- 20 Kasım 2012
- 2.794
- 79
-
- Konu Sahibi superisi_21
5i döllendi ama 1i çok iyiymiş, gerisi yarın netleşirmiş, senn kaçtane var 5. Gün mü transfer canım
Bugün doktorla görüşmem vardı. Bazı vitaminler verdi. Bunları kullan, ağustosta başlayalım dedi.
Beni haziran ayı listesinden çıkartabilirsiniz. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun. İnşallah listedeki herkes en kısa zamanda bebeğini kucağına alır.
mrBugün doktorla görüşmem vardı. Bazı vitaminler verdi. Bunları kullan, ağustosta başlayalım dedi.
Beni haziran ayı listesinden çıkartabilirsiniz. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun. İnşallah listedeki herkes en kısa zamanda bebeğini kucağına alır.
inşallah o bi tanesi şampiyon olur.
canım canını sıkma nolur geç olsun pozitif olsun inşallah
mr
Ankara mrb doktorun kim ankarada isen tabi..ben baskentte giduyorumda bende temmuzda basliycaz
transferi olacak arkadaşlarım dualarım sizinle.sonuçlarınız hayırlı olsun inşallah.o ultrasonda nokta gibi inci tanesini görünce bambaşka hissetmiştim..çok farklı bir duygu..inşallah sonuna kadara yaşarız bu duyguyu.yavrularımızı sağlıklı bir şekilde büyütmek nasib olur hepimize.
Daha önce başka başlık altında bir arkadaş paylaşmıştı ve çok beğenmiştim. Transferi yapılan arkadaşlar işinize yarar diye düşünüyorum.
Şu linkte transferden sonra gün gün ne olduğu anlatılmış.
What Happens After an Embryo Transfer? | NYU Fertility Center
Burası New York Universitesi'nin sitesi, infertilite merkezi'nin. Maalesef türkçe böyle bir kaynak yok..
Dileyenler için ben çevireyim..
Üçüncü gün transferinin ertesi gününü 1. gün sayarak, embriyonun gelişimi:
1 - Embriyo gelişmeye devam eder, 6-8hücreden, "morula" adı verilen yapıya dönüşür.
2. gün- Morula bölünmeye devam eder, "blastokist"e dönüşür
3. gün- Blastokist, kabuğunu kırmaya başlar.
4. gün- Blastokist, kabuğundan çıkmaya ve rahim duvarına temas etmeye başlar.
5. gün- Blastokist, rahim duvarına daha çok yaklaşır ve tutunmayı başlatır.
6. gün- Tutunma devam eder.
7. gün- Tutunma tamamlanmıştır, fetüs ve plasentayı oluşturacak hücreler gelişmeye başlar.
8. gün- HCG, annenin kan dolaşımına girmeye başlar.
9. gün- Fetüs gelişimi ve HCG salınımı devam eder.
10. gün- Fetüs gelişimi ve HCG salınımı devam eder.
11. gün- HCG seviyesi, gebeliği tespit edecek kadar yükselmiştir.
iyi akşamlar superisi tedavin hayırlı olsun sonu mutlu bitsin inş...sana uzun protokol yapılacakmış nsalı karar verdi buna doktorlar senin kaçıncı denemedendislm kızlar nasılsınızzbu aralar yoğunum genelde okudum ama bişeyler yazamadımm.uzun protokol tedavime dün start verildi bugünde ikinci iğnemi yaptım:18::18:cuma günü Allahın izniyle başlamış oldumm
yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyorumbirazdan ekleyeceğim onları.tedavisi ertelen arkadaşlar en kısa zamanda kendileri için daha hayırlı olan zamanda başlamalarını diliyorumm ve de ayrıca kızlar listemizden çıkarmıyorum sizleri bizi bırakıp gitmek yok takipteyiz her zaman
canım ne güzel yaaa sevindim hadi hayırlı olsun
bizim toplanan yumoşlardan 8 i dolu çıkmış 4 ü elenmiş 4 tane çok iyi giden embriyomuz varmış bizim transfer günüde belli oldu yarın transfer var
yani 3. gün embriyosu oluyo
teşekkür ederim canımiyi akşamlar superisi tedavin hayırlı olsun sonu mutlu bitsin inş...sana uzun protokol yapılacakmış nsalı karar verdi buna doktorlar senin kaçıncı denemedendi
canım daha öncesinden doktora gitmişsen eğer o gerek gördüyse folik asit,vitamin vs şeyler veriyor.ben kür falan yapıyım mı demiştim sen bilirsen bilimsel olarak kanıtlanmadığı için fayda sağlıyor mu sağlamıyor mu bizde bilmiyoruz demişti.bana bırakmıştı.yumurta kalitesi için incir,bal-tarçın-çörekotu,arı poleni,öneriyorlar soğan kürü de meşhur saraçoğlunun sitesinde yazıyor.kimi kullananlar da kist yaptığı söylüyor kimileri çok işe yaradığından bahsediyor sana kalmış yani canımmhanımlar merhaba ben temmuzda tüp bebek yaptırıcam öncesinde yapmam gereken şeyler var mı
canım güzel geçtiğine çok sevindimm maşallahh çok güzel yumurta sayın varrmerhaba kızlar..bugün pembe mavide opum gerçekleşti..çok güzel ilgilendiler.doktorum güzel geçtiğini söyledi..18 tane yumurta toplamışlar.tabi arada fire verenler olacak...pazartesi bilgi vereceklermiş gelişimleri ile ilgili..artık sona doğru yaklaşıyoruz..rabbim yüzümüzü güldürsün inşallah.şimdiden sabırsızlanıyorum bebişlerimi almak için...benimde göbüşüm dolsun artık yahu
canım tedavin hayırlı olsun hoşgeldin aramızaİki iğne bir hap verdi. Yaşlı olmama rağmen tüp bebek hakkında Google'dan okuduğum şeyler dışında birşey bilmiyorum. hatta iğne olmak için bile yine Cihangir'den kalkıp Maslak Acıbadem'e gidiceğim.İğneleri yanlış anlatırsam yanlış yaparlarsa diye korkuyorum:/ geç evlendim. Geçen yıl 10 haftalık bir düşük ve 1 kimyasal gebelik sonrası bir daha gebe kalamadım. Doktorum İbrahim Bildirici hemen tüp bebek dedi. Umarım ilk denemede olur. Bülent bey açık ve net bir ifadeyle "sizin için tek yol tüp bebek" dedi. En yaşlı hastaları 44 yaşındaymış. Herkesin şansı açık olsun.
İki iğne bir hap verdi. Yaşlı olmama rağmen tüp bebek hakkında Google'dan okuduğum şeyler dışında birşey bilmiyorum. hatta iğne olmak için bile yine Cihangir'den kalkıp Maslak Acıbadem'e gidiceğim.İğneleri yanlış anlatırsam yanlış yaparlarsa diye korkuyorum:/ geç evlendim. Geçen yıl 10 haftalık bir düşük ve 1 kimyasal gebelik sonrası bir daha gebe kalamadım. Doktorum İbrahim Bildirici hemen tüp bebek dedi. Umarım ilk denemede olur. Bülent bey açık ve net bir ifadeyle "sizin için tek yol tüp bebek" dedi. En yaşlı hastaları 44 yaşındaymış. Herkesin şansı açık olsun.