Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Remziye Hanım, şuan bende haftada 1 omegaven serum ilaçlarımda 2 adet progesteron, glifor,folbiol ve oksopar 0,4 alıyorum. Intralipid serum tedavisi aldığım için hiç balık vs tüketmedim açıkcası. Doktorum sadece böyle ilerlememi söylese de D3K2 vitamini damla olarak almaya calısıyorum hergün olmasada. Bu söylediğiniz Omega 3 takviyesini şimdi alsam olur mu acaba? serumla beraber fazla mı gelir? Yoksa 4,5 aya kadar serum tedavisi olucam ondan sonra mı alayım? Düşüncenizi merak ettim teşekkürler,
Elbette serum tedavinizin bitişiyle almanız daha uygun, omegavendeki omega bileşenleri onu aldığınız sürece size tam manasıyla yeter.

Kendi kendimi yalanlim. Baktım da şimdi kendi doktorum bakmamış ki 10 gün önce. O gün herşey yolunda demişti ben de şimdi demekki kolestrol de iyiydi o gün diye düşündüm 🤷‍♀️
Gebelikte yükselecek değerler: trigiliserit, kolestrol (hdl de ldl de), hemogramdaki kan değerleri peki sadece tüp bebek değil normal gebelikte de yükselir neden? Bilirsiniz ki kolestrol eskiden çoğu zaman kişinin doymuş yağ asitlerinden yana fazlaca beslenmesi nedeniyle basitçe kanda yükselen bir lipid değeri olarak değerlendirilirdi, modern tıp zaman içerisinde kolestrolün aslında vücutta bir enflamasyon sonucu yani vücutta bir mikropsuz yangı varsa bu nedenle yükseldiğin anladı. Vücudumuz bebekleri bizim kadar duygusal görüp bağrına basmaz, şu an bir yabancı bedeninizi istila ediyor gibi algılar, belli değerlerinizi özellikle de kolestrol ve trigiliserit bileşenlerinizi bir miktar yükseltir, öyle ki 3. trimesterden sonra doktor artık trigliserit bakmaz, sapıtmıştır bile, siz beslenmenizde kızartmalar, unlu yağlı hamur işlerinden uzak durduysanız, sebze ve bakliyattan zengin beslendiyseniz bu yüzde 20ye kadar olan artış çok rahat tolare edilir, bunları kadın doğum hekiminiz de söyleyecektir ama ben şimdiden anlatmış olayım.

Remizye hanım progestronun bütün günü uyku yapması normalmi.kendime gelemiyorum gün içinde
Progesteron her bünyede derecesi değişmekle beraber uyku, uyuşukluk hali yapar, biz eğlenmek için erkek meslektaşlara 200mg ağızdan verirdik bir Leyla olurlardı :) Vajinal progesteron pek yapmaz ancak iğne yoluyla aldığımız öyle yapar. Peki bunu aşmak için ne yapılabilir, eğer günde 1 kez enjeksiyon yaptırıyorsanız biyolojik saatinizle uyumlu olarak vücudunuzun da artık kendi ritminde düşmeye başladığı akşam 5-6 saatlerini enjeksiyon için seçin, baktınız olmadı yoğun bir iş hayatınız yoksa küçük güzel şekerlemelerin tadını çıkarın, eğer tansiyonunuz da düşüyorsa o zaman hekiminizle görüşün belki beslenme düzeninizi değiştirir, ben kilonuzu bilmiyorum ama beden kitle endeksiniz yüksekse nedense daha çok halsizlik görülüyor progesteron alımında.

Arkadaşlar merhaba... Bir şey sormak istiyorum... Yaşayan arkadaşlar veya bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum. Geçtiğimiz ay kimyasal gebelik yaşadım. Bu ay olmam gereken tarihte regl olamadım. Hiç döngümde gecikme olmamıştı bu aya kadar. Acaba tüp bebek tedavisi ilaçları mı bu döngüyü bozdu... Erken gebelik testi de yaptım yine de,.. negatif. Regl daha da gecikebikir mi endişelenmeli miyim? 🤔🙃

Masallah kuzum amin canım benim 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Ben en son 7+3 te gitmiştim şimdi 9.0 haftalık olduk yarın amcaya gitmeyi düşünüyorum bakalım iyi mi yaramaz
Valla dün gece yemek kaşığı kadar kanamam geldi çok korktum sabah doktora gittim zaten yeterince ilaç kullanıyorsun yatacaksın dedi belim çok ağrıyor çok korktum canım ya 😓

