Hazır cevap olabilmek

30 yaşındayım. Sürekli eleştirilerek büyütüldüm. Özgüvenim çok yüksek bir çocuk olamadım. Sizce alakası var mı?

Kesinlikle alaksi var ben cok hazircevabim dusunmeden agzimdan cikar hersey herkesin agzinin payını veririm ama bu cok iyi bir sey degil cunku bazen dusunerek konusmak gerekli hersey dozunda iyidir. Kitap okuyun kendinizi ezik hissetmeyin bu soylenrek olacak bir sey degil ama karsinizdaki cirkeflesiyorsa alttan almayin icten ice bir korku vardir belki bunlari asmaya calisin yani

Iyi de hazır cevap olmak insanları delirtmez ki, o kendini parçalarken gülümseyip gözünün te içine bakmak ve "seni küçük böcek" bakışıyla mevcut durumu sürdürmek daha sinir bozuyor. Ben öyle yapıyorum çoğunlukla ki cevap verme konusunda bir sıkıntım yok. Bu durumun tek eksisi karşındaki insan delirdikçe daha çok konuşuyor. O zaman da içinden şarkı söyle, duymuyorsun denilenleri.

Biri sesini yükseltiyorsa o an da çok korkuyorum. hemen uzaklaşma ihtiyacı hissediyorum. Sonra da böyle davrandığım için çok kızıyorum.

Hahaha o durumu hayal ettim de cidden daha mükemmel olurmuş.

30 yaşındayım. Sürekli eleştirilerek büyütüldüm. Özgüvenim çok yüksek bir çocuk olamadım. Sizce alakası var mı?
Olmaz mı?
Hem de çok alakası var.
Sürekli eleştirilen ve bastırılan çocuklar,
duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edemez.
Yanlış anlaşılmaktan,hata yapmaktan,alay edilmekten korkar.

Aklıma şirin geldi

Olmaz mı?
Hem de çok alakası var.
Sürekli eleştirilen ve bastırılan çocuklar,
duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edemez.
Yanlış anlaşılmaktan,hata yapmaktan,alay edilmekten korkar.

Ama bazıları da aksine hırçın, sürekli eleştiren, hata arayan modele evriliyor. Bir şekilde gördüğünü, maruz kaldığını uyguluyor. Bakınız ben.

Taaa lise yıllığıma hazırcevaplığımla ilgili yorumlar yazılmıştı :) anında cevap veririm karşıdaki donar kalır. Ama taktik maktik yok bam bam bam bunun taktiği olmaz sanırım. Ama belki eskiden beri çok okumakla ve stand up şov sevmekle ilgisi vardır bilemiyorum

Bence yok. Ben de öyleydim,horlanarak büyüdüm. İttiler kaktılar hep. Ezildikçe daha çok önemsiyorsun kendini. Ben şimdi kimseye laf ettirmem. Kavga ederim herkesle yani.... Tecrübe ediniyorsun. Hayat böyle malesef. El bebek gül bebek büyüseydim takmazdım mesela hiçbir şeyi.

bende pat diye cevap veriyorum. bakıp kalıyolar sonra diyorum keşke böyle olmasam daha politik olsam yine bildiğimi yapsam gülüp geçsem ama olmuyor asla altta kalamıyorum.
Oo sen mi ben mi kiz bide ben gicik gicik hareket ve tavir sergiliyomki karşımdaki cinnet geciriyo

Üf benim çenemde aksine sinirlenince müthiş açılıyor susmak bilmiyorum durdurabilene aşk olsun sonrada pişman oluyorum keske bu kadar saydirmasaydim diye benimki de kötü ortayı bulmak lazim

İyiki cevap vermemişsiniz.Bence en guzel cevap kaile bıle almamak.O zaman karşıdakı deliriyor.

o biraz da yaradilis meselesi degil mi?
kimi insanlar gercekten, lafı gediğine koyar ama onlara kimse alinmaz, agizlari iyi laf yapar..
ama sizin anlattiginiz tarzda çirkef birisine cevap verseniz neler yapacaktı kim bilir, siz hiç bir şey yapmadiginiz halde, onun saldırgan hali buysa...
yerinizde olsam, hiç muhatap olmazdim, terbiyesizle terbiyesiz olmamak en güzeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…