• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Kizlar psikolojim iyice bozuldu islerim duzgun gitmiyor.kaynanm ve kayinpederim corona olmuslar.ben kafama takarim diye benden gizlemisler.bana gripiz yanina gelmeyelim demislerdi.bende bugun ogrendim esimde de pozitif cikti smdi ben de olabilri yada bende gecirdim fazla belirtisi yok ayakta geciriliyor.napicam bebegim icin korkuyorum dha 17 gunluk herseyi unuttum tek kizim icin endiseleniyorum.
sakin ol çocuklarda sanılandan daha hafif geçiyo diye biliyorum. benim çalıştığım kliniğe anne ve bebeği korona nedeniyle yatmıştı. bebeğe hiç ilaç vermeye gerek bile kalmamıştı.

sakin ol çocuklarda sanılandan daha hafif geçiyo diye biliyorum. benim çalıştığım kliniğe anne ve bebeği korona nedeniyle yatmıştı. bebeğe hiç ilaç vermeye gerek bile kalmamıştı.
Biz evdeyiz bende olup olmadigini bilmiyorum esimin tmamaiyla kurtulmasini beklicem o zman

Kizlar psikolojim iyice bozuldu islerim duzgun gitmiyor.kaynanm ve kayinpederim corona olmuslar.ben kafama takarim diye benden gizlemisler.bana gripiz yanina gelmeyelim demislerdi.bende bugun ogrendim esimde de pozitif cikti smdi ben de olabilri yada bende gecirdim fazla belirtisi yok ayakta geciriliyor.napicam bebegim icin korkuyorum dha 17 gunluk herseyi unuttum tek kizim icin endiseleniyorum.
Korkunu cok iyi anliyorum canim benimde yüreğim ağzımda gelen giden oluyo biseyde diyemiyorum ama bebeğe yaklaştırmiyorum kimseyi kendim bile elimden geldiğince emzirirken maske takiyorum bide solunumdan yatti ya iyce korkuyorum sende test yaptr istersen icin rahatlar hem esini de ne kendine ne bebeğine yaklaştırma

Kızlar az önce sağarken sol göğsümden sarı bir sıvı geldi 1 çay kaşığı kadar sanırım kolostrum denilen o değerli süt 🥰 sağmalara devam çok mutluyum 🙏🏻@beklenenmucize canım bestlak damlayı hemen alıp deniyorum yarın 🙏🏻
Yadee Yadee söylediklerini yiyorum kuzum içlerinden sadece maltı denemedim onu da yarın hallederim☺
Thistle Thistle tatlım zor oldu evet ama çok şükür sonuç iyi, dilerim rabbim sana kolay bir doğum nasip etsin senden güzel haberler bekliyorum.
Minnaklarimm Minnaklarimm çok teşekkür ederiz güzel teyzemize güzel dilekleri için ☺🙏🏻
M Mucizem20 canım aynen her konuda herşeyin hayırlısını nasip etsin mevla.Bu günleri gördük ya çok şükür🙏🏻
Tatlı teyzeler hepinize çook teşekkür ediyoruz. Dünyanın en güzel duygusunu yaşıyoruz hepimiz. Allah evlatlarımızı korusun kollasın, ömürleri sağlıklı, uzun ve mutluluk dolu olsun inşallah 🙏🏻🥰

Ben son iki ayda hic almadim 46 ile hamile kaldim 56 dogum yaptim dogum sonrasi kilom 50 idi son
Ben de bj haftaya kadar toplamda 2 kiloyla geldim, bu hafta coştum, sonum hayır olsun 🙈
Geçmiş olsun ☹️ moralini bozma bence, bebeğine de stresin yansır, sütünü de etkiler. İnşallah bir an önce atlatırsınız sana ve bebeğine bulaşmadan 🙏 çoğu kişi ayakta atlatıyor, en kötüsünü getirme aklına

Canım test yaptırmadınmı

Kızlar az önce sağarken sol göğsümden sarı bir sıvı geldi 1 çay kaşığı kadar sanırım kolostrum denilen o değerli süt 🥰 sağmalara devam çok mutluyum 🙏🏻@beklenenmucize canım bestlak damlayı hemen alıp deniyorum yarın 🙏🏻
Yadee Yadee söylediklerini yiyorum kuzum içlerinden sadece maltı denemedim onu da yarın hallederim☺
Thistle Thistle tatlım zor oldu evet ama çok şükür sonuç iyi, dilerim rabbim sana kolay bir doğum nasip etsin senden güzel haberler bekliyorum.
Minnaklarimm Minnaklarimm çok teşekkür ederiz güzel teyzemize güzel dilekleri için ☺🙏🏻
M Mucizem20 canım aynen her konuda herşeyin hayırlısını nasip etsin mevla.Bu günleri gördük ya çok şükür🙏🏻
Tatlı teyzeler hepinize çook teşekkür ediyoruz. Dünyanın en güzel duygusunu yaşıyoruz hepimiz. Allah evlatlarımızı korusun kollasın, ömürleri sağlıklı, uzun ve mutluluk dolu olsun inşallah 🙏🏻🥰
Canım güle güle büyüt bebişe beslenme katateri denersen çok iyi olur bize çocuk doktoru sağmayla süt artmaz bebeğin emmesi gerek dedi gerçekten bu yöntemle artmaya başladı

