Haziran 2020 anneleri& bebiş bekleyenler..

Hay allah o nasıl bir şey öyle. Çok geçmiş olsun. Farklı yerlerde ölçülüp 100-200 oynamasını anlarım da 1500 olan değerin 400 çıkması ve sonra 1200 çıkması çok enteresan. İşlerini ciddiye almıyor bu insanlar

Doğu bambaşka cidden 20 yıl geri herşey burada yaşayan insanlara yazık. Biz bir süreliğine buradayız allahtan. Bir de bu kadar riskli bir gebelik olunca en ufak hata hayata mal oluyor

Doğu bambaşka cidden 20 yıl geri herşey burada yaşayan insanlara yazık. Biz bir süreliğine buradayız allahtan. Bir de bu kadar riskli bir gebelik olunca en ufak hata hayata mal oluyor
Evet sormayın. Ben yazın türkiye de annemin ısrarıyla genel check up a girdim. Bizim ailede demir eksikliği vardır tüm kadınlarda ben de halsiz hissedince annem gel baktıralım dedi. Sonuçta demir, d vitamini ve b12 eksikliği çıktı. Türkiye’deki doktor açık açık dedi ki madem fransa da yaşıyorsunuz, ilaçlarınızı ordan almanızı tavsiye ederim. Çok daha etkili olur vitaminleri, buradaki insanlar avrupadan getirtiyor dedi. İçtiğimiz ağrı kesicilerin, parol gibi ilaçların bile etken maddeleri avrupa da farklı, daha sağlıklı dedi. Kanım dondu. . Sonra türkiye de neden herkes sürekli hasta... minicik bebekler hastanede serum yiyor dakika başı hasta. çok dikkatli olmak lazım. Çocuklara yapılan aşıların çoğu bile avrupa da yok. Türkiye 3. Dünya ülkesi kategorisinde olduğundan denek olarak kullanılıyor çocuklarımız. Burada türk marketine girdim geçen. Peynir sucuk gofret vs hep değişik gurbetçi markaları. Dedim keşke türkiye deki markaları getirseniz insan özlem giderir. Dedi ki getiremiyoruz, yasak. türkiye deki markaların çoğu avrupa da yasaklı, ürün içeriğinde insan sağlığı için tehlikeli maddeleri kullanıyor. Haliyle almanya da holllanda da üretilen, avrupa yönetmeliğine uygun maddeler içeren markaları satabiliyoruz dedi. Yine şok oldum. Biz türkiye de hergün yiyorduk o çikolata cips gofret peynir vs yi. Çok dikkatli olmak lazım. Artık barkod uygulamaları var, oradan yasaklı madde var mı görülüyormuş. Yani sadece hastanelerde değil her alanda kendinize bu süreçte çok dikkat edin

Maalesef öyle geçen yıl bir avrupa turu yapmıştık eşimle fiyatların birim olarak düşük olmasına şok olduk önce (en basit örnek 1500 euro asgari ücret olan bir ülkede zeytinyağı 3.5 euro aynı dönem bizim ülkemizde 1500 tl asgari ücret ve zeytinyağı 30 tl di) sonra ürün içeriklerinde büyük şok yaşadık. gerçekten yaşam standartlarımız çok düşük insana verilen değer az bilinçli insanlar çoğalsa da yeterli değil maalesef.

Ya birde benim çok kasık ağrım oluyo sizde de öyle mi kızlar

Ara ara sancı oluyor ama sanki karnımda bi sızı var sürekli
Siz yine doktor kontrolünü ihmal etmeyin ama bende de ara ara sancı oluyor, özellikle geceleri ya da sabahları. Gün içinde daha iyiyim. Ancak ağrılarım uzun sürmüyor. Sizin günlük hayatınızı etikleyecek kadar ağrınız varsa bir görünün.

Günlük hayatımı etkilemiyor ama bi kaç gün daha devam ederse gitmeyi düşünüyorum

Siz kaç haftalıksınız

Canım makinaların hassasiyetleri bile farklı olabiliyor, maşallah bebişe sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Siz kaç haftalıksınız
Günlük hayatınızı etkilemiyorsa bir sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ben son adet tarihime göre 6 haftalık görünüyorum ancak benim adet döngüm 35 günde bir olduğundan yumurtlamam 9-10 eylül gibiydi ve daha adetim geçeli 1 hafta oldu. Ben bebeğin 5 haftalık olduğunu düşünüyorum :)

Anladım ultrason da çıkar zaten gittiniz mi kontrole ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz

Anladım ultrason da çıkar zaten gittiniz mi kontrole ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz
Gittim elbette. 26 sında adet olmam gerekiyordu, 27 sinde idrar testi yaptım, 28 inde hemen doktora gittim. Ancak gecikmeden 2 gün sonra olduğu için ultrasonda bebek, kese çıkmadı tabi. Doktor beta hcg 1500 civarı olması lazım görmek için ancak rahim kalınlaşmış ve aşağıda hamilelik için uygun görünüyor dedi. Salı ve perşembe kan testi istedi. Salı beta hcg 2000, perşembe 4000 çıktı. Yani 2 ye katlanarak arttığını hesaba katarsak doktora gittiğimde 750 civarıymış sanırım. Sonra doktorla konuştuk, folik asit başlattı, bir dizi test istedi kanda ve idrarda. kan değerlerimdeki eksiklikleri görmek vs için. Gelip gitme bir dahaki ultrasona geldiğinde vitaminlerini vereyim direkt dedi. Sonuçlar çıkınca doktora tekrar mail atıp tekrar ultrason için randevu alıcam. Ama ben 2 hafta sonra kadar gidip kese ve bebeği birlikte görmek istiyorum. Burada doktorlar da rahat zaten açıkçası:) onlara göre adet olmak kadar normal bir süreç hamilelik. Kanama, ağrı vs olmadığı sürece, beta hcg artışı da istikrarlıysa sürekli çağırmıyorlar. Bakalım muhtemelen haftaya ya da sonraki hafta tekrar gideceğim. Siz gittiniz mi?

Tek seferde halletmek daha iyidir ya ben daha kan testi de yaptırmadım pazartesi sağlık ocağına gidip yaptırmayı düşünüyorum bugün iki hastane acilinde de test yapmadılar yani daha hiç gitmedim polikliniğe falan zaten daha dün öğrendim tam 4 haftalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…