Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

slm anneler :))

nasılsınız.... biliyorum çoook uzun zaman oldu yazmayalı ama inanin hiç halim yoktu ( hemen bir özet geçeyim...

oğlum doğduktan sonra 40 a kadar annem bendeydi.. sonra kayınvaldemler geldi mevlüt okuttuk ve hep beraber döndüler... ilk zamanlar yorgunluk şaşkınlık ve uykusuz günler oldu her ne kadar annem burda olsada... yine de yorulduk.. 40ımız çıktıktan sonra kaldık başbaşa... oğlum şu an tam 2 buçuk aylık.. gazlı ve kolik bir bebek.. zamanla gaz sıkıntımız geöti ama şimdi kabızlıktan çok çekiyoruz... kolik sancılarımızda akşamları vuruyo ağlama krizleri devam ediyo... süpürge kurutma makinası müzik herşeyi deniyorum bi gün biri işe yarıyosa ertesi gün başka bişey susturuyo.. en son dünki krizimizde oğlanı koydum kanguruya 40 dakkaya yakın koridorda yürüdük uyuyakaldı öle atlattık....

erken doğmasına rağmen çabuk toparladık.. en son 3 gün önce aşı için gittiğimizde 4 600 kilosu ve 60 cm boyumuz vardı... maşallah oğluma.. bu arada ben hiç emziremedim.. ilk haftamız sarılıkla hastane geçti ve mecburen biberona alıştı.. dolayısıyla hep sağıp verdim ama şimdi sütüm kesilmek üzere malesef... bizimkisi mama çocuğu oldu...

çok yoruluyorum çünkü burda yanlızızı ve eşim sürekli ya nöbette yada nöbet ertesi uyuyo dolayısıyla ondan pek fayda yok... ( zaman zaman çok yıprandığımı hissediyorum bazende kendimi iyi hissediyorum.. anlicağınız karışık duygular içerisindeyim...

gece uykularımız şükür düzeldi.. 10 11 gb yatıp sabah 6 da uyanıyoruz 2 kere kalkıyoruz geceleri.. ama gündüz 10 dak 15 dak lık uykularımız var dolayısıyla hiç bişey yapamıyorum (

bu arada kendimle ilgili gelişmeler ise 40ım çıktıktan hemen sonra ilk reglimi gördüm... kilo olarak da doğumdan 2 hafta sonra ki düştüğüm kilodayım hala.. normal doğum yaptım ama gitmiyo kilolar.. emzirmediğim için sanırım.. bende 1 haftadır diyetteyim... inşallah veririm.. kendimle barışmam için vermem şart.. aynadan bakınca kaşı bıyığı çıkmış saç dibi gelmiş yüzünde sivilceler olan bakımsız ve şişko birini görüyorum ( eşim hala güzel karım diyo bana ama sanırım moralımi düzeltmek için :))

bizden bu kadar şimdilik... bundan sonra daha sık girerim artık... gerçi geçmişe henüz pek bakamadım ama sanırım herkes aynı durumda yoğunluktan uzaklaştı sayfadan...

güzel bebişlerinizi ve sizleri öpürum...

hoşgeldin canım, seni gördüğüme çok şaşırdım, daha doğrusu birini gördüğüme şaşırdım..
hepimiz aynı durumdayız sanırım, benim annem yanımda kırk gün bile kalmadı, eşim desen yardımcı olmaya çalışıyor ama nereye kadar, gündüz işte, akşam yorgun. kızım her akşam 7 den 12 ye kadar mızırdanıyor, hatta 9 11 arası omzumda evi dolaşmazsak susuturamıyoruz.gündüz desen kuş uykusu, sallamasam o da yok..kuaföre gitmem lazım saç baş darmadağın, bırakacak kimsem yok. hamile kaldığım kilodayım ama göbek ve göğüsler felaket, çatlakların beyazlamasını bekliyorum..vs. vs...
yani moralini bozma, bu bir süreç ve geçecek inş.