Merhaba kızlar ☺️Biraz zor bir doğum oldu bazı aksilikler yaşadım o yüzden biraz uzun yazacağım☺️Cuma akşam 19.10 gibi girdim sezaryene. Doğumda beklenmedik bazı şeyler yaşandı. Bebeği çıkardıktan sonra plasenta çıkmadı. Meğerse yapışıkmış ve gittiğim 3 farklı perinatolog da farketmemiş.Tabi bu durum ortaya çıkınca bana biraz fazlaca anestezi vermeleri gerekti ameliyat süresi uzadı ve buna paralel olarak ameliyat sonrası ağrılarım çok oldu.Gelelim minnoşuma☺️Bebeğim kafasında 25 kuruş büyüklüğünde bir açıklıkla doğdu. Yara gibi üzerinde hiç deri ve saç oluşmamış. Ultrasonlarda hiç çıkmadı. Ayrıntılıda da görünmedi bu durum. Çocuk doktoru ve cilt doktoru baktılar zamanla kapanır ciddi bir şey değil dediler ve merhemle tedavisi başladı. İlk duyduğum ve gördüğümde çok üzülmüştüm ama şimdi alıştık kremlerimizi sürüyoruz inşallah yakında kapanacak. 3850 doğum kilomuz. Çok tatlı pamuk gibi bir şey bakmaya sevmeye doyamıyorum☺️💓 Hatırlarsanız normal doğum istiyordum ama son hafta tansiyonum yükseldiği için sezaryen yapma kararı vermişti doktorum. İyi ki de sezaryen olmuş.Eğer normal doğum yapsaymışım plesanta ayrılmadığı için doğumdan sonra beni apar topar ameliyata alırlarmış. Onu geçtim daha da kötüsü bebeğimin başındaki yara doğum sırasında kanaldan geçerken basıçla kanama yapabilirmiş. Gerçekten her işte bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek.buarada 1 damla dahi sütüm gelmedi. Hastaneden göğüs pompası kiraladık 3 saatte bir her iki göğsümü de 20şer dakika sağıyorum ama henüZ bir şey yok. Dün gece geldik eve bu sabah ilk duşumu aldım hastanede duştan sonra süt gelir demişlerdi ama şuan sağıyorum bir değişiklik yok. Bebeğime mecburen mama veriyoruz. Süt için önerileriniz varsa alırım.
B beklenenmucize canım sana da çok geçmiş olsun ikimizin de gözüaydın 🥰
Ilk 3 gün süt gelmeye bilir bunlar normal . Fazla anestezi de etki edebiliyor. Genelde tatlı şey yiyin diyorlar. Anne çayları var onları icebilrisin. Klasik sütlaç. Ama en çok su icmelesin. Rabbim anali babalinbuyutsin ins skntolarinda gelmis gecmis olsun

Bebişlerim kolik bebek damgası yedi 😂😂aslında öyle patlama dercesine gelecek kadar gaz yok en yoğun ağlamaları beş on dakika sürüyor. Ama doktor kolik dedi. Karından muayene etti çok gaz var dedi. Kolik mamaya geçiş yaptırdı. Keçi sütü veriyordum oğluma inek sütü alerjisi yoksa önermiyoruz dedi. Ki oğlum kıza göre daha az kilo almış. Yaramadı fark ettim. Kızım aptamil içiyordu ona keçi sütü maması vermedik. Birde bitkisel bir şey verdi mamaya katacaz. Normal ilaç vermiyorum bitkisel öneriyorum dedi. Birazdan ilaçları alacağız eğer fark ederse sizede söyleyim. Doktorlarınıza danışın. Sağlıklılar dedi fazla kilo aldıkları için getirisi olacak dedi buna da katlanmak zorundasınız dedi. İkiz bebekler 37+3 de doğum yaptım. 2.5 biri 3 kilo biri doğdu. Kilo kaybı yaşamadılar 2 saatte besledim haliyle kilo alımı iyi oldu. Bu iyi bir şey ama yanında gaz getirmiş dedi doktor. 3 4 ay idare edeceğiz 🤷🙏🙏🙏

