• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Bizi emzirmeye de başladığımız için bebeklere bakabiliyoruz diye gönderdiler normalde 2 günmüş biz 1.5 gün kalmış gibi olduk ama sorun yoksa evde bakmak çok daha kolay🥰
Ay ne güzel ya 😍 inşallah ben de emzirme sıkıntısı çekmem.

Benim 2-3 hafta kaldı doğuma, bugüne kadar 2 kilo almıştım fazla kilom olduğu için. Ama bu hafta her gün yarım kilo artıyorum, 5 günde 2 kilo aldım kafayı yiycem. Beslenmem aynı, biraz kabızlık sıkıntım var, bi de sanırım ödem tutuyorum elim ayağım baya şişti. Yine de bi anda bu kadar kilo artışı normal değil sanki 🤔 salı kontrolde sorucam doktora. Son haftalarda kilo alım hızı artar diyorlar da sizin nasıldı kızlar?

Benim 2-3 hafta kaldı doğuma, bugüne kadar 2 kilo almıştım fazla kilom olduğu için. Ama bu hafta her gün yarım kilo artıyorum, 5 günde 2 kilo aldım kafayı yiycem. Beslenmem aynı, biraz kabızlık sıkıntım var, bi de sanırım ödem tutuyorum elim ayağım baya şişti. Yine de bi anda bu kadar kilo artışı normal değil sanki 🤔 salı kontrolde sorucam doktora. Son haftalarda kilo alım hızı artar diyorlar da sizin nasıldı kızlar?
Ben son ay ödem oldum. Ama öyle böyle bir ödem değildi ayaklarım bacaklarım yürüyemeyecek şekildeydi. Başta o ödem çok kilo yaptı ama Ona rağmen son iki hafta 4kilo vermiştim. 40 haftada doğurdum zaten. Eğer ödemin varsa ondandır senin de

Ben son ay ödem oldum. Ama öyle böyle bir ödem değildi ayaklarım bacaklarım yürüyemeyecek şekildeydi. Başta o ödem çok kilo yaptı ama Ona rağmen son iki hafta 4kilo vermiştim. 40 haftada doğurdum zaten. Eğer ödemin varsa ondandır senin de
Tuzlu da yemiyorum aslında ama evet ben de ödem tutmaya başladım bi süredir. Dudaklarım bile şişti biraz silikonlu gibi 😒 aman ödem olsun başka bi sıkıntı olmasın da 🙏

Haftada 1 2 kilo kadar bebekler ne kadar aldıysa 300 gr falan fazlasını alıyodum. son 1 aya yakın benim ayaklarım bacaklarım çok şişti terlik giymeye başlamıştım. Ama doğumdan sonra bol su içmeye başla ödemi atıyosun hemen ayaklarımda hala biraz var gibi . İlk gün benim sıpalar hiç emmedi çok zorlandık hatta biri yediğinide kusunca yoğun bakıma yattı ilaç falan verdiler. Sabaha daha iyilerdi ama bakan hemşireler gerçekten çok önemli son gün bizimle ilgilenen hemşire çok iyiydi o olmasa biz yatardık bir gün daha. Sürekli anlattı gösterdi yardımcı oldu. Hiç stres yapmadı yaptırmadı da. Çok şükür sütüm yetmiyo zaten ama en azından emiyolar🥰

Haftada 1 2 kilo kadar bebekler ne kadar aldıysa 300 gr falan fazlasını alıyodum. son 1 aya yakın benim ayaklarım bacaklarım çok şişti terlik giymeye başlamıştım. Ama doğumdan sonra bol su içmeye başla ödemi atıyosun hemen ayaklarımda hala biraz var gibi . İlk gün benim sıpalar hiç emmedi çok zorlandık hatta biri yediğinide kusunca yoğun bakıma yattı ilaç falan verdiler. Sabaha daha iyilerdi ama bakan hemşireler gerçekten çok önemli son gün bizimle ilgilenen hemşire çok iyiydi o olmasa biz yatardık bir gün daha. Sürekli anlattı gösterdi yardımcı oldu. Hiç stres yapmadı yaptırmadı da. Çok şükür sütüm yetmiyo zaten ama en azından emiyolar🥰
Ay içim rahatladı 😊 içtiğim suyu arttırayım şimdiden. Sütün illa ki yetecek, daha dün bir bugün iki diye düşün. İki tane tosun doğurdun valla onlar sütünü de getirirler annesi merak etme 😍 ya benim zaten sizlerden öğrendiğim en önemli şey: hiçbir şeyi takıp stres yapmamak. Rahat olunca gerisi geliyor, her şey önünde sonunda rayına giriyor maşallah. Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah ♥

valla ben geçen hafta 1 haftada 2.5 kg aldım yüksek ihtimal ödemdir. benim o ara ayaklarım şişti. hala daha kilo almaya devam ediyorum.

