• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Bugün gördüm miniği keyfi yerindeymis çok şükür.cinsiyet artık kesin dedi doktorum (kız).sonunda bende jeli bıraktım çok mutluyum bu sebepten 😁.Demir ve kan ilacına başlayalım dedi Maltofer Fol 100mg/0,35mg tablet verdi kullanan var mı? (bu demir ve folik asit içeren bir ilaç ekstra kan ilacı vermemiş onu anlayamadım konuştuğumuzda ayrı ilaçlardan bahsediyor gibiydi).Neyse sonuç itibariyle şimdilik bir sorun yok gibi.unuttugum bir konu oldu bu erken rahim kasılmasi arkadaşıma magnezyum baslatmislar bundan sebep sadece ultrasonda farkediliyormus bana birşey demedi doktorum olsa o derdi diye düşünüyorum ama bir yandan da ben mi sormaliydim ekstra dikkat etmesi için acaba diye düşünüyorum.Zor elde edince Her şeyi ince ayrıntılı düşünmekte bize düşüyor.☺️

Senin baya uzun sürmüş canım jel günde kaç tane uyguluyorsun? Jel hariç başka progesteron var mı?
Bende jel hariç progesteron yok o yüzden biraz tedirginim galiba.
Bu arada kızlar ben reçetesiz 1 kutu crinone jel için 137tl ve 150tl toplam 5 kutu ödedim yanı 750 tl sonunda kadın doğuma başladığımda reçeteli yazdırdım 2 kutu jel 1 estrofem 48 tl tuttu şaka gibi. O kadar zamandır hep 150tl almıştım çünkü o dönem tüp bebek doktorun kontroldeydim bana kadın doğuma yazdır uygun gelir demediler keşke söyleseydi o kadar para boşuna harcanmazdı burdan bilmeyen arkadaşlara sesleniyorum tüp bebek doktorlar reçeteli yazamıyor galiba ama normal kadın doğum yazıyor erkenden reçeteli alın derim.
Sağlık ocağın da yazdiriyorum ben hala 10 günde bir ama ilk aldığım da kimse soylemedigi icin bende bilmeden 400 tl ye almıştım

Kızlar aramızda çalışanlar vardır kan sonucunu pozitif gördükten sonra kese ve kalp atışına kadar işlerine devam ettiler mi acaba merak ediyorum bende işe dönmeyince düşünüyorum da
Ben 5 gün snr gittim kanamam oldu snr 10 gün rapor aldım keşke giymeseydim 2 taneydi biri gitti evladının cook pismanim

Ay canım sen yarın mi gidiyorsun hastaneye unuttum. Ben de Perşembe gideceğim git bakalım. Güzel hab
Merakla bekliyorum onu gormeyi 😍 yazacağım inşallah
[/QUOTE]
Ne yaptın canim
Ay canım sen yarın mi gidiyorsun hastaneye unuttum. Ben de Perşembe gideceğim git bakalım. Güzel haberlerini bekliyoruz 😍
Merakla bekliyorum onu gormeyi 😍 yazacağım inşallah
[/QUOTE]
Ne yaptın canım merak ettim

Bugün gördüm miniği keyfi yerindeymis çok şükür.cinsiyet artık kesin dedi doktorum (kız).sonunda bende jeli bıraktım çok mutluyum bu sebepten 😁.Demir ve kan ilacına başlayalım dedi Maltofer Fol 100mg/0,35mg tablet verdi kullanan var mı? (bu demir ve folik asit içeren bir ilaç ekstra kan ilacı vermemiş onu anlayamadım konuştuğumuzda ayrı ilaçlardan bahsediyor gibiydi).Neyse sonuç itibariyle şimdilik bir sorun yok gibi.unuttugum bir konu oldu bu erken rahim kasılmasi arkadaşıma magnezyum baslatmislar bundan sebep sadece ultrasonda farkediliyormus bana birşey demedi doktorum olsa o derdi diye düşünüyorum ama bir yandan da ben mi sormaliydim ekstra dikkat etmesi için acaba diye düşünüyorum.Zor elde edince Her şeyi ince ayrıntılı düşünmekte bize düşüyor.☺
Ay canım benim çok mutlu oldum. Kendim güzel haber almış kadar sevindim. Bebisin inşallah böyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde devam eder 😊 ya bak cinsiyette değişmemiş. Tekrar hayırlı olsun Kuzum. Demir ilacı ben de kullanıyorum yemekten hemen sonra 😊

