Hazır cevap olabilmek

Ben de tam tersi hazır cevap... pat diye söylerim sonra ugraş dur vicdan azabı vs... bir kere eşime bi laf etmiştim 1 seneden fazla oldu hala yüzü ara ara aklıma geliyor burnumun direği sızlıyor vicdandan.

Olmaz mı?
Hem de çok alakası var.
Sürekli eleştirilen ve bastırılan çocuklar,
duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edemez.
Yanlış anlaşılmaktan,hata yapmaktan,alay edilmekten korkar.
Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz. Çocukken bir hata yapmışsam kimse bana onun hata olduğunu ve öyle yapmamam gerektiğini söylemezdi asla. Direkt bağırıp çağırma hatta dayak olurdu. Ne yaptığımı anlayamamışken neye uğradığımı şaşırırdım doğrusu.

Ben de tam tersi hazır cevap... pat diye söylerim sonra ugraş dur vicdan azabı vs... bir kere eşime bi laf etmiştim 1 seneden fazla oldu hala yüzü ara ara aklıma geliyor burnumun direği sızlıyor vicdandan.
Durduk yere mi lâf ettiniz yoksa ettirmek için eşiniz çok mu çaba sarfetti?

O kadına cevap vermiş olsaydım iki gündür içime değil onun içine öküz oturacaktı. Insanların söylediği lafları takmaktan çok sıkıldım, keşke ben söylesem onlar taksa biraz da

3. İnsanların ağzının torba olmadığını tamamen özümseyip her lafı söyleyecekleri ihtimalini vermek
Kilit cümle bu olmuş bence. Ben kimseyi kırmak istemem doğrusu. Herkesi kendim gibi zannettiğim için insanların söylediklerine çok şaşırıyorum.

Kilit cümle bu olmuş bence. Ben kimseyi kırmak istemem doğrusu. Herkesi kendim gibi zannettiğim için insanların söylediklerine çok şaşırıyorum.
Bazı insanlar vardır ya bir şeyi kendi yapmaz, başkasına şöyle yap böyle yap der. Ben bu durumları yaşadığım için içten yazıyorum. Maalesef insanın kardeşi annesi bile yeri geliyor şok edici sözler söylüyorken elin insanı her şeyi söyleyebilir diyorum. Önceleri yani kişisel gelişimden önce hemen ağlardım ağlama krizimin en azı 100 dakikaydı, sonra ne oldu, bunun kimsenin umru olmadığını gördüm. Onların bana laf ederken benim kırılmaya dayanacak gücüm varsa onların da vardır dedim, işyerınde evde arkadaslar arasında herseyı soyluyorum.
Kımseye bırsey de olmuyor. Sız de boyle dusunun ferah tutun ruhunuzu. Sözler de gelır akla boylece.

Çok haklısınız. Nedense insanlar lâf sokarak başkası üstünde egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar.

Çok teşekkür ederim. Önerilerinizle farklı bir açı yakalamış oldum. Tavsiyelerinize şiddetle uyacağım. ❤❤❤❤

Hazırcevap olmak ders alınıp taktikle yapılabilecek bişey degil ki.karakter meselesi bence.bende küçükken çok ezildim,çok karışan oldu,sürekli kendimi açıklamak zorunda hissederdim belki belli bir yasa kadar özgüvenim de pek yoktu ama hazır cevap bir insanim.elimde olmadan tepki verebiliyorum.insanlar hemen laf sokuyorsun altta kalmıyorsun deseler de politik olamam hiç kimseye karşı.yalan da söyleyemem kendi doğrum varsa sonuna kadar savunurum.sanırım bu yüzden bazıları beni sevmiyor :)

Çok bi aileye yasadıklarınıza kim ne der vs takılmayın kendiniz olun özgüveninizi artırın.
Şimdi öyle değilim çok şükür daha iyiyim. Sadece insanların neden bu kadar kırıcı olmaya bir anlam veremiyordum, bir arkadaşın söylediği çok aklıma yattı. Kimse karşıdakini kırmaya korkmuyorsa ben neden korkuyorum ki?

Her istediğini söyleyen istemediği şeyleri işitir.
Sana söylemesinler sen de cevabı vermek zorunda kalma. Değil mi

Yani konusma esnasında bana bir sey dedi ben de ona laf sokar oldum bi an...

Ben beden dilinin de cok etkili oldugunu dusunuyorum.Her hazir cevap olan hakliligini ne kadar igade edebiliyor?Bazen bir durus, bakis bile karsinizdakini bastirabilir.Ben bu gibi durumlarda agzimdan cikan lafin karsi tarafin lehine donebilecegi kelimeler kullaama konusunda dikkat ediyorum ve ayni zamanda karsi tarafin kullandigi bi kelimeyi yakalayip onun uzerinden yuruyorum.Tavsiye ederim.

Ahh arkadaşım aynı dert bende de var hemde fazlasiyla.cvp veremiyorum.versemde birde kendimi savunayim derken üstüne kötü oluyorum.millet yapan dolan yapıp birde üstüne birbiriyle iyi oliyoya şaşırıyorum kendimi uzaylı gibi hissediyorum bazen

Evet bir de öyle tipler var. Birbirlerine etmedikleri hakaret kalmıyor sonra can ciğer kuzu sarması oluyorlar. Ailemden biri bile kırıcı söz söylese yüzüne bakasım gelmez benim. Dediğin gibi galiba biz uzaylıyız.

Bence muhattap olmamanız çok daha iyi olmuş. karşı tarafa sinir krizi yaşatmakta en güzel yoldur sessiz kalmak.

Ben 35 Yaşımdan sonra had bildirmeye başladım. Geç oldu yani. Ama bazen ortama olan saygımdan susmak zorunda kaldığım da oluyor.
Bir kez birine cevap verince zaten otomatik olarak bundan sonrakilerde hazır cevap verebiliyorsunuz. Bu öyle bişey.

Bazen acaba çok fazla mı gururluyum yada çok fena biriminin diyorum .okadar birbirinin arkasından konuşan gördüm.yalan yanlış olduğunu bilseler bile kusuruna bakmiyorlar.ama senin bir tek kelimende senden kötüsü yok

Karşıdaki öz güven patlaması (!) yaşıyordu. Bana cevap veremedi nasıl da lâf soktum havasına girecek bir tipti. Cevabını verseydim havası sönerdi.

Çoğu zaman kimseyi kırmamak için susuyorum ama maalesef herkes bana ağzına geleni söylüyor kimse benim kirilacagimi düşünmüyor. En güzeli sizin yaptığınız. Hak edene hak ettiği gibi muamele etmek lazım. Herkes haddini bilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…