Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

İlk bebişim..çok heyecanlıyım 3 ayımız kaldı.Ama bebişime hala isim düşünemedim.ÇOk kararsızım.Burak ismi olsun dedik ama emin değilim.

Yaaaa burası çok ıssız!!Herkes nerde?hergün girdiğimde en az 2-3 sayfa yazı olurdu okunmamış sayfalarım ama şimdi sayfayı bırakın 2-3 kişi anca oluyor...Ne yapmalı?

selam kızlar bende uzun zamandır kapalı diye girmiyordum şans eseri açıldığını gördüm.kızlar ya canım çok sıkkın detaylı ultrason yaptırdık bebeğimin böbreğinde idrar birikmesi olmuş doktor bize önemli değil erken sünnet yapabiliriz dedi ama ben araştırınca çok korktum ve hala korkuyorum. böle bi durumu gören bilen varmı arkadaşlar..

ay cnm doktor önemli değil demiş panik yapma..doğar doğmaz yada brz sonra yaparsınz hemen sünnetini olur biter..bi risk görseydi hmn önelemini alırdı ztn..bide illa bişi sölicekler yani can sıkıcı..ay düşünüyorumda önceden detaylı usg fln yoktu onu bırak insanlar belki 1 kere belki hiç gitmezlerdi usg ye..ama çocuklar maşallah doğardı şakır şakır..şimdi yeni yeni şeyler çıktı başımıza bunlar yüzünden biçok hamilelik sıkıntı stresle geçiyo yani en gzl zmnları korkuyla geçiriyoruz ya bişi olrsa acaba dr ne dmk istedi fln diye panik atak olcaz valla..öncedende illaki bebeklerde bitakım sorunlar oluyodur ama tespit edilmediği için bilinmiyodur ve kendi kendine çoğu zmn halloluyodur diye düşünüyorum..bu teknoloji iyi fln ama başımızada çok dert açtı ya..insanlar sırf riskli diye hamileliklerini sonlandırabiliyolar kimbilir ne sağlıklı doğacak canlar gitmiştir belkide..ay bilmiyorum kızlar son zmnlarda çok kızmaya başladım bu teknolojiye..

İlk bebişim..çok heyecanlıyım 3 ayımız kaldı.Ama bebişime hala isim düşünemedim.ÇOk kararsızım.Burak ismi olsun dedik ama emin değilim.

daha var cnm..3 ay uzun uzadıya düşünün kararınızı verirsiniz elbet..bnce burak gzl isim anlam bakımından fln ama çok klasik oldu gibime geliyo..şahsi fikrim :44:

çok geçmiş olsun, bence de korkmana gerek yok, dr. çaresini de söylemiş nasıl olsa, gebelik başlığında hamilelerden sorular sorunlar kısmında görmüştüm sanki böyle bi başlık, oraya da bi bak istersen..

biraz hareketlenmiş sayfamız :))) günlerdir ilk defa 2 3 sayfa yazı birikmiş :)))))))))))))) nasılsınız bakalım... yaaa kızlar ben acaip büyüyorum yawwww.... karnım birden koskocaman oldu sanki.. dün tartıldım 74 geldim (((((( biri beni durdursun.... daha kaç kilo alacam kim bilir ((((((((((((((( bu arada geçen gün doktora gittim... elevite devam dedi... yeniden hergün elevit içiyorum ama işimede geliyo bağırsaklarım düzenli çalışıyo onu kullanınca :) demir de ferflex vermişti.. 10 günlük kalmıştı bidahaki randevu aralık son hafta deyince demirde yazdırdım ama bu sefer değiştirittim.. o sıvı gb iğreç ilacı tiksinerek içiyordum.. şimdi santrafort diye bi hap verdi... miss valla :))))) rahat ettim...

bu arada oğluşun isminede kesin karar verdik... uğur demir koyuyoruz.. ama süprüz... ailelere son anda söylicez.. herkafadan ses çıkıyo yoksa :) demiri kulklanıcaz ama uğuru başına nazar boncuğu niyetine koycaz... uğurumz olsun dedik :)))

onun dışında tekemelerimiz baya güçlendi küt küt vuruyo valla... bazen bi bölgede baskı oluşuo.. dokununca taş gb oluyo orası.. ben önceleri tırstım noluyo diye .. kociş demişti bebek ayağını filan bastırıyordur diye.. yokm artık o kadarda güçlü değil demiştim ama doktora sordum oda aynısını söledi :)

yapabileceğin şey evde bi tansiyon aleti edinmek ve hersabah kalkar kalkmaz tansiyonunu ölçüp bi kağıda yazman.... bu haftalarda önemli.. bi arkadaşım ciddi sıkıntı içinde bu tansiyon yüksekliği nedeniyle... keşke hersabah ölçseydim diyo şimdi.. kendini strese sokmadan sadece önlemlerini al hepsi bu..

