• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran Temmuz tüp bebek yaptıracaklar toplanalım

Canım çok tebrik ederim benim de iki tane 5.gun oldu biri transfer edildi biri donduruldu nelere dikkat ettin? Ben şehir dışında yaptırdım bir saat hastanede yattım tuvalate kalktım bir gun Antalya’da kaldım ama hep yatmadım evde yürüdüm uzandım oturdum ikinci gun 1.5 saat yol geldim evime yol da çok bozuktu genelde yatıyorum ama yine de sofra falan hazırlıyorum kendimi yormayacak isler yapıyorum bir şey olur mu çok korkuyorum
Canım farklı konularda endişeli halini görünce yazmak istedim. 2 defa tüp bebek deneyimim oldu ilkinde ben de senin gibiydim çok korkuyordum yanlış bişe yapmaktan ama çok şükür bir bebeğim var ilk denemeden. Şimdi 2. deneme de idrarda pozitif çıktı tahlil günüm gelmedi daha bakalım Allah nasip eder de sağlıkla büyür inşallah.Tecrübelerimi paylaşayım belki rahatlatır seni biraz.
Transferde çok sıkışık olmama gerek olmadığını söylediler rahim pozisyonu itibariyle.1 saat kadar merkezde yattıktan sonra 1 saatlik yol geldik komşu ilde yaptırdığımız için.Ağır iş yapmadım ama ilkinde okullar açıktı işe gittim 3. günden itibaren bunda da küçük bebeğim var ister istemez onunla ilgilenmek zorundayım. Zaten full yatmak hem kan akışı açısından hem de psikolojik olarak stresi arttırdığından önerilmiyor. Transfer sonrası hemşire biz embriyoyu rahmin en iç tabakasına yerleştiriyoruz öyle kolay kolay düşmez demişti. Mesele aslında embriyonun canlılığını sürdürüp sürdürmemesi eğer uygun bir rahim ortamı varsa. Nasibinde varsa her türlü olur rahat ol.Kendini yoracak ağır işler yapma yeter onun dışında normal hayatına devam etmen daha sağlıklı.

Hayirli olsun. Umarim cok guzel sonuclar alirsiniz 🙏🏼 Ben pek dikkat etmedim. Bu sureci yalniz gecirdim diyebilirim. Transfer Oncesi cok fazla su icmisim o yuzden cok zorlandim. Ordek getirdiler ama yetmedi. Toplamda yarim saat yatamamisimdir hemen lavaboya gitmek zorunda kaldim. Transfer sirasinda cok sıkışmam iyi olmuş ama sonrası zordu ☺ Sonrasında eşim beni eve bıraktı ve işe gitmek durumunda kaldı. Süreci yalnız geçirdim diyebilirim. Doğal olarak sürekli yatamadım. Yemekleri çamaşırları temizliği öncesinde yapmıştım o yüzden bu işleri hiç yapmama gerek kalmadı. Komşum da yemek getirdi sağolsun. 3 gün sonra normal hayatıma döndüm zaten. Ama hep yatmadım. Oturdum dolanştım. Duş yapıp gitmiştim 2 gün sonra duş yaptım ılık suyla. İlaçları hiç ihmal etmedim. Dakikası dakikasına kullandım. Bol bol su içtim. Özel bişeyler yemedim her gün ne yiyorsam aynen devam ettim. Kabız olmamak için sabahları 2 kuru kayısı yedim aç karnına üstüne su içtim yaptığım tek özel şey buydu ☺ Kahve de içtim çay da içtim. Bitki çayı gibi ödem söktürücülerden uzak durdum. Sakin kalmaya çalıştım en zoru ve en önemlisi buydu. Hep önümdeki sürece odaklandım. Daha uzaklara bakıp ya şöyle olursa ya böyle olursa demedim. Stres yapmadım pek. Olmazsa da olmaz dünyanın sonu değil diye düşündüm. Hayırlısı dedim. Şimdi de aynı sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Günler çok zor geçiyor çünkü süreç sürekli beklemek. Sakin olmak en güzeli. 3 gün sonraya değil bir gün sonraya odaklanmak. Şimdi önümde keseyi görmek var ayın 4 unde randevum var. Ama o günü düşünmüyorum. Ben stres olsam da olmasam da zaman aynı akıyor 🙏🏼 Akışına bıraktım diyelim ♥ Uzun uzun da yazdım kusura bakmayın 🙈
Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattın kendimi I kadar suçlu hissediyordum ki keşke şunu yapmasaydım bunu yapmasaydım bir türlü rahatlatamadım ☺️ Allah razı olsun içimi rahatlattın insallah ben de alırım o güzel sonucu 🥰

