- 9 Aralık 2013
- 2.621
- 448
-
- Konu Sahibi elaprensess
- #4.581
ben egzersiz yapiyorum.. kizimi uyutugumda oglen yada aksam bacak hareketleri ve mekik yani plates egzersizleri.... onun disinda zamanim olmuyo malesef1 ay boyunca cok düzenli olmasada spor yaptım micheal jillian egzersizleriyle
2 haftadır spor yapamıyorum, başlıcam tekrar. Spor olmadan diyetin hiç bir faydası olmuyor bana
Ve akşam yemeğini kestim. 2 öğün yiyorum canım
Sen spor uyguluyor musun peki?
evt canim benimm profilime girip yaza bilitsinnn orda ozel msj yeri varYok canim ya kacamak yapmiyom gunler misafirlikler var ama dikkatli yiyorum.kayinvalidemin günü ayı bitmiyo ki onlarla ugrastim birde biraz ailevi sorunlar falan giremiyom pek.aslinda sana biseyler sorsam fena olmaz ailevi sorunlarla ilgili izin verirsen.dardayim biraz ne yapacagimin bilemedim:2::2:özeli varmi buranin.yani özel msj yazabiliyomuyuz
burcucum oglusun nasil oldu gec yaziyorum misafirlerim var yatili yeni yataga girdim vallaelaprenses tşk canım, bilemiyorum iyi mi maalesefişe geldim ben, oğlum annemlerde, kreşe yollamadım bugün artık dinlensin.
öğleyin karışık ızgara yedim (ortaya söylemiştik, az yedim), zero kola içtim, yanında da biraz salata..
yine de şişkinim koladan sanırım.
akşamı hafif geçiştirmem gerek bugün
hsgeldinnn. flutistbeni de bu gruba katarsanız çok memnun olurum :) başlangıç 53.6 boy 1.62
hosgeldinnnnn canimmmbende 53 kiloyum size katılabilir miyim
ElacımmNe kadar iyi düşünmüşsün teyzeni getirmekle. ALLAH(C.C) senden razı olsun , eşinede ALLAH(C.C)'ım şifalar versin inşaALLAH(C.C)...(amin...)
Ya şok diye falan yapsan misafirlerin gittikten sonra olmaz mı?Belki normale döner , bazen duraklama dönemi oluyor ya
ben egzersiz yapiyorum.. kizimi uyutugumda oglen yada aksam bacak hareketleri ve mekik yani plates egzersizleri.... onun disinda zamanim olmuyo malesef( kizim yeni yuruyo surekli pesindeyimm.. arada oyuna daliyo yerde o zaman hemen 30 50 mekik yada baska bisey bole bole kisa egzersizler yapiyorum
evt canim benimm profilime girip yaza bilitsinnn orda ozel msj yeri var
burcucum oglusun nasil oldu gec yaziyorum misafirlerim var yatili yeni yataga girdim valla
hsgeldinnn. flutist
hosgeldinnnnn canimmm
kis betus esim iyicok sukur (aminn) teyzosa yaptirdik genel rutin tekkikler.. kis yeni yataga girdim simdi kilolari girecem sayfalari kacirmadan cok yoruldum... birde yarin gezecez felan .. ayy insallah yaparim.. bisey cikmasa
bu arada aksam 5 adet kofte yagsiz ve salata yedim.. oglende yememistim ama az once avuc ici kadar bir su boregi yedimm..( midem bulandi gec saate kadar oturunca yemek istedim.. hemde bu saatte ( pisman oldum
ben egzersiz yapiyorum.. kizimi uyutugumda oglen yada aksam bacak hareketleri ve mekik yani plates egzersizleri.... onun disinda zamanim olmuyo malesef( kizim yeni yuruyo surekli pesindeyimm.. arada oyuna daliyo yerde o zaman hemen 30 50 mekik yada baska bisey bole bole kisa egzersizler yapiyorum
