haziran 2013' te tüp bebek yaptıracak anne adaylarımızzzzz

kızlar bakın burda bi açıklama buldum ben

Loğusa gıdası,Bebek maması: Resulullah (s.a.v) Efendimiz “”Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur.Çünkü hurma Hz.Meryem’in lohusalığındaki yiyeceği idi.Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryem’e ikram ederdi.”” buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. Tabipler yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır. Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.””250gr. hurma, 100gr. polen, 50gr. badem içi, 50gr. ceviz içi, 100gr. zeytinyağı, 150gr. halis bal, 50gr. hıyar çekirdeği, 500gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir.””Soğutulup ömür boyu yenebilir.

bence yenebilir

kızlar bakın burda bi açıklama buldum ben

Loğusa gıdası,Bebek maması: Resulullah (s.a.v) Efendimiz “”Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur.Çünkü hurma Hz.Meryem’in lohusalığındaki yiyeceği idi.Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryem’e ikram ederdi.”” buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. Tabipler yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır. Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.””250gr. hurma, 100gr. polen, 50gr. badem içi, 50gr. ceviz içi, 100gr. zeytinyağı, 150gr. halis bal, 50gr. hıyar çekirdeği, 500gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir.””Soğutulup ömür boyu yenebilir.

bence yenebilir

canım lohusayken yenir deniyor,bebeğin anneden alacağı sütün besleyici olması için
benim de bildiğim kadarıyla bebek doğunca ilk önce ağzına hurma sürülür.ama hamileyken kasılmaya neden oluyor
bence hamileyken yenmemeli

malatyada oldumm hiç alakam yok malatyayla fakat gittik ve mutlu son...en iyi dedikleri doktorlar foss çıktı yani janjanlı kliniklere bakmayın arkadaslar..allah herkese nasip etsiinnnnnnnnn

tebrikler canım tabikide nasipte varsa nerde yaptırırsan yaptır gelir bebişin allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :KK49::KK49::KK49::KK49:

Kızlar günaydın..Dün test yaptırdım ve sonuç pozitif :)) zaten 2 embriyo verilmişti sanırım ikiz bebişlerim geliyor değerim: 512 çıktı :))
ooooo maşallah hayırlı uğurlu olsun ramazan müjdesi ne güzel:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Destina vajinal baktılar ama karından da bakiyorlar bildiğim doktorunla konuş istersen. Vajinal neden istemiyorsun :KK31:
Zinnureyn merak ettik seni nerelerdesin durumlar nasıl
Aysegularik ne desek teselli olmayacak Suan aglayacaksin üzüleceksın biliyorum. Yakında geçecek inşallah gücünü toplayıp tekrar deneyeceksin Rabbim nasip edecek yakın bir vakitte inşallah.

nası karından kalp atışı duyulurmu????????

canım ne biliyim annem sıkıştırıp duruyo alttan baktırma zararı olur die kafam karışık yani :44::44::44::44::44:

kızlar yasini nasıl topluyorsunuz?? neye karar verdiniz?? ben 1 tane okurum dedim ama herkes bi tane olursa daha yoksa daha fazla da okurumm hepimizin niyetine!!!!!

canım birazdan listeyi yapcam ordan takip edebilirsin daha eksiğimiz var

laboranta rica etmiştim durumumu söylemiştim
netten girdim hastane sonuçlarına çıkmış
392 olmuş,ilki 183 tü 2 kar artmış görünüyo ama
emin olamadım durumum hakkında
canım güzel haberlerini bekliyom :KK19::KK19::KK19:

Kızlar dunden beri rahatsızlık veren ve alt tarafıma vuran bir ağrım vardı. Bugün crinone jel baya pembe geri geliyor.ne yapsam sizce. Hamilelerden böyle olan varmı

bende transferden sonrada testten sonrada hiç olmadı canım yaaaa keşke yardımcı olabilsem :KK50::KK50::KK50:doktoruna danıştınmı???????

