Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

aman şeker yüklemesine gideceğin hafta dikkatli ol, en azından bikaç gün öncesinden kalorili şekerli şeyler tüketme, akşamında tarçınlı süt iç. inş normal çıkar, ben hamileliğimde hiç tatlı yemedim neredeyse, kilo artışımda fena deil 5 kilo ama yüksek çıktı işte, yemeyle kiloyla da olmayabiliyor..

aman cnm bnde deli gibi yürüyüş yapıyorum..özen göstermeye çalışıyorum ama kilo vermk için değil normal doğum için Allah nasip ederse yani doğum kolay olsun fln diye..yoksa her hafta 500 gr almaya başladığımız döneme girdik bile kilo vermek brz hayal gibi..

arkadaşlar merhaba...bende yeni üye oldum sitenize...23 haftalık gebeyim ...aklıma takılan birşey var belki yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm...bu hafta detaylı ultrason çektirdim...hemde perinatoloji uzmanına ama işlem yaklaşık beş dakika falan sürdü ...üstelik ultrason sırasında bebeği hareket ettirmek için doktor bütün kuvvetiyle karnıma bastırdı...canımın acıyor birşey olmasın bebeğime dedim ama oralı olmadı ....sırada bekleyen çok kişi vardı sanırım bebeğin dönmesini beklememek için yaptı diye düşünüyorum şimdi...üstelik burası özel hastane...detaylı ultrason çektiren arkadaşlar sizinkiler nasıl oldu...deneyimi olanlar bilgi verebilirmi? şimdiden teşekkürler ...

forumda detaylı ultrasonun yarım saat, hatta yaklaşık bir saat sürdüğünü söyleyenler falan oldu ama benim ki de max. 15 dk falan sürmüştü. seninki biraz daha kısa sürmüş gibi duruyor ama sana verdiği raporda gerekli tüm ölçümler yapılmışsa endişelenmene gerek yoktur die düşünüyorum, raporu kendi dokoruna gösterdiğinde doktorun bunu sana söyler muhtemelen. ayrıntılı usg yi, kendi doktorunla aynı hastanede mi yaptırdın...

evt normal kontrolde bile bebek uyuyosa dr karına bastırabiliyo..bnmde cnm yanmıştı endişelenmiştim ama bi risk olsa yapmaz heralde..bide sonuçta amnios sıvısı onu koruyo endişelenme..ama detaylın baya kısa sürmüş ilginç..bn grmedim ama bnde duyumlarıma göre en az 15-20 dk fln sürüyomuş..snn dr baya aceleci davranmış..ama grkli ölçümleri yapabildiyse takma

bende yaklaşık 20 dakika sürdü..kontroller ölçümler falan bu süreçte bebeğim uyanıktı...bir sıkıntı olmadı bende...sadece 1 ay geçmeden tekrar gitmemi istedi tek bir ölçümünü haftası küçük olduğu için yapmamıştı..herşey normal...eğer sıkıntın varsa bebeğin hareketlerini hissetmiyorsan doktoruna başvur derim,bir sıkıntı yoktur insallah.Rabbimiz'e emanet bebişler=))

4.ayında bebğim yüzüstü secde pozisyonunda yatıyodu.doktoru yaklaşık 10 dakika uğraştı ama hareket etmedi yerinden.hafifçe bastırdı karnıma yine hareket etmedi.cinsiyetide kontrolünüde mutlaka yapmamız lazım dedi.çikolata verdi.yine dönmedi inatçı kızım...doktorum karnını tıka basa doyur gel dedi...yiyip tekrar doktorumun yolunu tuttum...gittiğimde dönmüştü=)

ben yaptırdım öyle 45 dakika falan sürmedi sanırım ama uzun baktı, 25 dakika sürmüştür, bana da gösterdi burası kalbi, böbrekleri, ciğerleri falan diye.benim bebeğim de yüzünü göstermedi, net bi fotoğraf alamıyorum dedi ama karnıma bastırmadı. inş. sonucu güzel çıkmıştır, ne kadar sürdüğü önemli değildir takma kafana..

Son düzenleme:
selam kizlar nasilsiniz gorusmeyeli,ben ve kizim iyiyiz ikimizde buyuyoruz:)

Simdi muzik dinletiyorum kizima Lovely baby cd raymond lab"in tavsiye ederim sadece enstrumental ve bazen bebek agulari geliyor sarkilarin icinden ben satin almadim netten indirdim,Kizim dinleyince oyle tekmeler atiyorki cok seviyor
Tavsiye ederim,opuldunuz.

günaydın arkadaşlar.kaç gündür konu kapanmış diye giremiyordum, üzülmüştüm...yeni buldum sayfayı...çok sevindim valla...sizlerle konuşmak çok rahatlatıyo beni

bana da aynısını söyledi doktor. çentik mi neyse....ama sağ taraf açık, sol tarafda var dedi.plasenta sağda olduğu için pek önemli değil dedi ama yüksek tansiyona sebep olabilir diye de ekledi...iyi de dikkat edip ne yapıcazki, ne yapılabilir yani

yürümeye devam et sen.kilo vermesen bile sıkılaştırıyomuş, doğum sonrası kilo verme kolay oluyomuş yürüyüşte....ben her gün 40 dk kadar yürüyorum sabahları

herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim...evet raporu okudum birşeyler yazıyor tabi ama benim anlayabileceğim şeyler yazmıyor..terimleri anlamak zor..doktoruma giderken götürcem...ben mediciana beylizdüzüne gidiyorum doktorum orda...detaylı ultrason içinde yine aynı hastanede hayri ermiş e gittim...zaten hastaneye gittiğimde şok olmuştum...detaylı ultrason için hastane beş dakikada bir randevu yazmış...dolayısı ile doktor resmen jet hızıyla bakıyor herkese...bakarken birşeyler söyledi ama o kadar hızlı konuştuki anlamak ne mümkün...çıkarken sadece herşey normal dedi onu anladım o kadar :))

tuzsuz ye dedi bana dr. um, sol tarafa yatmak gerekiyormuş, bebeğe giden kan akışı rahatlıyormuş sola yatınca, bi de ben de şeker çıktı diyet yapıyorum senin şekerin yoksa bebeği geliştirecek şeyler ye, çünkü düşük kilolu doğuyormuş çentik yüzünden..

olsun sağlıklı olsunda düşük kilolu doğsun..düşük kilolu olursa doğumda kolay olur..bn 2.400 gr doğmuşum annem "sni çok rahat doğurdum dikiş bile atılmadı hatta o kdr rahattımki sn doğduktan sonra uyuya kalmışım" dedi illa kilolu bebek sağlıklı diye bişi yok besin değeri yüksek şeylerle beslerseniz kendinizi hiçbişicik olmaz yavrucaklara Allahın izniyle..

HMM...tuzu da çok severim ama madem öyle azaltıyım artık............

evet ben de öyle duymuştum.fazla kilolu olmasına gerek yokmuş.hatta çok iyi değilmiş.4 kilo civarı yada üstü bebeklerde genelde şeker riski oluyomuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…