hedef 50 kilo olmak.. :)))

evet tatlım anlattığına göre yeme bozukluğu başlamış sende... fazla geç olmadan bir terapistle görüş, ben seneler önce çektim bu yeme bozukluğunu. hep kendim atlatırım diye düşündüm, boşuna zaman kaybettim. keşke en baştan gitseymişim psikoloğa diyorum.

terapist falan deme canım ya korktum bak:KK43:(( ama öyle yiyip kusmam falan yok,allaha şükür.senin nasıldı durumun,şimdi nasılsın, nasıl yendin

Son düzenleme:
terapist falan deme canım ya korktum bak:KK43:(( ama öyle yiyip kusmam falan yok,allaha şükür.senin nasıldı durumun,şimdi nasılsın, nasıl yendin

fark etmez, zihniyeti aynı hepsinin. benim de yeme ataklarım oluyordu, stres olduğum zamanlar daha da çok. o kadar çok yemeye başlamıştım ki, kendimden tiksiniyordum o tıkınma zamanlarında, evden çıkmak falan istemiyordum. sen yolun başındayken durdur bunu. terapistin korkulacak bir yanı yk, gidip konuşuyorsun sadece.
bu yeme bozuklukları semptom oluyor genelde, asıl sorun değil. asıl sorunlarımı yenerek aştım :) ama şu an terapiye gidiyorum, 1 buçuk ay önce başladım, ama ben başka küçük sorunlarım için gidiyorum. giderken de düşünüyorum, keşke yeme bozukluğu döneminde gelseymişim terapiye, hemencecik çözülürdü diye...

Kızlar ya benim moralim çok bozuk :KK14:
Sebebini bilmiyorum kendimi çok yalnız hiisediyorum :KK14:

Sanki depresyondayım :KK14: Herşey üstüme üstüme geliyo sanki :KK14::KK14::KK14::KK14:

yuppii baslayalı 3 gün oldu ama kilo vermişim 60.400'düm şimdii 59.800'üm az vermişim ama yinede mutlu etti beni :):KK1::KK52::KK54:

Sanki depresyondayım :KK14: Herşey üstüme üstüme geliyo sanki :KK14::KK14::KK14::KK14:

dışarı çık biraz dolaş hava al banada oluyo bazen canın sıkıldığı için öyle hissediyosun ya da eğer yapabliysn ağla kesinlikle çok rahatlıyosun en çok sevdiğin şeyleri yap alışveriş,yemek yapmak (yememek şartı ile ) :) va ya evi kaldır temizle uyu istersen ama uyandıktan sonra daha çok sıkılıysn aklıma baska bişey glmiyo arkadaslarını çağır eminim onlar seni çıkartır bu duygudan :KK50:

Kızlar herkese merhabaaa :)

Sabah tartıldım aslında ama ancak yazabiliyorum; 53,5 kiloyum. Bir süredir kilo vermemde yavaşlama olmuştu ama motivasyonumu bozmayıp aynen devam ettim, sporu arttırdım, bu hafta direncini kırmışım kiloların :)) Mutlu olduuum:KK1:

biraz geç kaldım ama :)

Boy:161
Kilo: 53.7

Hedef:50 :KK4:

Kızlar tatlı ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?
Ben öğlen ve akşamları çorba salata yiyorum. Alternatif önerebilir misiniz :KK16:

Merhaba kızlar... Dün raporumu verdikten sonra bir arkadaşımın doğum gününe gittim ve orada bir şeyler yemek zorunda kaldım :KK31: O yüzden bugün tartıldığımda tartıda hiç değişiklik görmedim, yine 50,7... Vereceğimden emindim çünkü bu hafta hiç kaçırmamıştım. Ama son gece kaçtı ne yazık ki, hafta boyunca verdiysem de geri almışım :KK43:

kızlar bir şey sormak istiyorum.bu sıralarda yeme krizlerim tutuyor,özel gün falan değil üstelik.sizlerde bazen böyle oluyormusunuz.yeme atakları falan yaşayan varmı.bu sabah yine öyle oldu.şimdide kendimi cezalandırıyorum.öğle ymeği yemesem diyorum ama bu seferde akşam saldırırım..offf çok moralim bozuk.aklım fikrim yemekte.yardımcı olun kızlar...birde canım hep börek.çörek istiyor ya:KK43:(((kilo veremedikçe sinir oluyorum birde şimdi bu ataklar.psikolojimmi bozuldu acaba hep diyet diyet diye...