Gebelikte yükselecek değerler: trigiliserit, kolestrol (hdl de ldl de), hemogramdaki kan değerleri peki sadece tüp bebek değil normal gebelikte de yükselir neden? Bilirsiniz ki kolestrol eskiden çoğu zaman kişinin doymuş yağ asitlerinden yana fazlaca beslenmesi nedeniyle basitçe kanda yükselen bir lipid değeri olarak değerlendirilirdi, modern tıp zaman içerisinde kolestrolün aslında vücutta bir enflamasyon sonucu yani vücutta bir mikropsuz yangı varsa bu nedenle yükseldiğin anladı. Vücudumuz bebekleri bizim kadar duygusal görüp bağrına basmaz, şu an bir yabancı bedeninizi istila ediyor gibi algılar, belli değerlerinizi özellikle de kolestrol ve trigiliserit bileşenlerinizi bir miktar yükseltir, öyle ki 3. trimesterden sonra doktor artık trigliserit bakmaz, sapıtmıştır bile, siz beslenmenizde kızartmalar, unlu yağlı hamur işlerinden uzak durduysanız, sebze ve bakliyattan zengin beslendiyseniz bu yüzde 20ye kadar olan artış çok rahat tolare edilir, bunları kadın doğum hekiminiz de söyleyecektir ama ben şimdiden anlatmış olayım.
Çok teşekkürler😍😍
ben de araştırdım dün biraz benzer yorumlar buldum hep. Sadece işte 2. veya 3. Trimester da yükselmeye başlar diyorlar ondan biraz erken geldi. Belki ikiz olması bir etken midir bilmiyorum 🤷‍♀️
Bir de geriye dönük tahlillerime baktım sonradan en son Nisan’da bakılmış o zaman da üst sınıra yakınmış baya 😔
Dediğiniz gibi bir süre yediklerime daha dikkat etsem iyi olacak zaten ediyordum da işte eti kızartma şeklinde falan tüketiyordum köfte yapıp. Şimdi biraz azaltıp tüketirken de haşlama olarak tüketmeye karar verdim. Öyle önermişler. Hamur işi falan zaten tüketmedim. Yarın doktor da muhtemelen aynı şeyleri söyleyecektir 😍

Valla dün gece yemek kaşığı kadar kanamam geldi çok korktum sabah doktora gittim zaten yeterince ilaç kullanıyorsun yatacaksın dedi belim çok ağrıyor çok korktum canım ya 😓
Kuzum kırmızı kanamamı yoksa kahve mi dün iyiyim diye yazmışsın cok sevindim benimde 3 4 gun önce öyle kanama oldu fitil dedi hemşire

Fairy Hanim, su an deniz baligi doneminde degiliz bu mevsimin baliklari ciftlikten, dipten ve agir metal var civa var cer cop var. 30 sene once olta ile tutulan mis gibi baligi yerdik. Balik yiyecekseniz lutfen dipte metallere maruz kalmamis omega acisindan zengin hamsi ve sardalya tuketin. Ama bunlar omega 3 icin yeter mi? Yetmeyecek cunku ne yazik ki bagirsak floramiz artik o kadar saglam da degil. 12. haftanizla beraber balik yemediginiz gunlerde benim bir omega 3 minimum degeri konusunda yazim vardi biraz gerilerdedir ama bakarsaniz gorursunuz. IFOS onayli markalari kullanin, hatta İNNATE PRONATAL destek var, icerisinde tum ihtiyaclariniz olacaktir, IFOS onaylidir, gonul rahatligi ile kullanin.
Çok teşekkür ederim ☺️

Kızlar selam, bugün aile hekimime gittim gebelik kaydı yaptırmaya. O da kan idrar tahlili yaptı rutin. Şimdi baktım sonuçlara da kolestrolüm yüksek çıkmış canım sıkıldı baya 😔 10gün önce birşey yoktu kendi doktorum baktığında 🤔
Onu benim de yapmam lazim, sistemde gozuksun ki bu donem uzaktan egitim verdigim derslerde sorun olmasin :))
Hekime gidip merhaba ben gebeyim mi diyorsun?? Eskiden otomatik duserdi saglik ocagi arardi :KK66: bugun bebelerimi gordum buyuk olan tam miadinda; 7+0 kucuk olan birkac gun geriden geliyor, o da normaldir.

Onu benim de yapmam lazim, sistemde gozuksun ki bu donem uzaktan egitim verdigim derslerde sorun olmasin :))
Hekime gidip merhaba ben gebeyim mi diyorsun?? Eskiden otomatik duserdi saglik ocagi arardi :KK66: bugun bebelerimi gordum buyuk olan tam miadinda; 7+0 kucuk olan birkac gun geriden geliyor, o da normaldir.
Ailenheninize gidin ve gebe olduğunuzu söyleyin hemen sizi yönlendiriyor zaten Benim öyle oldu kan ve idrar icin hemen hemşireye yönlendirdi gebe takibini yapacak olan orda kayıt yapıldı sonra kan ve idrar alındı bu kadar

Çok sevindim kuzum iyi olmalarına benim de 1 gün fark vardı. 1 haftaya kadar fark normal karşılanıyormuş sanırım. Bazen küçük olan öne geçiyormuş falan 😍 yarın da benim kontrolüm var bakalım. Eğer herşey yolundaysa büyük 7+0 olacak benim de 😍
Aynen öyle oluyor canım 😬 doktor tahlil girişlerini yapıyor tahlilleri veriyorsun sonra ebe kaydını açıyor işte sorular soruyor bir daha ne zaman gelmeni istediğini falan söylüyor. Bir de bana 12. Haftada başlayayım diye d vitamini verdi ama doktoruma sormadan başlamayacağım tabiki 😬
Bir de benim ebe normalde 2 ayda bir tarama yapmak istiyoruz ama sen ikize gebesin ne zaman gelmek istersen gel hemen bakarız istediğin şeylere dedi 🙏

