- 2 Ekim 2019
- 634
- 815
- 53
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #8.141
Rica ederim faydalı oluyorsa ne mutlu banaBilgileri paylastigi icin sagol cnm grupteki en tecrubeli annesin artikPeki gece kac kere uyanyorsun yani uyku duzeni nasil olmali cnm?
Kilo alımı oldu mu canım. Erken doğduğu için az oldu ya olması gereken kiloya ulaştınız mı? Ben yeni doğan bebeği kucağıma alamıyorum. Yiğenimi bir haftalıktı zor almıştım. Ter basıyordu resmen. Benimkilerde minik kuş olacak. Bakalım nasıl gelişecek ilk buluşmaRica ederim faydalı oluyorsa ne mutlu banaKızım erken doğduğu için ilk haftalarında pek gücü yoktu 2 saatte bir zorla uyandırıp yediriyordum.Hastanede hemsireler gece beslenmesi için 2-3 saat normal demislerdi.Simdi düzeni kendisi kuruyor aciktigini anlıyor anne sütü icmisse Bir buçuk saat arayla uyaniyor mama yediyse 2 saat uyuyor.Tabi gazı varsa uykuya dalamiyor biraz uğraştırıyor.onceden karnı doyunca hemen uyurdu şimdi 20 günlük oldu 2 saate kadar uyanık kalabiliyor.
İyi olmana sevindim canım.inatla devam bence kazanacaksın ne kadar emerse sut o kadar artar.benimkide sol memeyi istemiyor ucu çok çıkık değil diye ama zorla diretiyorum yakalıyor bı iki çekince üç yapıyor sanırım.Ben de e bebekte malt içecekler varmış ondan alacağım internette bugün kampanyalı diyordu baya sut arttiriyormus. Hastaneden bı kaç sut yapıcı çay önerdiler eczaneden almistim onu da kullanıyorum arada.Birde kayısı incir kompostosu içiyorum sanırım ise yatıyorlar.Tabi en çok su tuketimi.simdi seninde terlemelerin başlayacaktır zaten otomatikman su ihyiyacin artacak.Aman dikkat terleyip üşütme bebsii de etkiliyormus.Dedigin kabloları hiç bilmiyorum inşallah işe yarar canımCevabın için teşekkür ederim canım. Benimkine de biberonu çekip hemen mememi veriyorum tutuyor mememi. Ama istediği kadar gelmeyince istemiyor. Bazen de zor şer tutturuyorum uzun uzun emiyor ama o süreçte baya yoruluyorum. Çoğu zaman mememi hemen alıyor iki fırt yapıp geri ittiriyor galiba biberon kadar çok gelmeyince istemiyor. Ama o inatsa ben de inatbugün Allah'ın izniyle hastaneden çıkacağım. Enfeksiyonum dusmeye başlamış şükürler olsun kendimi daha iyi hissediyorum. Emzirmeye destek kablo gibi şeyler var ya memeyle veriyorlar ondan deneyeceğim
2630 doğdu 2330 a indi sarilikla.Gecen hafta 2660 olmuştu doğduğu kiloyu yakaladı sanırım günde 20-30 gram alıyor bebekler bu hafta da almıştır diye umuyorum biraz daha ağır geliyor sanki.Dogduktan 2 hafta sonra bebek doğum kilosuna ulaşırsa güzel beslendigini karnının doydugunu gosterirmis doktor dedi ebe de aynısını dedi.3 don giydiriyoruz tutabilmek için artık 2 dona indirdik buyuduKilo alımı oldu mu canım. Erken doğduğu için az oldu ya olması gereken kiloya ulaştınız mı? Ben yeni doğan bebeği kucağıma alamıyorum. Yiğenimi bir haftalıktı zor almıştım. Ter basıyordu resmen. Benimkilerde minik kuş olacak. Bakalım nasıl gelişecek ilk buluşma
Çok şükür canım2630 doğdu 2330 a indi sarilikla.Gecen hafta 2660 olmuştu doğduğu kiloyu yakaladı sanırım günde 20-30 gram alıyor bebekler bu hafta da almıştır diye umuyorum biraz daha ağır geliyor sanki.Dogduktan 2 hafta sonra bebek doğum kilosuna ulaşırsa güzel beslendigini karnının doydugunu gosterirmis doktor dedi ebe de aynısını dedi.3 don giydiriyoruz tutabilmek için artık 2 dona indirdik buyudukendi bebegin olunca tutabiliyorsun merak etme ama minik olunca kiyamiyor insan.
Yok canim agri yok biraz indi gibi soguk suya koydumbende birden dün farkettim patates gibi olmuş ayaklarımvücudumda bişey yok ama. Ağrı falan yapıyomu
Soyledim canim tansiyonun normal zaten doguma yakin siser normal dedi. Sanirim sicakta cok etkiliyor sicktan duramiyorumBende sisme coktan var cnm ayaklarim sis bir beden buyudu sank. Bide el parmaklarim kocaman oldu yuzugumu cikardim kac aydir. Doktoruma soyledim tansyon normal, idrarda protein kacagi olmadikca bir sorun yok dedi bol bol su icip tuzu birkman lazim dedi bide fark ettim ki hava sicak olunca biraz fazla oluyor. Sen tedbir amacla doktoruna soyle canim onemli olan tansyon normal seyredmesi.