Canım farklı konularda endişeli halini görünce yazmak istedim. 2 defa tüp bebek deneyimim oldu ilkinde ben de senin gibiydim çok korkuyordum yanlış bişe yapmaktan ama çok şükür bir bebeğim var ilk denemeden. Şimdi 2. deneme de idrarda pozitif çıktı tahlil günüm gelmedi daha bakalım Allah nasip eder de sağlıkla büyür inşallah.Tecrübelerimi paylaşayım belki rahatlatır seni biraz.
Transferde çok sıkışık olmama gerek olmadığını söylediler rahim pozisyonu itibariyle.1 saat kadar merkezde yattıktan sonra 1 saatlik yol geldik komşu ilde yaptırdığımız için.Ağır iş yapmadım ama ilkinde okullar açıktı işe gittim 3. günden itibaren bunda da küçük bebeğim var ister istemez onunla ilgilenmek zorundayım. Zaten full yatmak hem kan akışı açısından hem de psikolojik olarak stresi arttırdığından önerilmiyor. Transfer sonrası hemşire biz embriyoyu rahmin en iç tabakasına yerleştiriyoruz öyle kolay kolay düşmez demişti. Mesele aslında embriyonun canlılığını sürdürüp sürdürmemesi eğer uygun bir rahim ortamı varsa. Nasibinde varsa her türlü olur rahat ol.Kendini yoracak ağır işler yapma yeter onun dışında normal hayatına devam etmen daha sağlıklı.
Dok teşekkür ederim Allah razı olsun sizler içimi rahatlatıyorsunuz ilk tecrübem ve okuduklarım beni çok korkutuyor ne yapsam pişman oluyorum 🤦🏻‍♀️ Kendimi suçluyorum sürekli insallah ben de alırım pozitif sonucu 🙏🏽🥰 sizi de çok tebrik ederim insallah darısı basıma🥰

Kizlar bugün transverim oldu çok zorlandım rahim içine bir türlü giremedi orda bir darlık varmis.ugrasti sonra kaldırdı beni masadan tuvaletini Yapta gel dedi.sonra tekrar masaya aynı işlemler baştan bidaha olmadı.enson anestezi verdiler de öyle oldu.agladim sinirlerim bozuldu.insallah cektiklerime değer. Çok bunaldim bugün.
İçinizi ferah tutun en olmadı galiba denilen yerde tutundu o bebişler Bi çok kişide nasibinizde varsa siz tutsun istemeseniz de tutar inşallah güzel sonuçlar alırsınız :dua:

Kizlar bugün transverim oldu çok zorlandım rahim içine bir türlü giremedi orda bir darlık varmis.ugrasti sonra kaldırdı beni masadan tuvaletini Yapta gel dedi.sonra tekrar masaya aynı işlemler baştan bidaha olmadı.enson anestezi verdiler de öyle oldu.agladim sinirlerim bozuldu.insallah cektiklerime değer. Çok bunaldim bugün.
çok geçmis olsun inşallah seninledir bebegin özel olmazsa hangi merkezde tedavi goruyorsun?

İyi akşamlar herkese ben de başladım tedaviye, bir hafta içinde toplama yapılacak.. çikolata kistinden dolayı 7-9 arası yumurta toplanırndedi doktorum. Aslında çok önemsememiştim ama okudukça şimdi düşünüyorum 🤔 yeterli sayıda toplanıp embriyo oluşur mu diye ..

İyi akşamlar herkese ben de başladım tedaviye, bir hafta içinde toplama yapılacak.. çikolata kistinden dolayı 7-9 arası yumurta toplanırndedi doktorum. Aslında çok önemsememiştim ama okudukça şimdi düşünüyorum 🤔 yeterli sayıda toplanıp embriyo oluşur mu diye ..
Olur inşallah aslına bakarsanız 1 tane oluşması yeterli 1 tane kulla
Çok teşekkür ederim, hepimize bu süreci Allah kolaylaştırsın.
Amin inşallah Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Canım sayısı hiç önemli değil kaliteli güzel olsun az olsun hiç takılma ☺️

Back