Dönem dönem çoğumuzda olur o ataklar. Üstelik biz kilo konusunda belli bi amacı olan insanlarız, bir şekilde aklımız sürekli beslenme şeklimizde, bence korkulacak bi durum yok canım :) Belki diyet konusunu kafana çok takmışsındır veya vücudunda bir şeyler eksiktir gerçekten, diyet yaparken vücuduna gereken bazı şeyleri eksik alıyor olabilir misin? Bunu düşünüp belki diyetinde bir-iki ufak değişiklik yapabilirsin. Açlığını bastırmak için de yarım avuç leblebi, 1 çk.tarçınlı 1 bardak light süt, 5 ceviz ve 2 kuru erik, 1 armut, yarım muz + 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı yulaf + 3 yemek kaşığı yoğurt + 1 avuç çilek, kepekli tost + ayran güzel birer ara öğün olabilir, gün içinde çok açlık hissettiğinde mutlaka ara öğün yaparsan akşam yemeğinde aşırıya kaçmamış olursun :)
Canım ben tatlı ihtiyacımı kuru meyve + ceviz/badem ile gideriyorum genelde. Tarçınlı süt de tatlı ihtiyacını bastırıyor. Onun dışında yarım muz ile bir bardak süt veya 3 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 avuç çilek ekleyip tüketebilirsin. İlla çikolata diyenlerdensen 3 parça bitter çikolata da yiyebilirsin ama en az %70 kakao içersin :) Serinlemek istersen sık olmamak şartıyla 1 top sade dondurma yiyebilirsin. 1 dilim tam buğday ekmeğinin üstüne 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürebilirsin, aşırı bir tatlı isteğiyse üstüne yarım muzu da dilimlersin, süper oluyor! :) Ben kiloma dikkat etmediğim zamanlarda çikolatalı tostu çok severdim, ona alternatif olarak yarım muzu ezip üzerine 1 çorba kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip krem çikolata kıvamına getiriyorum, tost yapıyorum, çok leziz oluyor ama 2,5 aylık diyet sürecimde 1 ya da 2 kere falan yaptım, aman dikkat derim, bu biraz kaçamak :)
Öğünlere gelince ben genelde brokoli, karnabahar, enginar gibi sebzeleri haşlayıp limonla ve yoğurtla tüketiyorum. Yoğurtlu salataları çok severim, kırmızı lahana, semizotu, ıspanak, dereotu gibi sebzeleri yoğurtluyorum, patlıcan ve biberi fırınlayıp yoğurtlayınca da güzel oluyor. Mantarın içine biiraz peynir ve pulbiber koyup fırınlıyorum. Kabağı dikey olarak ikiye bölüp oyuyorum, içine dereotu ve beyaz peynir koyup fırınlıyorum, o da lezzetli oluyor. Nohut, yeşil mercimek haşlayıp salatalarıma ekleyip öğün olarak tüketiyorum, doyurucu oluyor. Ara sıra konserve tonbalığı yiyorum. Bazen kaçamak yapıp tam buğday makarna yiyorum yoğurtla veya kendim hazırladığım domates sosuyla. Şu sıralar haşlanmış nohutu pulbiber ve naneli yoğurda karıştırıp yemeye takmış durumdayım, sevdim bayağı :) Onun dışında, ızgara veya haşlanmış tavuk, yağsız köfte, ızgara balık, ızgara kırmızı et tüketiyorum. Ve öğünlerimde mutlaka bol salata oluyor. Çok fazla tencere yemeği tüketmiyorum gördüğün gibi :) Çünkü benim yemeklerim tek kişilik, böyle pratik, günlük hazırlanacak alternatifler benim için ideal oluyor. Dışarıda olacaksam da sandviçler ya da salatalar hazırlıyorum. Hazırlamaya vaktim olmadığında iki porsiyon meyveyle ceviz, badem ya da kutu süt, yoğurt falan atıyorum çantama. Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım :)
Ah ah canım... Dün pasta gidince amaaan nasılsa bugün bozuldu diyerek atak geçirdim. Her hafta bu tarz ataklar olmasa gidecek de... İnşallah camamberciğimin yardımıyla bu atakları aşacağım... Sağlıklı sağlıklı vereceğim kilolarımı. Gitmiyorsa da gitmesin, yavaş gidecekse yavaş gitsin hiç umrumda değil. Ben sağlıklı besleneyim de, çok şükür şişman değilim, oram buram çıkmıyor, acelem de yok.
