünce de 5 mil yapmak. Hedef büyük biliyorum ama neden olmasın! Sanki o zaman kilolar patır patır gidecekmiş gibi geliyor bana... Bu yıl bitmeden sporu bu düzene getirebilirsem kendimle gerçekten gurur duyacağım...

Kalan: 353!

Merhaba ben de dün itibariyle 112 ile yeniden diyet moduna girdim. Kimbilir bu kaçıncı diyet. İnşallah sonuncu olur... kırk yaşıma merdiven dayadım. Senin gibi insülin direncim de var. Tiroid nödülüm de... d vitamini eksikliğim de... senin gibi duygusal yiğiciğim. Canım sukkın iştahım hiç yok diyenlere çok şaşırıyorum. Kısacası seni takipteyim. Başarırsan en az kendim başarmış gibi sevineceğim. Başka bir arkadaşın günlüğüne yemek listemi yazmayı planlıyorum senin sayfana da sık sık uğrarım.

Merhaba ben de dün itibariyle 112 ile yeniden diyet moduna girdim. Kimbilir bu kaçıncı diyet. İnşallah sonuncu olur... kırk yaşıma merdiven dayadım. Senin gibi insülin direncim de var. Tiroid nödülüm de... d vitamini eksikliğim de... senin gibi duygusal yiğiciğim. Canım sukkın iştahım hiç yok diyenlere çok şaşırıyorum. Kısacası seni takipteyim. Başarırsan en az kendim başarmış gibi sevineceğim. Başka bir arkadaşın günlüğüne yemek listemi yazmayı planlıyorum senin sayfana da sık sık uğrarım.

Çok teşekkür ederim her zaman beklerim :) Belirli bir kilonun üstünde yeme bozukluğu çok tehlikeli olabiliyor. Ancak 112 bence başlangıç için iyi bir kilo. Kırk yaş da gayet iyi bir dönüm noktası her şeyi yeniden yapılandırmak için. En önemlisi doktor kontrollerini aksatmayın ve insanları dinlemeyin ne olur. Onlara göre her yaş çok geç, her kilo çok fazla. Amaaaaann kaç yaşındasın olmuyor demek ki... Kaç kere denedin olmadı beceremiyorsun bu işi... Onlara göre her şey öyle karanlık ki bazen üzülüyorum onlar için. Bence insan eğer sizin gibi benim gibi kilolara çıkabildiyse hayatında, yaşamını yeniden yapılandırmak için çok güç bir savaşa ihtiyacı oluyor. Bu öyle her babayiğidin harcı değil. O yüzden yenildiysek de yeniden ayağa kalkacak yeniden deneyeceğiz. Bu dünyaya bir kere geliyoruz ve bize verilen potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirmek hepimizin hem işi hem hakkı... Umarım çok güzel sonuçlar alırsınız. Bu benim son savaşım, 365 gün boyunca bu konuya odaklanacağım. Ömrümde ilk kez sağlık için bir klasör bile açtım. Her ay kan verip sonuçları dosyalayacağım. Hem kilo hem kan değerleri saklanacak. Başarırsam ömrüm boyunca da gururla kitaplığımda bulunduracağım. Emek varsa sonuç da var!!! :sampiyon:

X