Hiç acele etmeyin. Tabi iki gün arayla kan testi verip artışı görün dış gebeliğe karşı ama çok tez canlı olmamak lazım. Kese görünmese dış gebelik mi acaba deniyor, bebek görünmese kese var ama boş gebelik olabilir deniyor. Bana göre de en iyisi şu hormonlar iyice yükselince ultrason kontrolüne gitmek. Erken gidince zaten bir şey görünmüyor.Tek seferde halletmek daha iyidir ya ben daha kan testi de yaptırmadım pazartesi sağlık ocağına gidip yaptırmayı düşünüyorum bugün iki hastane acilinde de test yapmadılar yani daha hiç gitmedim polikliniğe falan zaten daha dün öğrendim tam 4 haftalık
Hadi hayırlı olsun :)Merhabalar kızlar bende aranıza geldim ☺ benim de sat 6 eylüldü, bugün iki idrar testi pozitif çıktı, kan verdim beta hcg 25 çıktı umarım sağlıkla ilerler
Hiç acele etmeyin. Tabi iki gün arayla kan testi verip artışı görün dış gebeliğe karşı ama çok tez canlı olmamak lazım. Kese görünmese dış gebelik mi acaba deniyor, bebek görünmese kese var ama boş gebelik olabilir deniyor. Bana göre de en iyisi şu hormonlar iyice yükselince ultrason kontrolüne gitmek. Erken gidince zaten bir şey görünmüyor.
Hadi hayırlı olsun :)
Bir şey soracağım; hamile olduğunuzu söylüyor musunuz sizler? BEn bebeğin kalp atışını duymadan kimseye söylemeyi düşünmüyorum mesela :)
100-200 fark olsa anlarım da canım 460 nere 1537 nere ki nitekim ikinci kez ölçüp pardon ya 1200 müş devlet hastanesinin ölçtüğü doğruymuş dedi özel hastanecik. Yine 300 eksik ölçtü tabi. O an önceki 3 kaybım aklımdan geçti tekrar mı kürtaj olacak dedim bunlar daha kan ölçemiyo hangi dr a güveneceğim dedim bu sefer iğne de kullanıyorum dedim... Buraya yazdım ki bazen google a yazıyoruz belki bu yazdıklarım çıkar aynı lab da ölçtürmek çok çok önemli. Dediğim gibi Allah kimseye yaşatmasın.Canım makinaların hassasiyetleri bile farklı olabiliyor, maşallah bebişesağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ben eşim dışında henüz kimseyle paylaşmadım :) Çünkü açıkçası biz bebeği yeni düşünmeye başladık ve kimse de beklemiyor bizden böyle bir haberi eşim de ben de fazlaca kariyer odaklı olduğumuz ve çok fazla seyahat ettiğimiz için 'onlar daha çocuk yapmaz' diyorlar sürekli bizim için :) haliyle allah korusun ama ters bir gelişme olursa kimsenin aklına bebeği düşürmek istemiyoruz. Bir de yurt dışındayız eşimle, kariyer için geldik ikimiz de. Bebek olması durumunda ben kariyere ara vereceğim maalesef. Ailelere yüz yüze söylemek istiyoruz. En yakın noel tatili var burda gidebileceğimiz. O da Aralık sonu. Sanırım o zaman söyleyeceğiz :)Eşime, anneme, ablama ve çok samimi birkaç arkadaşıma söyledim sadece☺ aslında baya söylemiş gibi olmuşum ama onlardan kimse duymaz henüz. Kalp atışını duymadan başka kimseye söylemeyi düşünmüyorum bende
Bu arada çok teşekkürler hepimiz için hayırla sağlıkla olsun inşallah
Bende onu anlamadım işte bana bugün acilde polikliniğe git dediler gitsem nolcak ki boşuna bieşy görünmücek zaten söylemek istemesemde duyuluyor ya şuan bi kaç kişi biliyor ama genel olarak kalp atışını duyunca söylemeyi düşünüyorumHiç acele etmeyin. Tabi iki gün arayla kan testi verip artışı görün dış gebeliğe karşı ama çok tez canlı olmamak lazım. Kese görünmese dış gebelik mi acaba deniyor, bebek görünmese kese var ama boş gebelik olabilir deniyor. Bana göre de en iyisi şu hormonlar iyice yükselince ultrason kontrolüne gitmek. Erken gidince zaten bir şey görünmüyor.
