- 13 Nisan 2018
- 2.169
- 2.383
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #5.081
Lierac ın çatlak kremini aldım canım ben karnım öne doğru çok büyüdü bide çok kaşınıyorAy baştan beri miumarım çok zorlamaz bizi. Benim yeni başladı. Bebeğim ama baştan beri ters yani böyle kalırsa sezeryan olacak. Oğlumda sezeryan olduğu için çok takmıyorum bunu. Bide ben ilk defa bu kiloya geldim, defa hamile kalmış gibi geriliyoruyorm sanırım çatlaklarım oluşacak. Zeytinyağı sürüyorum sırtıma sert yastık bırakıyorum siz neler yapıyorsunuz?
Aynen canım 18 hafta çoğul gebelikte 30. Haftadan sonra izne çıkabiliyoruz doğum ücretide dediğin gibi son 3 ayın bürütüne göre hesaplanıyor. Kamu ve özelde sonrasında alabileceğimiz ücretsiz izin değişiyor sadece biz 6 ay kullanabiliyoruz.İkiz gebelikte doğum izni kaç hafta?
İkiz, üçüz vs. fark etmeksizin çoğul gebelikte doğum izni; doğum sonrası kullanılan 8 haftalık analık izni süresine 2 hafta daha eklenmesi ile 10 hafta oluyor. Böylelikle ikiz gebelikte doğum izni toplamda 18 hafta olarak kullanılabiliyor.
Memurlarda doğum izni kaç gün?
Kadın çalışanlarda doğum izni süresinin özel sektör ya da kamu çalışanı olmakla bir ilgisi yok. Tüm çalışan anne adayları doğum iznini 18 hafta olarak kullanıyor.
Ozelde ucretsiz izin 12 ay degil mi canim? Bizim patron oyle demisti bana. Bide sormak istedigim birsey mesela 30.hafta izinden once hasta rapor kullansam o donem dogum izin donemden haric olarak islenebilir mi acaba? Yani demek istedigim 27.haftadan itibaren 3 haftalik hasta rapor alcam ondan sonra dogum izine devam edecek gibi?Aynen canım 18 hafta çoğul gebelikte 30. Haftadan sonra izne çıkabiliyoruz doğum ücretide dediğin gibi son 3 ayın bürütüne göre hesaplanıyor. Kamu ve özelde sonrasında alabileceğimiz ücretsiz izin değişiyor sadece biz 6 ay kullanabiliyoruz.
Eşime masaj yaptırıyorum iyi geliyor. Sırt üstü yatıp biraz dinlendiriyorum.Aile hekimi çok ağrı olursa sadece avuç içi kadar alana ağrı kesici krem sürebilirsiniz demişti ama surmuyorum.kendi doktoruma da kürek kemiğimdeki ağrıyı söyleyince kalsiyum verdi.eger plesanta yeriyle alakaliysa benimde önde belki ondandır.Ay baştan beri miumarım çok zorlamaz bizi. Benim yeni başladı. Bebeğim ama baştan beri ters yani böyle kalırsa sezeryan olacak. Oğlumda sezeryan olduğu için çok takmıyorum bunu. Bide ben ilk defa bu kiloya geldim, defa hamile kalmış gibi geriliyoruyorm sanırım çatlaklarım oluşacak. Zeytinyağı sürüyorum sırtıma sert yastık bırakıyorum siz neler yapıyorsunuz?
Bu sorunun cevabını ben de cok merak edıyorumOzelde ucretsiz izin 12 ay degil mi canim? Bizim patron oyle demisti bana. Bide sormak istedigim birsey mesela 30.hafta izinden once hasta rapor kullansam o donem dogum izin donemden haric olarak islenebilir mi acaba? Yani demek istedigim 27.haftadan itibaren 3 haftalik hasta rapor alcam ondan sonra dogum izine devam edecek gibi?
Lierac ın çatlak kremini aldım canım ben karnım öne doğru çok büyüdü bide çok kaşınıyor
Eşime masaj yaptırıyorum iyi geliyor. Sırt üstü yatıp biraz dinlendiriyorum.Aile hekimi çok ağrı olursa sadece avuç içi kadar alana ağrı kesici krem sürebilirsiniz demişti ama surmuyorum.kendi doktoruma da kürek kemiğimdeki ağrıyı söyleyince kalsiyum verdi.eger plesanta yeriyle alakaliysa benimde önde belki ondandır.
