Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar merhaba size bir şey sormak istiyorum bugün histeroskopi oldum doktorum rahimde hiç bir sıkıntı olmadığı tüplerimin de açık olduğunu söyledi. Bir de parça alıp biyopsiye gönderdik sonucuna göre farklı ilaçlar kullanabiliyoruz dedi. Narkoz haliyle sormayı unuttum şimdi geldi aklıma acaba cd56 testi mi oluyor bu parça alma
Ben de mayısta yaptırmıştım cd56 testi için olmamıştı benim parça.Hatta cd56 yı sonradan öğrenmiştim ama doktorunuza söyleyin eğer değilse bile onun içinde baksınlar

Sanki remziye_06 remziye_06 rahimden doku alınarak yapılır demişti diye hatırlıyorum o yüzden bi sormak istedim
Hekiminizden dogru sonucu öğrenirsiniz ama cd56 testi histereskopide alinan parca ile (adetin 21 ila 24. gunleri arasinda ise) bakilabilir.

Kanda bakilan cd56 saglikli sonuc vermez. Gereksizdir. Kanda magnezyum bakmak gibidir. Dokudaki ozellikle rahim dokusundaki yuzdesi onemlidir.

Remziye hanim ben 500luk clinoleic emulsiyon kullaniyorum, serum ardindan izotonik vermiyorlar dogru mudur sizce?
Benim sag kolda tek yuzeyel bir ana damar var, sol kol damarim gomuk ve cok zor ciktigi icin mecburen herseyi sagdaki tek damardan yapiyoruz, kolum elek gibi oldu dayanmayacak diye korkuyorum. Insallah hayirlisi ile çar cabuk biter, 4 tane kaldi :))
Sizden ricam sudur, bu yumusak kucuk toplar var ya onlari avucunuzda sıkıp birakarak cok ciddi bir calisma yapin sag kolunuzla, o bolgedeki kaslar ve kaslara oksijen tasiyan damarlarinizi uyaracak ve boylece damarlarinizi belirginlestirecek. Gunde en az 15×3 yapın her gun aksatmadan. Serum gununden once ciddi su tuketin, su damarlarinizi cok belirginlestirir. Cok ama cok fayda gorursunuz. Anne adaylari serum sirasinda cok wcye gitmeyeyin diye serum gunu su icmezler iste o nedenle damarlar iyice bulunmaz hale gelir. Wcye de gidersiniz ne olacak siz bol bol su icin serum oncesi.
Izotonik serum aslinda dolasimi hizlandirmasi icin Yani almasaniz da bol su icip ardindan hareket ederek de fayda saglardik. lutfen o konuda endiseniz olmasin. Bazilarimizin damar yapisi zordur. Mavi intraket zorluyorsa belki pembe ile girilmesi sizi rahatlatabilir, hemsire arkadasa rica edin. O kolunuzdaki damarin dejenere olmamasi icin 4 hafta boyunca o damari seruma ayirin oradan kan aldırmayın baska yerden kan alsinlar.

Son düzenleme:
Hekiminizden dogru sonucu öğrenirsiniz ama cd56 testi histereskopide alinan parca ile (adetin 21 ila 24. gunleri arasinda ise) bakilabilir.

Kanda bakilan cd56 saglikli sonuc vermez. Gereksizdir. Kanda magnezyum bakmak gibidir. Dokudaki ozellikle rahim dokusundaki yuzdesi onemlidir.
Bugün histeroskopi yapıldı histeroskopi sırasında alındı parça kanda bakılmadı ama bugün adetimin 10.günü belkide başka birşeydir doktorumla görüşücem bu konuyu

Kızlar ıdrar yolu enfeksiyonu yüzünden acile gittik kan idrar tahlili yapildi kandada enfeksiyon çıktı
Idrarda hem kan hem bol lökosit 😑hep transfer sirasinda sonda takıldığı için oldu
Atesimde 38.5 cıktı tup bebek dr acil dr görüşüp ilaçları yazdırdı inş fayda eder
Açıkçası umudum yok sanki negatif görcem pazartesi 😭

Kızlar ıdrar yolu enfeksiyonu yüzünden acile gittik kan idrar tahlili yapildi kandada enfeksiyon çıktı
Idrarda hem kan hem bol lökosit 😑hep transfer sirasinda sonda takıldığı için oldu
Atesimde 38.5 cıktı tup bebek dr acil dr görüşüp ilaçları yazdırdı inş fayda eder
Cok gecmis olsun.

Geçmiş olsun inşallah ilaçlar fayda eder Allah yardımcın olsun🙇‍♀️

Yaaa oksapar ve coraspirin neden o kadar uzun pıhtılaşma var mıydı sizde acaba test yaptırmamış mıydınız
yok canım pıhtılaşma benim kilo problemim var tip bebek hemşirem ondan dolayı devam edeceğimi söyledi iki doktora gidiyorum tüp bebek doktoruma devam ediyorum birde riskli gebelik uzmanı bir doktora başladım ikiz oldukları için ikisi de aynı şeyi söyledi. ya da ikiz oldukları için sormadım açıkçası 12 haftaya kadar zaten kesin demişlerdi sonrasında sorarım :)

Kızlar progestron iyne sizede uyku yapıyomu.ben bütün günü uyur gezerim.hiç bi şey yapamıyorun ancak uyuyorum

Ben bu gidişle hepsini bırakıcam.zombiye döndüm ayak üste uyuyorum
Benim yarın 10.haftaya giriyorum Allab izin verirse doktor bana progestan kapsül estrofem ve progestan iğneyi kes dedi birden kesiliyor mu böyle acaba sadece ekopirin ve oksapar devam et dedi ona da kendi doktorun takibini yapacak kişi karar versin dedi genelde 20.haftaya kadar kullanılıyor dedi ama arkdaslarım 10.haftada kesti doktorumuz aynı onların takip yapan doktorları kesmiş ama tüp bebek doktorumuz değil remziye_06 remziye_06

X