Hadi hayırlı olsun :)
Bir şey soracağım; hamile olduğunuzu söylüyor musunuz sizler? BEn bebeğin kalp atışını duymadan kimseye söylemeyi düşünmüyorum mesela :)
Ben eşim dışında henüz kimseyle paylaşmadım :) Çünkü açıkçası biz bebeği yeni düşünmeye başladık ve kimse de beklemiyor bizden böyle bir haberi eşim de ben de fazlaca kariyer odaklı olduğumuz ve çok fazla seyahat ettiğimiz için 'onlar daha çocuk yapmaz' diyorlar sürekli bizim için :) haliyle allah korusun ama ters bir gelişme olursa kimsenin aklına bebeği düşürmek istemiyoruz. Bir de yurt dışındayız eşimle, kariyer için geldik ikimiz de. Bebek olması durumunda ben kariyere ara vereceğim maalesef. Ailelere yüz yüze söylemek istiyoruz. En yakın noel tatili var burda gidebileceğimiz. O da Aralık sonu. Sanırım o zaman söyleyeceğiz :)
Sizin durumlar farklıymış ne kadar geç söylense o kadar iyi ama işte bi yerden duyulsa yayılıyor bizim burda akrabalar çok birde biz 8 aydır falan istiyordukBen eşim dışında henüz kimseyle paylaşmadım :) Çünkü açıkçası biz bebeği yeni düşünmeye başladık ve kimse de beklemiyor bizden böyle bir haberi eşim de ben de fazlaca kariyer odaklı olduğumuz ve çok fazla seyahat ettiğimiz için 'onlar daha çocuk yapmaz' diyorlar sürekli bizim için :) haliyle allah korusun ama ters bir gelişme olursa kimsenin aklına bebeği düşürmek istemiyoruz. Bir de yurt dışındayız eşimle, kariyer için geldik ikimiz de. Bebek olması durumunda ben kariyere ara vereceğim maalesef. Ailelere yüz yüze söylemek istiyoruz. En yakın noel tatili var burda gidebileceğimiz. O da Aralık sonu. Sanırım o zaman söyleyeceğiz :)
Gününüz ne kadar geçmiştiMaşallah baya bir sabırlıymışsınız :) bizden uzun süredir beklenti içindeydiler, bir dönem biz istemedik sonra bi ara olmadı ara verdik, şimdi düşünmeye başlayınca oluverdi inşallah sağlıkla ilerler de tabiki
25 düşük bir değer mi peki ya şimdi sizinkileri okuyunca bana düşük geldi sanki
İlk gebeliğiniz mi ? daha önce riskli bir hamilelik geçirmediyseniz bence hiç birşey olmaz. Ben doktora gittiğimde kese görünmedi ve doktor normal muhtemelen değerlerin 1500 den düşüktür dedi ki öyleymiş gerçektende ama yine de mahzunlaşmıştım biraz :) insan ultrasona girdi mi herşeyi görmek istiyor :) acabalarla beklemek çok zor. ama kan değerlerinize baktırın tabi.Bende onu anlamadım işte bana bugün acilde polikliniğe git dediler gitsem nolcak ki boşuna bieşy görünmücek zaten söylemek istemesemde duyuluyor ya şuan bi kaç kişi biliyor ama genel olarak kalp atışını duyunca söylemeyi düşünüyorum
Aslında çok sabırlı değilimdir ama bu konuda üstüme dinginlik çöktü :)eşim tutamadı birkaç iş arkadaşına söyledi ama ben baya sakinim :) Sizin durumunuz farklı tabi.. aileler beklenti içinde olunca siz söylemeseniz de onlar soruyor zaten :) Canım benim ilk gebeliğim o yüzden değerlerden falan çok anlamıyorum ama bana doktor değerin şu kadar olmalı gibi bir şey söylemedi. 2 günde bir istikrarlı bir artış olmalı dedi (yaklaşık 2 katı kadar) dolayısıyla istersen bir gün sonra aynı saatte tekrar kan ver. Bana doktor aynı saat olmasını söyledi. Tahlillerin biri sabah biri akşam olursa yanılma payı olabilir dedi. Ben iki tahlilimi de işe gitmeden sabah 7:30 da yaptım :)Maşallah baya bir sabırlıymışsınız :) bizden uzun süredir beklenti içindeydiler, bir dönem biz istemedik sonra bi ara olmadı ara verdik, şimdi düşünmeye başlayınca oluverdi inşallah sağlıkla ilerler de tabiki
25 düşük bir değer mi peki ya şimdi sizinkileri okuyunca bana düşük geldi sanki
Gününüz ne kadar geçmişti
Evet ilk gebeliğim ama mayıs ayında kimyasal olmuştu biraz da ondan bu kadar tedirginim sanırım 5000 de falan görülüyor muş galiba kese falan tam araştırmadım henüz İnşAllah sıkıntısız geçer herşey ya pazartesi olsa da kan versem bir an önceİlk gebeliğiniz mi ? daha önce riskli bir hamilelik geçirmediyseniz bence hiç birşey olmaz. Ben doktora gittiğimde kese görünmedi ve doktor normal muhtemelen değerlerin 1500 den düşüktür dedi ki öyleymiş gerçektende ama yine de mahzunlaşmıştım biraz :) insan ultrasona girdi mi herşeyi görmek istiyor :) acabalarla beklemek çok zor. ama kan değerlerinize baktırın tabi.