Dönem dönem çoğumuzda olur o ataklar. Üstelik biz kilo konusunda belli bi amacı olan insanlarız, bir şekilde aklımız sürekli beslenme şeklimizde, bence korkulacak bi durum yok canım :) Belki diyet konusunu kafana çok takmışsındır veya vücudunda bir şeyler eksiktir gerçekten, diyet yaparken vücuduna gereken bazı şeyleri eksik alıyor olabilir misin? Bunu düşünüp belki diyetinde bir-iki ufak değişiklik yapabilirsin. Açlığını bastırmak için de yarım avuç leblebi, 1 çk.tarçınlı 1 bardak light süt, 5 ceviz ve 2 kuru erik, 1 armut, yarım muz + 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı yulaf + 3 yemek kaşığı yoğurt + 1 avuç çilek, kepekli tost + ayran güzel birer ara öğün olabilir, gün içinde çok açlık hissettiğinde mutlaka ara öğün yaparsan akşam yemeğinde aşırıya kaçmamış olursun :)

centrum vitamını için benim iştah kesti valla, ara sıra da ishal yapıyor ve kendimi iyi hiisediyorum yorgunlugumu aldıı

biraz geç kaldım ama :)

Boy:161
Kilo: 53.7

Hedef:50 :KK4:

Kızlar tatlı ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?
Ben öğlen ve akşamları çorba salata yiyorum. Alternatif önerebilir misiniz :KK16:

Canım ben tatlı ihtiyacımı kuru meyve + ceviz/badem ile gideriyorum genelde. Tarçınlı süt de tatlı ihtiyacını bastırıyor. Onun dışında yarım muz ile bir bardak süt veya 3 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 avuç çilek ekleyip tüketebilirsin. İlla çikolata diyenlerdensen 3 parça bitter çikolata da yiyebilirsin ama en az %70 kakao içersin :) Serinlemek istersen sık olmamak şartıyla 1 top sade dondurma yiyebilirsin. 1 dilim tam buğday ekmeğinin üstüne 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürebilirsin, aşırı bir tatlı isteğiyse üstüne yarım muzu da dilimlersin, süper oluyor! :) Ben kiloma dikkat etmediğim zamanlarda çikolatalı tostu çok severdim, ona alternatif olarak yarım muzu ezip üzerine 1 çorba kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip krem çikolata kıvamına getiriyorum, tost yapıyorum, çok leziz oluyor ama 2,5 aylık diyet sürecimde 1 ya da 2 kere falan yaptım, aman dikkat derim, bu biraz kaçamak :)

Öğünlere gelince ben genelde brokoli, karnabahar, enginar gibi sebzeleri haşlayıp limonla ve yoğurtla tüketiyorum. Yoğurtlu salataları çok severim, kırmızı lahana, semizotu, ıspanak, dereotu gibi sebzeleri yoğurtluyorum, patlıcan ve biberi fırınlayıp yoğurtlayınca da güzel oluyor. Mantarın içine biiraz peynir ve pulbiber koyup fırınlıyorum. Kabağı dikey olarak ikiye bölüp oyuyorum, içine dereotu ve beyaz peynir koyup fırınlıyorum, o da lezzetli oluyor. Nohut, yeşil mercimek haşlayıp salatalarıma ekleyip öğün olarak tüketiyorum, doyurucu oluyor. Ara sıra konserve tonbalığı yiyorum. Bazen kaçamak yapıp tam buğday makarna yiyorum yoğurtla veya kendim hazırladığım domates sosuyla. Şu sıralar haşlanmış nohutu pulbiber ve naneli yoğurda karıştırıp yemeye takmış durumdayım, sevdim bayağı :) Onun dışında, ızgara veya haşlanmış tavuk, yağsız köfte, ızgara balık, ızgara kırmızı et tüketiyorum. Ve öğünlerimde mutlaka bol salata oluyor. Çok fazla tencere yemeği tüketmiyorum gördüğün gibi :) Çünkü benim yemeklerim tek kişilik, böyle pratik, günlük hazırlanacak alternatifler benim için ideal oluyor. Dışarıda olacaksam da sandviçler ya da salatalar hazırlıyorum. Hazırlamaya vaktim olmadığında iki porsiyon meyveyle ceviz, badem ya da kutu süt, yoğurt falan atıyorum çantama. Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım :)