canım üzülme bu olabilecek bişey.. ben çok kişiden duydum.. hem doktorlar felaket tellalıdır.. daha ciddi sonuçlar oluşma ihtimali olsaydı dan diye aacımadan söylerdi zaten :) muhtemelen sünneti yapıcaak temizlenecek durum olcak bitcek.. hem fenamı doğar doğmaz adam olcak :)))))))) rahat ol arkadaşım doktor sakin karşılamış önemli değil demiş.. sende bu kadar düşünüp bebişide kendini de üzme :)

Hamileliğim 7. ayına girdim

Çarşamba günü doktora gidicem ama burdaki tecrübelerdende yararlanmak istedim

1. Hamileliğinizin kaçıncı ayına kadar eşinizle münasebetiniz devam etti ( cinsel anlamda ) doktor hangı ayda yasakladı
2. genital bölgenizde agdayı kacıncı aya kadar devam ettiniz erken dogum riskine sebep oldugunu söylediler / duydum
3. Sac kesimizi yaptırdınız mı çocuğun ömrünü kısalttıgına dair batıl inançların gecerlılıgı varmı sizce saclarım cok dökülüyor bu yuzden kestırmek ıstıyorum

4.Sac boyalarınızı yaptırmaya devam ettınız mı boyam geldı saclarım cok bakımsız gözüküyor

Bunların cevaplarını beklıyorum kızlar cok acıl

Hepiniz öpüldünüz

hemen cevaplim :))

hafta olarak sanırım 4 hafta filan öndesin benden ama...

1. bizde hala devam ediyo... :)) doktor henüz bişey demedi... diyene kadarda devam eder herhalde :)) ama tahmini son 3 4 haftaya kadar sakıncası yoktur sanırım.. tabi eğer herşey normal gidiyosa.. kanama vs yoksa yani...

2. ben ağadaya hala devam ediyorum şahsen ve sonuna kadarda edicem... arkadaşlarım öle yapmış ve sıkıntı yaşamamışlar :)) ayda 1 gidiyorum ağdaya doğuma yakında giderim tabi eğer erken doğum riskim filan olmazssa :))

3. bu hurafelere inanma arkadaşım öle şey mi olur aklın yolu birdir senin saçın ve çocuğun ömrü ne alaka :)) kestir tabi şöyle güzelleş hem kendine hem kocişe hoş görün :)))

4. son olarakda ben saçımı boyatmıyorum ne olur ne olmaz beyazlarımla mutluyum :)) ama ödüllendiricem kendimi... bebiş doğsun saçç rengimde devrim yapcam :))

merhaba herkeseeee
1. Bizimde eskisi kadar sık olmasada devam ediyor. Dr bir uyarıda bulunmadı bende özellikle sormadım. Son aylara kadar devam edebilirmiş bir sıkıntı olmazsa öyle okumuştum.
2.Bende ilk aylarda düşük vs olur diye gidemiyordum.Ama şimdi ayda bir gidiyorum. Doğumdan öncede gitmeyi düşünüyorum.
3. Batıl inançta olsa ben kestirmedim hiç saçlarımı. Doğumdan sonra kestirmeyi düşünüyorum.
4.Saçlarımı boyatmadım.Diplerim geldi ama boyatmayı düşünmüyorum.

ay kızlar dün sinemaya gittik gecenin bi vakti..tabi bazı sahnelerde birden ses yükselişi dan dan sesler fln olunca oğluşum çok korktu galibaa..o kdr tekmelediki ilk defa bu kdr agresif davrandı anneye resmen kat kat kıyafetlerimin üstünden hissettm tekmesini..geçen günde babasının elini koydum karnıma elini koyunca bi tekme attı babada ani bi refleksle "oha" diyebildi.. oda ilkkez hiseetti oğlunu..onu hissettik böle içimde oynadıkça daha çok seviyorum ve rahatlıyorum..ilginç bi duygu.. kızlar bide çok ağlar oldum yaa durup dururken yada çocuk gbi olmadık şeylere ağlıyorum..sizdede varmı böyle bişi?

1.bizimde hala devam etmekte..bi sorun olmadığı sürecede Allah izin verirse ara vermem yani..
2.valla ağdayı hala yapıyorum ama artık göremiyorum artı yetişemiyorum karnım iyice büyüdü..başka birisinede gitmem jilet de asla vurmam ne yapcam ne etcem kara kara düşünüyorum..erken doğuma fln sebep olduğunu zannetmiyorum millet son zmnlara kdr yaptırıyo..
3.bncede hurafedir..onun ömrünü belirleyen Allah saçımızı kesitrip kestirmediğimize göre mi belirliycek yaşam süresini..ztn kaderimiz, ecelimiz ana rahmine düştüğümüzden beri belli...
4.saçımı hiç boyatmadım, beyazımda yok Allaha şükür ama bncede beklesen brz daha az kalmış zaty doğumdan sonra boyatırsn..

aynen canım yaa :))) oğlum teptikçe bi hoşouma gidiyoki.. akşam oldumu elim karnımda... ama bizimki uyanık elimi karnıma koyunca duruyo elimi çekince başlıyo :))) bende uzun süre sabredip elimi tutunca karnıma eninde sonunda yakalıyorum oğluşumu :))))))))))))))))9

bu arada bu anketli soru cevap işi hoşuma gitti... ben de soruyom..