Ücretsiz 6 ay diye hatırlıyorum yanlış biliyo olabilirim amaOzelde ucretsiz izin 12 ay degil mi canim? Bizim patron oyle demisti bana. Bide sormak istedigim birsey mesela 30.hafta izinden once hasta rapor kullansam o donem dogum izin donemden haric olarak islenebilir mi acaba? Yani demek istedigim 27.haftadan itibaren 3 haftalik hasta rapor alcam ondan sonra dogum izine devam edecek gibi?
bende çatlak olmasın diye hindiztan cevizi yağı kullanmaya başladım. şimdilik hiç kaşıntı kızarıklık çatlağım yok. hem daha uygun fiyatlı. araştırdım kullananlar memnun.Lierac ın çatlak kremini aldım canım ben karnım öne doğru çok büyüdü bide çok kaşınıyor
Bende doktoruma söyledim parol alabilirsin ama krem önermiyoruz gebelikte dedi. Sıcak duş masaj iyi gelıyor bana daEşime masaj yaptırıyorum iyi geliyor. Sırt üstü yatıp biraz dinlendiriyorum.Aile hekimi çok ağrı olursa sadece avuç içi kadar alana ağrı kesici krem sürebilirsiniz demişti ama surmuyorum.kendi doktoruma da kürek kemiğimdeki ağrıyı söyleyince kalsiyum verdi.eger plesanta yeriyle alakaliysa benimde önde belki ondandır.
Sıcak duş sakincali değil mi ?Bende doktoruma söyledim parol alabilirsin ama krem önermiyoruz gebelikte dedi. Sıcak duş masaj iyi gelıyor bana da
normal usg ve şeker yüklemesi bakıyolar diye biliyorumİyi akşamlar kızlar nasılsınız☺ Size bir sorum olacak. 20.haftada ayrıntılı ultrasonumuzu yaptırdık. Doktorumuz bir sonraki görüşmemiz 24. Haftada demişti. Şuan 23+1 haftalığız. 24.hafta kontrolünde ne yapılıyor, yine ayrıntılı mı bakılıyor yoksa rutin kontrol mü? Bir de herhalde şeker yüklemesi yapıyorlar diye okudum internette. Tecrübeli arkadaşlarımın bilgisinden faydalanmak isterim ☺ Hepinize iyi geceler ☺
Rutin kontrol oldu canım. Şeker yüklemesini bir sonraki kontrole bıraktı yani 13 Nisan da yaptıracağım.İyi akşamlar kızlar nasılsınız☺ Size bir sorum olacak. 20.haftada ayrıntılı ultrasonumuzu yaptırdık. Doktorumuz bir sonraki görüşmemiz 24. Haftada demişti. Şuan 23+1 haftalığız. 24.hafta kontrolünde ne yapılıyor, yine ayrıntılı mı bakılıyor yoksa rutin kontrol mü? Bir de herhalde şeker yüklemesi yapıyorlar diye okudum internette. Tecrübeli arkadaşlarımın bilgisinden faydalanmak isterim ☺ Hepinize iyi geceler ☺
Teşekkür ederim canım cevabın içinnormal usg ve şeker yüklemesi bakıyolar diye biliyorum
Aslında acaba gitmesem mi kontrole biraz geciktirsem mi diye düşünmeye başladım. Şeker yüklemesi eğer illa 24. haftada değilse ben zaten 27. hafta kan uyuşmazlığı iğnesi için mecbur gideceğim acaba ikisini bir arada çıkarabilir miyim diye bir düşüncr geldi aklıma bu corona yüzündenRutin kontrol oldu canım. Şeker yüklemesini bir sonraki kontrole bıraktı yani 13 Nisan da yaptıracağım.
24-28 arasında canım. Benim ayrıntılı için iki defa gittim malum kız göstermedi diye kendi doktorum da orda temiz çıkarsa iki hafta sonrada bana gel demişti. 13 Mart ta gittim tam 23 haftalıktılar. 1 ay sonra gel şekere de bakalım dedi 27 haftalık olacaklar. İkisini birleştir canım daha mantıklı olur. Doktorunu arayıp söyle bence o da tamam der.Aslında acaba gitmesem mi kontrole biraz geciktirsem mi diye düşünmeye başladım. Şeker yüklemesi eğer illa 24. haftada değilse ben zaten 27. hafta kan uyuşmazlığı iğnesi için mecbur gideceğim acaba ikisini bir arada çıkarabilir miyim diye bir düşüncr geldi aklıma bu corona yüzünden
Evet en iyisi doktoru arayıp konuşayım çok teşekkür ederim canım24-28 arasında canım. Benim ayrıntılı için iki defa gittim malum kız göstermedi diye kendi doktorum da orda temiz çıkarsa iki hafta sonrada bana gel demişti. 13 Mart ta gittim tam 23 haftalıktılar. 1 ay sonra gel şekere de bakalım dedi 27 haftalık olacaklar. İkisini birleştir canım daha mantıklı olur. Doktorunu arayıp söyle bence o da tamam der.
Rica ederim canımEvet en iyisi doktoru arayıp konuşayım çok teşekkür ederim canım ☺
İlk zaman bende ılık suyla yapardım ama simdi o kadar önemli oldugunu düşünmüyorum 15 haftadan beri normal banyo sıcaklıgında yapıyorum benSıcak duş sakincali değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?