- 19 Haziran 2019
- 2.729
- 2.365
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
- #12.201
Ek gıda süreci nssıl gidiyor kızlar. Ben artık ne pişirsem diye tıkanıp kalıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vallahi benimkiler bir şeyler deniyor ama ne çözemedim yok benimkiler 1.5 saat sabah 1 er saatlikte öğlen ve akşam üstü yapıyorda şu mübarek ay girişi bunlara bir şey oluyor. Kızım kesin yürüme atağı geçiriyor oğlan üst dişleri çıkardı. Evimize geldik hareketleri arttı üç gündür bir dengesizlik var. İki üçü geçtim düzenli olsun da yoksa yıpratıyor. Ek gıda benim güzel gidiyor. Kahvaltıda lor, yumurta sarısı, zeytin, pekmez, ekmek içi yoğurt veriyorum. Ara öğün meyveli cevizli yoğurt veriyorum, öğlen çorba ama artık daha çok sulu yemek kıvamında sebze kıymalı çorba, tel şehriye pirinçli, birgün kıyma koyuyorum birgün ilikli kemik suyu, akşam ara öğün olarak irmikli meyve veriyorum. Artık çatal ile eziyorum biraz sulu bırakıyorum yiyorlar. Bu aydan sonra biraz daha böyle yumurtalı pankek falan yapmaya başlayacağım. Sen neler yapıyorsun. Dün ıspanak, balkabağı, pirinç, kıymalı hafif sulu çorba yemek arası verdim sevdiler. Ayva yeni verdim çok hoşlarına gittiBiz 2 uykuda cok zorluk cektık tekrar 3 e döndük canım.
canım pankek, kek, poğaça vs. 7-7.5 ayda başlayabilirmişiz doktor öyle söyledi ben haftaya deneyeceğimVallahi benimkiler bir şeyler deniyor ama ne çözemedim yok benimkiler 1.5 saat sabah 1 er saatlikte öğlen ve akşam üstü yapıyorda şu mübarek ay girişi bunlara bir şey oluyor. Kızım kesin yürüme atağı geçiriyor oğlan üst dişleri çıkardı. Evimize geldik hareketleri arttı üç gündür bir dengesizlik var. İki üçü geçtim düzenli olsun da yoksa yıpratıyor. Ek gıda benim güzel gidiyor. Kahvaltıda lor, yumurta sarısı, zeytin, pekmez, ekmek içi yoğurt veriyorum. Ara öğün meyveli cevizli yoğurt veriyorum, öğlen çorba ama artık daha çok sulu yemek kıvamında sebze kıymalı çorba, tel şehriye pirinçli, birgün kıyma koyuyorum birgün ilikli kemik suyu, akşam ara öğün olarak irmikli meyve veriyorum. Artık çatal ile eziyorum biraz sulu bırakıyorum yiyorlar. Bu aydan sonra biraz daha böyle yumurtalı pankek falan yapmaya başlayacağım. Sen neler yapıyorsun. Dün ıspanak, balkabağı, pirinç, kıymalı hafif sulu çorba yemek arası verdim sevdiler. Ayva yeni verdim çok hoşlarına gitti
Akşam irmiklerine gün içinde sıcak suda beklettigim gün kurusu, kuru incir ve hurma koyuyorum dönüşümlü. Suda yumuşayanci kabuğunu soyup koyuyorum.
