slm anneler :))
nasılsınız.... biliyorum çoook uzun zaman oldu yazmayalı ama inanin hiç halim yoktu( hemen bir özet geçeyim...
oğlum doğduktan sonra 40 a kadar annem bendeydi.. sonra kayınvaldemler geldi mevlüt okuttuk ve hep beraber döndüler... ilk zamanlar yorgunluk şaşkınlık ve uykusuz günler oldu her ne kadar annem burda olsada... yine de yorulduk.. 40ımız çıktıktan sonra kaldık başbaşa... oğlum şu an tam 2 buçuk aylık.. gazlı ve kolik bir bebek.. zamanla gaz sıkıntımız geöti ama şimdi kabızlıktan çok çekiyoruz... kolik sancılarımızda akşamları vuruyo ağlama krizleri devam ediyo... süpürge kurutma makinası müzik herşeyi deniyorum bi gün biri işe yarıyosa ertesi gün başka bişey susturuyo.. en son dünki krizimizde oğlanı koydum kanguruya 40 dakkaya yakın koridorda yürüdük uyuyakaldı öle atlattık....
erken doğmasına rağmen çabuk toparladık.. en son 3 gün önce aşı için gittiğimizde 4 600 kilosu ve 60 cm boyumuz vardı... maşallah oğluma.. bu arada ben hiç emziremedim.. ilk haftamız sarılıkla hastane geçti ve mecburen biberona alıştı.. dolayısıyla hep sağıp verdim ama şimdi sütüm kesilmek üzere malesef... bizimkisi mama çocuğu oldu...
çok yoruluyorum çünkü burda yanlızızı ve eşim sürekli ya nöbette yada nöbet ertesi uyuyo dolayısıyla ondan pek fayda yok...( zaman zaman çok yıprandığımı hissediyorum bazende kendimi iyi hissediyorum.. anlicağınız karışık duygular içerisindeyim...
gece uykularımız şükür düzeldi.. 10 11 gb yatıp sabah 6 da uyanıyoruz 2 kere kalkıyoruz geceleri.. ama gündüz 10 dak 15 dak lık uykularımız var dolayısıyla hiç bişey yapamıyorum(
bu arada kendimle ilgili gelişmeler ise 40ım çıktıktan hemen sonra ilk reglimi gördüm... kilo olarak da doğumdan 2 hafta sonra ki düştüğüm kilodayım hala.. normal doğum yaptım ama gitmiyo kilolar.. emzirmediğim için sanırım.. bende 1 haftadır diyetteyim... inşallah veririm.. kendimle barışmam için vermem şart.. aynadan bakınca kaşı bıyığı çıkmış saç dibi gelmiş yüzünde sivilceler olan bakımsız ve şişko birini görüyorum( eşim hala güzel karım diyo bana ama sanırım moralımi düzeltmek için :))
bizden bu kadar şimdilik... bundan sonra daha sık girerim artık... gerçi geçmişe henüz pek bakamadım ama sanırım herkes aynı durumda yoğunluktan uzaklaştı sayfadan...
güzel bebişlerinizi ve sizleri öpürum...
ee kızlar hala sakin burası...
nasılsınız?? çok şükür zor günlerimiz geride kaldı gibi.. gece uykuları düzene girdi... gündüzde uyumaya başladı sıpam.. gaz kolik bunlar azalınca rahatladı :)
bu ara kafaya feci taktım kiloları... veremiyorum( dikkat ediyorum ama olmuyo (
yarın 3. ayımız doluyo.. doktora gidicez bakalım tosunum boyu posu ne alemde...
zehracım ne güzel işte emzirebiliyosun.. bende çok istemiştim ama oolmadı... zaten artık sütüm de bitti..
hiç sıkıntı yapma moustique,kilolar gidecek canım..sütte bittiyse ve bebek mamaya geçtiyse çok rahat diyette yapabilirsin oğlanla ilgilenirkende zorunlu spor:))ve elveda kilolar..sıkma canını sakın,oğlunun tadını çıkar haytım..ee kızlar hala sakin burası...
nasılsınız?? çok şükür zor günlerimiz geride kaldı gibi.. gece uykuları düzene girdi... gündüzde uyumaya başladı sıpam.. gaz kolik bunlar azalınca rahatladı :)
bu ara kafaya feci taktım kiloları... veremiyorum( dikkat ediyorum ama olmuyo (
yarın 3. ayımız doluyo.. doktora gidicez bakalım tosunum boyu posu ne alemde...
zehracım ne güzel işte emzirebiliyosun.. bende çok istemiştim ama oolmadı... zaten artık sütüm de bitti..
sormayın kızlar .benimde sütüm bitti sayılır bizim sıpa artık hiç emmiyor.4 tane göğüs pompası değiştirdim artık en son ameda lactaline aldık bakalım kargoyla gelecek.gün de ancak 50 cc süt çıkıyor duruym o kadar vahim yani.çok üzülüyorum.
hiç sıkıntı yapma moustique,kilolar gidecek canım..sütte bittiyse ve bebek mamaya geçtiyse çok rahat diyette yapabilirsin oğlanla ilgilenirkende zorunlu spor:))ve elveda kilolar..sıkma canını sakın,oğlunun tadını çıkar haytım..
canım üzülme hiç,bende oğlumu ne yazıkki 3 ay emzxirebilmiştim,mamalar ne güne duruyor,olmazsa olmasın de ve takılıp kendini sıkma.sen yine çıktığı kadar sağ sütünü vermeye çalış..ama bence buda gereksiz ve sıkıntılı bir çaba,zaman içinde göreceksin çünkü,bebekler mamayı tadınca bir süre sonra anne sütünü biberonlada olsa almayı reddediyorlar..emdi ya şimdiye kadar ona bak sen..aldığı yeter ona..bnm oğlan az emmesine rağmen çok sağlıklı bir çocuk,bağışıklığı da çok güçlü,üzülme bunlara.
süt sağma makinası işe yaradı gibi 2 günde 2 katına çıktı bile çok seviniyorum.çünkü yavrumda benim sütümü daha ço seviyor.çabam ileride pişman olmamak için bide kabızlık yapıyor mama o bağırdıkça kendimi suçladım emziremedim o yüzden böle diye.ama allah büyüktür ben çabalayayım gerisi yaradana kalmış.canım sewnde kiloları takma kafana hepsi gidecek onların hareketi arttıkça bizimde hareketimiz artacak ve haliyle zayıflayacağız.öpüldünüz teyzoşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?