Canım farklı konularda endişeli halini görünce yazmak istedim. 2 defa tüp bebek deneyimim oldu ilkinde ben de senin gibiydim çok korkuyordum yanlış bişe yapmaktan ama çok şükür bir bebeğim var ilk denemeden. Şimdi 2. deneme de idrarda pozitif çıktı tahlil günüm gelmedi daha bakalım Allah nasip eder de sağlıkla büyür inşallah.Tecrübelerimi paylaşayım belki rahatlatır seni biraz.Canım çok tebrik ederim benim de iki tane 5.gun oldu biri transfer edildi biri donduruldu nelere dikkat ettin? Ben şehir dışında yaptırdım bir saat hastanede yattım tuvalate kalktım bir gun Antalya’da kaldım ama hep yatmadım evde yürüdüm uzandım oturdum ikinci gun 1.5 saat yol geldim evime yol da çok bozuktu genelde yatıyorum ama yine de sofra falan hazırlıyorum kendimi yormayacak isler yapıyorum bir şey olur mu çok korkuyorum
Transferde çok sıkışık olmama gerek olmadığını söylediler rahim pozisyonu itibariyle.1 saat kadar merkezde yattıktan sonra 1 saatlik yol geldik komşu ilde yaptırdığımız için.Ağır iş yapmadım ama ilkinde okullar açıktı işe gittim 3. günden itibaren bunda da küçük bebeğim var ister istemez onunla ilgilenmek zorundayım. Zaten full yatmak hem kan akışı açısından hem de psikolojik olarak stresi arttırdığından önerilmiyor. Transfer sonrası hemşire biz embriyoyu rahmin en iç tabakasına yerleştiriyoruz öyle kolay kolay düşmez demişti. Mesele aslında embriyonun canlılığını sürdürüp sürdürmemesi eğer uygun bir rahim ortamı varsa. Nasibinde varsa her türlü olur rahat ol.Kendini yoracak ağır işler yapma yeter onun dışında normal hayatına devam etmen daha sağlıklı.