Bugün gördüm miniği keyfi yerindeymis çok şükür.cinsiyet artık kesin dedi doktorum (kız).sonunda bende jeli bıraktım çok mutluyum bu sebepten 😁.Demir ve kan ilacına başlayalım dedi Maltofer Fol 100mg/0,35mg tablet verdi kullanan var mı? (bu demir ve folik asit içeren bir ilaç ekstra kan ilacı vermemiş onu anlayamadım konuştuğumuzda ayrı ilaçlardan bahsediyor gibiydi).Neyse sonuç itibariyle şimdilik bir sorun yok gibi.unuttugum bir konu oldu bu erken rahim kasılmasi arkadaşıma magnezyum baslatmislar bundan sebep sadece ultrasonda farkediliyormus bana birşey demedi doktorum olsa o derdi diye düşünüyorum ama bir yandan da ben mi sormaliydim ekstra dikkat etmesi için acaba diye düşünüyorum.Zor elde edince Her şeyi ince ayrıntılı düşünmekte bize düşüyor.☺️
Bende kasılma dan korkuyorum Angelnursee nin olduğu için magnezyum vermişti doktoru. Bende senin gibi olsa söyler karnım ağrıyor arada rahim büyümesi mi kasılma mı bilmiyorum ilk gebelik olduğu için. Ben mesela magnezyum demir ilacı verecek misiniz dedim demire gerek yok kanın maşallah fazlasıyla var dedi. Magnezyuma da şu an gerek yok dedi. Kasılma usg görünüyor diyorlar ama yinede 16. Haftada randevum olacak bu sefer kağıda yazıp bebekleri görmeden soracağım onları görünce her şey aklımdan çıkıyor. Rahim ağzına bir kez yorum yaptı pıhtı dan bir hafta sonra gidince kendiliğinden baktı rahim ağzı sıkı sıkı kapalı güzel dedi. Soruları yazıp gitmek en iyisi :) kızın hayırlı olsun annesi bahtı yolu hep açık olsun 🙏 🙏

Ay canım benim çok mutlu oldum. Kendim güzel haber almış kadar sevindim. Bebisin inşallah böyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde devam eder 😊 ya bak cinsiyette değişmemiş. Tekrar hayırlı olsun Kuzum. Demir ilacı ben de kullanıyorum yemekten hemen sonra 😊
Sağol canım sevincimi paylasmandan onur duydum. Perşembe sıra sende inşallah ☺️ bana eczacı aç karna üzerine 2 saatte birşey yeme dedi sabah dayanamam dedim pazarlıkla anlaştık artık gece yatmadan icecegim😅 cinsiyet konusu netlesti çok şükür pembelere devam 💐

Bende kasılma dan korkuyorum Angelnursee nin olduğu için magnezyum vermişti doktoru. Bende senin gibi olsa söyler karnım ağrıyor arada rahim büyümesi mi kasılma mı bilmiyorum ilk gebelik olduğu için. Ben mesela magnezyum demir ilacı verecek misiniz dedim demire gerek yok kanın maşallah fazlasıyla var dedi. Magnezyuma da şu an gerek yok dedi. Kasılma usg görünüyor diyorlar ama yinede 16. Haftada randevum olacak bu sefer kağıda yazıp bebekleri görmeden soracağım onları görünce her şey aklımdan çıkıyor. Rahim ağzına bir kez yorum yaptı pıhtı dan bir hafta sonra gidince kendiliğinden baktı rahim ağzı sıkı sıkı kapalı güzel dedi. Soruları yazıp gitmek en iyisi :) kızın hayırlı olsun annesi bahtı yolu hep açık olsun 🙏 🙏
Çok teşekkür ederim 💐 ben de yazıp gidiyorum elimde not kağıdı 😅 insan o heyecanla hatırlamıyor ki ne soracagini evden çıkmadan aklımdaydı kalem yoktu o an çıktım unutmam dedim ama unuttum yine.benim doktorum her kontrolde rahim agzi kontrolünü yapıyor ölçüp söylüyor sağolsun.(ben yarim rahimliyim o sebepten daha çok önem arz ediyor) karın kasılmaları sanırım normal bende olunca hemen nete sarilmistim erken haftalarda rahmi dik tutan kaşlar geriliyormus rahim büyüdükçe.16.haftamda daha da çok oldu bende sanki içimde beni çekiştirip duruyorlar karnimdan düz oturamadim bile.Son bir kaç gündür de rahimden aşağı doğru ara ara ağrı tarzı bişey oluyordu hafif ultrasonda bebeğin kafası daha aşığı doğru o yapabilir dedi doktorum.yani bebisin şekli agri şeklini de değiştiriyor.

