Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım cok uzuldum, gerekli testleri yaptırmadan tedbirleri almadan diğer tedavine baslama. Genetik inceleme yapan bi merkezle devam et mutlaka.. Bak benim ilk tüp transferımde odada beklerken bı hakim kız vardı antalyadan gelmısler, meger hem esinde hem de kendisinde bı hastalığın tasıyıcılıgı varmıs onu tespit etmısler embrıyolar genetık incelemeye gıtmıs 1 tane saglıklı bulabılmısler, onu transfer edecekler demisti, yanı gorunurde baksan esi de kendısı de o kadar saglıklı kı, saglıklı beslemekten ölcez diyordu artık.. Ama işte bilemiyorsun genetikte ne var ne yok
kuzum tek embriyo kalıyor zaten, o yüzden onu gönderme şansımız olmuyor. Her iki denememde farklı doktor, farklı merkez öyle oldu. Şimdiki doktor ihtiyatlıydı, muhtemelen başlamaz tekrar. O arada biz de gerekli testleri yaparız inşallah. Zaten problem illaki vardır. yoksa yaşarlardı embriyolar.

kuzum tek embriyo kalıyor zaten, o yüzden onu gönderme şansımız olmuyor. Her iki denememde farklı doktor, farklı merkez öyle oldu. Şimdiki doktor ihtiyatlıydı, muhtemelen başlamaz tekrar. O arada biz de gerekli testleri yaparız inşallah. Zaten problem illaki vardır. yoksa yaşarlardı embriyolar.
Canım 1 tane de olsa yasıyor, 2 tane de yasayabilir 3 tane de, ben bu konuda umutsuz deılım.. Bence sende umudunu kaybetme.. İlacın degsıır dozu ayarlanır, daha cok yumurta alınabilir

Canım hakkında hayırlısı olsun inş rabbim sonunda yüzünü güldürsün emeklerine değsin🤲

Canım 1 tane de olsa yasıyor, 2 tane de yasayabilir 3 tane de, ben bu konuda umutsuz deılım.. Bence sende umudunu kaybetme.. İlacın degsıır dozu ayarlanır, daha cok yumurta alınabilir
umutsuz değilim, olma lüksümde yok zaten. Mecburen gücümüz yettiğince deneyeceğiz. 6-7 yumurta toplanıyor. 4ü dölleniyor. Sadece 1i yaşıyor. O da tutmuyor. acaba sperm kaynaklı mı , yumurta kaynaklı mı? Eşimin sayı vs iyi. Çok kapalı bir alan. Doktorlar dahi ileri düzeyde birşey diyemiyor. Acıbadem laboratuvarıydı bu denemem. Yine de olmadı

Sevgili yol arkadaslarim hepiniz vana destek oldunuz, cok tesekkurler bu basligin yöneticisive takipçilerine bir de @Tsk06 ve Nevermindjustsmile Nevermindjustsmile burada benim ozel sorularımı buyuk nezaketle yanitladilar onlara cok tesekkur etmek istiyorum. Benim BHCG sonucum transferden sonrasi 11. gun 281 olarak cikti kanda. Umarim saglikla kucağıma almak da kismet olur. Nevermind bana infertiliteden mezun oluyorsun demisti. Cok zekice bir sozdu bu. Infertilite bize cok sey ogreten bir okul ve inanin yine de hala ogreniyoruz. Henuz doktoruma ulasamadim. Umarim o da guzel haberi teyit eder.
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın 🙏🏻

Sevgili yol arkadaslarim hepiniz vana destek oldunuz, cok tesekkurler bu basligin yöneticisive takipçilerine bir de @Tsk06 ve Nevermindjustsmile Nevermindjustsmile burada benim ozel sorularımı buyuk nezaketle yanitladilar onlara cok tesekkur etmek istiyorum. Benim BHCG sonucum transferden sonrasi 11. gun 281 olarak cikti kanda. Umarim saglikla kucağıma almak da kismet olur. Nevermind bana infertiliteden mezun oluyorsun demisti. Cok zekice bir sozdu bu. Infertilite bize cok sey ogreten bir okul ve inanin yine de hala ogreniyoruz. Henuz doktoruma ulasamadim. Umarim o da guzel haberi teyit eder.
Tebrik ederimm arkadaşim! 😊Şu an level atladın😂 artık farkli bi bölümdesin🎯 Sağlıkla devam etsin insss🙏🏼💕 bence cevaplara ihtiyac duymaksizin gerekli bilgi ve donanıma sahipsin zaten. İnfertilite hepimize bisey katti, keske bu kadar derinlere dalmadan kolay yoldan elde edebilseydik bazı şeyleri ama malesef kaderimizde bunu yasamak varmıs, Allah bu yolda çabalayan kim varsa bu sevinci yasatsın inş🙏🏼💙