Aslında çok sabırlı değilimdir ama bu konuda üstüme dinginlik çöktü :)eşim tutamadı birkaç iş arkadaşına söyledi ama ben baya sakinim :) Sizin durumunuz farklı tabi.. aileler beklenti içinde olunca siz söylemeseniz de onlar soruyor zaten :) Canım benim ilk gebeliğim o yüzden değerlerden falan çok anlamıyorum ama bana doktor değerin şu kadar olmalı gibi bir şey söylemedi. 2 günde bir istikrarlı bir artış olmalı dedi (yaklaşık 2 katı kadar) dolayısıyla istersen bir gün sonra aynı saatte tekrar kan ver. Bana doktor aynı saat olmasını söyledi. Tahlillerin biri sabah biri akşam olursa yanılma payı olabilir dedi. Ben iki tahlilimi de işe gitmeden sabah 7:30 da yaptım :)
Yani henüz geçmemiş gününz normal gibi yarından sonra tekrar yaptırıcaksınız demi İnşAllah iki kat artmış olurBugün 30ncü günümdeydim döngünün, aslında 32 günde bir falan oluyordum
İlk gebeliğiniz mi ? daha önce riskli bir hamilelik geçirmediyseniz bence hiç birşey olmaz. Ben doktora gittiğimde kese görünmedi ve doktor normal muhtemelen değerlerin 1500 den düşüktür dedi ki öyleymiş gerçektende ama yine de mahzunlaşmıştım biraz :) insan ultrasona girdi mi herşeyi görmek istiyor :) acabalarla beklemek çok zor. ama kan değerlerinize baktırın tabi.
Aslında çok sabırlı değilimdir ama bu konuda üstüme dinginlik çöktü :)eşim tutamadı birkaç iş arkadaşına söyledi ama ben baya sakinim :) Sizin durumunuz farklı tabi.. aileler beklenti içinde olunca siz söylemeseniz de onlar soruyor zaten :) Canım benim ilk gebeliğim o yüzden değerlerden falan çok anlamıyorum ama bana doktor değerin şu kadar olmalı gibi bir şey söylemedi. 2 günde bir istikrarlı bir artış olmalı dedi (yaklaşık 2 katı kadar) dolayısıyla istersen bir gün sonra aynı saatte tekrar kan ver. Bana doktor aynı saat olmasını söyledi. Tahlillerin biri sabah biri akşam olursa yanılma payı olabilir dedi. Ben iki tahlilimi de işe gitmeden sabah 7:30 da yaptım :)
Yani henüz geçmemiş gününz normal gibi yarından sonra tekrar yaptırıcaksınız demi İnşAllah iki kat artmış olur
Kimyasal gebeliği bir çok kadın geçiriyor ancak genelde adetle bebek kaybedildiğinden farkedilmiyor bile. Kim bilir daha önce belki ben de geçirmişimdir. O yüzden adet tarihinden önce test yapmamak gerek aslında. Evet üstten baktıracaksanız 5000 sanırım ama burda vajinal gidiliyor ilk 3 ay ultrason kontrollerinde. Dolayısıyla 1500-2000 yeter diyor doktorlar.Evet ilk gebeliğim ama mayıs ayında kimyasal olmuştu biraz da ondan bu kadar tedirginim sanırım 5000 de falan görülüyor muş galiba kese falan tam araştırmadım henüz İnşAllah sıkıntısız geçer herşey ya pazartesi olsa da kan versem bir an önce
Sonucunuzu yorumlayan doktor söyler zaten doğrusunu ama bildiğim kadarıyla öyle olması gerekiyor. Zaten olur hiç endişelenmeyin. Kanı bugün saat kaçta verdiyseniz pazartesi aynı saatlerde bir daha kan verin bakın artışa bakalım.Evet inşallah pazartesi yaptırmayı düşünüyorum, o zaman 50 ve üstü mü olması gerekiyor?