Sevineyim mi sevinmeyeyım mı bılemedım ıcım bı garıp oldu dedım kı ılaçlardan ılaçlardan bugun transferımın 8 gunu gıttım 3 tane test aldım ve hemen yaptım tek ç,zgiyi çoknet gördüm zaten bellıydı dedım odam bıraz karanlık ısıgı acıp tekrar baktım bellı belırsız 2 cizgiyide gördum dedım kı acaba yalnıs mı goruyorum bı daha baktım cok net degıl sılık gıbı 2 cizgi daha erken bılıyorum ama dayanamıyorum ben catlayacagım meraktan

hehehehehe sabırsızlar kulübüne hoşgeldin :KK3::KK3::KK3:

ikinci çizgi sonradan çıksada genelde kanda pozitif oluyo inşallah seninde öyledir :KK16::KK16::KK16:

kızlar bişey sorucam, cirinone jel ile ilgili bir sorun yaşadınız mı bende şuan kaşıntı ve yanma yapıyor. ne yapmalıyım
canım hiç olmadı ama doktoruna sor genelde böyle durumlarda aynı ilacın tablet olanı var ona geçerler geçmiş olsun

Kızlar B-HCG sonucum çıkmış şimdi hastaneyi aradım. 2 gün önceki B-HCG değerim 625 ti, bu günki B-HCG değerim 918 çıkmış. progesteron 396 çıkmış. nasıl sizce? neden 2 günde 2 katına çıkmadı acabaki??

değerin gayet iyi çıkmış kafanı hiç bulandırma hayırlı uğurlu olsun darısı keseye :KK9::KK9::KK9::KK9:

canımm bence hamişssiin wallaaa ben idrar testinde pozitif görmek istiyorummm ama hiç cesaretim yok.olmadığını düşünmeye başladımm artıkk:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

sen transfer gününü sayarak mı 8.gün diyorsun canımm????

bekleme süreci zor canım ya bu gel gitler ondan ama inşallah bu işin sonunda hep beraber halayını çekicez :KK19::KK19::KK19::KK19:

kızlarrr

transferden sonraki 12. gün değerim 300 dü 15. gün 745 oldu 21. gün değerim yani bugün 6421 çıktı. doktordan geliyorum muayene etti , çift kese gözüktü, hala inanamıyorum. çok küçükler haftaya kalp atışlarını duyabiliriz dedi. ben bir tane isterken rabbim 2 tane verdi.

aranızda çoğul gebelik yaşayan varmı.

ayyy canım çok sevindim turgut bey hepimize sana bana elifnaza uğurlu geldi ne güzel hepimiz hamişiz :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tekrar çoooook tebrik ederim allahım sağlıklı sıhhatli hamilelik nasip etsin :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK66::KK66::KK66::KK66::KK19::KK19::KK19::KK19::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

öncelikle tebrik etti ve artışın güzel olduğunu söyledi
kanama olabilir dinlenin korkulacak bişi yok dedi
ancak an itibariyle benimkiler gene geldi:KK43:

canım benim sakın ayakta dolanma geçecek inşallah dualarım senle ve bebişinle :26::26::26::26::26:

Arkadaşlar,

Müjdeli haberim var, HAMİLEYİM.Değerim 167, cuma günü tekrar kan için çağırdılar.Çok mutluyum, Allah hepinize nasip etsin, hep birlikte kucaklarımıza almayı nasip etsin.Hemşire değerin çok iyi dedi, iyi değil mi bu değer? Bu arada telefon beklerken 2 yasin de ben okudum, listeye ekleyebilirsiniz.

birde bende yasin okuyabilirm kaç adet

ne güzel gün maşallah kaç hamiş eklendi listeye canım çok tebrik ederim çok sevindim :KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar bi sorum olacak:44:
doktoruma şu an gidemiyorum telefonda da aramak istemiyorum.bilenler cevap versin lütfen:)))):KK23:
14 hZİRANDA TRANSFERİM YAPILDI 2.GÜN EMBRİOSU,26 haziran da test günümdü.kalp atışları ne zaman duyulur acaba???ona göre doktora gidyim.şu an kaynıvalidemlerdeyim de:)
tecrubeli arkadaşlaaaaar cevap lütfen:KK19:

arkadaşlar yasinleri okudukça haber verirseniz düzenleme yaparım allahım kabul etsin aminnnnnnnn