Merhaba arkadaşlar,kan verdim sonucu bekliyorum. Özel hastaneye gittim vermeye,yarın çıkar lavoratuvarda sorun varmış. İptal ettim başka yerde verdim bekliyorum. Bu arada dün gece kahverengi kanamam oldu. Korkudan progestan fıtil koydum. Gece gelmemis ama sabah bir miktar daha geldi. Bugün adet günüm normalde. Yerleşme kanaması için de geç sanki. Ya kimyasal oldu ya da hayırlı bir şey ya da riskli bir şey bilmiyorum. Allah sonunu hayır etsin inşallah

Aslında pek de milyonda bir deıl, etrafımda bi kac kısı de gordum tedavileri ona uygun planlandı, hamilelikleri devam edıyor, kaliletli embriyolara ragmen 3 negatıf alınca yapıyorlar bu testı normalde, benım doktorum dusuk gecmısımden ve negatif tüpümden suphelenıp yapmak ıstedi..
Tabi kan verip sonuç alırsınız ama zaten bi çok doktor transfer sonrası bağışıklığı baskılıyor diye dedim . Keşke genetik bakılsa ( embriyo sağlıklımı o bakılsa daha hani sonucu zor çıkan baya uzun süren şeyler yapılsa diye dedim . Sizin bileceğiniz birşey tabi .

Merhaba arkadaşlar,kan verdim sonucu bekliyorum. Özel hastaneye gittim vermeye,yarın çıkar lavoratuvarda sorun varmış. İptal ettim başka yerde verdim bekliyorum. Bu arada dün gece kahverengi kanamam oldu. Korkudan progestan fıtil koydum. Gece gelmemis ama sabah bir miktar daha geldi. Bugün adet günüm normalde. Yerleşme kanaması için de geç sanki. Ya kimyasal oldu ya da hayırlı bir şey ya da riskli bir şey bilmiyorum. Allah sonunu hayır etsin inşallah
İlaç kullanırken lekelenme olmaz adet gelmez ilaçları bıraktıktan sonra 1 hafta içinde ancak gelir adetiniz bence yerleşme kanaması hayırlısı olsun merakla bekliyorum sonucu

Ya milyonda bir çıkan bişey aslında bu cd56 ( ilki olumsuz olduysa ) genetik test yapmak gerekiyorsa ngs veya pgt yapmak daha mantıklı bence .
Aslında doktor direkt bu testin ismini vermedi adet olunca gel genetik ve bağışıklıkla ilgili testler yapalım dedi. hatta ben sana ne testleri olduğunu söylerim devlet hastanesinde yaptır dedi. devlet hastaneleri yapıyor mu bilginiz var mı

Aslında doktor direkt bu testin ismini vermedi adet olunca gel genetik ve bağışıklıkla ilgili testler yapalım dedi. hatta ben sana ne testleri olduğunu söylerim devlet hastanesinde yaptır dedi. devlet hastaneleri yapıyor mu bilginiz var mı
Genetik daha önemli . Bağışıklık yanında belki bakar ( çoğu dediğim gibi bakmıyor bile direk ya serum yada ilaçla bastırıyor) ama zaten kadın doğasında gamileliği kolaylaştırmak için bunu embriyo transferi sonrasında yapıyor. Hsg veya histeroskopi çekildiniz mi hiç ?