Bugün bir adım olsun diye 2 haftalık tüm yemek alışverişimi yaptım, ve her gün her öğün neler yiyeceğimi yazıp buzdolabına astım. Böylece hep ne yiyeceğim belli olsun ki ne yemek yapsam diye düşünürken başka şeylere yönelmeyeyim diye düşündüm. Market ihtiyacımı da yok ettim tüm alışverişleri yaparak. Böylece ekstradan markete gitmek zorunda kalmayacağım için aklım çelinmeyecek inşallah...
Siz de bana destek olun kızlar ne olur, resmen yeme bozukluğu geliştiBir de sigarayı bırakıyor olmak... O da ekstra zorluyor... Onun boşluğunu sürekli yiyecek bir şeylerle doldurasım geliyor. Ona da alışacağım umarım.
plates mi yüzme mi zayıflatır
ahhh esram canım benim aynen bende öyleyim ve allahıma şükürler olsun demekki atak geçiren bir ben değilmişim ya. kendimi deli gibi suçlamaya başlamıştım. sen böylesin şöylesin diye
bende her hafta illa birgün kayış kopuyor.bütün hafta lokmaların hesabını yaparken bir yerde azcık bozulursa sonrası hemen geliyor. e zaten bütün haftaki vediğin 200-300 gr hoop geri geliyor hemen. anneme göre ben hep o yasak yeme, bu yasak yeme diye.. yiyeceklerden korktuğum ve kaçtığım için bu atakları yaşıyormuşum...yani nefsimizi hiç köreltmediğimiz içinmiş bu. onun yerine canının istediğini azcıkta olsa ye diyor ama anacım o azcıkla kalmıyor gerisi geliyor işte...bir poğaçadan 1 lokma yiyip gerisi kalsın demiyorum illa o poğaça bitecek.(hamurişi zayıf yanım olduğundan bunu örnek verdim yan.:)))aslında annemde haklı olabilir...atak yaşamamanın sırrı var ise söyle bende yapıyım canım. sen benden daha iyi bilirsin..yoksa böyle ben kilo alacağım valla((
dışarı çık biraz dolaş hava al banada oluyo bazen canın sıkıldığı için öyle hissediyosun ya da eğer yapabliysn ağla kesinlikle çok rahatlıyosun en çok sevdiğin şeyleri yap alışveriş,yemek yapmak (yememek şartı ile ) :) va ya evi kaldır temizle uyu istersen ama uyandıktan sonra daha çok sıkılıysn aklıma baska bişey glmiyo arkadaslarını çağır eminim onlar seni çıkartır bu duygudan
Tatlım hemmeen toparlan, ne yalnızlığı, ne depresyonu! Bunlar hep çikolatasızlıktan bak, mutluluk hormonu eksikliği!Sevdiğin bir şeyler yap -yemek yemek dışında - , neşeli şarkılar dinle, yürüyüş yap, sevdiklerinle zaman geçir, kendine vakit ayır, ne bileyim yap bir şeyler Mevsim yaz, cıvıl cıvıl olma zamanı!
ben hala şunu anlayamıyorum, etrafımda aç kalarak zayıflayan çok insan var ve zayıflıyolar aynı da kalıyolar. bende yapayım diyorum sonra bi bakıyorum çok zararlı olduğunu okuyorum,ne yapmak gerek bilmiyorum ?
z
ararıyla kalsa yine iyi ben veremiyom alıyom
en iyisi yiceksin ama az az sık sık