Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Doktordan doktora fark ediyor bu ilaç konusu. Bir de progestanı 32. haftaya kadar günde bi tane veriyoruz demişti doktorum, ben yüzümü asınca istemiyosan bikaç hafta içinde azaltarak bırak dedi, 13-14. hafta falandı sanırım. İhtiyattan devam ettiriliyor demek ki, ben de doktorun her dediğini yapma gayretiyle devam ediyorum. Zaten tüp bebek doktoruma o kadar güveniyorum ki, istersen bende kalabilirsin dediğinde kadının onca tedavi yoğunluğuna rağmen başka doktora geçmedim. Ama dediğim gibi bazı ilaçları nolur nolmaz diye kesmiyorlar bence, bi de senin ihtiyacın olmadığından da bıraktırmıştır. Bu zamana kadar güzel gelmişsin çok şükür, sonuna kadar da sıkıntısız gidecek inşallah ♥

Ah ben bir de zofer içiyorum, en ağırı. 8mg bile kesmiyordu bulantımı, sadece kusmamı engelliyordu. Zamanla hafifledi çok şükür, 4 mg'a düşürdüm, bulantım da azaldı. Ramazandan bikaç gün önce bırakayım dedim denemek için, 20. hafta oldu bitmiştir diye, o akşam kustum 😞 Daha da bırakamadım. Aslında artık hiç bulantım da yok ama tüm marifet ilacınmış işte, bi gün almadım ilk haftalara döndüm. Bi ara tekrar deniycem bırakmayı bakalım.

Ay benim de biter inşallah ya ne güzel maşallah.. Benim de yok bulantım aslında, çünkü her gün ilaç alıyorum 😅 Bulantıdan çok kusma beni zorluyor, ilaç almadığımdaki bulantı artık dayanabileceğim bi seviyede ama işte ilacı almayınca illa kusuyorum mahvediyor o beni. İkiz diye mi, genetik bi şey mi (annem de bulantım çok ağırdı, 6. ay hafifledi diyor) bilemiyorum hiç. Tek bildiğim, hiç öyle güzel hamilelik geçiren şanslılardan olamadım 😊 Mide küçültme ameliyatı olmuş gibiyim, iki lokma yedikten sonra çok fena tıkanıyorum, mide yanması geliyor hemen peşinden.. Hiç yemek yiyesim gelmiyor, ama yemeyince de bulantı geliyor.. Bazen hala sinirim bozuluyor ağlıyorum 😂 24 haftalık ikiz hamilesiyim, toplamda aldığım kilo 800 gram! Bi bu teselli ediyor valla, oğullarım fazla kilolarımı yiyerek büyüyorlar sağolsunlar 😍

Ay ne çok yazmışım oh 😅
Canim banada doktorum zofer verdi 12. Haftama kadar aşırı kusmaya ragmen sıktım kendimi icmedim daha sonra zofere basladim bir hafta ictim dedigin gibi bulanti vardi ama kusmuyodum ama zofer beni aşırı kabiz yapti ve bas ağrısı yapti kabizlikta tehlikeli oldugu icin biraktim hoop kusmalara devam doktorum prilam dr diye bir ilac verdi ve ben o ilaci 30. Haftama kadar içtim ona rağmen çoğu zaman kustum zofer kadar etkili degildi ve bulantim hep oldu son bir kac haftadir mide yanmasida eklendi ama tabi bulantilarim şu son 3 haftadir biraz daha iyi bende biraktim ilaci insallah sende en kisa zamanda kurtulursun bulantılarından ve birde son olarak bu durum genetik benim annemde 6. Ayina kadar nerdeyse kusmus ama ben 7. Ayimi bitiricem gecen yine kustum az kaldi artik sag salim aldikmi bebisleri herseyi unuturuz insallah🤗🤗

KArnım yumuşak,bebek hareket ediyor. Oturduğum zaman bıçak sağlanırmış gibi oluyor ama yatınca o kadar olmuyor. Dayanamayacak derecede değil ama ilk kez böyle bişey hissediyorum diye sormak istedim. Normalde gazlı bi insan değilimdir gaz sancısı nasıl bişey bilmiyorum. Ayırt edemem yani. Teşekkür ederim cevabınız için
Karnının genelinde bir ağrıysa gaz sancısı olabilir benim gecen hafta karnim çok ağırdı ben de en başta anlamadım sonra hazirlmsizlik yaşadığımı anladım. Böyle bir saat ağrıdan kivranir gibi oldum. Gaz yapamiyorsan kabızlık çok yaşıyorsan gaz sancisidir. Adet ağrısına benzer

Benim de ara ara alt karın bolgeme ağrı vurmaya başladı. Çok sürmüyor ve sürekli olmuyor diye telaş yapmıyorum. Sanki bebeğin kafası aşağıya baskı uyguluyor. Baskı uyguladikca acı verriyor anlık hareket edemiyorum