Evet ama %60 artsa da iyi diyorlarEvet inşallah pazartesi yaptırmayı düşünüyorum, o zaman 50 ve üstü mü olması gerekiyor?
Evet öyleymiş ama o zaman adetim nerdeyse bir hafta geçmişti öyle kanama olmuştu siz nerede yaşıyorsunuz kurallar farklı normalde diyorlar ya ilk zamanlar alttan muayene tehlikeli demek ki öyle birşey yokKimyasal gebeliği bir çok kadın geçiriyor ancak genelde adetle bebek kaybedildiğinden farkedilmiyor bile. Kim bilir daha önce belki ben de geçirmişimdir. O yüzden adet tarihinden önce test yapmamak gerek aslında. Evet üstten baktıracaksanız 5000 sanırım ama burda vajinal gidiliyor ilk 3 ay ultrason kontrollerinde. Dolayısıyla 1500-2000 yeter diyor doktorlar.
Sonucunuzu yorumlayan doktor söyler zaten doğrusunu ama bildiğim kadarıyla öyle olması gerekiyor. Zaten olur hiç endişelenmeyin. Kanı bugün saat kaçta verdiyseniz pazartesi aynı saatlerde bir daha kan verin bakın artışa bakalım.
Ben Fransa'dayım. Evet burda doktor olayı biraz daha farklı. Doktor açıkça gider gitmez dedi ki bilimsel geçerliliği olmayan hiçbir konuda endişe yapmanızı istemiyorum. düşecek çocuk düşecekse bacaklarından tavana assak tutamayız,ilişkiye girmek ya da vajinal ultrason da risk değildir aksine dış gebelik vs daha büyük risktir ve hayati risk taşır ya da ilaçla tedavi edilebilecekken operasyona almak zorunda kalırız bu nedenle onları erken tespit etmek çok önemli dedi o yüzden ilk üç ay vajinal ultrasonla bakıyorlar. Normal ultrasona göre 1-2 hafta erken sonuç verdiği için öyle tercih ediyorlar. Ben de doktora sordum aynısını aksine son aylar doğumu tetikleyebileceği için cinsel ilişki ve vajinal ultrason tercih etmiyoruz, ilk aylar hiçbir sakıncası yok dedi :)Evet öyleymiş ama o zaman adetim nerdeyse bir hafta geçmişti öyle kanama olmuştu siz nerede yaşıyorsunuz kurallar farklı normalde diyorlar ya ilk zamanlar alttan muayene tehlikeli demek ki öyle birşey yok
Genelde öyle bir algı var ya işte vajinal ultrason tehlikeli falan diye bazıları öyle diyor ama sağlık için ne gerekiyorsa yapılmalı ya mesela ben hiç beklemiyordum bu ay hamile olmayı hatta prolaktin yüksekti ilaç bile aldım adet olup başlayacaktım.ama gerek olmadı şuan ve spekulum takarken zorlandım pek baktıramadım ama ultrason acıtmıyor pek.Ben Fransa'dayım. Evet burda doktor olayı biraz daha farklı. Doktor açıkça gider gitmez dedi ki bilimsel geçerliliği olmayan hiçbir konuda endişe yapmanızı istemiyorum. düşecek çocuk düşecekse bacaklarından tavana assak tutamayız,ilişkiye girmek ya da vajinal ultrason da risk değildir aksine dış gebelik vs daha büyük risktir ve hayati risk taşır ya da ilaçla tedavi edilebilecekken operasyona almak zorunda kalırız bu nedenle onları erken tespit etmek çok önemli dedi o yüzden ilk üç ay vajinal ultrasonla bakıyorlar. Normal ultrasona göre 1-2 hafta erken sonuç verdiği için öyle tercih ediyorlar. Ben de doktora sordum aynısını aksine son aylar doğumu tetikleyebileceği için cinsel ilişki ve vajinal ultrason tercih etmiyoruz, ilk aylar hiçbir sakıncası yok dedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?