Allah evlatlarınızı size bağışlasın insallah🙇‍♀️Herşey Allah tan o ol desin yeterki.ama hep aynı şekilde ilerleyince durum başta pozitif olsanda aynı şeyle karşılaşınca tamam diyosun buda olmadı.ama Allahın mucizeleri çok nasipte varsa olucak yoksa kaderimize boyun eyicegiz.dün sadece biraz kafam karıştı yaptığım testten ötürü elimde son bir kaset testim vardı hadi yapayım kalmasın dedim 2.çizgim gelişim olmayınca iyice kaybolmuştur dedim ve yaptım.transferden bugüne yaptığım testlerde en belirgin en koyu 2.cizgiydi çok şaşırdım kese ve yolk sac var diye çıkar 2.çizgi ona sasirmadim bu kadar koyu çıkması şaşırttı beni.ama olabiliyormuş böyle durumlar
Bak ne dedim ben sana demeki hala bebeğin seninle inşallah hayırlı haberler ile gel 🙏

Arkadaşlar merhaba... Bir şey sormak istiyorum... Yaşayan arkadaşlar veya bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum. Geçtiğimiz ay kimyasal gebelik yaşadım. Bu ay olmam gereken tarihte regl olamadım. Hiç döngümde gecikme olmamıştı bu aya kadar. Acaba tüp bebek tedavisi ilaçları mı bu döngüyü bozdu... Erken gebelik testi de yaptım yine de,.. negatif. Regl daha da gecikebikir mi endişelenmeli miyim? 🤔🙃
Canım öncelikle geçmiş olsun bende ılk haftalarda düşük yapmıatım bu kış ama normal gebelıktı benımkı dusuk sonrası regl de şaşmalar olabılıyor 40 gunde 1 gıbı tup bebek ılacları vs alakası da var mıdır ben bılemıyorum.

Progesteron her bünyede derecesi değişmekle beraber uyku, uyuşukluk hali yapar, biz eğlenmek için erkek meslektaşlara 200mg ağızdan verirdik bir Leyla olurlardı :) Vajinal progesteron pek yapmaz ancak iğne yoluyla aldığımız öyle yapar. Peki bunu aşmak için ne yapılabilir, eğer günde 1 kez enjeksiyon yaptırıyorsanız biyolojik saatinizle uyumlu olarak vücudunuzun da artık kendi ritminde düşmeye başladığı akşam 5-6 saatlerini enjeksiyon için seçin, baktınız olmadı yoğun bir iş hayatınız yoksa küçük güzel şekerlemelerin tadını çıkarın, eğer tansiyonunuz da düşüyorsa o zaman hekiminizle görüşün belki beslenme düzeninizi değiştirir, ben kilonuzu bilmiyorum ama beden kitle endeksiniz yüksekse nedense daha çok halsizlik görülüyor progesteron alımında.
Çok çok teşekkür ederdim.burda sizin gibi biri olduğu için çok şanslı hiss ediyorum kendimi.kilom 78.akşam saat 10da iynem.uyku basdırığdı için o saati seçdim.ama diğer gün içinde de halsizliyim ve uykulu halim çok fazla oluyor

Allah evlatlarınızı size bağışlasın insallah🙇‍♀️Herşey Allah tan o ol desin yeterki.ama hep aynı şekilde ilerleyince durum başta pozitif olsanda aynı şeyle karşılaşınca tamam diyosun buda olmadı.ama Allahın mucizeleri çok nasipte varsa olucak yoksa kaderimize boyun eyicegiz.dün sadece biraz kafam karıştı yaptığım testten ötürü elimde son bir kaset testim vardı hadi yapayım kalmasın dedim 2.çizgim gelişim olmayınca iyice kaybolmuştur dedim ve yaptım.transferden bugüne yaptığım testlerde en belirgin en koyu 2.cizgiydi çok şaşırdım kese ve yolk sac var diye çıkar 2.çizgi ona sasirmadim bu kadar koyu çıkması şaşırttı beni.ama olabiliyormuş böyle durumlar
Allah bagıslasın insallah guzel sonuçlar alırsın canım benımde ilk gunki gibi cıktı daha koyu beklerken testte 2 hafta once yapmıstım

Yüzde beşin altında görünüyor, bende yüzde 10 civarında çıkmıştı, serum için eşik yüzde beş kabul ediliyor.
Merhaba beni de Bugün yeni gittiğim doktorum aradı (Tolga Ecemiş) kanda CD 56 Ve cd16 testin Sıkıntılı dedi. Değerleri söylemedi. Gebelik aşısı yapılması gerekir dedi. Şaşırdım üzüldüm bu değer çok mu sıkıntılı 😞

Allah Yardımcın olsun, o içindeki acıyı tahmin edebiliyorum😞 rabbim bizlere de kolayından versin...
Daha oluşmamış bir can için size hissettiğimi anlatmam mümkün değil.goz yaşlarım saatlerdir durmak bilmiyor bu son şansımdı elimde bişey kalmadı

X