safak_d

zinureyn__________2 tane okudu

kardelen_27__________1 tane okudu

melek181__________1 tane okudu

nurdanur_________4 tane okudu

canan456

sea1905_________3 tane okudu

elif_su06__________1 tane okudu

mıraclevalerıe___________2 tane okudu

1demetumut_______1 tane okudu

destina38____________2 tane okudu

mavera19________1 tane okudu

ebruli_3576___________2 tane okudu

lal78lal________2 tane okudu

mavipembe38

hndslm_______1 tane okudu

bambi34_________2 tane okudu

elifnaz2013_________4 okudu

highchemist________1 tane okudu

ahha_________1 tane okudu

erva_nnur

flufem ______2 tane okudu

ikinci çizgi sonradan çıksada genelde kanda pozitif oluyo inşallah seninde öyledir :KK16::KK16::KK16:

sabırsızlar klubune gırdıgım ıcın cok mutluyum sayılı gun cabuk gecer derler ya o askerlıkteydı esımde saydım cabuk gectı bu malesefkı ona benzemıyor gecmek bılmedı 8 gunu de devırdık ama ne yapalım acaba cumaya saglık ocagında kan testımı yaptırsam kı daha açılmamıs 2 tane daha testım var onlarımı yapsan her ne kadar takmıyor gıbı cevreme ızlenım versemde sanırım sıyıranlar arasına gırmeyıde basaracagım az kaldı :44: :44: :44:

doktoruma şu an gidemiyorum telefonda da aramak istemiyorum.bilenler cevap versin lütfen:)))):KK23:
14 hZİRANDA TRANSFERİM YAPILDI 2.GÜN EMBRİOSU,26 haziran da test günümdü.kalp atışları ne zaman duyulur acaba???ona göre doktora gidyim.şu an kaynıvalidemlerdeyim de:)

6. Haftada duyulmuştu canım benimki yani 6+0 da hayırlı olsun hamileliğin bhcgen kaçtı

cnm keseyı 18-20 gunde goruyorsun bıldıgım kadarıyla da testı yaptırdınmı sen doktorunun yonlendırmesı gerekıyor senı sen neden aramıyorsun kı keseyı gordun mu ?

cumaya kadar bıtırelım yasınlerı bari ben yarında okurum haber verırım adetı ekleme yaparsın cnm adet vermeyeyım okuyabıldıgım kadar okuyacağım

kızlar benim evde net yok, komşudan aldığım ödünç vınn'la ancak bu kadar girebiliyorum :KK76:
sizden ayrı kalmak burkuyor içimi.. takip edemiyorum gelişmeleri..
bu gün 15. günümüz meleklerimle, ağrılarım epey azaldı çok şükür.
ağrılar azaldıkça içimde tuhaf bir boşluk oluştu nedense :KK50:
15 temmuzda kese görmeye gidecez, inşallah görünürler(transfer sonrası 20. günümüz olacak) :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
15 temmuzda 5+1 olucaz. keseler görünür mü sizce??
5. haftada kese 6. haftada kalp atışı diyo heryerde
ama kişiye göre farklılıklar gösteriyor haliyle :KK49:

bu arada Ramazan nedeniyle ben de çok sevdiğim hurmadan her gün yiyordum.
iyi ki burda bilgi vermişsiniz..
Allah razı olsun canlarım. bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacam :KK49:

kızlar bu arada biz tedavi süresince eşimle birlikte arı poleni tüketmiştik.
yumurta ve sperm kalitesi için
hamilelik döneminde kullanılmasının bi sakıncası var mı aceba.
nette bakındım biraz ama tatmin edici bi bilgi bulamadım.
daha önce tecrübe eden ya da doktoruna soran var mı?
ben pazartesi gittiğimde soracam inşallah. size de yazarım :KK34::KK34:

sabırsızlar klubune gırdıgım ıcın cok mutluyum sayılı gun cabuk gecer derler ya o askerlıkteydı esımde saydım cabuk gectı bu malesefkı ona benzemıyor gecmek bılmedı 8 gunu de devırdık ama ne yapalım acaba cumaya saglık ocagında kan testımı yaptırsam kı daha açılmamıs 2 tane daha testım var onlarımı yapsan her ne kadar takmıyor gıbı cevreme ızlenım versemde sanırım sıyıranlar arasına gırmeyıde basaracagım az kaldı :44: :44: :44:

ebrulii canımm testi yaptınn bir nebze olsun rahatladın walla,darısı bize olsunn ama bu yapma cesaretini nasıl bulcam:18::18: bulsam da silik çizgiyi bende görür müyüm aceba?????