merhaba arkadaşlar arada sırada bebiş kucağımda buraya baksamda ne zamandır yazamadım bebeğim 2buçuk aylık oldu.nerdeyse 2 ay boyunca doğru düzgün uyumadı benide uyutmadı tabi şimdi yeni yeni düzene girmeye başladı amann maşallah diyim:)annem ilk 20 gün yanımda kaldı ama onun kaprisleri benide bunalttı benmi lohusayım senmi dedim artık.bebk durmuyo sürekli emmek istio,uyumuyo, uykusuzluk,seseryan dikişleri,gelen giden çok gbi birçok sebeple ilk zamanlarım çok zor geçti sonra bana 5dakka uzaklıkta oturan kayınvalidem 3 günkaldı ve artık psikolojim bozulmaya başladı evin düzenini değiştirmeye başladı bana sürekli sütün yok sütün yok die baskı yapmaya başladı bebk durmuo bana yardım edeceği yerde kendi evinde ben ve bebek yok gibi keyfince takıldı ve 3.günün sonunda artık eve gelen misafirle benim göğüslerimi tartışmaya başlayıp bide üstüne emzirirken göğüslerimi elleyip bunda süt yok bizimki böyle olmuyodu diyince bana gelenler geldi eşimi aradım gel dayanamıyorum die aradım ve kayınvalidemi ertesi gün yolladık evine.bi dahada istemedim sonra annem geldi onunlada bir gün iii bir gün kötü 40günü tamamladık şimdi çok şükür bebeğimle başbaşayım ve hayat sanki normale dönmeye başladı.benden haberlerde böyle...ve artık eskiden biz böylemi büyüttük siz rahatsınız eskiden kadınlar tarlada doğuruyomuş eskiden lohusa depresyonumu varmış gibi cümleleri duyunca beynimde şimşekler çakıo tiksindim çünkü.ayrıca daha yeni doğmuş bebği kucağına alıp deli gibi öpen havalarda uçurmaya çalışıp poposuna deli gibi sürekli vuran oturtmaya bastırmaya çalışan başta kayınvalidem olmak üzere herkese gıcık oluyorum....

canım allah yardımcın olsun ...senin yaşadıklarını bende harfiyen yaşadım ve bana yardım edecek hiç kimsem yoktu. hatta benimde sütüm kesilmek üzere. sana tek bir tasiyem 3 ay zaten azalıyor ama neredeyse 6 tane gaz ilacı denedim e tek iyi gelen ilacı söyleyeyim.AGULİNE diye bitkisel bir surup sen sen ol kesinlikle dene bana dua edeceksin.ebeği kolikli olan tüm anneler alsın derim.benim bebeğim bırak geceyi gündüzde durmaksızın ağlardı.benim mucize ilacım herşeyi bitirdi.bırak kucakt a bile durmadan ağlayan couk emziği veriyorum kendi kendine uyuyo. tavsiye ederim sevgilerr

ay kıyamam sizeyaa..neler yaşamışsınız böyle..zor hakaten bi yandan bebek bi yandan etrafın kaprisi,allah yardımcınız olsun..ben en iyisini yaptım sanırım annem bi hafta kaldı kalmadı,eşim izin alacak diyip postaladım herkesi.öğlenleride oğlanı gönderip kızımla başbaşa kaldık erken dönemde.zorluk yaşamadım desem yeridir herhalde.şimdi 2.5 aylığız.emziriyorum baştan beri,sıkıntı yaşamıyorum.çok az bir gaz dönemimiz oldu akşam 9-11 arası kolik karşımı bişey..oda geçti çok şükür.gece uykusuzluğumuz olmadı fix 8 saat,maşallah diyin:))en son 10 gün önce 5280di kilomuz boyda 57 cm di..2900 doğdu zaten.sanırım buda iyi,ıııı kilolara gelince..kaldı 2 kg fazlam.48 kiloyum,başkada bişey yok sanırım,nolur girin yazın,buraya sıkıntı atmak için giriyorduk,herkes dağıldı..birilerini görmek gibisi yokmuş walla...arayı açmayın ve herşeyi nlatın,birbirimize destek olalım..