Canimmm oncelikle hayirli olsun bebisine kavusmussun cok sukur :cool: sut icin ilik uygulama yap kanallar acilsin canim dus al bide eger sikinti yoksa

denedim ama benim çatlaklar olduğu gibi kabardı. kortizonlu kremle anca söndü. ama bu sefer kollar ayaklarda alerji başladı
Her hangi yeni bir ilac baslatin mi cnm? Ben en son 36.haftada doktrorum bana ne olur ne olmaz enfeksyon karsi diye bir antibiotik bide baska bir ilac yazmisti 1 hafta ic diye. 2 gun sonra bacaklarim kizardi kasinmaya basladi gosterdim doktora ve ilaclar yapmistir diye hemen biraktirdi. Ondan sonra gecti zaten.

Kizlar benim oglan acayip kolik saatlerce ikiniyor kaka yaptigi halde doktor gazdan dedi ama cok uzuluyorum uyku yok zaten boyle olan vrmi
Gaz ilacı kullanıyor musun?
ben nurse harveys surup kullanıyorum iyi geldi biraz. Masaj yapıyorum.tohum rezene ve tohum kimyon demliyip içiyorum o iyi geliyormus meger. 2 gün içmedim mahvoldu cocugum. Icmıyorsan sıddetle tavsıye ederım. Gunde bır ıcıyordum ben sımdı ıkıye cıkartıcam. Masaj yaparken karın kaslarıyla sana tepkı verdıgınden emın ol canım bastırma siddetini ona göre ayarla.
DD4DC120-1D62-40CD-ADE7-03B983B19F52.jpeg

Ben yaptirmadim cevremdeki herkeste virus var bebegi kimseye birakamam.ama buyuk ihtimal bende de var verdiklrri ilaci kullanirsam cocugu emziremem korkuyorum pozitif ciktigini dusunmek istemiyorum
Belirti var mı canım? Belirti olmadan test yapmıyorlar dıye bılıyorum. Stres yapma zor bır surec ama düşünmemeye calıs. Covıd artık grıp gibi kalacak hayatımızda sakin ol bebegınle ilgilen Rabbim korusun inşallah dualarımdasınız

Belirti var mı canım? Belirti olmadan test yapmıyorlar dıye bılıyorum. Stres yapma zor bır surec ama düşünmemeye calıs. Covıd artık grıp gibi kalacak hayatımızda sakin ol bebegınle ilgilen Rabbim korusun inşallah dualarımdasınız
Arada bir gelen kuru oksuruk var. Ama bebegimd3 kac gundur emmiyordu dha 2 gundr emmey3 basladi duzenli acaba o gecirdi halsizdi ondan mi cekmedi

Bebişlerim kolik bebek damgası yedi 😂😂aslında öyle patlama dercesine gelecek kadar gaz yok en yoğun ağlamaları beş on dakika sürüyor. Ama doktor kolik dedi. Karından muayene etti çok gaz var dedi. Kolik mamaya geçiş yaptırdı. Keçi sütü veriyordum oğluma inek sütü alerjisi yoksa önermiyoruz dedi. Ki oğlum kıza göre daha az kilo almış. Yaramadı fark ettim. Kızım aptamil içiyordu ona keçi sütü maması vermedik. Birde bitkisel bir şey verdi mamaya katacaz. Normal ilaç vermiyorum bitkisel öneriyorum dedi. Birazdan ilaçları alacağız eğer fark ederse sizede söyleyim. Doktorlarınıza danışın. Sağlıklılar dedi fazla kilo aldıkları için getirisi olacak dedi buna da katlanmak zorundasınız dedi. İkiz bebekler 37+3 de doğum yaptım. 2.5 biri 3 kilo biri doğdu. Kilo kaybı yaşamadılar 2 saatte besledim haliyle kilo alımı iyi oldu. Bu iyi bir şey ama yanında gaz getirmiş dedi doktor. 3 4 ay idare edeceğiz 🤷🙏🙏🙏
Coğu bebekte gaz olur ama şiddeti önemlidir. Kolikte ise aynı saatlerde baslayan (genelde aksam saatleri) ve ne yaparsan yap 3-4 saat susmadan aglayan bebek vardır. Kolik bebek zordur Allah düşmanıma bile vermesin mümkün degıl susmuyor bebekler. Sağlıkları yerindeymiş şükür önemli olan o dediğin gibi 3-4 ay dayanıcaz zaten 1 ayı gitti cok sukur

Back