Yaa senindemi 2 erkek benimde oğluşlarım olcak nasipse 😍 ben 13 kilo aldım bu haftaya kadar 😅 benim bulantım çokkende genelde sabah kustum zaten midem boştu gün içinde de sakız çiğnemek falan iyi geliyordu yoksa direk midem bulanıyordu. O yüzden kilo hiç vermedim hep aldım 😅
Oğlan anası olcaz ya ne güzel 😍 ikize göre kilon iyi senin. Bende hiçbi şey işe yaramadı, ilaç bile sonradan çare oldu. Sonrasında da tıkanıp yiyemediğim için almadım kilo, yoksa ben de pek kilo olarak azalmadım. Fazla kilolu hamile kalmıştım, onlar gidiyor muhtemelen, tartıda artmıyorum sadece 😄

Canim banada doktorum zofer verdi 12. Haftama kadar aşırı kusmaya ragmen sıktım kendimi icmedim daha sonra zofere basladim bir hafta ictim dedigin gibi bulanti vardi ama kusmuyodum ama zofer beni aşırı kabiz yapti ve bas ağrısı yapti kabizlikta tehlikeli oldugu icin biraktim hoop kusmalara devam doktorum prilam dr diye bir ilac verdi ve ben o ilaci 30. Haftama kadar içtim ona rağmen çoğu zaman kustum zofer kadar etkili degildi ve bulantim hep oldu son bir kac haftadir mide yanmasida eklendi ama tabi bulantilarim şu son 3 haftadir biraz daha iyi bende biraktim ilaci insallah sende en kisa zamanda kurtulursun bulantılarından ve birde son olarak bu durum genetik benim annemde 6. Ayina kadar nerdeyse kusmus ama ben 7. Ayimi bitiricem gecen yine kustum az kaldi artik sag salim aldikmi bebisleri herseyi unuturuz insallah🤗🤗
Bana ilk başta prilam verdi, işe yaramadı. Zofer verdi sonra, o da işe yaramadı, sadece kusmayı engelliyordu ve bu beni daha kötü yapıyordu. İki günde bir serum vermeye başladı, ilkin işe yarar gibiydi, sonra o da faydasız çıkınca tamam dedim buna çare yok. 15. hafta gibiydi zoferi işe yaramasa da almaya karar verdim işe dönebilmek için. Okulda kusmasam yeter dedim, öyle de oldu çok şükür, idare etti o birkaç hafta okullar tatil olana kadar. Şimdi sadece açken bulantı oluyor ilaçla. Maşallah sen atlatmışsın, inşallah ben de görürüm o günleri ama zaten kaldı 2buçuk ay, doğuma kadar da sürse sıkarım dişimi napalım 😊 mide yanması ve tıkanma beni daha çok zorluyor, ve o da gitgide artacak karnım büyüdükçe, bulantı geçse de güzel günler beklemiyor beni aahh ahh 😅 sağ salim vaktinde doğsunlar da inşallah, bunlara da sabrederiz inşallah ♥

Kizlar hurma yiyormusunuz? Hamilelik icin cok faydali diyor icerigi magnezum, demir gibi ama ayni zamanda dogumu kolaylastirdigi icin fazla tukenmemeli gibi seyler okuyorum ben her gun 4-5 tane yiyom bana cok iyi geldi ozellikle kabusluk icin :) Bu arada 30.haftayi gorucem diye koca gobegime zil takip oynasim geliyor sevincten 😂😂

Oğlan anası olcaz ya ne güzel 😍 ikize göre kilon iyi senin. Bende hiçbi şey işe yaramadı, ilaç bile sonradan çare oldu. Sonrasında da tıkanıp yiyemediğim için almadım kilo, yoksa ben de pek kilo olarak azalmadım. Fazla kilolu hamile kalmıştım, onlar gidiyor muhtemelen, tartıda artmıyorum sadece 😄
Bebişler sağlıklı büyüsünde hiç önemli değil canım 😍 sağlık sorunu olmadıkça alınan kiloda verilir çok dert etmiyorum ben

Kizlar hurma yiyormusunuz? Hamilelik icin cok faydali diyor icerigi magnezum, demir gibi ama ayni zamanda dogumu kolaylastirdigi icin fazla tukenmemeli gibi seyler okuyorum ben her gun 4-5 tane yiyom bana cok iyi geldi ozellikle kabusluk icin :) Bu arada 30.haftayi gorucem diye koca gobegime zil takip oynasim geliyor sevincten 😂😂
Canım çok yeme hurma içinde oksitosin olduğu için doğuma yakın yemek gerekliymiş 😄 sonrasında da süt artırıyormuş.