Ben aynu şeyler yapıp duruyorum şuan isyan yok isyan olmadıkça sorun yok yap aynı şeyleri ne olacakEk gıda süreci nssıl gidiyor kızlar. Ben artık ne pişirsem diye tıkanıp kalıyorum
Ekmek içini çok rahatlıkla yiyorlar aslında onu yiyen onları da yer özellikle kek ve poğaçayi bende yaparım belki tam buğday unu çokcanım pankek, kek, poğaça vs. 7-7.5 ayda başlayabilirmişiz doktor öyle söyledi ben haftaya deneyeceğim
ekmekte ilk defa denedik bugün annem yapmış hafta sonu tam buğday ve yulaf unundan sevdiler baya :) daha önce bisküvi yapmıştık o sert geldi ezip çorbalarına, yoğurtlarına falan kattımEkmek içini çok rahatlıkla yiyorlar aslında onu yiyen onları da yer özellikle kek ve poğaçayi bende yaparım belki tam buğday unu çok
Hazır bisküvi almıştım iki gün sadece verdim. Evde yapımına doktor bir iki taneyi geçmezsin dedi. Bir dahaki aya kalsın pasta börek işleri deekmekte ilk defa denedik bugün annem yapmış hafta sonu tam buğday ve yulaf unundan sevdiler baya :) daha önce bisküvi yapmıştık o sert geldi ezip çorbalarına, yoğurtlarına falan kattım
Hemen hemen aynı şeyleri veriyormuşuz canım. Sabah kahvaltı yapmıyor 3-4 gundur yumurta bile yemiyor neden anlamadım. Uyuyor uyanınca öğlen 12 gibi biz yemek yerken ona da sadece yogurt yedırıyorum. 2. Uykusundan sonra da yemegını yedırıyorum. 3. Uykudan sonra da ya meyveleri rendeleyip veriyorum ya da dedıgın gibi irmikli yulaflı muhallebi seklınde veriyorum. Öğlen yemegınde bazen sadece corba veriyorum bazen sebze haşlayıp veriyorum. Gecen gün kıymadan sebzeli köfte yaptım yanına erişte pişirdim severek yedı. Aslında isyan yok ama degısık tadlar alsın ıstıyorum ama bazen de yetişmiyor maalesef. Kıymayı nerdeyse 1 aydır veriyorum. Kıyma verdigimden beri kemık sularını kullanmıyorum. Mesela sabah yumurta yedıyse öğlen kıyma vermıyorum cok proteın almasın dıye(proteın fazlalıgı da zor bir durum). 2 kere filan da tavuk verdim. Bugun tavuk suyuna corba vardı menumuzde he mesela yumurta yemedıyse aksam biz yemek yerken ona da yumurta sarısı elma armut rendesı ceviz yulaf ununu karıstırıp pankek tarzı yapıp veriyorum sevıyor. Sabahları omlet yapıyorum ama onu da yemıyor bu ara yarın meyveli muffin kek denicem bakalım sevecek mı? Yarın ki menümüz yeşil mercimek yemegı fikir olsun sizlere de. Bi doktor dinlemiştim mutlaka ya tahıl ya et olsun yıyeceklerınde demıstı. Sebze bile pişirsem ya pirinç ya bulgur ya irmik ekliyorım ben ay çok yazdım ama inşallah fikir olur sizlere de.Vallahi benimkiler bir şeyler deniyor ama ne çözemedim yok benimkiler 1.5 saat sabah 1 er saatlikte öğlen ve akşam üstü yapıyorda şu mübarek ay girişi bunlara bir şey oluyor. Kızım kesin yürüme atağı geçiriyor oğlan üst dişleri çıkardı. Evimize geldik hareketleri arttı üç gündür bir dengesizlik var. İki üçü geçtim düzenli olsun da yoksa yıpratıyor. Ek gıda benim güzel gidiyor. Kahvaltıda lor, yumurta sarısı, zeytin, pekmez, ekmek içi yoğurt veriyorum. Ara öğün meyveli cevizli yoğurt veriyorum, öğlen çorba ama artık daha çok sulu yemek kıvamında sebze kıymalı çorba, tel şehriye pirinçli, birgün kıyma koyuyorum birgün ilikli kemik suyu, akşam ara öğün olarak irmikli meyve veriyorum. Artık çatal ile eziyorum biraz sulu bırakıyorum yiyorlar. Bu aydan sonra biraz daha böyle yumurtalı pankek falan yapmaya başlayacağım. Sen neler yapıyorsun. Dün ıspanak, balkabağı, pirinç, kıymalı hafif sulu çorba yemek arası verdim sevdiler. Ayva yeni verdim çok hoşlarına gitti
Akşam irmiklerine gün içinde sıcak suda beklettigim gün kurusu, kuru incir ve hurma koyuyorum dönüşümlü. Suda yumuşayanci kabuğunu soyup koyuyorum.