Selam kızlar bizde kontrolden geldik cok yorulduk ama şükür paşam korktuğum gibi olmamis kilo almış 800 grm almis 2270 grm çıktızaten cok tombs gitmiyoduk haftasıyla tam dedi boyuda 43.5 cm olmuş şükür bi sıkıntısı yok benim tansiyonumdan dolayi ilac verdi doktorum alfamet diye gunde bi tane kullanicam tansiyonumu 3 kere ölçüp doktoruma aticam ona gore yonlendiricek kuşumun banyo kuveti bornoz takimi eksikti onlarida aldik cikmisken he birde 10 veya 15 gun sonra nst ye giricem ve doktorumn yanina gidicem sukur bir ay sonra gel demedi
Sağol cnmGözün aydın canım. Maşallah size
Sen oğlunun adını ne koyacaksın bu arada
Canım artık 1 ay demezler merak etme 34 den sonra nst ye almaya başlıyorlarmışSelam kızlar bizde kontrolden geldik cok yorulduk ama şükür paşam korktuğum gibi olmamis kilo almış 800 grm almis 2270 grm çıktızaten cok tombs gitmiyoduk haftasıyla tam dedi boyuda 43.5 cm olmuş şükür bi sıkıntısı yok benim tansiyonumdan dolayi ilac verdi doktorum alfamet diye gunde bi tane kullanicam tansiyonumu 3 kere ölçüp doktoruma aticam ona gore yonlendiricek kuşumun banyo kuveti bornoz takimi eksikti onlarida aldik cikmisken he birde 10 veya 15 gun sonra nst ye giricem ve doktorumn yanina gidicem sukur bir ay sonra gel demedi
Canim sadece kilo az aldigi icinmi erkenden almak istiyor?Selam kızlar , nasılsınız☺ benim de dün aksam günüm belli oldu inşallah bı aksilik olmazsa 38+3 te 22 Haziran da dogumum olacak. Kontrolde biraz canım sıkıldı ama dün akşamdan beri şoku atlatıp alıştım sanırım. Her zaman önde giden ya da gününde olan kızım dün geride çıktı 36+5 olması gerekirken 35-36 karışık ölçümlerin hepsinde. 2 hafta önce 2650 olan kilosu 3 u geçmiştir diye dusunurken 2750-2800 civarı anca olmuş ,epey telaşa kapıldım ama doktor pek sorun görmedi suyu hareketleri v.s iyi dedi. Hatta 38+0 da alabiliriz dedi ama ben biraz daha beklesek kilo almaz mi dedim 22 si olur daha da olmaz rahim ameliyatın var sancılarının başlamaması lazim dedi. Söyle bı yazdıklarınızı okudum da bi kaç kişi daha demiş az kilo aldı diye hani bu bebisler son zaman daha çok kilo alıyordudoktor da tersini söyledi ben anlamadım . Neyse sağlıkla gelsinler de kilosu önemli değil dedim artik.
Birgün arayla doğum yapacağızSelam kızlar , nasılsınız☺ benim de dün aksam günüm belli oldu inşallah bı aksilik olmazsa 38+3 te 22 Haziran da dogumum olacak. Kontrolde biraz canım sıkıldı ama dün akşamdan beri şoku atlatıp alıştım sanırım. Her zaman önde giden ya da gününde olan kızım dün geride çıktı 36+5 olması gerekirken 35-36 karışık ölçümlerin hepsinde. 2 hafta önce 2650 olan kilosu 3 u geçmiştir diye dusunurken 2750-2800 civarı anca olmuş ,epey telaşa kapıldım ama doktor pek sorun görmedi suyu hareketleri v.s iyi dedi. Hatta 38+0 da alabiliriz dedi ama ben biraz daha beklesek kilo almaz mi dedim 22 si olur daha da olmaz rahim ameliyatın var sancılarının başlamaması lazim dedi. Söyle bı yazdıklarınızı okudum da bi kaç kişi daha demiş az kilo aldı diye hani bu bebisler son zaman daha çok kilo alıyordudoktor da tersini söyledi ben anlamadım . Neyse sağlıkla gelsinler de kilosu önemli değil dedim artik.
Bacım 38+3 erken değilki senin oğlan sana inat içerde duruyorCanim sadece kilo az aldigi icinmi erkenden almak istiyor?
Ay benim doktorum 42 ye kdr sikinti yoksa bekletiyorBacım 38+3 erken değilki senin oğlan sana inat içerde duruyorbakma ortalama tek bebeleri sezayen ise 37 38 de alıyorlar. Doktorların iri bebeğe karşı antipatileri var.
Yok canım benim doktorumun tarzı böyleCanim sadece kilo az aldigi icinmi erkenden almak istiyor?
Aynen canim haftaya cuma gidicemCanım artık 1 ay demezler merak etme 34 den sonra nst ye almaya başlıyorlarmış
Ay bı gün arayla mi çok iyiBirgün arayla doğum yapacağızbende 37+3 te 23 Haziran da inşallah doğum yapacağım ben ölçüme inanmıyorum kız oğlanla aynı boy çıkıyor ama kilo geride kalmış. İnanıyorum ikisi aynı kiloda doğacak. Cinsiyette nasıl kendi kendime mücadele verdimse bir kız erkek diye şimdide kilo ay insanlar inanmamıştı doktordan geldim böyle diyordum yok yok ayrıntılıda görürsün ikiside erkek çıkacak diyorlardı. Yarabbim sen büyüksün diye diye inandırdım, benimki de senin gibi bir önceki kontrolde oğlanı yakalamıştı 2 haftada 600 gr alan bebek 3 haftada 180 gr almış diyor. Oniki gün sonra göreceğiz bakalım sağlıkla gelsinler, kuvöz e girmesinler inşallah
Bacım 38+3 erken değilki senin oğlan sana inat içerde duruyorbakma ortalama tek bebeleri sezayen ise 37 38 de alıyorlar. Doktorların iri bebeğe karşı antipatileri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?