ee kızlar hala sakin burası...

nasılsınız?? çok şükür zor günlerimiz geride kaldı gibi.. gece uykuları düzene girdi... gündüzde uyumaya başladı sıpam.. gaz kolik bunlar azalınca rahatladı :)

bu ara kafaya feci taktım kiloları... veremiyorum ( dikkat ediyorum ama olmuyo (

yarın 3. ayımız doluyo.. doktora gidicez bakalım tosunum boyu posu ne alemde...

zehracım ne güzel işte emzirebiliyosun.. bende çok istemiştim ama oolmadı... zaten artık sütüm de bitti..

sormayın kızlar .benimde sütüm bitti sayılır bizim sıpa artık hiç emmiyor.4 tane göğüs pompası değiştirdim artık en son ameda lactaline aldık bakalım kargoyla gelecek.gün de ancak 50 cc süt çıkıyor duruym o kadar vahim yani.çok üzülüyorum.

hiç sıkıntı yapma moustique,kilolar gidecek canım..sütte bittiyse ve bebek mamaya geçtiyse çok rahat diyette yapabilirsin oğlanla ilgilenirkende zorunlu spor:))ve elveda kilolar..sıkma canını sakın,oğlunun tadını çıkar haytım..

canım üzülme hiç,bende oğlumu ne yazıkki 3 ay emzxirebilmiştim,mamalar ne güne duruyor,olmazsa olmasın de ve takılıp kendini sıkma.sen yine çıktığı kadar sağ sütünü vermeye çalış..ama bence buda gereksiz ve sıkıntılı bir çaba,zaman içinde göreceksin çünkü,bebekler mamayı tadınca bir süre sonra anne sütünü biberonlada olsa almayı reddediyorlar..emdi ya şimdiye kadar ona bak sen..aldığı yeter ona..bnm oğlan az emmesine rağmen çok sağlıklı bir çocuk,bağışıklığı da çok güçlü,üzülme bunlara.

Günaydın hepinize.Baya sessiz burası ben de diğer mart annelerini takip etmeye başladım bi baktım buraya da yazılmış.Kaçırmayayım dedim:>Ben de durumlar gayet ii.Göktürk Paşa meme emiyor hem de cokcok:>Buaralar kusmamız var.anlamıyorum arada kusmalarımız oluyor sonra geçiyor.Aradan zaman geçiyor tekrar kusma başlıyor.Allahtan kilo kaybımız yok.İşte her bebekte bir skıntı oluyor.Çok büyük sorunlar olmasın da şükredelim halimize....

süt sağma makinası işe yaradı gibi 2 günde 2 katına çıktı bile çok seviniyorum.çünkü yavrumda benim sütümü daha ço seviyor.çabam ileride pişman olmamak için bide kabızlık yapıyor mama o bağırdıkça kendimi suçladım emziremedim o yüzden böle diye.ama allah büyüktür ben çabalayayım gerisi yaradana kalmış.canım sewnde kiloları takma kafana hepsi gidecek onların hareketi arttıkça bizimde hareketimiz artacak ve haliyle zayıflayacağız.öpüldünüz teyzoşlar.

çok sewindim cnm,umarım böyle sürer..bebişin sağlıklı olsunda herşekilde büyüyecekler nasıl olsa anne sütü yada mama..zaten 3 ay sonra ek besinlere de geçicez..işimiz zorlaşacak mı kolaylaşacak mı bilmiyorum ama daha renkli olacğı kesin en azından bnm için bnm kız acaip obur..sofrada kucağıma aldığım zaman bile memeyi ağzından fırlatıp masaya hamleler yapıyor:))

yine nadasa girdi topiğimiz..kimsecikler yok ne yazık ki..umarım herkeste herşey yolundadır..bnm kız 5600 gr oldu teyzeleri,boyumuzda 10 cm uzadı 3 ayda 57 olduk ama olsun,uzucaz işallah daha:))anne sütüne devam,herşey yolunda,gaz kolik bişi klmadı..sizde durumlar nasıl??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…