Bizde şimdi eşim ile bulgur versek mi diye konuştuk canım. Baklagilleri doktor bir ay sonra dedi herhangi bir etki yaptı mi ? Ben yumurta hergun veriyorum. Et ile kemik suyunu dönüşümlü birgün o birgün o . Erişteyi kendin mı yaptın? Köfteyi çatalla mı eziyorsun ben hiç küçük parça halinde vermeye cesaret edemiyorum.Hemen hemen aynı şeyleri veriyormuşuz canım. Sabah kahvaltı yapmıyor 3-4 gundur yumurta bile yemiyor neden anlamadım. Uyuyor uyanınca öğlen 12 gibi biz yemek yerken ona da sadece yogurt yedırıyorum. 2. Uykusundan sonra da yemegını yedırıyorum. 3. Uykudan sonra da ya meyveleri rendeleyip veriyorum ya da dedıgın gibi irmikli yulaflı muhallebi seklınde veriyorum. Öğlen yemegınde bazen sadece corba veriyorum bazen sebze haşlayıp veriyorum. Gecen gün kıymadan sebzeli köfte yaptım yanına erişte pişirdim severek yedı. Aslında isyan yok ama degısık tadlar alsın ıstıyorum ama bazen de yetişmiyor maalesef. Kıymayı nerdeyse 1 aydır veriyorum. Kıyma verdigimden beri kemık sularını kullanmıyorum. Mesela sabah yumurta yedıyse öğlen kıyma vermıyorum cok proteın almasın dıye(proteın fazlalıgı da zor bir durum). 2 kere filan da tavuk verdim. Bugun tavuk suyuna corba vardı menumuzde he mesela yumurta yemedıyse aksam biz yemek yerken ona da yumurta sarısı elma armut rendesı ceviz yulaf ununu karıstırıp pankek tarzı yapıp veriyorum sevıyor. Sabahları omlet yapıyorum ama onu da yemıyor bu ara yarın meyveli muffin kek denicem bakalım sevecek mı? Yarın ki menümüz yeşil mercimek yemegı fikir olsun sizlere de. Bi doktor dinlemiştim mutlaka ya tahıl ya et olsun yıyeceklerınde demıstı. Sebze bile pişirsem ya pirinç ya bulgur ya irmik ekliyorım ben ay çok yazdım ama inşallah fikir olur sizlere de.
Eşim tavuk verme diyor ne suyunu ne kendini bize bile şuanki satılan tavuklarin Hayri yok diyor. Canlı bulsam kestirecem bazen oluyor canım benim kızda bir ara kahvaltı istemedi yumurta sarısı tam vermeye başlayınca tekrar yarım veriyorum.Hemen hemen aynı şeyleri veriyormuşuz canım. Sabah kahvaltı yapmıyor 3-4 gundur yumurta bile yemiyor neden anlamadım. Uyuyor uyanınca öğlen 12 gibi biz yemek yerken ona da sadece yogurt yedırıyorum. 2. Uykusundan sonra da yemegını yedırıyorum. 3. Uykudan sonra da ya meyveleri rendeleyip veriyorum ya da dedıgın gibi irmikli yulaflı muhallebi seklınde veriyorum. Öğlen yemegınde bazen sadece corba veriyorum bazen sebze haşlayıp veriyorum. Gecen gün kıymadan sebzeli köfte yaptım yanına erişte pişirdim severek yedı. Aslında isyan yok ama degısık tadlar alsın ıstıyorum ama bazen de yetişmiyor maalesef. Kıymayı nerdeyse 1 aydır veriyorum. Kıyma verdigimden beri kemık sularını kullanmıyorum. Mesela sabah yumurta yedıyse öğlen kıyma vermıyorum cok proteın almasın dıye(proteın fazlalıgı da zor bir durum). 2 kere filan da tavuk verdim. Bugun tavuk suyuna corba vardı menumuzde he mesela yumurta yemedıyse aksam biz yemek yerken ona da yumurta sarısı elma armut rendesı ceviz yulaf ununu karıstırıp pankek tarzı yapıp veriyorum sevıyor. Sabahları omlet yapıyorum ama onu da yemıyor bu ara yarın meyveli muffin kek denicem bakalım sevecek mı? Yarın ki menümüz yeşil mercimek yemegı fikir olsun sizlere de. Bi doktor dinlemiştim mutlaka ya tahıl ya et olsun yıyeceklerınde demıstı. Sebze bile pişirsem ya pirinç ya bulgur ya irmik ekliyorım ben ay çok yazdım ama inşallah fikir olur sizlere de.