Merhaba kızlar... Dün raporumu verdikten sonra bir arkadaşımın doğum gününe gittim ve orada bir şeyler yemek zorunda kaldım :KK31: O yüzden bugün tartıldığımda tartıda hiç değişiklik görmedim, yine 50,7... Vereceğimden emindim çünkü bu hafta hiç kaçırmamıştım. Ama son gece kaçtı ne yazık ki, hafta boyunca verdiysem de geri almışım :KK43:

Canım vücut kendini korumaya alıyor belli bir kilodan sonra, ondan kaynaklanıyordur belki. Sen düzenli spor yapıyorsun, beslenme konusunda da azimlisin zaten, motivasyonunu bozmadan aynen devam et, birkaç hafta duraksayıp sonra aniden gidiyor kilolar :) Hem bildiğim kadarıyla hedefin 48 civarı, çok az kaldı, sabret :))

Tatlım hemmeen toparlan, ne yalnızlığı, ne depresyonu! Bunlar hep çikolatasızlıktan bak, mutluluk hormonu eksikliği! :KK1: Sevdiğin bir şeyler yap -yemek yemek dışında :KK1: - , neşeli şarkılar dinle, yürüyüş yap, sevdiklerinle zaman geçir, kendine vakit ayır, ne bileyim yap bir şeyler :KK1: Mevsim yaz, cıvıl cıvıl olma zamanı! :KK9::21::KK8::KK16:

Canım vücut kendini korumaya alıyor belli bir kilodan sonra, ondan kaynaklanıyordur belki. Sen düzenli spor yapıyorsun, beslenme konusunda da azimlisin zaten, motivasyonunu bozmadan aynen devam et, birkaç hafta duraksayıp sonra aniden gidiyor kilolar :) Hem bildiğim kadarıyla hedefin 48 civarı, çok az kaldı, sabret :))

Ah ah canım... Dün pasta gidince amaaan nasılsa bugün bozuldu diyerek atak geçirdim. Her hafta bu tarz ataklar olmasa gidecek de... İnşallah camamberciğimin yardımıyla bu atakları aşacağım... Sağlıklı sağlıklı vereceğim kilolarımı. Gitmiyorsa da gitmesin, yavaş gidecekse yavaş gitsin hiç umrumda değil. Ben sağlıklı besleneyim de, çok şükür şişman değilim, oram buram çıkmıyor, acelem de yok.

Bugün bir adım olsun diye 2 haftalık tüm yemek alışverişimi yaptım, ve her gün her öğün neler yiyeceğimi yazıp buzdolabına astım. Böylece hep ne yiyeceğim belli olsun ki ne yemek yapsam diye düşünürken başka şeylere yönelmeyeyim diye düşündüm. Market ihtiyacımı da yok ettim tüm alışverişleri yaparak. Böylece ekstradan markete gitmek zorunda kalmayacağım için aklım çelinmeyecek inşallah...

Siz de bana destek olun kızlar ne olur, resmen yeme bozukluğu gelişti :KK31: Bir de sigarayı bırakıyor olmak... O da ekstra zorluyor... Onun boşluğunu sürekli yiyecek bir şeylerle doldurasım geliyor. Ona da alışacağım umarım.

ilk kilon kacti gecen hafta meneksecim telden simdi sayfalari bulamadim

betulcum cvp yazamadim dun yolldaydim..ankaraya gidip gece geldim.. simdi teyzem var evde..aksamda arkadaslarimiz gelicek sehir disindan hafta sonu bendeler gezdircez felan.. teyzemde carsambaya kadar bende.. hem moral olmasi icin getirdik malum dayim dan dolayi 'morali bozuk birde esim hastanede tahlil felan yaptircak genel bir saglik kontrolu.. bu aralar tansiyonu felan cok cikiyo... yani bu hafta hep kalabalik ve misafir olacak diyet ne olur hic bilmiyorum zaten bu aralar cok yavasladi:KK43:((
sana kolay geldinn.. dersanende:KK3:

Elacımm :KK3: Ne kadar iyi düşünmüşsün teyzeni getirmekle. ALLAH(C.C) senden razı olsun , eşinede ALLAH(C.C)'ım şifalar versin inşaALLAH(C.C)...(amin...) :KK16:
Ya şok diye falan yapsan misafirlerin gittikten sonra olmaz mı? :KK14: Belki normale döner , bazen duraklama dönemi oluyor ya :KK51:

Ah ah canım... Dün pasta gidince amaaan nasılsa bugün bozuldu diyerek atak geçirdim. Her hafta bu tarz ataklar olmasa gidecek de... İnşallah camamberciğimin yardımıyla bu atakları aşacağım... Sağlıklı sağlıklı vereceğim kilolarımı. Gitmiyorsa da gitmesin, yavaş gidecekse yavaş gitsin hiç umrumda değil. Ben sağlıklı besleneyim de, çok şükür şişman değilim, oram buram çıkmıyor, acelem de yok.

Bugün bir adım olsun diye 2 haftalık tüm yemek alışverişimi yaptım, ve her gün her öğün neler yiyeceğimi yazıp buzdolabına astım. Böylece hep ne yiyeceğim belli olsun ki ne yemek yapsam diye düşünürken başka şeylere yönelmeyeyim diye düşündüm. Market ihtiyacımı da yok ettim tüm alışverişleri yaparak. Böylece ekstradan markete gitmek zorunda kalmayacağım için aklım çelinmeyecek inşallah...

Siz de bana destek olun kızlar ne olur, resmen yeme bozukluğu gelişti :KK31: Bir de sigarayı bırakıyor olmak... O da ekstra zorluyor... Onun boşluğunu sürekli yiyecek bir şeylerle doldurasım geliyor. Ona da alışacağım umarım.

Çok haklısın canım, gerçekten zoru başarıyorsun, aynı anda sigarayı bırakma çaban takdirin en büyüğünü hak ediyor valla ama bak ne güzel çözümler de üretiyorsun. Ben bu toptan market alışverişi ve iki haftalık yeme planı oluşturma fikrini çok sevdim, hem ne yiyeceğim diye düşünme derdi yok, onu düşünürken başka yiyeceklere kapılma riski yok, markete gidip akıl çelinmesi riski hiç yok, daha ne olsun :) Dediğin gibi, sağlıklı bir vücudun var, zihin olarak da çok güzelsin eminim, yazdıklarına bile yansıyor. Her açıdan sağlıklı olduktan sonra, üstelik kilo vermeyi de fazlalığın olduğu için değil kendi istediğin kiloda olmak için istiyorsun, gerisi sorun etmeye değmez, yavaş yavaş olsun ama kalıcı olsun, sağlıklı olsun :)

Dediğim gibi, senin bu azmini inanılmaz takdir ediyorum, ne zaman yardıma ihtiyacın olursa seve seve elimden geleni yaparım canım, hep birlikte tüm zararlıları hayatımızdan çıkaracağız inşallah :))

Çok haklısın canım, gerçekten zoru başarıyorsun, aynı anda sigarayı bırakma çaban takdirin en büyüğünü hak ediyor valla ama bak ne güzel çözümler de üretiyorsun. Ben bu toptan market alışverişi ve iki haftalık yeme planı oluşturma fikrini çok sevdim, hem ne yiyeceğim diye düşünme derdi yok, onu düşünürken başka yiyeceklere kapılma riski yok, markete gidip akıl çelinmesi riski hiç yok, daha ne olsun :) Dediğin gibi, sağlıklı bir vücudun var, zihin olarak da çok güzelsin eminim, yazdıklarına bile yansıyor. Her açıdan sağlıklı olduktan sonra, üstelik kilo vermeyi de fazlalığın olduğu için değil kendi istediğin kiloda olmak için istiyorsun, gerisi sorun etmeye değmez, yavaş yavaş olsun ama kalıcı olsun, sağlıklı olsun :)

Dediğim gibi, senin bu azmini inanılmaz takdir ediyorum, ne zaman yardıma ihtiyacın olursa seve seve elimden geleni yaparım canım, hep birlikte tüm zararlıları hayatımızdan çıkaracağız inşallah :))

Canım benimm desteğin için çok teşekkür ederim pozitif enerjiyle doldum resmen şuan, iyi ki bu topik var, iyi ki hepiniz varsınız :KK16::KK16:

X