valla ben geçen hafta 1 haftada 2.5 kg aldım yüksek ihtimal ödemdir. benim o ara ayaklarım şişti. hala daha kilo almaya devam ediyorum.
Benim de ayaklarım baya şişti, eşimin ayakkabılarını, terliklerini giyiyorum 😅 ellerim ayaklarımdan daha fena, sürekli uyuşma ve ağrı var (karpal tünel). Bebelerime oyuncak örüyordum evde boş otururken, ondan ellerim uyuştu sandım ama kaç gündür bıraktım örgüyü, eller hala aynı. O da ödemden olurmuş okuduğuma göre. Probiyotik çiğnenir hap vermişti zamanında diyetisyenim, düzenli kullanmıyodum, iki gündür sabah akşam almaya başladım, kabızlığım geçmeye başladı sanki. Bi de içtiğim suyu artırıp ödemi azaltırsam kilo artışım durur herhalde.

Senin doğuma sayılı gün kaldı (ayın 30uydu galiba), her türlü kurtuluyosun da ben bu hızla gidersem iki haftaya doğuma kepçeyle götürürler beni 😂

Benim de ayaklarım baya şişti, eşimin ayakkabılarını, terliklerini giyiyorum 😅 ellerim ayaklarımdan daha fena, sürekli uyuşma ve ağrı var (karpal tünel). Bebelerime oyuncak örüyordum evde boş otururken, ondan ellerim uyuştu sandım ama kaç gündür bıraktım örgüyü, eller hala aynı. O da ödemden olurmuş okuduğuma göre. Probiyotik çiğnenir hap vermişti zamanında diyetisyenim, düzenli kullanmıyodum, iki gündür sabah akşam almaya başladım, kabızlığım geçmeye başladı sanki. Bi de içtiğim suyu artırıp ödemi azaltırsam kilo artışım durur herhalde.

Senin doğuma sayılı gün kaldı (ayın 30uydu galiba), her türlü kurtuluyosun da ben bu hızla gidersem iki haftaya doğuma kepçeyle götürürler beni 😂
valla bende çok ödem yok ama hertarafım kızardı sinek ısırmış gibi. göbeğim kıpkırmızı oldu. kaşınmaktan bi hal oldum. şu 4 gün nasıl geçer bilmiyorum. kaşısan bi dert daha beter oluyo. kaşımasan ayrı dert. kremlerde çok fayda etmedi. alerset tb her gün içiyorum banamısın demiyo. yarın acile gidicem bakalım ne diyecekler. pupp sendromu diye bişey varmış. eğer oysa tedaviside yok. 300 kişide bir görülüyormuş o da beni buldu galiba. keşke tek derdim ödem olaydıı. ağlıcam yaa.

Merhaba kızlar ☺️Biraz zor bir doğum oldu bazı aksilikler yaşadım o yüzden biraz uzun yazacağım☺️Cuma akşam 19.10 gibi girdim sezaryene. Doğumda beklenmedik bazı şeyler yaşandı. Bebeği çıkardıktan sonra plasenta çıkmadı. Meğerse yapışıkmış ve gittiğim 3 farklı perinatolog da farketmemiş.Tabi bu durum ortaya çıkınca bana biraz fazlaca anestezi vermeleri gerekti ameliyat süresi uzadı ve buna paralel olarak ameliyat sonrası ağrılarım çok oldu.Gelelim minnoşuma☺️Bebeğim kafasında 25 kuruş büyüklüğünde bir açıklıkla doğdu. Yara gibi üzerinde hiç deri ve saç oluşmamış. Ultrasonlarda hiç çıkmadı. Ayrıntılıda da görünmedi bu durum. Çocuk doktoru ve cilt doktoru baktılar zamanla kapanır ciddi bir şey değil dediler ve merhemle tedavisi başladı. İlk duyduğum ve gördüğümde çok üzülmüştüm ama şimdi alıştık kremlerimizi sürüyoruz inşallah yakında kapanacak. 3850 doğum kilomuz. Çok tatlı pamuk gibi bir şey bakmaya sevmeye doyamıyorum☺️💓 Hatırlarsanız normal doğum istiyordum ama son hafta tansiyonum yükseldiği için sezaryen yapma kararı vermişti doktorum. İyi ki de sezaryen olmuş.Eğer normal doğum yapsaymışım plesanta ayrılmadığı için doğumdan sonra beni apar topar ameliyata alırlarmış. Onu geçtim daha da kötüsü bebeğimin başındaki yara doğum sırasında kanaldan geçerken basıçla kanama yapabilirmiş. Gerçekten her işte bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek.buarada 1 damla dahi sütüm gelmedi. Hastaneden göğüs pompası kiraladık 3 saatte bir her iki göğsümü de 20şer dakika sağıyorum ama henüZ bir şey yok. Dün gece geldik eve bu sabah ilk duşumu aldım hastanede duştan sonra süt gelir demişlerdi ama şuan sağıyorum bir değişiklik yok. Bebeğime mecburen mama veriyoruz. Süt için önerileriniz varsa alırım.
B beklenenmucize canım sana da çok geçmiş olsun ikimizin de gözüaydın 🥰