1. bebek bakım ürünü aaldınız mı??
2. hangi markayı ve nerden??
3. internetten alanınız var mı?
4. biberon emzik aldınızmı ve ne aldınız mağzamı internet mi???

ben bu ay bakım ürünlerini alim diyorum... aklımda sebamed var ama tam karar vermiş değilim.. internette daha uygun fiyatlar.. hatta baya inceledim kozmeetik market diye bi yer var en uygun fiyatı orda buldum ama cesaret edemiyorum.

ay aynen cnm ya..bnmkide tepinip duruyo elimi karnıma koyunca hemen duruyo..çok tatlı ya sanırım elimizi hissedince sakinleşiyolar kuzumm..belkide o şekilde uyuyolardır..ayy yavrular yaa..
bu arada bn henüz bakım ürünü fln almadım..son zmnlarda alırım heralde..şimdi brz erken gibi..

ben sebamedin ürünlerini internetten sipariş verdim, ama henüz elime geçmedi...

ewet canım iyimi kötümü bende anlayamadım ama annelik işte ben zaten hastalık konusunda başıma gelmeyen kalmadı 24 yaşında 6 kez meliyat oldum ama yavrum hasta olsun o çeksin istemiyorum allah hepimizin yavrusunu korusun..

grmedim başlığı ama aslında benim doktorum tam bi polyannadır kötü olasılıkları hiç söylemedi ama internette amelyata kadar gittiği yazıyor küçücük yavrum nasıl dayansın..

grmedim başlığı ama aslında benim doktorum tam bi polyannadır kötü olasılıkları hiç söylemedi ama internette amelyata kadar gittiği yazıyor küçücük yavrum nasıl dayansın..

salla interneti, yazılanların ne kadarı doğru bilemeyiz, birbiriyle çelişen o kadar çok yazı var ki, hem şu durumda kötüsünü değil iyisini düşünmek sen ve bebeğin için daha ii, anne karnındayken bile bebeklere operasyon yapılabiliyo, ona bile dayanıyo yavrucaklar, bizim sandığımızdan daha güçlüler yani,... hem belki doğuma kadar kendiliğinden düzelmiş bile olabilir, bu şekilde bi sürü hikaye var...

ay valla nette yazılanlarada takma ortada felaket senaryoları dönüyo..bnmde geçen sene bikini bölgemde fındık gibi bi şişkinlik oldu..ucu flnda yoktu..ay bn netten bi araştırdım resimlere bi bakıyorum aynı bendekinden..yazmazmı orda rahim ağzı kanseri belirtileri bilmem ne..bnm dünya başıma yıkıldı..dr.a gidene kdr çöktüm resmen..sonra dr.bi dedi kıl kökü iltihabı bn dedm hay bu netin bn....o yüzden mrk etme nette yazılanlarada fazla bakma bisürü zırvalık dolaşıyo orda..Allahın izniyle bişi olmaz bebeene.. en kötü ihtimalle sünnet olur erkek olur

1. bunu doktoruna sorman daha mantıklı. zaten eğerki hamileliğinde bir sorun yoksa yasaklama falan olmuyor.. fakat son aylarda kasılmaları arttırarak doğumu başlatabileceğini okumuştum nette.
2. ağda değilde epilasyon cihazı kullanıyorum. gittikçe daha zor oluyo yapması ama doktora sakıncası olup olmadığını sorduğumda hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.
3. saçımı kestirdim. kırıklarım çok fazlaydı o yüzden. fakat hala çok dökülüyor saçlarım. hamilelikte normal sanırım.
Saç boyatma konusunda ise diplerim çıktı ve kötü görünüyor tabiiki fakat boyaların kana karıştığını öğrendim ve doğal olarak bebişe de geçecek o yüzden boyatamadım.. inşallah doğumdan sonra. ayrıca bitkisel boya lafına inanmayın bitkisellerde de kimyasallar bulunuyormuşşş.

bebek bakım ürünlerini son ayda almayı planlıyorum. büyük ihtimal sebamed ya da daha doğal olan markalardan birinden alırım. internetten biraz daha indirimli alınabiliyor ama tercihim görerek bakarak almak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…