İnsallah canim ya ciksiinda rahat etsin cucugumSenin minnak yaşına vardığı zaman takımlar tamam olacak maşallah İnci gibi dişleri olsun inşallah
Sagol canim insallh ciksinda rahatlasin biz iki uykuya dustuk canim bizim gece uykularimiz disten dolayi pek duzene girmediCanım masallah senin oğlan hepsini birden cıkarttı dişlerini inşallah düzelir şimdi uykusu da elele baby 360 derece dönebiliri aldık gelınce yorumumu söylerim. Uykuya gelecek olursak normalde 3 uyku yapıyor ama yarım saatı gecmez zor uyuyor 2.5 saatte bir yatırıyorum. Uykusu boyle az olunca 2 uykuya düşeyim belki uzar uykuları dedım ama anamdan emdigim burnumdan geldı. 3 gun denedım 2 uykuyu. 3 gün boyunca gece uykusunda yarım saatte bır kalktı cok yoruldu ve uykuya dalamadı galıba. Tekrar 3 uykuya cıktım düzeldi canım. Biz suan hazır degılız galıba
Canim bebekekgida dye bi site var cok guzel tarifler var ben ordan bakiyorum hep. Kasik dokmesi bile yedirdim cok sevdiEk gıda süreci nssıl gidiyor kızlar. Ben artık ne pişirsem diye tıkanıp kalıyorum
Gittin mi erzuruma ayrımcılığa bilgi verirmisin arastirmada varmi randevu nasıl aliniyorDuramadım valla ya gögüsler aklımı karıstırdı ustune 2 gun kıpırtısını da hissetmedim Gittik artık iyiydi cok sukur herşey yolundaymıs kuruntu işte Ayrıntılı ultrason için perinataloga git dedi normalde kendı bakacaktı ama baktı bu kız cok pimpirikli erzuruma git dedi 21. Hafta da nasipse gidicez bizde kuzm
Canım ben baklagillere baya oldu baslayalı. Sıyez bulguru ince bulgur pirinç irmik tel şehriye kırmızı mercimek bugunde yesıl mercımek verdım. Erişteyi annem gelmıstı onunla yaptık canım ıspanaklı havuclu. Küçük küçük parcaladım verdim canım bende senin gibi korkuyorum ama yapacak bişey yok büyüdüler artık öğrenmeleri lazım dıye düşünüyorum.Bizde şimdi eşim ile bulgur versek mi diye konuştuk canım. Baklagilleri doktor bir ay sonra dedi herhangi bir etki yaptı mi ? Ben yumurta hergun veriyorum. Et ile kemik suyunu dönüşümlü birgün o birgün o . Erişteyi kendin mı yaptın? Köfteyi çatalla mı eziyorsun ben hiç küçük parça halinde vermeye cesaret edemiyorum.
Bugun yedi şükür canım bizim kayınvalıdenın tavukları var kendı bakıyor. O yuzden içim rahat veriyorum.Eşim tavuk verme diyor ne suyunu ne kendini bize bile şuanki satılan tavuklarin Hayri yok diyor. Canlı bulsam kestirecem bazen oluyor canım benim kızda bir ara kahvaltı istemedi yumurta sarısı tam vermeye başlayınca tekrar yarım veriyorum.
Bakıyım saol canım bu arada oto koltugu geldı yumusak guzel kalıtelı bişeye benzıyor bakalım yarın sabah binince ne yapacakCanim bebekekgida dye bi site var cok guzel tarifler var ben ordan bakiyorum hep. Kasik dokmesi bile yedirdim cok sevdi
Nasıl bıraktınız canım detaylı anlatabılır mısııınKizlar 7,5aylik olcaz daha dis yok. Ama belirtiler var merakla bekliyoruz. Daha hic cikmadi ama azıları kaşıyor surekli.heralde yakin cikarcak onlerle.
Biz ek gidayi degisik yaşıyoruz. Mama gun icinde hala veriyorum. Ek gidayi Aylara cok takilmadan veriyorum ben mesela gecen biz kereviz yiyorduk ona da ezip verdim bikac tane. Et veriyorum, pankek falan zaten veriyorum, kuruyemis veriyorum. Benimki ekmegi cok seviyo. Mesela corbaya ekmegi batirip verince bayiliyo. Masallah herseyden yemek istiyo vermeyince kendini parcaliyor.
Artik Sürünmeye de basladi. Cok hareketli yerinde hic durmuyor. Yurutec iyi ki var
Veeeee sallama isini biraktik artik tamamen şükürler olsun. Gecen bi uykusuz donem yasamistik ama uykusu gelince simdi Yatagina koyuyorum Kurandan bu sure aciyorum, emzigi veriyorum kendi uyuyor