Çok teşekkür ederim 💐 ben de yazıp gidiyorum elimde not kağıdı 😅 insan o heyecanla hatırlamıyor ki ne soracagini evden çıkmadan aklımdaydı kalem yoktu o an çıktım unutmam dedim ama unuttum yine.benim doktorum her kontrolde rahim agzi kontrolünü yapıyor ölçüp söylüyor sağolsun.(ben yarim rahimliyim o sebepten daha çok önem arz ediyor) karın kasılmaları sanırım normal bende olunca hemen nete sarilmistim erken haftalarda rahmi dik tutan kaşlar geriliyormus rahim büyüdükçe.16.haftamda daha da çok oldu bende sanki içimde beni çekiştirip duruyorlar karnimdan düz oturamadim bile.Son bir kaç gündür de rahimden aşağı doğru ara ara ağrı tarzı bişey oluyordu hafif ultrasonda bebeğin kafası daha aşığı doğru o yapabilir dedi doktorum.yani bebisin şekli agri şeklini de değiştiriyor.
Her şeye dikkat etmek lazım önemsemek zorundayız. Rabbim başa kadar çıkarsın hepimizi inşallah 🙏

Kızlar karından mı bakıYor rahim ağzı için yoksa vajinal ultrason mu gerekli

Kızlar aranızda proluton deport vurduran var mı
Ben başlayacağım yarın. Kadın doğumcum ilaçlarımı kesti, tüp bebek merkezimi aradım ilaçların hepsini bıraktık diye. Estrofem, jel, prolutex iğneyi bırak dedi. Coaspirin ve oksapar kan sulandırıcıya devam edilecek dediler prolutex iğne yerinede proluton deport iğneyi haftada bir kez vurulacağım.

Kızlar aranızda proluton deport vurduran var mı
Bana hemşirem şunu dedi ikiz gebelik olduğu için progestan desteğini bırakmak istemiyoruz. Erken doğumu engelliyor. İnternette bayağı panik edecek bilgi var birkaç gün önce bende çok araştırdım okudum doktoruma güveniyorum şimdiye kadar çok şükür bebeğime ulaşmam için en doğru şeyleri yaptılar. Hep bir şüphe oluyor başta sonra bizim için doğru karar verdiklerini yaşayarak tecrübe ettim.

Bana hemşirem şunu dedi ikiz gebelik olduğu için progestan desteğini bırakmak istemiyoruz. Erken doğumu engelliyor. İnternette bayağı panik edecek bilgi var birkaç gün önce bende çok araştırdım okudum doktoruma güveniyorum şimdiye kadar çok şükür bebeğime ulaşmam için en doğru şeyleri yaptılar. Hep bir şüphe oluyor başta sonra bizim için doğru karar verdiklerini yaşayarak tecrübe ettim.
Ben pozitifi daha yeni gördüm çok şükür kese ve kalp atışını bile duymadık daha transferden sonra 7.gün kahverengi lekelenmem oldu doktorum hemen vurdurmamı söyledi pozitifi aldık çok şükür doktorum devam diyor

Ben pozitifi daha yeni gördüm çok şükür kese ve kalp atışını bile duymadık daha transferden sonra 7.gün kahverengi lekelenmem oldu doktorum hemen vurdurmamı söyledi pozitifi aldık çok şükür doktorum devam diyor
Prolutex ten daha etkili kanama ve leke durumunda haftada üç gün sanırım oluyor da benim leke yok ikiz olduğu için erken doğumu önlemek amacıyla haftada bir gün kalçadan vurulacaksın dedi. Tutunma kanamasıdır canım panik yapma doktor ne dediyse ona uyuyoruz 🤷

Back