Gecmis olsun kizlar bulanti gercekten genetik olmali annem hic bulanti yasamamis tam tersine istahi acilip cok yiyormus bende aynen oyle oldu 12kg aldim zaten 😃 Insanlar bana yandin sen hem ikiz cok bulanacaksin yataktan kalkamazsin gibiler soyliyordu korkutyordu yani bos yere. Yorum yapmayi seven ne kadar cok insan varmis anlamis oldum 🤔

Ben korkudan yiyemiyom zaten zor tutuyom icimde :-) :-) :-)

Bebişler sağlıklı büyüsünde hiç önemli değil canım 😍 sağlık sorunu olmadıkça alınan kiloda verilir çok dert etmiyorum ben
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. O kadar uğraş verdik onlar için, kilo da alırız sonra veririz nolcak 😊 hayırlısıyla bi doğsalar, Nesir aç yolu arkandan gelicez inşallah ♥️

Gecmis olsun kizlar bulanti gercekten genetik olmali annem hic bulanti yasamamis tam tersine istahi acilip cok yiyormus bende aynen oyle oldu 12kg aldim zaten 😃 Insanlar bana yandin sen hem ikiz cok bulanacaksin yataktan kalkamazsin gibiler soyliyordu korkutyordu yani bos yere. Yorum yapmayi seven ne kadar cok insan varmis anlamis oldum 🤔
Maşallah maşallah 😄 ama ikizler için 30. haftada 12 kilo iyi gerçekten. İnşallah sağlıkla doğar kuzuların 😍
insanlar konuşmaya bayılıyor, kendilerini ilgilendirmese bile sanki bilirkişi gibi her konuya atlıyorlar. Dün şu oyuncu kızı gördüm de, niye çocuk yapmıyosunuz diye insanlar sürekli laf ediyomuş, o da isyan etmiş bende bi sorun var çocuğum olmuyor demiş. Onu görünce yine bizim durumlar iyiymiş dedim, en azından bize eş dost akraba akıl veriyor karışıyor. Hastalık gerçekten. "Yorum yapmazsa ölecek" hastalığı.

Maşallah maşallah 😄 ama ikizler için 30. haftada 12 kilo iyi gerçekten. İnşallah sağlıkla doğar kuzuların 😍
insanlar konuşmaya bayılıyor, kendilerini ilgilendirmese bile sanki bilirkişi gibi her konuya atlıyorlar. Dün şu oyuncu kızı gördüm de, niye çocuk yapmıyosunuz diye insanlar sürekli laf ediyomuş, o da isyan etmiş bende bi sorun var çocuğum olmuyor demiş. Onu görünce yine bizim durumlar iyiymiş dedim, en azından bize eş dost akraba akıl veriyor karışıyor. Hastalık gerçekten. "Yorum yapmazsa ölecek" hastalığı.
Amin cnm hepimizin bebisleri zamaninda saglikla gelsinler insallah. Aynen cnm yorum yapmayi sevenler icin simdi de aaa 2 bebek bakmak hic kolay degil ne yapcaksin flan demeye basladi :) Neyse ki kimseyi takmiyorum hallederim insallah diyorum.

Merhaba ikiz anneleri sizlere birşey danışmak istiyorum haftanız bizden ileri olduğu için 😇 ciğer geliştirici iğne oldunuzmu önlem amaçlı yapılıyormuş sanırım olduysanız kaçıncı hafta yapıldı yan etkileri oldumu?

Amin cnm hepimizin bebisleri zamaninda saglikla gelsinler insallah. Aynen cnm yorum yapmayi sevenler icin simdi de aaa 2 bebek bakmak hic kolay degil ne yapcaksin flan demeye basladi :) Neyse ki kimseyi takmiyorum hallederim insallah diyorum.
Bi de şöyle düşün: kimse bize ikinci çocuğu yapmıyo musunuz, kardeşsiz olur mu falan diyemeyecek 😁 en azından bundan yırttık 🤗

Merhaba ikiz anneleri sizlere birşey danışmak istiyorum haftanız bizden ileri olduğu için 😇 ciğer geliştirici iğne oldunuzmu önlem amaçlı yapılıyormuş sanırım olduysanız kaçıncı hafta yapıldı yan etkileri oldumu?
27. Haftaları bittiğinde yaptırdık. İnternette yazıldığı hareket azlığı gibi bir yan etki yaşamadım🙏🙏

Benim de ara ara alt karın bolgeme ağrı vurmaya başladı. Çok sürmüyor ve sürekli olmuyor diye telaş yapmıyorum. Sanki bebeğin kafası aşağıya baskı uyguluyor. Baskı uyguladikca acı verriyor anlık hareket edemiyorum
Dün yaşadım aynı şeyleri adım atarken kaldım öyle.Geldiginde baya sık oluyordu bebek çok hareketliydi hareket ettiğinde oluyordu.Ne olduğunu pek bilmediğimden aralıkları da sık olunca doktora yazdım iyi bir şey diye yazmış nst istedi.ceken hemşire haftama göre 40 ve üstü sancı sayiliyor dedi ben 50 üstü bı kaç gördüm ölçümde ama doktor sorun görmedi.Bir de nst esnasında evde yaptığını hiccc yapmadiiiii gayet sakindi 🙄 şimdiden bizi parmaklarinda oynatiyorlar 🤣

32.haftada tedbir için yaparız dedi. Ben 28 de vurur diye düşündüm risk görmüyorum demişti.

Back