Genetik daha önemli . Bağışıklık yanında belki bakar ( çoğu dediğim gibi bakmıyor bile direk ya serum yada ilaçla bastırıyor) ama zaten kadın doğasında gamileliği kolaylaştırmak için bunu embriyo transferi sonrasında yapıyor. Hsg veya histeroskopi çekildiniz mi hiç ?
evet bir problem çıkmadı onlarda bilmiyorum ama doktor zaten 2 aydan önce bir tedavi yapmıyacağını söyledi önce gel bir konuşalım dedi benimde kendimi toplamam lazım birde eşimi ikna etmem gerekiyor. bütün tedaviyi biz oluyoruz onlar bunalıma giriyor. ay adam gibi ağlamama bile müsade etmedi 2. tedavinin lafını bile ettirmiyor

Bugün opu oldum arkadaşlar 15 yumurta toplanmış bakalım kaçtansi olgun yarın aranacak mışım opudan sonra hafif kanama yaşamak bor al dimi peçeteye geliyor benim
Oldukca normal endise etmeyin agrilariniz da olabilir. Sadece e2 degeriniz cok yuksekse nefes almakta gucluk ve bas edemeyeceginiz karin agrilari yasarsaniz lutfen hekiminizle irtibat kurun.

Birde bizde opudan sonra sperm chip mi ne öyle birşey yaptırmak isteyip istemediğimizi sordular DNA hasarlıları ayıklıyormuş 1.500 lira dediler yaptırdık ama daha önce hiç duymadım öyle bir şey böyle birşey yaptıran var mı acaba
Microcip secilim. Aslinda bu yontemin farki daha once spermlerin santrifüj esnasinda daha fazla dna hasarina ugrama riski olmadi nedeniyle simdi yatay yuzdurup daha kaliteli dnalari elde edebiliyorlar. Ama bu yontem asilamada daha kiymetli cunku tupbenekte zaten embriyolog en uygun gordugu spremi alir.

umutsuz değilim, olma lüksümde yok zaten. Mecburen gücümüz yettiğince deneyeceğiz. 6-7 yumurta toplanıyor. 4ü dölleniyor. Sadece 1i yaşıyor. O da tutmuyor. acaba sperm kaynaklı mı , yumurta kaynaklı mı? Eşimin sayı vs iyi. Çok kapalı bir alan. Doktorlar dahi ileri düzeyde birşey diyemiyor. Acıbadem laboratuvarıydı bu denemem. Yine de olmadı
Aah ahh nasip de işin büyük kısmı.. İnsallah yuzumuz gülecek birgün canım ❤️🙏🏻

Tabi kan verip sonuç alırsınız ama zaten bi çok doktor transfer sonrası bağışıklığı baskılıyor diye dedim . Keşke genetik bakılsa ( embriyo sağlıklımı o bakılsa daha hani sonucu zor çıkan baya uzun süren şeyler yapılsa diye dedim . Sizin bileceğiniz birşey tabi .
Düşük sonrası gerekli bütün testleri yaptırdım, bişey cıkmadı, benım tüp transferinde bagısıklık ile alakalı bı tedavı ızlenmedı, pgtli tüp bebeği genetikte problem oldugu zaman onerıyolar saglıklı embriyoyu bulabilmek adına.. Yani ilk denemede direk doktorun pgtli yapalım dedıgıne şahit olmadım Hıc.. Önceki mesajında teologa da bi arkadsı örnek verdim hem kendisinin hem de esinin genetik testinde bi hastalaıgın tasuyıcılıgı cıkmıs, embriyonun da genetıgıne bakılmış oyle olunca. Benım dedıgım sey farklı bi olay, bagısıklık olayını sizim doktorunuz desteklemiyor olabılır ama boyle bı durum da söz konusu, tedbirli olmak da fayda var.
Rabbim herkesin emegiğinin karsılıgını varsın ınsallah ❤️

Aslında pek de milyonda bir deıl, etrafımda bi kac kısı de gordum tedavileri ona uygun planlandı, hamilelikleri devam edıyor, kaliletli embriyolara ragmen 3 negatıf alınca yapıyorlar bu testı normalde, benım doktorum dusuk gecmısımden ve negatif tüpümden suphelenıp yapmak ıstedi..
ben bu testi ilk tup bebek denemesindennonce yaptirdim. doktorumla oyle planladik. Dogru da olmus yuksek cikti. Bu arada yuksek cikan baska anne adaylari da gordum. Pgt degil ama NGS onerildi bana da.

X