valla bende çok ödem yok ama hertarafım kızardı sinek ısırmış gibi. göbeğim kıpkırmızı oldu. kaşınmaktan bi hal oldum. şu 4 gün nasıl geçer bilmiyorum. kaşısan bi dert daha beter oluyo. kaşımasan ayrı dert. kremlerde çok fayda etmedi. alerset tb her gün içiyorum banamısın demiyo. yarın acile gidicem bakalım ne diyecekler. pupp sendromu diye bişey varmış. eğer oysa tedaviside yok. 300 kişide bir görülüyormuş o da beni buldu galiba. keşke tek derdim ödem olaydıı. ağlıcam yaa.
Canım zeytin yağı denedin mi son hafta benimde çok fenaydı kaşıntı o baya rahatlattı

Inşallah öyle bi şey değildir. Geçen ben de uyuz gibi kaşındım çıldırıyodum, ama sadece ellerim ve kollarım. Geçti sonra, ara ara oluyo yine. Sıcaklardan olabilir, damarlar genişledi ödem falan ondan olabilir, kötüyü getirme aklına. Çok az kaldı, hepsi geçecek inşallah 🙏

Ya benimde kaşıntım var 😟😟😟 mahvoldu göbeğim , su tuttuktan sonra Hindistan cevizi yağı var ondan sürüyorum da biraz rahatlattı . Dene istersen bi canım

Ya benimde kaşıntım var 😟😟😟 mahvoldu göbeğim , su tuttuktan sonra Hindistan cevizi yağı var ondan sürüyorum da biraz rahatlattı . Dene istersen bi canım
sürdüm sürmediğim kalmadı. badem yağı zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı, salatalık, soğuk maden suyu. şimdi göbek o kadar kaşınmıyo krem kullanmaya başladım mecbur.

sürdüm sürmediğim kalmadı. badem yağı zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı, salatalık, soğuk maden suyu. şimdi göbek o kadar kaşınmıyo krem kullanmaya başladım mecbur.
Benim özellikle çatlayan yerler kaşınıyor . Ama gece bile kalkıyorum çok rahatsız edici bir durum 😐😐

Benim özellikle çatlayan yerler kaşınıyor . Ama gece bile kalkıyorum çok rahatsız edici bir durum 😐😐
aynen benim çatlayan yerler ve kol bacak ayak Allah ne verdiyse kaşınıyo. zaten sinek ısırmış gibi her yerim yarın gidince ne dicekler bakalım ya karaciğer kaynaklı yada pupp dicekler. büyük ihtimal pupp. özellikleri birebir tutuyo. bebeklere zararı yokmuş ama kaşıntı kötü. doğum sonrası geçiyormuş.

Ben son iki ayda hic almadim 46 ile hamile kaldim 56 dogum yaptim dogum sonrasi kilom 50 idi son

Kizlar psikolojim iyice bozuldu islerim duzgun gitmiyor.kaynanm ve kayinpederim corona olmuslar.ben kafama takarim diye benden gizlemisler.bana gripiz yanina gelmeyelim demislerdi.bende bugun ogrendim esimde de pozitif cikti smdi ben de olabilri yada bende gecirdim fazla belirtisi yok ayakta geciriliyor.napicam bebegim icin korkuyorum dha 17 gunluk herseyi unuttum tek kizim icin endiseleniyorum.

Back