bn sana naptıımı anlatayım da gül:)
tranferin 9 uncu günü mü neydi.sabah pembe akıntı geldi be de okula gidiyorum arkadaşın arabasında.böyle böyle oldu dedim.telaşlandım korktum.işimiiz gücümüzü bıraktıkki seminer dönemiydi,geri döndük,bana testi aldk e tabi doğru okula.:KK55:..okulda test yapılır mı yapılmaz mı derken cesarete geldim,içtim suları içtim içtim...şimdiye kadar kaç tane gebelik testi alan ben sen kalk o idrar damlatlacak olan yere değil de test bölümüne idrarı damlat:KK9:.e test bözudu tabiii.boşa gitti...:KK9:dönüşte aldım evde tekrar yaptım.ama negatifti sonuç.eşime bunlar söylemedim bile.o ısrarla test gününü bekliyordu.haklıydı da .ama sabretmek zor tabiii:)

tebrikler canım tabikide nasipte varsa nerde yaptırırsan yaptır gelir bebişin allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :KK49::KK49::KK49::KK49:

ooooo maşallah hayırlı uğurlu olsun ramazan müjdesi ne güzel:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

nası karından kalp atışı duyulurmu????????

canım ne biliyim annem sıkıştırıp duruyo alttan baktırma zararı olur die kafam karışık yani :44::44::44::44::44:

canım birazdan listeyi yapcam ordan takip edebilirsin daha eksiğimiz var

canım güzel haberlerini bekliyom :KK19::KK19::KK19:

bende transferden sonrada testten sonrada hiç olmadı canım yaaaa keşke yardımcı olabilsem :KK50::KK50::KK50:doktoruna danıştınmı???????

hehehehehe sabırsızlar kulübüne hoşgeldin :KK3::KK3::KK3:

canım hiç olmadı ama doktoruna sor genelde böyle durumlarda aynı ilacın tablet olanı var ona geçerler geçmiş olsun

değerin gayet iyi çıkmış kafanı hiç bulandırma hayırlı uğurlu olsun darısı keseye :KK9::KK9::KK9::KK9:

bekleme süreci zor canım ya bu gel gitler ondan ama inşallah bu işin sonunda hep beraber halayını çekicez :KK19::KK19::KK19::KK19:

ayyy canım çok sevindim turgut bey hepimize sana bana elifnaza uğurlu geldi ne güzel hepimiz hamişiz :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tekrar çoooook tebrik ederim allahım sağlıklı sıhhatli hamilelik nasip etsin :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK66::KK66::KK66::KK66::KK19::KK19::KK19::KK19::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

canım benim sakın ayakta dolanma geçecek inşallah dualarım senle ve bebişinle :26::26::26::26::26:

ne güzel gün maşallah kaç hamiş eklendi listeye canım çok tebrik ederim çok sevindim :KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

turgut bey hangi hastaneydi acaba?

Ark bugun dr a gittim e2 ve lh sonuclarim cok iyi cikmus masallah yumurtalar da gayet iyi dedi

su gobekten vurulan puregon mu nenegon muydu dozunu 230 uniteden 175 unite ye dusurdu bu iyi bir s3y mi bikemedim

Cumartesi ye kadar puregon menegon orgalutron kullanwcqgim

orgalutran ne ise yarıyor bilmiyorum

Bunlaru kullandiktan sonra cumqrtedi tekrar e2 ve lh testi verecegim

ve buyuk gun pazartesi opu olacqk

simdi cinsel perhizi nasil hesapliyirsunuz

biraz acik soracagim yarin aksam iliskite girip p.tesiyekadar 4 gub mu oluyor bir anlasan

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

ebrulii canımm testi yaptınn bir nebze olsun rahatladın walla,darısı bize olsunn ama bu yapma cesaretini nasıl bulcam:18::18: bulsam da silik çizgiyi bende görür müyüm aceba?????

canım senin kaçıncı gün oldu?????????

cnm keseyı 18-20 gunde goruyorsun bıldıgım kadarıyla da testı yaptırdınmı sen doktorunun yonlendırmesı gerekıyor senı sen neden aramıyorsun kı keseyı gordun mu ?

:KK49:yaa aslında yönlendirdi.geçen peşembe beni kese için çağırdılar ,ama ben gidemedim.ve artık oraya gidemiycem. hamiş olduuma göre o kadar yola gitmeye gerek yok.burada iyi bir doktor araştırayım ona gideyim die düşündüm . şu an da kayınvaldemlere geldik.o yüzden biraz aramaya yüzüm yok canım.

X